Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
laci503 avatar
niteforce írta:
twoKgames írta:
érdekes észrevétel, szerintetek mennyire lehet igaz más játékokban is?
[LINK]

erdekes, de nem irtak oda, milyen tipusu a memoria.
Mert nem ugyanugy tolt egy DDR2-es mint egy GDDR5-os.

Amugy melyik jobb? A DDR3 vagy a GDDR2?

egyértelműen DDR3 a jobb
HD4850 DDR3mas 8800GTx DDR3mas 4870 meg DDR5ös
GTA IV nek azért kell akkora memória hogy betudja tölteni a textúrákat
0
0
0
0
niteforce avatar
twoKgames írta:
[LINK]

erdekes, de nem irtak oda, milyen tipusu a memoria.
Mert nem ugyanugy tolt egy DDR2-es mint egy GDDR5-os.

Amugy melyik jobb? A DDR3 vagy a GDDR2?
0
0
0
0
twoKgames avatar
[LINK]
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
planbmokus írta:
Kis kedvcsináló:

[LINK]
ez rohadt jó volt😂
0
0
0
0
planbmokus avatar
Kis kedvcsináló:

[LINK]
0
0
0
0
nyozo avatar
Osynho írta:
Najó, de úgy értettem, hogy mennyit kell ráfizetned 😀 Ez esetben kb 15 ezret (ha eladod a 4830-at). Szerintem megéri, mivel jó a géped és full hd-s a monitorod, amire már gondolom erős kompromisszumokkal volt csak jó a 4830-as.
Melyik 5770-est nézted ki?

ezt a fajtát néztem ki: http://www.argep.hu/product_1170473.html
de amúgy a procim az rendessen kihajtaná?
0
0
0
0
niteforce avatar
Szerintem a Radeont vedd, jobb mint az Nvidia. Az igaz, hogy par jatekban a geforce jobb, de az eleg keves. A Radeon nem veletlenul dragabb, jobb is!
0
0
0
0
wdavid avatar
köszi Lizard 😃 jó több véleményt is látni 😀
0
0
0
0
Lizard avatar
A gtx460 és hd 6850 között nemhogy 10%, szinte semmilyen különbség nincsen! Némelyik játékban a geforce jobb, némelyikben a radeon!Vedd azt amelyik szimpatikusabb! Mindkettő jól tuningolható, a PhysX meg hát az a pár játék ami támogatja...a különbség észrevételéhez meg igen erős szemüveg szükségeltetik😃
0
0
0
0
wdavid avatar
hát igen és a GTX460 41 ezer a HD6850 meg 46 ezer 😃 és az a + 10% is inkább a 6850 felé húz 😃 és ezt még lehet húzni, mert alapból ha jól tudom 820Mhz a GPU de van aki 970en használja...de még majd kiderül 😀
0
0
0
0
davidegp9999 avatar
Hát azért a 10-15% elég sok különbség a 2 kártya között.
0
0
0
0
wdavid avatar
köszi a segítséget 😃
0
0
0
0
wdavid avatar
hát pl a PhysX egy jó érv a GTX460 mellett 😃 csak próbálok minél erősebb kártyát venni ami még viszonlyag olcsó is, mert azér 50 ezret ne mszeretnék kártyára költeni 😃 45-46 a max és ez pont belefér 😜
0
0
0
0
_AsheXp avatar
10-15 %-kal jobb mint a GTX 460 1GB, de én iknább a GTX-et venném, sokminden miatt amit csak az nv tud
0
0
0
0
wdavid avatar
szerintem van itt valaki aki már használt ilyet vagy többet tud róla mint én...

A Radeon HD 6850 1GB mennyire jó kártya? pl az 1 gigás GTX460nál mennyivel jobb?
mert csak 4000 forint a különbség de pár kommentbe írták h ez a kártya jól bírja a tuningot is (GPUt 1000MHzre húzni pl) és nagy terhelés mellett is csak 70-80 fok között marad...

ez mennyire állja meg a helyét? 😃 mert ha már veszek valamit akk az tényleg legyen megérős vétel 😜
0
0
0
0
Osynho avatar
Najó, de úgy értettem, hogy mennyit kell ráfizetned 😀 Ez esetben kb 15 ezret (ha eladod a 4830-at). Szerintem megéri, mivel jó a géped és full hd-s a monitorod, amire már gondolom erős kompromisszumokkal volt csak jó a 4830-as.
Melyik 5770-est nézted ki?
0
0
0
0
nyozo avatar
28000 Ft +kiszállítás
0
0
0
0
Osynho avatar
nyozo írta:
Helló! szerintetek megéri váltani a HD 4830-at egy HD 5770-re?

Attól függ mennyiért.
0
0
0
0
nyozo avatar
Helló! szerintetek megéri váltani a HD 4830-at egy HD 5770-re?
0
0
0
0
Sheriff avatar
Jól belefutottam a szarba vettem vga t de CPU limiten lett így a rendszer és majdnem ott vok mint előtte jó a zért nem de lassúak a gamek eléggé!CPU ra meg nem tudok beruházni!TUningolni meg nem akarok mert nem ajálják a tápegységem miatt!
0
0
0
0
Matthew_217 avatar
Köszi a választ mindenkinek, igazából nem nekem lett volan hanem egy ismerősnek. Én egy HD6950 mellett döntenék ha új VGA kéne😂 Még1x köszi!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
olcsó már az 5870, jobban kijön az ember, ha elpasszolja az 5770est és vegy egy 5870est
0
0
0
0
twoKgames avatar
hááááát...
az a játéktól is függ, h mennyire támogatja a cf-et.
ha 100%-osan akkor olyan 5870 körül van az ereje, de a lényeg, hogy egyáltalán nem éri meg sem áramfogyasztás sem teljesítmény szempontjából
0
0
0
0
Matthew_217 avatar
Hy all!
Az lenne a kérdésem h 2 db HD5770-es VGA CrossFire-ben egy kb. milyen nagyobb kártya tulajdonságaival áldaná meg a gépet, tehát milyen VGA-val lenne egyenértékű a HD5770CF?
0
0
0
0
Osynho avatar
Elég nagy gáz lenne, ha sebességbeli különbségek lennének a ref órajeles, eltérő gyártótól való vga-k között 😃
Azt vedd, ami olcsó, jó a hűtése, sok rá a garancia.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Mind ugyanúgy futtatja a játékokat.De én inkább a Sapphire-t ajánlom.
0
0
0
0
Lacko89 avatar
Sziasztok egy nagy segítségel fordulok hozzátok. Egy Ati HD5770 et akarok venni és a kérdésem az lenne hogy melyik a legjobb játékra való gyártó közöttük : Asus - MSI - Gigabyte - Sapphire - Powercolor - VTX. Melyik az ami tényleg játéknál jobb. A keretek most 5770 ent enged meg mást nem akarok !!!
0
0
0
0
ors11 avatar
ez azt jelenti a gtx 590 jobb
0
0
0
0
no avatar
***meg de kemény az a videó jó kis vga megsül😶
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Jaja 1-2 játékban a 6990 az erősebb, de a többiben a gtx.
0
0
0
0
Cooley avatar
Osynho írta:
crytek123:
Megéri, picit gyorsabb, kevesebbet eszik és DX11-es, stb. Elég gyenge a procid, de én egy GTX460-at is megpróbálnék, főleg mert brutál felbontású a monitorod 😃

Cooley: Természetesen nem ugyanazon dolgoznak, úgy nem sok értelme lenne 😀 Viszont ugyanaz az adat szerepel mind a GPU mellé csatolt vram-ban. Ezért nem duplázódik meg a mennyiség.
Ez volt az 5970 gyengéje, magas felbontáson és max beállításon elfogyogatott a memória, ez szépen látszott a minimum fps-eken. Ebben sokszor ki is kap az egyébként gyengébb 1536mb-os GTX580-tól.
A PH-n is volt, aki a GTX460 1gb SLI-jét cserélte GTX580-ra többek között a "kevés" vram miatt.

Ja így már értem(szóval akkor inkább RAID1 😃😉. Ez ez így nagyon szar. Mondjuk nem valószínű, hogy mostanában 2GPU lesz a gépemben, hacsaknem GTX460SLI, de nem akarok fullhd-nál nagyobb felbontáson játszani, úgy meg azért csak-csak elég az az 1giga vram.
0
0
0
0
Osynho avatar
crytek123:
Megéri, picit gyorsabb, kevesebbet eszik és DX11-es, stb. Elég gyenge a procid, de én egy GTX460-at is megpróbálnék, főleg mert brutál felbontású a monitorod 😃

Cooley: Természetesen nem ugyanazon dolgoznak, úgy nem sok értelme lenne 😀 Viszont ugyanaz az adat szerepel mind a GPU mellé csatolt vram-ban. Ezért nem duplázódik meg a mennyiség.
Ez volt az 5970 gyengéje, magas felbontáson és max beállításon elfogyogatott a memória, ez szépen látszott a minimum fps-eken. Ebben sokszor ki is kap az egyébként gyengébb 1536mb-os GTX580-tól.
A PH-n is volt, aki a GTX460 1gb SLI-jét cserélte GTX580-ra többek között a "kevés" vram miatt.
0
0
0
0
Neaton21 avatar
Sziasztok!
Tönkrement az Asus EN9800 GT-m,mivel garanciális volt vissza is küldtük.Na most az van hogy már 2 hónapja nem kaptuk vissza,felhívtuk a szervizest és mondta,hogy tönkrement,de elég nehéz beszerezni egy ilyen kártyát,és mondta hogy le is lehet cserélni.A régi kártyám az 1gb, Core Clock:600MHz, Effective Memory Clock:1,8GHz, 256 bit ,Directx 10, OpenGL 2.1
Na most amit kinéztem magamnak egy másikat az:
- Nvidia GeForce GTS450 GPU
- 1024Mb Integrált Memória
- Core Clock: 830MHz
- Shader Clock: 1660MHz
- Memory Clock: 3608MHz
- GDDR-5 memória típus
- Direct-X 11 támogatás
- D-Sub(Adapterrel),DVI,HDMI
- 40nm Gyártástechnológia
- Nvidia SLI,ShaderModel 5.0
- Dupla Ventillátoros hűtés
Megéri erre lecserélni?
Köszi a válaszokat.
0
0
0
0
Flash avatar
AMD-ATi Crossfire: Az ATi által kifejlesztett Multi-GPU technológia. Háromféle módot támogatott a leképzéshez: Scissor, Supertilling és AFR (Alternate Frame Rendering). Az Scissor működése szempontjából megpróbálja kiegyenlítetten szétosztani a képkocka leképzésének terhelését a két GPU között. A kép felső és alsó részét külön GPU számolja. A technika hátránya, hogy mindkét GPU-nak le kell számolni a képkocka geometriáját, illetve a terhelés elosztása nem mindig volt megfelelő. A Supertilling mód sakktábla szerűen osztja fel a kép számítását és az egyes szomszédos kockákat, felváltva számoltatja a két GPU-val. A Scissor-hoz képpest annyi előnye van, hogy kvázi maximális hatékonysággal lesz elosztva a kép kalkulálásának terhelése, de képkocka geometriája még mindig terheli mindkét GPU-t. Az AFR külön számoltatja a teljes képkockát az egyes GPU-kon, majd ezeket a sorrendnek megfelelően kiküldi a monitorra. Hátránya, hogy esetenként speciális optimalizálást igényel.

Persze lehet, hogy ezzel semmivel sem vagytok előrébb... 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
laci503 írta:
én úgy tudtam eddig hogy CF nél nem duplázódik meg a memória mivel 1 felaldatot a 2 VGA gyorsabban megcsinál 😃 szal uygan azon a dolgokon dolgoznak a VGA-k csak ugye 2 VGA gyorsabb mint 1 darab.

De miét dolgoznának ugyan azon? Vagys a fene se tudja, de én úgy képzelek egy egy kétkártyás adatfeldolgozást, mint a RAID0. Az adatot feldarabolják, és az egyik adatdarabka megy ide, a másik meg oda. Persze értelem szerűen nem pont így, mert nem lehet egy számolást csak úgy félbevágni, hanem az egyik számolást az egyik kártya kapja meg, a másikat meg a másik. Meg eleve teljesen értelmetlen, hogy ugyan azt számolják. 😃 Ez kb olyan, mint 2 ugyan olyan képességű ember nekiáll számolni ugyan azt az egyenletet, attól, hogy 2 ember számolja, nem lesz meg hamarabb... Ezt persze csak a józan paraszti logikám diktálja. Csak akkor valaki, aki ért hozzá, legyen szíves egyértelműen magyarázza meg nekem, hogy ha nem így van, akkor miért nem. 😂
0
0
0
0
laci503 avatar
én úgy tudtam eddig hogy CF nél nem duplázódik meg a memória mivel 1 felaldatot a 2 VGA gyorsabban megcsinál 😃 szal uygan azon a dolgokon dolgoznak a VGA-k csak ugye 2 VGA gyorsabb mint 1 darab.
0
0
0
0
Cooley avatar
Cooley írta:
Osynho írta:
A 6990 GPU-nként tartalmaz 2gb vramot, tehát az alkalmazások valóban "csak" 2gb-ot használhatnak.

Ehhez a részhez én még nem értek, de már máshol is hallottam erről. Tudnál küldeni valami leírást erről? Csak mert az én logikám azt diktálja, hogy a 2 GPU más-más adaton dolgozik(eleve semmi értelme nem lenne, ha folyamatosan ugyan azt csinálnák), így a memóriába írt adat sem ugyan az, tehát abba a 2-2GB memóriába is más-más adat kerül, így összesen akár 4gigányi különböző adat kerülhet fel azokra a memóriachipekre. Elnézést, nem tudtam jobban fogalmazni, de talán érthető. 😃

Még nem kaptam választ erre a hozzászólásomra. Osynho? 😀 Vagy akárki? 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Jan88 írta:
Nagyon jól néz ki ez a kártya, tetszik!😆
Biztos drága lesz!😀 Ezt találtam eddig:[url]http://www.argep.hu/main.asp?suche=gtx+590&x=49&y=7[/url]

A HD 6990 sokkal jobb mint az 590. Ha nem is veri meg jatekok alatt, akkor is sokkal olcsobb kartya. es szerintem az a 10 % plusz teljesitmeny nem er meg +30000 forintot. Es meg nem is jottek ki a gyari OC verziok, es meg zsir huto sincsen ra.
0
0
0
0
Flash avatar
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy maximum milyen kártyákból bírna el CF-et, ill. SLI-t a tápom? (CM Real Power M620) Elvileg 700W-ig is terhelhető, csak az a kérdés meddig bírná. 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
Quadgame94 írta:
ha kijön akkor olyan 195-200ezer lesz...ha 10ezernél olcsóbb lesz mint a HD semmi értelme nem lesz GTX-et venni

Mi van? 😆 Na mindegy, a lényeg, hogy tuti drágább lesz, mint a 6990, úgyhogy sokkal jobb választás az AMD. 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
GTX590 kikap a Alien vs. predátorban, battlefield 2-ben is kikap 2560ban, Sőt a crysisban is kikap...., metro2033ban is elenyésző a kül. és 1920ban ugyan annyi hááát performance per wattban is jobb a HD. árcsak egy jó árazás kel..
ha kijön akkor olyan 195-200ezer lesz...ha 10ezernél olcsóbb lesz mint a HD semmi értelme nem lesz GTX-et venni
0
0
0
0
Cooley avatar
Ej hogy mekkora szégyen lett a GTX590...
[LINK]
Ennél sokkal többet vártam. 😕
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Az Nvidia control panel 3D részének helyes és optimális beállításában szeretnék segítséget kérni. Tudom ez szoftveres témába illik,de ott nem találtam ilyen jelegű témát!

Köszönöm!
0
0
0
0
Cooley avatar
forestgreen írta:
elég, csak kíváncsi lennék, mennyi a valós fps... de nem olyan fontos...

Amúgy rFactor, Dirt 2 és Dragon Age 2-ben van ez a probléma... Pl a Heroes 5-ben 100 fölött van...

Mert a Heroes 5-ben nem kapcsoltad be a vsync-et. 😀 De érdemes bekapcsolni, mert nélküle csíkozódhat a kép, sőt a Heroes 5-ben képhibákat is okozhat a hiánya. Itt pontosan elmagyaráznak mindent a vsync.ről: [LINK] 😀
0
0
0
0
forestgreen avatar
elég, csak kíváncsi lennék, mennyi a valós fps... de nem olyan fontos...

Amúgy rFactor, Dirt 2 és Dragon Age 2-ben van ez a probléma... Pl a Heroes 5-ben 100 fölött van...
0
0
0
0
Cooley avatar
A vsync miatt van. 60Hz-es a monitorod, ezért nem megy 60fps fölé, ha bekapcsolod a vsyncet. De miért nem elég a 60fps? 😃 Egyébként semmi különbséget nem fogsz látni, ha kikapcsolod a vsyncet, és feljebb megy az fps, mert a monitorod úgyse frissít gyorsabban. Annyi hatása lesz a dolognak, hogy jobban fogja pörgetni a videokártyát, ezáltal többet zabál, és jobban melegszik...
0
0
0
0
forestgreen avatar
A 60 fps az mindig annyi... tehát annál több nincs, még nevetséges felbontásban sem

Az akadás meg csak full HD-ban jelentkezik

De mindjárt nyomok egy fraps-ot...
0
0
0
0
no avatar
Low-on is és kis felbontásba is?
V-sync ki van kapcsolva?
0
0
0
0
forestgreen avatar
Lenne egy kérdésem (lehet hogy rossz topic, de végül is köze van a VGA-hoz)

Miért van az, hogy nálam a játékokban 60 fps a max? Mintha valami leszabályozná...

És még egy a dirt 2 maximális beállításokkal 1920-as felbontásban 40-45 fps, de néha belassul a kép, nem lagol, hanem mintha megállna, viszont 1600-as felbontásban 60 alá nem megy az fps. A 6850 vagy a Phenom II X4 a ludas? Vagy valami más dolog van?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció