madchief írta:
Barátomnak kéne egy kis segítség.
GTX550Ti vidikarija van és az a baja hogy játszik és 10-15 perc után lerakja a cuccost a tálcára és Nvidia hibaüzenetet dob ki.
"Az nvidia kernel mod driver version ... képernyőillesztő nem reagált, majd sikeresen helyreállt"
Előre is köszi
milyen tápja van? csak mivel mikor keményebben OC-zok, néha előfordul Nálam is ilyen és a táp végett csinálja
500W nem OC alap órajelekkel.
Most mértük 81C max Stronghold3-on 5perc után
Nvidia-nál az nem olyan vészes, de azért nem ártana kicsit fentebb tenni a ventiket.
100%-os sebességen ment a hűtő így is kilépett 5-10 perc után azzal a hibaüzenettel.
madchief írta:
GTX550Ti vidikarija van és az a baja hogy játszik és 10-15 perc után lerakja a cuccost a tálcára és Nvidia hibaüzenetet dob ki.
"Az nvidia kernel mod driver version ... képernyőillesztő nem reagált, majd sikeresen helyreállt"
Előre is köszi
milyen tápja van? csak mivel mikor keményebben OC-zok, néha előfordul Nálam is ilyen és a táp végett csinálja
madchief írta:
Előre is köszi
a legújabb driver van fent? nekem egy régi verzióval csinálta ezt, az újabbakkal nem.
madchief írta:
Előre is köszi
Előre is köszi
áh gyerekek ilyen nem létezik elkezdtem a tuningot 4.2ghz-n 1.3-1.45 ig kiprobáltam minden második fesz beállitást magyarán 0.01-esével emeltem de semelyik se volt jó és ugyanezt megcsináltam 4.6ghz-n de detto.
ezeket nem kéne állitani?
:
CPU Control------
CPU Ratio Setting:
Internal PLL Overvoltage:
Intel Speedstep Technology:
Intel Turbo Boost Technology:
Turbo Boost Power Limit:
Additional Turbo Voltage:
Core Current Limit:
Host Clock Override (BCLK):
Spread Spectrum:
Voltage Control------
Power Saving Mode:
CPU Core Voltage:
CPU Load-Line Calibration:
DRAM Voltage:
PCH Voltage:
CPU PLL Voltage:
VTT Voltage:
VCCSA Voltage:
mert az összes youtube videón átvan álitva mindíg valami más.
azért mondtam az 1 órát mert nekem két órán keresztül futott a prime, battlefieldeztem kb 3 órát, aztán jutyubozás közben omlott össze a cucc amikor 3,8GHz-en ment a proci.😀
arcsi966 írta:
Olyat ne mondjatok hogy ott a vége 4ghz-nél mert azér szorótár mentes.hogy tuningoljuk.sőt a gyártó külön garanciát válal hogy tul lehessen halytani.ésd nem azért adtam ki vagy 6000fft.al többet a K-jelzésű i5 2500-ért hogy ne hazsnáljam ki másrész van oylan játék ami 3.7ghz-n lagol de 4.8ghz-n nem.
ne mondjad hogy egy i5-ön 1,1 GHz órajelet kell emelni hogy ne laggoljon a játék...
Amúgy nem az alaplapot kell rögtön szidni, nem tudjuk mit csinált...
UEFI-ben azért teljesítmény az ilyen tanácstalanság.
Kikísérletezed, hogy szorzó emeléssel meddig stabil. Ha már rendszer indításnál fagy, vagy hibázik stress testnél, akkor feszültséget kell emelni. Azzal vigyázni kell, kis lépésekben haladj, és csak annyit adj amennyi szükséges. Próbáld ki, melyik az a legalacsonyabb feszültség amin stabil 20-30 perc stress test után is.
Amúgy szerintem is felesleges mindennapi használatra a tuning, talán egy bechmark erejéig érdemes egy kicsit megemelni, hogy azzal is több pontot kapj.
penzessandor: Semmi sem fog leégni, ettől nem kell aggódnod. Mivel az 1333 MHz is OC, az 1600-as ramot is, le fogja venni 1066-ra, ahonnan maximum 1333 MHz-ig tudod emelni. Így szerintem felesleges 1600-as ramot venni, amúgy is, hiszen alig észrevehető a különbség 1333 és 1600 MHz között.
Olyat ne mondjatok hogy ott a vége 4ghz-nél mert azér szorótár mentes.hogy tuningoljuk.sőt a gyártó külön garanciát válal hogy tul lehessen halytani.ésd nem azért adtam ki vagy 6000fft.al többet a K-jelzésű i5 2500-ért hogy ne hazsnáljam ki másrész van oylan játék ami 3.7ghz-n lagol de 4.8ghz-n nem.
arcsi966 írta:
A tuningom nem jött össze vlmi más ötlet?
mit kell álítani a biosban ?
ha a 4ghz-t álitom be csak akkor fagyás!!!
Nem hiszem el hogy ennyi ember irkál ide és eggyik se tudja hogy kell egy egyszerű szorzónövelést megcsinálni.
4 GHz-n ha fagy, akkor már kis feszültséget adj neki.
Nem hiszem el hogy ennyi ember irkál ide és eggyik se tudja hogy kell egy egyszerű szorzónövelést megcsinálni.
GokuTM írta:
Jó csak te nem a 920-ról beszéltél, hanem a Triple Channel-ről, aminek viszont semmi értelme.
Aki meg használtan 920-at vesz, és 1366-ot, annak egészségére 😆
Használtan 38.000Ft. 45.000Ft-ért 2500K-van. De akad 40.000-ért is.
Szóval abszolút marhaság.
920 s1366, s1366-os lapokon 6 foglalat van, tehát Triple Channel-be tudod rakni a ramokat, 3x2 3x4Gb, ha esetleg beletuszkolod más lapba a 920-at akkor én gratulálok.😆
Köszönöm.
Ok ez most megvolt.. és most mit csináljak? Mert ha rámegyek a Delete akkor megin visszadob oda ahol voltam....
meg kellene jelennie egy új területnek a számítógép menüben, ahova pakolhatsz fájlokat.
De a Format szürke... Nem tudok rámenni csak a Createra... és Create New Partition.. =/
azt kell 😀
De még nincs létrehozva....
pont azért 😃
Ha van lehetőséged, akkor mentsd le róla a fontosabb cuccokat.
cod4CFG-n kívül semmi
Az a pár szektorhiba betehet neki!
kegyetlen... alig bír betölteni bármit is, játékok szétlaggolják az agyam, tárolni jó lesz de kell 1 a rendszernek és stb
már ne is nagyon tárolj rajta, legalábbis fontosakat ne...
ha már ilyen nincs sok ideje hátra.
ISO-kat és filmet ha töltök le
kegyetlen... alig bír betölteni bármit is, játékok szétlaggolják az agyam, tárolni jó lesz de kell 1 a rendszernek és stb
már ne is nagyon tárolj rajta, legalábbis fontosakat ne...
ha már ilyen nincs sok ideje hátra.
én ha egyet találnék vinném vissza a vinyót 😃
biztos ettől van, vidd vissza ha van gari
HDD-t csak Rendszer újratelepítésnél lehet szétosztani? [partíció]
vannak utólago partícionáló progik
partiton wizard
HDD-t csak Rendszer újratelepítésnél lehet szétosztani? [partíció]
nem
Előre is köszi
Nvidia-nál az nem olyan vészes, de azért nem ártana kicsit fentebb tenni a ventiket.
100%-os sebességen ment a hűtő így is kilépett 5-10 perc után azzal a hibaüzenettel.
Előre is köszi
Előre is köszi
a legújabb driver van fent? nekem egy régi verzióval csinálta ezt, az újabbakkal nem.
Előre is köszi
Előre is köszi
ezeket nem kéne állitani?
:
CPU Control------
CPU Ratio Setting:
Internal PLL Overvoltage:
Intel Speedstep Technology:
Intel Turbo Boost Technology:
Turbo Boost Power Limit:
Additional Turbo Voltage:
Core Current Limit:
Host Clock Override (BCLK):
Spread Spectrum:
Voltage Control------
Power Saving Mode:
CPU Core Voltage:
CPU Load-Line Calibration:
DRAM Voltage:
PCH Voltage:
CPU PLL Voltage:
VTT Voltage:
VCCSA Voltage:
mert az összes youtube videón átvan álitva mindíg valami más.
csak a számteches ***i mondta h mind 1 ha már azt veszem + 200 forint 😃
annyit még megér 😃
szerintem is 😃
csak a számteches ***i mondta h mind 1 ha már azt veszem + 200 forint 😃
annyit még megér 😃
segít nekem valaki? 😆
Szerintem semmi nem fog leégni.
A legrosszabb ami történhet, hogy visszaosztja az órajelet annyira, amennyit támogat. 1333Mhz-ra.
nekem 667/800/1066 max 1300 OC. Így írja az alaplapom és DDR2-es
ne mondjad hogy egy i5-ön 1,1 GHz órajelet kell emelni hogy ne laggoljon a játék...
Amúgy nem az alaplapot kell rögtön szidni, nem tudjuk mit csinált...
UEFI-ben azért teljesítmény az ilyen tanácstalanság.
Kikísérletezed, hogy szorzó emeléssel meddig stabil. Ha már rendszer indításnál fagy, vagy hibázik stress testnél, akkor feszültséget kell emelni. Azzal vigyázni kell, kis lépésekben haladj, és csak annyit adj amennyi szükséges. Próbáld ki, melyik az a legalacsonyabb feszültség amin stabil 20-30 perc stress test után is.
Amúgy szerintem is felesleges mindennapi használatra a tuning, talán egy bechmark erejéig érdemes egy kicsit megemelni, hogy azzal is több pontot kapj.
penzessandor: Semmi sem fog leégni, ettől nem kell aggódnod. Mivel az 1333 MHz is OC, az 1600-as ramot is, le fogja venni 1066-ra, ahonnan maximum 1333 MHz-ig tudod emelni. Így szerintem felesleges 1600-as ramot venni, amúgy is, hiszen alig észrevehető a különbség 1333 és 1600 MHz között.
FX5200
AsRock alaplap
Celeron proci jó gyenge
Bennem továbbra is megvan az az kultusz hogy AsRock mehet a levesbe
4 GHz-n ha fagy, akkor már kis feszültséget adj neki.
Jó csak te nem a 920-ról beszéltél, hanem a Triple Channel-ről, aminek viszont semmi értelme.
920 s1366, s1366-os lapokon 6 foglalat van, tehát Triple Channel-be tudod rakni a ramokat, 3x2 3x4Gb, ha esetleg beletuszkolod más lapba a 920-at akkor én gratulálok.😆
Csak egy kis barkácsolás kell hozzá😎😆
5 perc stress testtől nem tudsz meg semmit, vagy egy óráig kell futtatni, hogy biztos lehess.
25-30 perc bőven elegendő😉
Jó, de sztem erősebb egy 920 mint egy 2500K😃
Amúgy "megéri" még használtam az 1366os tokozás?
Azért az i7-es kategóriája még mindig nagyon ***a, azt azért be kell vallani.😀
mert használtan egy 920 olyan árban van mint egy i3 és egy gyengébb i5
Amúgy "megéri" még használtam az 1366os tokozás?
Azért az i7-es kategóriája még mindig nagyon ***a, azt azért be kell vallani.😀