Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Erik94 avatar
xCube írta:
Erik94 írta:
A aida64 csak infot ad a hardverekről nem benchmark

Hogy a fenébe ne lenének benne benchmark funkciók? CPU Queen, FPU Mandel stb... . A legalsó pontban vannak ezek, ott lehet tesztelni.

Nekem nincs benne érdekes legalsó az a sebesség
0
0
0
0
zsolty87 avatar
tasiadam írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Nem teljesen témához illő kérdésem lenne, úgyhogy előre is bocsi. Na szóval, arra lennék kíváncsi hogy ha a 3D-s megjelenítésre képes tv-t összekötöm a géppel és mondjuk a gépen elindítok egy filmet, a tv-n bekapcsolom a 2D-ből 3 D-be konvertálást, akkor az a film valóban 3D-s lesz?

egy 3d-s kép az 3 képből áll amik el vannak tolva. A TV nem olyanná teszi mint egy felvett kamera hanem fog 1 alap képet, azt eltolja balra és jobbra isés így kapsz egy 3D-s képet.

nekem az lenne bajom hogy minden így látok és nagyon idegesítő amikor 14es sima és nem félkövér times new akármi van berakva. Hogyan tudnám megcsinálni?
https://kepfeltoltes.hu/120506/97453896N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Tehát akkor ami a gépen 2D, azt egy 2D-ből 3D-be konvertáló funkcióval rendelkező tv meg tudja jeleníteni 3D-ben?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Nem teljesen témához illő kérdésem lenne, úgyhogy előre is bocsi. Na szóval, arra lennék kíváncsi hogy ha a 3D-s megjelenítésre képes tv-t összekötöm a géppel és mondjuk a gépen elindítok egy filmet, a tv-n bekapcsolom a 2D-ből 3 D-be konvertálást, akkor az a film valóban 3D-s lesz?

egy 3d-s kép az 3 képből áll amik el vannak tolva. A TV nem olyanná teszi mint egy felvett kamera hanem fog 1 alap képet, azt eltolja balra és jobbra isés így kapsz egy 3D-s képet.

nekem az lenne bajom hogy minden így látok és nagyon idegesítő amikor 14es sima és nem félkövér times new akármi van berakva. Hogyan tudnám megcsinálni?
https://kepfeltoltes.hu/120506/97453896N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
0
0
0
0
Csatesz avatar
niteforce írta:
GAMER2 írta:
Badboylol írta:
Hali!
Az volna a kérdésem, hogy ha én HDM kábellel össze dugnám a gépet a Tvvél (102 cm FULL HD) lenne esetleg különbség fpsben?? Azért kérdem h a TV ügye jobban szét húzza a képet mint egy kisebb monitor! Vagy semmi különbség sincs? 😀

De ha összedugod a tv-vel a moncsit akkor a TV-n ugyanakkora képet fog leadni mint amekkorát a monitoron látsz.Tehát semmi értelme sincsen.Ezáltal az FPS ugyanúgy fog maradni.😉

Már ha ugyanolyan a TV és a monitor felbontása, ami egy 102 cm-es TV esetén sanszos hogy Full HD 😀

Azért kötném a Tvre mert az tud FullHD-t a monitorom nem, és legalább a Crysis 1-et meg akarom nézni! 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
GAMER2 írta:
xCube írta:
Badboylol írta:
Hali!
Az volna a kérdésem, hogy ha én HDM kábellel össze dugnám a gépet a Tvvél (102 cm FULL HD) lenne esetleg különbség fpsben?? Azért kérdem h a TV ügye jobban szét húzza a képet mint egy kisebb monitor! Vagy semmi különbség sincs? 😀

A felbontás számít és nem a kép mérete.

😊Ezt akkor elég szépen benéztem.De nem tudhattam mivel nekem 1680x1050-es a monitorom van, így a kép is sokkal kisebb lett mint a tv képernyője.😃

Állítsd be a felbontást Full HD-ra.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
xCube írta:
Badboylol írta:
Hali!

😊Ezt akkor elég szépen benéztem.De nem tudhattam mivel nekem 1680x1050-es a monitorom van, így a kép is sokkal kisebb lett mint a tv képernyője.😃
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Asus EAH 6850-et meddig érdemes OC-zni?Mert most csináltam meg 890 MHz-re.
0
0
0
0
niteforce avatar
GAMER2 írta:
Badboylol írta:
Hali!

De ha összedugod a tv-vel a moncsit akkor a TV-n ugyanakkora képet fog leadni mint amekkorát a monitoron látsz.Tehát semmi értelme sincsen.Ezáltal az FPS ugyanúgy fog maradni.😉

Már ha ugyanolyan a TV és a monitor felbontása, ami egy 102 cm-es TV esetén sanszos hogy Full HD 😀
0
0
0
0
xCube avatar
Badboylol írta:
Hali!

0
0
0
0
GAMER2 avatar
Badboylol írta:
Hali!

0
0
0
0
Csatesz avatar
Hali!
0
0
0
0
niteforce avatar
kitűnően működik, köszönöm! 😀
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
niteforce,ximo: EasyBCD a program neve, ezzel el lehet távolítani a boot bejegyzéseket elvileg. Nem teszteltem még, de működnie kell 😀
0
0
0
0
ximo avatar
niteforce írta:
Sziasztok!
Nem egy OS volt már telepítve a gépre, de ezeket már nem használom, és a partíciójukat utánuk formáztam. Ennek ellenére mégis bent maradtak a boot menüben, mindig meg kell ott állnom gépindításnál. Csak a win7-et használom, más most nincs is, azt akarom hogy ne jöjjön be a boot menü, csak induljon a win magától.
Hogy tudnám ezt megcsinálni?
köszi előre is

Ez engem is érdekelne, hasonló cipőben járok, egyszer már volt ilyen gondom, akkor egy barátom éppen átjött, megkértem tudna-e segíteni, mire Ő egy sortnyit gépelt a parancssorba, és közölte kész 😀 (és valóban)
Szóval nem lehet ördöngősség...
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok!
Nem egy OS volt már telepítve a gépre, de ezeket már nem használom, és a partíciójukat utánuk formáztam. Ennek ellenére mégis bent maradtak a boot menüben, mindig meg kell ott állnom gépindításnál. Csak a win7-et használom, más most nincs is, azt akarom hogy ne jöjjön be a boot menü, csak induljon a win magától.
Hogy tudnám ezt megcsinálni?
köszi előre is
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Itt egy Logout-os cikk, amiben pont az Aida64-be beépített benchmark-okat használ a cikk írója a procik teszteléséhez.

[LINK]
0
0
0
0
xCube avatar
Erik94 írta:

Hogy a fenébe ne lenének benne benchmark funkciók? CPU Queen, FPU Mandel stb... . A legalsó pontban vannak ezek, ott lehet tesztelni.
0
0
0
0
Erik94 avatar
0
0
0
0
grafi97 avatar
Miért, az AIDA-ban nincsenek teljesítménytesztek?

hát hogyha arra gondolsz amikor kidob egy listát pár számmal, az megintcsak infó, nem benchmark. legalábbis abban a verzióban ami nekem van meg nincs semmilyen teljes értékű benchmark.
0
0
0
0
Cooley avatar
grafi97 írta:
alratar: az AIDA64 nem egy benchmark, csak infót ad a gépedről. a benchmark az, ami teszteli a gép teljesítményét.

Miért, az AIDA-ban nincsenek teljesítménytesztek? 😀 Mondjuk videokártyára pont nincs. 😆

BukoTt írta:
Hellosztok
Azt kérdezném hogy a gépbe hol lehet megnézni a hogy a vidikártyának mennyi a Pixer Shader vagy mije ?
Mert ez miatt nem megy 1 csomó játék

A Pixel Shader - ahogy a Vertex Shader is - a Shader Model része, főként annak a verzióját szokták megadni. A DirectX verzióját gondolom csak meg tudod nézni. Lényegében: DX8.0=SM1.0 és 1.1, DX8.0a=SM1.3, DX8.1=SM1.4, DX9.0(és a/b)=SM2.0(és a/b), DX9.0c=SM3.0, DX10=SM4.0, DX10.1=SM4.1, DX11=SM5.0
A HD6320M ugyan elég gyengusz, de DX11-es, azaz támogatja az SM5.0-t, szóval azzal biztosan nem lesz gondod egyetlen játéknál sem. ^^
0
0
0
0
grafi97 avatar
alratar: az AIDA64 nem egy benchmark, csak infót ad a gépedről. a benchmark az, ami teszteli a gép teljesítményét.
0
0
0
0
Erik94 avatar
Aida64 progival vagy vga dobozán megtudod nézni vagy a everest-el is...
0
0
0
0
alratar avatar
BukoTt írta:
Hellosztok
Azt kérdezném hogy a gépbe hol lehet megnézni a hogy a vidikártyának mennyi a Pixer Shader vagy mije ?

Nos, ha minden igaz, ezt csak úgy nem lehet megnézni. (Esetleg a videokártya dobozán 😜)
Ehhez egy Pc Benchmark pogi kell, mint az AIDA64.
0
0
0
0
Erik94 avatar
Elég mert van olyan progi amit ha felveszel 10 percet is 2 giga sem lesz
0
0
0
0
niteforce avatar
Superlompos írta:
niteforce írta:
Erik94 írta:
Igen sajna akkor új vinyó kell...Akkor egy ilyen proginak is meg van a igénye 😲

erre találták ki a 8 gigás SSD-ket, azok olcsók is, és ezeknek a progiknak nagy írási sebességre van szükségük, amit az SSD tud biztosítani.

Ha hosszabb felvételeket akarsz csinálni, akkor kevés a 8 giga.

16-os 2 ezerrel drágább 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
niteforce írta:
Erik94 írta:

erre találták ki a 8 gigás SSD-ket, azok olcsók is, és ezeknek a progiknak nagy írási sebességre van szükségük, amit az SSD tud biztosítani.

Ha hosszabb felvételeket akarsz csinálni, akkor kevés a 8 giga.
0
0
0
0
Erik94 avatar
Oké kössz a infót mindannyiótoknak 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Erik94 írta:

0
0
0
0
Erik94 avatar
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
GPU-z

Ezt letöltöd, s kiírja.
0
0
0
0
Bukta avatar
Hellosztok
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Erik94 írta:
Segitsetek már megy szépen 60 fps alá nem is megy a játék(SF X Tekken) de ha felveszek egy progival akkor lemegy vagy 30-ra és akad de közbe tökéletesen megy mért van?????pls help

Már leírtam, hogy kellene még egy vinyó. Ha ugyanarra veszed fel, akkor persze, hogy belassul. Egyszerre kell olvasnia, s írnia is annak a szerencsétlen vinyónak.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Erik94 írta:
Hát elkéne...Muszáj új ahhoz?

nekem volt egy IDE 160as vinyóm, tele volt minden hülyeséggel, vettem egy SATA 80ast ugyan olyan volt, most vettem 8ezerért ezt az 500ast (117szer volt beindítva) és egy kicsit gyorsabb, konkrétan én nem tudom hogy miről beszélnek az emberek hogy fú ilyen meg olyan gyors ez a vinyó stb... nekem ugyan olyannak tűnik
0
0
0
0
Erik94 avatar
Hát elkéne...Muszáj új ahhoz?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Erik94 írta:
Jah azért mert kevés a hely 😲 Vagy hogy gyorsitsam fel?

vagy új vagy mindent újrahűzol. Kellene neked is 1 tároló vinyó
0
0
0
0
Erik94 avatar
Jah azért mert kevés a hely 😲 Vagy hogy gyorsitsam fel?
0
0
0
0
Erik94 avatar
Segitsetek már megy szépen 60 fps alá nem is megy a játék(SF X Tekken) de ha felveszek egy progival akkor lemegy vagy 30-ra és akad de közbe tökéletesen megy mért van?????pls help
0
0
0
0
Adzarb avatar
hogy lehet egy monitornak a driverjét telepíteni? az a Plug and Play monitor van hozzá vmi leírás de nem nagyon értem ,ha kell betom ide írni,de nem magyar ezért google fordítóvaé probáltam,de kár volt 😆

már mind1 megcsináltam 😆
0
0
0
0
no avatar
Hogyan tömörítsek össze egy mp4 vagy egy avi formátumú videót a lehető legkissebre minőségromlás nélkül?
Youtube-ra akarok feltölteni videot.
0
0
0
0
Bukta avatar
Hellosztok
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! tudtok mondani olyan programot amivel tudom mérni hogy mennyi vramot zabál a játék?
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy a Gigabyte 890GPA-UD3H az PCI Express 3.0-ás?
Köszönöm!
0
0
0
0
Erik94 avatar
Értem ASRock nem a tuning-ra van fejlesztve ez sajna kár...Mért nem Asus volt benne 😆...
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A g31-es chipset nem oc-ra van kitalálva.
0
0
0
0
niteforce avatar
Nemrég járt nálam egy ilyen alaplap, megpróbáltam egy kis tuningot, de nem lehetett rámentem a menüpontjára hiába nyomtam az entert nem jött ki a kis lista az értékekről... Másik ASRock alaplapnál is ugyanez a helyzet.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ennyit tud az ASRock. Azok nem a tuningról híresek, főleg nem a G31.
0
0
0
0
Erik94 avatar
Igen...Szal gyenge alaplapom... De azért legalább 3400ig mehetett volna...
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Alaplap miatt nem jó. Az a proci nálam bírt 3300 MHz-et egy G31-es Asus lappal. 3500-hoz 1,36v kell. 4000 Mhz-hez meg 1,5V. Persze feszültséget nem lehet emelni G-s lapokban, csak a P-nél.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció