Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Puffin avatar
Eddig is meleg jött... A radiátor felmelegszik és ennyi. 800-as fordulaton mennek rajt a ventik max. Alig van hangja a gépemnek.
0
0
0
0
gibdj avatar
Piero

Az nem semmi, akkor kellemes meleg jöhet a házból.
0
0
0
0
Puffin avatar
gibdj: ha OC módban megy a kártyám (1100Mhz) akkor 400+ W a Benchmark alatt. 😃
0
0
0
0
gibdj avatar
Piero

Azért mondom, hogy ha ennyit zabál, akkor ott nem játék pörög. GTA 5 alatt megnézed (Very High)? Kíváncsi vagyok Neked mennyit vesz fel maximum a saját benchmarkjával.
0
0
0
0
Puffin avatar
gibdj: most pl AIDA teszt alatt OC nélkül konnektorból 440W.
0
0
0
0
gibdj avatar
Piero

400+? Az nagyon sok, gondolom a proci meg volt cibálva rendesen, és minden komponenst egyszerre terheltél célprogrammal.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bud-Fckn-Spencer: Hát akkor ezt meg is beszéltük... 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Meglehet azt mókolni valahogy... 😆 Mind1 így is úgy is kevés ! 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
Maximum 336W a 12V-os ágon. 😃 És csak 1db 8-as csatlakozó van a VGA-hoz rajta, így ilyen fogyasztású kártya felejtő.
0
0
0
0
Funes avatar
Egyébként a Hexa 400 most néztem tesztet 320-325W környékén ad le, ami nem rossz, csak éppen hogy kevés a 390-hez ! 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
Mondjuk nálam 3 vinyó meg jópár venti is van a gépben. 😃
0
0
0
0
Funes avatar
Értem mindenesetre itt se eszik többet nagyon 350-nél az egész rendszer :
https://prohardver.hu/dl/cnt/2015-09/121856/results/fogy.png
0
0
0
0
Puffin avatar
Amikor sima 390-em volt, leterhelve simán bekapta a 400+ W-ot a teljes gép. 😃
a Hexa 400 meg csak 300 körül ad le.
0
0
0
0
Funes avatar
Csuzli most picit hülyeséget mondtál... Az R9 390-es teljes rendszer maximum 350W-ot fogyaszt !
Bár azért én sem erőltetném 400-as táppal, mert elég határeset, 450-es 80+os táp azért megnyugtatóbb.
0
0
0
0
gibdj avatar
csuz-li

Nekem a gép GTA 5 alatt maximum 328W-ot fogyasztott (konnektorból mérve). Pedig ott dolgozott rendesen minden.
0
0
0
0
Rexshadow avatar
Köszi a válaszokat 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Rexshadow: A processzoroddal egyelőre nem lenne gond. Ha meg van, azt úgy is észre veszed és teszel bele i7-et később.
Viszont a 390, majdnem 300w-ot eszik, + a processzor ~90W és még kell a gép többi alkatrészének is, szóval a 400w-os táp nem igazán elég. Kisebb fogyasztási VGA-t kellene nézni, vagy nagyobb tápot.
0
0
0
0
Rexshadow avatar
Megvan a táp típusa, FSP Hexa HE-400, 400 wattos
0
0
0
0
Puffin avatar
Az meg majd kiderül mennyi lesz az ára...
0
0
0
0
NiXiT01 avatar
Zoli73: Köszi a választ 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Rexshadow: Gondolom az oldalán domborodott formában olvasható az FSP felirat.Ebben az esetben nagy valószínűséggel a táp tetején van a pontos típusa és a többi adata.Sajnos ha felső tápos házban van, ki kell venni és csak úgy lehet megtudni pontos típusát.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
3LiT: A GTX 1060 sokkal erősebb lesz mint az RX 480.
0
0
0
0
Puffin avatar
A proci elég lenne hozzá. A tápon mennyi PCI kábel van a videókártyához?
0
0
0
0
Rexshadow avatar
Piero: Nem tudom sajnos, amikor megnéztem, nem láttam rajta semmit, csak azt, hogy FSP táp, de más nincs ráírva... De szerinted a proci az elég lenne hozzá, vagy abból is kéne új?
0
0
0
0
NiXiT01 avatar
Sziasztok ti melyik kártyát ajánlanátok a inkább a mai játékokhoz? GTX 1060 vs RX 480.
0
0
0
0
Puffin avatar
Attól függ milyen tápod van? Használt r9 390-es van már annyiért, azzal nem lenne gond.
0
0
0
0
Rexshadow avatar
Sziasztok!
A mostani gépemen szeretnék fejleszteni (GTX 750, i5-4460, 8 GB RAM), mert elég gyenge a Full HD-hez, és nagyon úgy érzem, hogy a videokártya a szűk keresztmetszet. Ti mit ajánlanátok a 60-80 000-es árkategóriából? (Ha esetleg procit is kéne cserelni, akkor is maradnék a 80000-es kereten belül)
0
0
0
0
csuz-li avatar
galaxi: Az lényegtelen, hogy milyen alaplap és processzor van mellette. Viszont a 360 a 750-el szemben ismeri a dx12-t, Vulkant és a többi új API-t, ami kell a legújabb játékokhoz.

creativedawe: Hát nálunk van pár 860K, ami ugye az A10-7850K IGP nélküli verziója. Azt én próbáltam r9 270-el. Ebből kiindulva, talán (és ez hangsúlyosan talán) meg tudna birkózni a processzorod egy hasonló teljesítményű VGA-val, talán egy 380-al is, ami 60ezer körül már kapható a 2GB-os verzióban, bár elég sarkosan, ráadásul FHD-ban már elkél neki a 4GB-is, ami viszont ennél drágább. Jó szívvel azt mondanám, hogy a 260x - 270 a vége. Viszont van egy lehetőséged! Nézd meg afterburnerrel, hogy mekkora a processzorterhelésed a mostani VGA mellett. Ha nem haladja meg a 80%-ot, akkor egy fokkal erősebb VGA-t még bátran beletehetsz.
0
0
0
0
galaxi avatar
Egyik ismerősöm vacilál az R7 360 és én ajánlottam nekem a 750Ti-t. Amd belsoőhöz venné! Szerintetek?
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Sziasztok! jelenleg a gépemben egy ASUS R7 260X OC 2GB GDDR5 VGA Lapul.
AMD A10 7700K proci ,és 4x2GB 1600-as HyperX memóriák mellett. A kérdésem az lenne , hogy megéri ebbe a gépbe újabb videokártyát venni. Ha igen milyet ajánlotok ? Főként azért dilemmázok ,mert a gép mellet van egy XO konzol. És nem tudom melyikbe érdemes pénzt fektetni. Mivel oké használtan lehet már 6-7 ezerért játékot venni és tuti nincs szaggatás stb, de a PC valahogy jobban megérné , de lehet hogy tévedek. VGA-ba maximum 60 ezerig tudok menni és az már nagyon maximum 😀

köszönöm előre is minden fórumtárs szakmai segítségét, tanácsát !
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Mediziner Troll: Magam is ezen gondolkodom. 😃
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
"Sziasztok asus r9 280x hibátlan minden tartozékkal eladó 40 ezer forint anál"
Tehát 40e az anál... és mennyi a VGA?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok asus r9 280x hibátlan minden tartozékkal eladó 40 ezer forint anál olcsóbban nem adom irjatok ! ha érdkell valakit !
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Helló!
Egy i5 4460 procihoz milyen videokártya illene?
0
0
0
0
Puffin avatar
A 970-et megéri. Karácsony előtt nem nagyon lesz semmi a felsőbb kategóriában AMD oldalon.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Szerintetek érdemesecserélni egy gtx 970-et egy 1070-re? Vagy várjam meg mit fakít az AMD a high end kategóriában?
0
0
0
0
Bronson avatar
nem lesz vele gond, azokon elég jó a hűtés, még a gyári is! nem túl hangos, nyilván egy aftermarket hűtő jobb, de ha jó áron találsz refet, ne gondolkodj sokat 😉
0
0
0
0
xsebix avatar
Üdv!
Referencia kártyákat mennyire érdemes megvenni? Konkrétan a gtx 980Ti szériára gondolok...
Valamilyen gtx 980Ti-t szeretnék vadászni és nem tudom hogy számításba vegyem-e egyáltalán a ref kártyákat... Majdnem találtam egy gigabyte-ot 320€-ba csak gyorsabbak voltak nálam és elvitték :/
Szerintem igen jó vétel lett volna... :/
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
a kettő közül a 380x, de lehet hogy a 470 jobb vásár lesz. meg kell várni a teszteket (meg a megjelenést)
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
R9 380x v GTX 960?! Procit mostanság nem cserélek a gépben, karit is csak ősszel szeretném megvenni. Hátha apadnak egy kicsit az árak odáig. 😀
0
0
0
0
xCube avatar
@ sudosu: Nem aktuális már a dolog de szöget ütött a fejemben a kérdés. Miért nem vetted meg az ASUS kártyát és kötötted össze HDMI -n keresztül a monitorral? A kártyán és a monitoron is van HDMI port.
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
zelcsi: köszönöm a választ, utána nézek! 😀
0
0
0
0
zelcsi avatar
TuningWorld96: a gtx 950 kb 10%-al erősebb nála és belefér a 45-be!
0
0
0
0
Puffin avatar
tihanz6: felesleges! Ha cserélni akarsz lapot akkor procit is kellene meg stb... Vegyél egy GTX950-et vagy Radeon R7 370-et 4GB-al (utóbbit árulom) ... 😃
0
0
0
0
tihanz6 avatar
Igazábol 55ezer lennevrá viszont akkor arra gondoltam még hogy cserélek egy alaplapot és veszek egx Sappgire R7 360 2gb oc Nitrot
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Sziasztok!
Érdekelne, mit gondoltok a GIGABYTE Radeon R7 370 WindForce 2X OC 2GB kártyáról. Ha valakinek esetleg van ilyen kártyája, érdekelne a tapasztalata róla.
Vagy ha valaki tud jobbat, azt megköszönném, ha leírná. Ebben az árkategóriában szeretnék keresgélni, amiben ez a kártya van, de 45.000 forintnál többet semmiképp nem szeretnék rá költeni.
Köszönöm! 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
sudosu: veheted az ASUS-t is vagy akár MSI-t, csak egy DP port DVI átalakítót kellene szerezned.
0
0
0
0
sudosu avatar
Ó hogy lehettem ilyen buta 😃
Bár a HW sose volt az erősségem 😃
Köszi!
0
0
0
0