Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Az nem semmi, akkor kellemes meleg jöhet a házból.
Azért mondom, hogy ha ennyit zabál, akkor ott nem játék pörög. GTA 5 alatt megnézed (Very High)? Kíváncsi vagyok Neked mennyit vesz fel maximum a saját benchmarkjával.
400+? Az nagyon sok, gondolom a proci meg volt cibálva rendesen, és minden komponenst egyszerre terheltél célprogrammal.
a Hexa 400 meg csak 300 körül ad le.
Bár azért én sem erőltetném 400-as táppal, mert elég határeset, 450-es 80+os táp azért megnyugtatóbb.
Nekem a gép GTA 5 alatt maximum 328W-ot fogyasztott (konnektorból mérve). Pedig ott dolgozott rendesen minden.
Viszont a 390, majdnem 300w-ot eszik, + a processzor ~90W és még kell a gép többi alkatrészének is, szóval a 400w-os táp nem igazán elég. Kisebb fogyasztási VGA-t kellene nézni, vagy nagyobb tápot.
A mostani gépemen szeretnék fejleszteni (GTX 750, i5-4460, 8 GB RAM), mert elég gyenge a Full HD-hez, és nagyon úgy érzem, hogy a videokártya a szűk keresztmetszet. Ti mit ajánlanátok a 60-80 000-es árkategóriából? (Ha esetleg procit is kéne cserelni, akkor is maradnék a 80000-es kereten belül)
creativedawe: Hát nálunk van pár 860K, ami ugye az A10-7850K IGP nélküli verziója. Azt én próbáltam r9 270-el. Ebből kiindulva, talán (és ez hangsúlyosan talán) meg tudna birkózni a processzorod egy hasonló teljesítményű VGA-val, talán egy 380-al is, ami 60ezer körül már kapható a 2GB-os verzióban, bár elég sarkosan, ráadásul FHD-ban már elkél neki a 4GB-is, ami viszont ennél drágább. Jó szívvel azt mondanám, hogy a 260x - 270 a vége. Viszont van egy lehetőséged! Nézd meg afterburnerrel, hogy mekkora a processzorterhelésed a mostani VGA mellett. Ha nem haladja meg a 80%-ot, akkor egy fokkal erősebb VGA-t még bátran beletehetsz.
AMD A10 7700K proci ,és 4x2GB 1600-as HyperX memóriák mellett. A kérdésem az lenne , hogy megéri ebbe a gépbe újabb videokártyát venni. Ha igen milyet ajánlotok ? Főként azért dilemmázok ,mert a gép mellet van egy XO konzol. És nem tudom melyikbe érdemes pénzt fektetni. Mivel oké használtan lehet már 6-7 ezerért játékot venni és tuti nincs szaggatás stb, de a PC valahogy jobban megérné , de lehet hogy tévedek. VGA-ba maximum 60 ezerig tudok menni és az már nagyon maximum 😀
köszönöm előre is minden fórumtárs szakmai segítségét, tanácsát !
Tehát 40e az anál... és mennyi a VGA?
Egy i5 4460 procihoz milyen videokártya illene?
Referencia kártyákat mennyire érdemes megvenni? Konkrétan a gtx 980Ti szériára gondolok...
Valamilyen gtx 980Ti-t szeretnék vadászni és nem tudom hogy számításba vegyem-e egyáltalán a ref kártyákat... Majdnem találtam egy gigabyte-ot 320€-ba csak gyorsabbak voltak nálam és elvitték :/
Szerintem igen jó vétel lett volna... :/
Érdekelne, mit gondoltok a GIGABYTE Radeon R7 370 WindForce 2X OC 2GB kártyáról. Ha valakinek esetleg van ilyen kártyája, érdekelne a tapasztalata róla.
Vagy ha valaki tud jobbat, azt megköszönném, ha leírná. Ebben az árkategóriában szeretnék keresgélni, amiben ez a kártya van, de 45.000 forintnál többet semmiképp nem szeretnék rá költeni.
Köszönöm! 😀
Bár a HW sose volt az erősségem 😃
Köszi!