A Windows 7-ről minden

2009. May 06., téma
Fórum » Szoftver
A-Z-ig a Windows 7-ről, kérdések, válaszok, stb.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
hnemaria írta:
Alvó állapot azt jelenti, hogy egy kis energiafelhasználású üzemmódba kapcsol a gép, pont annyi áramot ad a RAM oknak, hogy az adatok megmaradjanak benne. ilyenkor minden leáll a gépben. azért van az, hogy ha ilyenkor kihuzod a gépet, és bedugod, már el is felejtette mi volt azelőtt.

nem, így nem tud letölteni, az internet is kikapcsol.
Start menü> vezérlő pult> energiagazdálkodási lehetőségek>oldalt megkeresed, hogy alvo állapotba lépés idejének módositása, és az alvo állapot kezdeményezését sohára- teszed . így már nem fog kikapcsolgatni a géped 😃

Köszönöm a gyors választ.😀
0
0
0
0
hnemaria avatar
Alvó állapot azt jelenti, hogy egy kis energiafelhasználású üzemmódba kapcsol a gép, pont annyi áramot ad a RAM oknak, hogy az adatok megmaradjanak benne. ilyenkor minden leáll a gépben. azért van az, hogy ha ilyenkor kihuzod a gépet, és bedugod, már el is felejtette mi volt azelőtt.

nem, így nem tud letölteni, az internet is kikapcsol.
Start menü> vezérlő pult> energiagazdálkodási lehetőségek>oldalt megkeresed, hogy alvo állapotba lépés idejének módositása, és az alvo állapot kezdeményezését sohára- teszed . így már nem fog kikapcsolgatni a géped 😃
0
0
0
0
no avatar
Hali
Ha torenteket töltök le Bitlorddal, és közben sokáig nem vagyok gépnél, akkor a gép a lvó állapotra kapcsol.
Alvó állapotban is mennek a letöltések?
Vagy akkor kvázi ki van kapcsolva a gép?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
frank04 írta:
Most a 32es és a 64es win7 ugyanannyit fogyaszt a rammból?
laptopban 3 giga ram lesz, és nemtudom eldönteni h xp-t, win7 32-t vagy win7 64-t tegyem fel. A 64bites áll utcsó helyen, de még az is lehet, tényleg nem tudom, próbálgatni meg nem nagyon akarom, egyszer fel szeretném rakni vmit és kész

Szerintem a Win7 32-bites verzióval jársz a legjobban!
0
0
0
0
frank04 avatar
Most a 32es és a 64es win7 ugyanannyit fogyaszt a rammból?
laptopban 3 giga ram lesz, és nemtudom eldönteni h xp-t, win7 32-t vagy win7 64-t tegyem fel. A 64bites áll utcsó helyen, de még az is lehet, tényleg nem tudom, próbálgatni meg nem nagyon akarom, egyszer fel szeretném rakni vmit és kész
0
0
0
0
Matthew_217 avatar
hnemaria írta:
ne egyből az ipconfig exét inditsd 😃

először a cmd.exet inditsd. tehát start menü, keresésbe cmd , elinditod és oda irod hogy ipconfig
eddig is igy csináltad?

Ja így már jó, köszi a helpet, nemtom eddig h csináltam a suliban a cmd-s módszert tanultuk, de nem jutott eszembe, na mind1. Köszi még1x már műxik😂
0
0
0
0
hnemaria avatar
ne egyből az ipconfig exét inditsd 😃

először a cmd.exet inditsd. tehát start menü, keresésbe cmd , elinditod és oda irod hogy ipconfig
eddig is igy csináltad?
0
0
0
0
Matthew_217 avatar
Hy all!
Az lenne a gondom h szeretném megnyitni az ipconfig paranccsal azt a részt ahol kiírja az IP címem és egyéb ilyen dolgokat, de az a fekete ablak előjön, kb. 1 másodpercre és bezárul, végig sem lehet olvasni ez miért lehet?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
dojo123 írta:
Ez érdekes téma mert nekem 64-bites van 2GB 800Mhz-es rammal és a terhelés ha alapon van akk 25 %-os ha netezek akk olyan 40%-ék és ha játszok akkor megy csak 80 fölé
És mikor XP-m volt akkor is így alakultak valahogy a számok és nem vettem észre lassulást mikor feltettem a Win7-et
Igaz hogy a közeljövőben beruházok még 2Gb-ra

Ez a saját tapasztalatom

Akkor neked szerencséd van! 😆
De normális helyzetben 2 Giga Ram-ra nem érdemes rátenni a 64-biteset, ha csak nem vesz valaki a közeljövőben még 2 giga Ram-ot.
0
0
0
0
dojo123 avatar
Ez érdekes téma mert nekem 64-bites van 2GB 800Mhz-es rammal és a terhelés ha alapon van akk 25 %-os ha netezek akk olyan 40%-ék és ha játszok akkor megy csak 80 fölé
És mikor XP-m volt akkor is így alakultak valahogy a számok és nem vettem észre lassulást mikor feltettem a Win7-et
Igaz hogy a közeljövőben beruházok még 2Gb-ra

Ez a saját tapasztalatom
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
LobiDrg írta:
Hát akkor marad a 32bites 😀 Köszönöm a segítséget 😀

Nincs mit! 😆
0
0
0
0
no avatar
Hát akkor marad a 32bites 😀 Köszönöm a segítséget 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
LobiDrg írta:
Hát most jelenleg 32bites win7-em van de ha 1gb-ot elvesz akkor nem rakom fel :/

Ha lenne 4 Gb Ram-od akkor jó lenne!
0
0
0
0
no avatar
Hát most jelenleg 32bites win7-em van de ha 1gb-ot elvesz akkor nem rakom fel :/
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
LobiDrg írta:
Szerintetek 3gb rammal megéri feltenni a 64bites Windows 7-et?

Felesleges... Csak akkor jó a 64-bites, ha 4 vagy több giga Ram-od van.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Igen, nekem is az van. Bár 1 GB-t elvesz, azért jól, megy és, szerintem a 32bit-est is megéri. (ha eddig nem azod volt)
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek 3gb rammal megéri feltenni a 64bites Windows 7-et?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
szabyy írta:
Ezen elfutna a win7 home premium?
Ezen a laptopon elfutna-e:
Intel Celeron M 410 1.46GHz
512MB ddr2
Ati Radeon Xpress 200M Series 256MB DX9 SM2.0

Szerintem is inkább maradj a Win Xp-nél. A Win7 nem menne normálisan. Szerintem azért a Win7-hez kell a 2 Giga Ram, hogy rendesen menjen.
0
0
0
0
szabyy avatar
Lizard írta:
szabyy írta:
512MB ddr2

Én nem tenném rá fel, inkább XP! nagyon kevés neki véleményem szerint a ram, felőrölné az egész gépet a rendszer maga!

Azt írják, h mind 256MB, de ajánlott az 512 MB...
0
0
0
0
Lizard avatar
szabyy írta:
512MB ddr2

Én nem tenném rá fel, inkább XP! nagyon kevés neki véleményem szerint a ram, felőrölné az egész gépet a rendszer maga!
0
0
0
0
szabyy avatar
512MB ddr2
0
0
0
0
tomtom77 avatar
oké, köszi a segítséget 😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
tomtom77 írta:
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy ilyen gépen (Gépem adatai) a 64 bites windowssal jobban járnék-e?
Felesleges 3 giga ramhoz 64bitest feltenni, kivéve ha a közeljövőben akarod bővíteni, és nem akarod újrarakni a rendszert
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Nem, mert ahhoz ajánlott legalább 4gb ram
0
0
0
0
tomtom77 avatar
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy ilyen gépen (Gépem adatai) a 64 bites windowssal jobban járnék-e?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Csak valami ilyenek:

An error occured during install GPU-Z 0.5.1

0242354 42354 --------352454
6334347 53463 --------235646

És ebből a számokból kb 50-70 sor

(ezt nem a fájlból másoltam csak leirtam h ilyenek vannak benne)
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
hardX írta:
Elinditom ugye a telpitő fájlt, fölad egy hibaüzenetet, és megkérdezi h akarom e jelenteni a gyártónak. Erre ha igent nyomok kitesz 2 ikon az asztalra, az egyik egy szövegfájl abba le van irva a teljes hiba, a másik meg ha rányomok felhoz egy honlapot, ahonnan el lehet küldeni a szövegfájlt a techpowerup-nak.
az érdekes, és mi van a fájlba írva?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Elinditom ugye a telpitő fájlt, fölad egy hibaüzenetet, és megkérdezi h akarom e jelenteni a gyártónak. Erre ha igent nyomok kitesz 2 ikon az asztalra, az egyik egy szövegfájl abba le van irva a teljes hiba, a másik meg ha rányomok felhoz egy honlapot, ahonnan el lehet küldeni a szövegfájlt a techpowerup-nak.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
hardX írta:
Miért nem tudom felrakni a gpu-z t? Akárhonan töltöm, akármelyik verziót, mindig kiad valami hibaüzenetet.

Vagy tudtok ajánlani másik programot,a ami kiir ilyen infókat a videókártyámról? thx
nemtom miért lehet, nekem mindig működött, mi történik pontosan?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Miért nem tudom felrakni a gpu-z t? Akárhonan töltöm, akármelyik verziót, mindig kiad valami hibaüzenetet.

Vagy tudtok ajánlani másik programot,a ami kiir ilyen infókat a videókártyámról? thx
0
0
0
0
frank04 avatar
na igen, a c) változatot szeretném.
Hogy szerkesztem bele?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
AradorasXeon írta:
frank04 írta:
Sziasztok! Azt kérdezném, hogy olyat lehet-e csinálni, hogy mikor egy ISO fájlt írok dvdre, akkor vmi plusz mappát rátenni még a dvd-re az ISO-n kívül? köszi

ez attól függ, h milyen módon írod fel az iso fájlt, ha csak úgy h iso lesz a dvd-n is akk semmi akadályát nem látom, de ha csak simán az iso fájl tartalmát, akk nem hiném :/
a) magát az ISO filet írod rá a DVD-re, meg mellé amit szeretnél
b)kicsomagolod az ISO filet és annak a tartalmát teszed a DVD-re, meg a mappádat
c)az ISO fájlba beleszerkeszted a mappát, amit még ki akarsz írni, és úgy írod a DVD-t az ISO fájlról
0
0
0
0
AradorasXeon avatar
frank04 írta:
Sziasztok! Azt kérdezném, hogy olyat lehet-e csinálni, hogy mikor egy ISO fájlt írok dvdre, akkor vmi plusz mappát rátenni még a dvd-re az ISO-n kívül? köszi

ez attól függ, h milyen módon írod fel az iso fájlt, ha csak úgy h iso lesz a dvd-n is akk semmi akadályát nem látom, de ha csak simán az iso fájl tartalmát, akk nem hiném :/
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Primo írta:
Tényleg jó a Win 7 x64! Minden megy rajta, program játék, még 32 bites progik is, azokat program files (x86) mappba teszi. Nem bántam meg hogy váltottam! 😃
persze hogy fut, tulajdonképpen nagyon minimális azoknak a dolgoknak a száma. amik a 32-eshez képest kevésbé favorizálják, és a régi játékok nagyrésze is teljesen működésre bírható kisebb-nagyobb trükkökkel
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
Sziasztok.😀
Windows 7-hez szeretnék kocsis témákat.😀
Honnan tudok letölteni?
Olyan kocsis témára gondolok h:
Tuningolt Ford mustang, nissan skyline, mazda rx7-8, vagy hasonló tuning vérdák.
köszönöm előre is.
0
0
0
0
Davenator avatar
Tényleg jó a Win 7 x64! Minden megy rajta, program játék, még 32 bites progik is, azokat program files (x86) mappba teszi. Nem bántam meg hogy váltottam! 😃
0
0
0
0
no avatar
ganjahman: Nem mert az 1024x768 nem wide (nem szélesvásznú) hanem 4:3-as.
0
0
0
0
ganjahman avatar
Hali! Van 1 Asus laptopom win7 van rajta 1330*860 feélboontas a max es ha jatszsok akkor is ugy indul a jatek ijen nagy felbontasba es valameik akdozik es ha leveszm 1024 es felbontasra akkor meg kisseb lesz! nem lehet ezt valhol bealitani windosba kisebb felbontasba is teljes kepernyon menjenek a jatekok???
0
0
0
0
frank04 avatar
0
0
0
0
no avatar
berki_zsolt írta:
Milyen hibát, vagy hibaüzenetet dob ki?

Nem dob ki semmit csak egyszerűen nem tudom megnyitni :S
0
0
0
0
szabyy avatar
Nekem az lenne a problémám, amikor meg van nyitva a sidebar.exe, akk kb a proci olyan 70%-100% között ingadozik, anélkül h bármit is csinálnák, és csak az segít, ha kilépek belőle feladatkezelőből. Na szóval hogy lehetne megcsinálni, hogy ne pörgesse a procit, és még müködjön is, anélkül, hogy újraraknám a gépet?
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Milyen hibát, vagy hibaüzenetet dob ki?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.Az lenne a problémám hogy nem tudom megnyitni a minialkalmazásokat.Mi lehet a probléma ?
0
0
0
0
ganjahman avatar
Hali! Van 1 Asus laptopom win7 van rajta 1330*860 feélboontas a max es ha jatszsok akkor is ugy indul a jatek ijen nagy felbontasba es valameik akdozik es ha leveszm 1024 es felbontasra akkor meg kisseb lesz! nem lehet ezt valhol bealitani windosba kisebb felbontasba is teljes kepernyon menjenek a jatekok???
0
0
0
0
gabi86 avatar
charly82 írta:
A Power4 Gear program tudomásom szerint ASUS alaplapokhoz készítették és nem Gigabyte, mint ami neked van, de lehet, hogy én tudom rosszul! 😜
Aha jol tudod a laptopomhoz kéne valami ilyesmi program mert most raktam rá a Win 7 home prof 32bitest és a P4G nem tudom rátelepíteni!
0
0
0
0
charly82 avatar
A Power4 Gear program tudomásom szerint ASUS alaplapokhoz készítették és nem Gigabyte, mint ami neked van, de lehet, hogy én tudom rosszul! 😜
0
0
0
0
gabi86 avatar
Tud valaki olyan programot ajánlani ami olyan mint a Power4Gear!
És persze elindul Win 7ten. Vagy valaki tudja miért nem indul a P4G win 7 alatt 32biten.??
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Tesla GoD írta:
Superlompos írta:
Tesla GoD írta:
Superlompos írta:
Van olyan aki felrakta már az sp1-et (törthöz)? 😆
én felraktam

Mondjuk én is felraktam! Szerencsére sikerült megkerülnöm a microsoft hülyeségét. 😆
egy egyszerű remove wat+aktiválás megoldja a dolgot

Simán leszedtem egy 64-bites Sp1-et és csak install és működött is. 😆 Mert amúgy magától éltre kelt az automatikus frissítés, ami ki volt kapcsolva és már elkezdett volna telepíteni mindent. 😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Superlompos írta:
Tesla GoD írta:
Superlompos írta:
én felraktam

Mondjuk én is felraktam! Szerencsére sikerült megkerülnöm a microsoft hülyeségét. 😆
egy egyszerű remove wat+aktiválás megoldja a dolgot
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Tesla GoD írta:
Superlompos írta:
én felraktam

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció