Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
apetit1989 avatar
Illesztőprogramok, Visual C, Net Framework is kellhet. Általában a játék setupja az utóbbi kettőt felinstallálja, de vannak kivételek.
0
0
0
0
patrikk911 avatar
ÜDV megveszem a gépem felrakom a win 7 et és utánna már játszhatokis vagy még lekell szedni vmit v kell még vmit csinálnom?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
nfs shift 2 kód valakinek van vagy aktivátor?
0
0
0
0
Viktore avatar
Kösz Lompi 😃 ezt már én is megtettem és utána engedte a hosszú videókat feltölteni de most már nem.. nincs semmi olyan videóm amit le tiltott youtube.
Vagy olyan videóm ami mássé lenne vagy akkár valami jogokat sértene.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Múltkor az egyik haveromnak úgy lett unlockolva ez a korlát, hogy megadtaa telefonszámát, majd a Youtube küldött egy aktiváló kódot, s azt be kellett írnia, s máris tudott 15 percnél hosszabb videókat feltölteni.
0
0
0
0
Viktore avatar
Üdv mindenkinek egy kérdésem lenne Youtubal kapcsolatban.tudom hogy nem ide tartozik sry.
na annyi lenne a problémám hogy 15 percnél hosszabb videókat letilt nekem mert azt írja "a videó túl hosszú" szóval nem lesz elérhető a videó de a korlát meg van csinálva..Régen ezt nem csinálta most mi történt? hallotam hogy ez valami új cucc valahol sms en kell aktiválni újonnan vagy mi? help!
0
0
0
0
grafi97 avatar
az ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 támogatja az ivy processzorokat? PCIe 3.0 van rajta szóval elméletileg kéne.
0
0
0
0
gytomi avatar
Miben tároljam a procit ha nincs meg a doboza? 😆😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
okozhatja de valószínűbb hogy elfogyik a ram
0
0
0
0
wdavid avatar
az olvasási hibás merevlemez okozhatja a játék laggolását? mert BF3ban ha felveszek stabil 30FPSem van, de van olyan rész h semmi különnleges effekt nincs mégis beesik az FPS ilyen 3-4re 😜
0
0
0
0
Devis avatar
arra nem emlékszem de mindjárt kikapom a 2gb-t és megmondom.
up.: na 3,8-on
ramok: 951 mhz, 2,1V
cpu: 3,8 ghz 1,38-as fesz
0
0
0
0
Cooley avatar
Devis írta:
aha. 850-en megy ilyenkor.

És amikor 3,8-on akarod járatni? 950? Mert az már gondot okozhat.
0
0
0
0
Devis avatar
aha. 850-en megy ilyenkor.
0
0
0
0
Cooley avatar
Devis írta:
Cooley írta:
Devis írta:
Cooley írta:
LobiDrg írta:
Sziasztok.Mennyi különbség van 4GB és 6GB Ram között? Csak mert van 2*2Gb Adata memóriám és szeretnék még mellé venni egy ugyanilyen 2GB-os modult 😀

Pontosan 2 GB-nyi a különbség. 😆 Röviden annyi lesz, hogy Unganged módban a procid 2 magja már 4GB-nyi memóval, míg a másik 2 csak 2 GB-nyi memóval gazdálkodhat, de megmarad a dual channel. Vagy Ganged módba teszed, és mind a 4 mag eléri mind a 6GB-nyi memót, de single channelben. Játékhoz inkább az utóbbi javasolnám. Azoknál a játékoknál semmi különbség nem lesz, esetleg egy elenyésző lassulás, ahol nem kell 4GB-nál több memó (ezek lesznek többségben), ahol viszont kell a 4GB+ memó, ott gyorsulni fog. Egyébként ha érdekel a véleményem, akkor felesleges beruházás lenne, inkább videokarira gyűjts, vagy még inkább monitorra.

és emiatt lehet olyan is h 6 gb-al nem tom normálisan húzni a procit? 😊 de 4gb-al meg simán megy? 😊

Ez csak AMD rendszerre vonatkozik, Intelnél nincs ilyen, ott alapvetően olyan, mint AMD-nél a Ganged. A proci OC-ját a memó közvetlenül nem befolyásolja. Amikor növeled az FSB-t, csökkentsd az FSB: DRAM arányt, és akkor a memó nem szól majd bele a proci OC-be. 😀

hát 6gb-al 3,4 a max, 4gb-al 3,8-at még simán viszi. bár xcube mondta h a 2x2+2x1 gb nem pálya.

Hát igen, az Intel nem igazán szereti az ilyet. Ha visszaveszed a memória órajelét, akkor is csak 3,4 a max? Mert az úgy eléggé érdekes.
0
0
0
0
Devis avatar
Cooley írta:
Devis írta:
Cooley írta:
LobiDrg írta:
Sziasztok.Mennyi különbség van 4GB és 6GB Ram között? Csak mert van 2*2Gb Adata memóriám és szeretnék még mellé venni egy ugyanilyen 2GB-os modult 😀

Pontosan 2 GB-nyi a különbség. 😆 Röviden annyi lesz, hogy Unganged módban a procid 2 magja már 4GB-nyi memóval, míg a másik 2 csak 2 GB-nyi memóval gazdálkodhat, de megmarad a dual channel. Vagy Ganged módba teszed, és mind a 4 mag eléri mind a 6GB-nyi memót, de single channelben. Játékhoz inkább az utóbbi javasolnám. Azoknál a játékoknál semmi különbség nem lesz, esetleg egy elenyésző lassulás, ahol nem kell 4GB-nál több memó (ezek lesznek többségben), ahol viszont kell a 4GB+ memó, ott gyorsulni fog. Egyébként ha érdekel a véleményem, akkor felesleges beruházás lenne, inkább videokarira gyűjts, vagy még inkább monitorra.

és emiatt lehet olyan is h 6 gb-al nem tom normálisan húzni a procit? 😊 de 4gb-al meg simán megy? 😊

Ez csak AMD rendszerre vonatkozik, Intelnél nincs ilyen, ott alapvetően olyan, mint AMD-nél a Ganged. A proci OC-ját a memó közvetlenül nem befolyásolja. Amikor növeled az FSB-t, csökkentsd az FSB: DRAM arányt, és akkor a memó nem szól majd bele a proci OC-be. 😀

hát 6gb-al 3,4 a max, 4gb-al 3,8-at még simán viszi. bár xcube mondta h a 2x2+2x1 gb nem pálya.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
ximo írta:

A srác pont egy ilyen gépet rak össze xmp memory profile-t állít be és auton hagyja a "timeings" rublikát és megy neki simán 1600 Mhz-en Próbálj keresgélni youtube on tucatnyi videó foglalkozik Pc építéssel-beállítással...

Köszi a videót, de ott ahol a videón van XMP, Auto, Manual lehetőség, ott nekem csak Auto meg Manual van.
0
0
0
0
Cooley avatar
Devis írta:
Cooley írta:
LobiDrg írta:

0
0
0
0
Devis avatar
Cooley írta:
LobiDrg írta:

0
0
0
0
no avatar
Cooley írta:
LobiDrg írta:

Pontosan 2 GB-nyi a különbség. 😆 Röviden annyi lesz, hogy Unganged módban a procid 2 magja már 4GB-nyi memóval, míg a másik 2 csak 2 GB-nyi memóval gazdálkodhat, de megmarad a dual channel. Vagy Ganged módba teszed, és mind a 4 mag eléri mind a 6GB-nyi memót, de single channelben. Játékhoz inkább az utóbbi javasolnám. Azoknál a játékoknál semmi különbség nem lesz, esetleg egy elenyésző lassulás, ahol nem kell 4GB-nál több memó (ezek lesznek többségben), ahol viszont kell a 4GB+ memó, ott gyorsulni fog. Egyébként ha érdekel a véleményem, akkor felesleges beruházás lenne.

Értem.A különbség alatt a gyorsaságra gondoltam 😀.Rosszul fogalmaztam.Köszönöm szépen a választ.
0
0
0
0
Cooley avatar
LobiDrg írta:

0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
xCube írta:
Cooley írta:
Én nemrég láttam a Bosszúállókat a moziban, ott is passzív 3D-t alkalmaztak, most láttam először ilyet, és teljesen elámultam tőle, tökéletes volt a mélységérzet, azóta vagyok én is a híve. 😀 Szemüveg nélkülit még nem láttam élőben, de az egyik modellről azt olvastam, hogy kamerával követi a szemek helyzetét, így szinte bármilyen szögből nézhető, azonban csak egyetlen ember tudja nézni egy időben, és nagyon drága. Szóval 1 gazdag embernek kiváló. 😃 Én maradok a passzívnál, csak jelenne már meg a kiszemelt monitor itthon is. 😀

A kamerás 3D -t egy laptop gyártó találta ki de nem valódi 3D megjelenítésről van szó, hanem arról, hogy a kamera követi a szem és a fej mozgását, ami alapján eltorzítja a képet. Szoftveresen működik.

Én úgy tudom, hogy ez is LG találmány, és valós 3D-t ad, persze ahhoz saját szemmel kell látni, nem kamerán keresztül, de itt egy videó:

És elvileg telefon is jön ezzel a technológiával.
0
0
0
0
xCube avatar
Cooley írta:
Én nemrég láttam a Bosszúállókat a moziban, ott is passzív 3D-t alkalmaztak, most láttam először ilyet, és teljesen elámultam tőle, tökéletes volt a mélységérzet, azóta vagyok én is a híve. 😀 Szemüveg nélkülit még nem láttam élőben, de az egyik modellről azt olvastam, hogy kamerával követi a szemek helyzetét, így szinte bármilyen szögből nézhető, azonban csak egyetlen ember tudja nézni egy időben, és nagyon drága. Szóval 1 gazdag embernek kiváló. 😃 Én maradok a passzívnál, csak jelenne már meg a kiszemelt monitor itthon is. 😀

A kamerás 3D -t egy laptop gyártó találta ki de nem valódi 3D megjelenítésről van szó, hanem arról, hogy a kamera követi a szem és a fej mozgását, ami alapján eltorzítja a képet. Szoftveresen működik.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
gytomi írta:
Mi az az iGPU?

Van különbség a socket1155 és az LGA1155 közt??

iGPU: processzorba integrált viodevezérlő

socket1155=LGA1155
0
0
0
0
gytomi avatar
Mi az az iGPU?

Van különbség a socket1155 és az LGA1155 közt??
0
0
0
0
grafi97 avatar
én is az avengers-t néztem 3d-ben. oda voltam meg vissza, hogy milyen jól néz ki.😆
0
0
0
0
Cooley avatar
0
0
0
0
xCube avatar
Cooley írta:
xCube írta:
tasiadam írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Nem teljesen témához illő kérdésem lenne, úgyhogy előre is bocsi. Na szóval, arra lennék kíváncsi hogy ha a 3D-s megjelenítésre képes tv-t összekötöm a géppel és mondjuk a gépen elindítok egy filmet, a tv-n bekapcsolom a 2D-ből 3 D-be konvertálást, akkor az a film valóban 3D-s lesz?

egy 3d-s kép az 3 képből áll amik el vannak tolva. A TV nem olyanná teszi mint egy felvett kamera hanem fog 1 alap képet, azt eltolja balra és jobbra isés így kapsz egy 3D-s képet.

nekem az lenne bajom hogy minden így látok és nagyon idegesítő amikor 14es sima és nem félkövér times new akármi van berakva. Hogyan tudnám megcsinálni?
https://kepfeltoltes.hu/120506/97453896N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Egy monitoron (tehát sík megjelenítőn) nézhető 3D kép csak két képből áll. Egyik a bal, másik a jobb szemnek.

tasiadam: Amire te gondolsz, na az a konvertált anaglyph 3D (1 vörös és 1 cián képet eltol jobbra ill balra), ami egy kalap szar, ahogy xCube is említette fentebb. A gyári anaglyph nem csak egyszerű eltolásból áll. Bár szvsz a rendes gyári anaglyph is szar, mert teljesen tönkreteszi a színeket.
xCube: Amiről te beszélsz, az meg csak az aktív 3D aka SBS (side by side). Ennek meg nagy hátránya, hogy 120Hz-es monitor/TV illetve drága, töltendő, nehéz szemüveg kell hozzá, ez még nagyobb hátrány, ha esetleg többen is egyszerre szeretnék élvezni a 3D-t. Illetve hosszútávon fejfájást okozhat a szemüveg villogása.
A legjobb szerintem a passzív 3D aka O/U (over-under), amihez csak sima polarizált lencsés szemüveg kell, ami olcsó, könnyű, és természetesen nem kell tölteni, és nem villog. Viszont hátránya, hogy az 1080p-s képből 1080i-s lesz, de 120Hz mellett az ember észre sem veszi. ^^ Már ha 120Hz-es a képernyőfrissítés, mert a passzív 3D-hez nem szükséges, 60Hz-nél viszont már zavaró lehet az interlacing. Ez ugye LG fejlesztés, és a legújabb, ehhez a technológiához való 3D konvertálójuk állítólag elég jól működik, bár személyes tapasztalatot erről még nem tudok mondani (de remélhetőleg a közeljövőben már igen).

Jól leírtad a technológiákat, de ez a lényegen nem változtat, hogy a sík képernyőn való 3D képalkotáshoz két kép kell megfelelő szögből a két szemnek. Hogy ez milyen módon jut el a képernyőtől a szemig az már ilyen szempontból részletkérdés. Egyébként én is inkább a passzív módszerek híve vagyok, bár azoknál a mélységérzet általában gyengébb, mint az aktív megoldásoknál. Láttam már néhány szabad szemmel is nézhető megoldást, de ott nagyon fontos a szög, nem lehet össze vissza fetrengeni filmezés közben.
0
0
0
0
Cooley avatar
xCube írta:
tasiadam írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Nem teljesen témához illő kérdésem lenne, úgyhogy előre is bocsi. Na szóval, arra lennék kíváncsi hogy ha a 3D-s megjelenítésre képes tv-t összekötöm a géppel és mondjuk a gépen elindítok egy filmet, a tv-n bekapcsolom a 2D-ből 3 D-be konvertálást, akkor az a film valóban 3D-s lesz?

egy 3d-s kép az 3 képből áll amik el vannak tolva. A TV nem olyanná teszi mint egy felvett kamera hanem fog 1 alap képet, azt eltolja balra és jobbra isés így kapsz egy 3D-s képet.

nekem az lenne bajom hogy minden így látok és nagyon idegesítő amikor 14es sima és nem félkövér times new akármi van berakva. Hogyan tudnám megcsinálni?

Egy monitoron (tehát sík megjelenítőn) nézhető 3D kép csak két képből áll. Egyik a bal, másik a jobb szemnek.

tasiadam: Amire te gondolsz, na az a konvertált anaglyph 3D (1 vörös és 1 cián képet eltol jobbra ill balra), ami egy kalap szar, ahogy xCube is említette fentebb. A gyári anaglyph nem csak egyszerű eltolásból áll. Bár szvsz a rendes gyári anaglyph is szar, mert teljesen tönkreteszi a színeket.
xCube: Amiről te beszélsz, az meg csak az aktív 3D aka SBS (side by side). Ennek meg nagy hátránya, hogy 120Hz-es monitor/TV illetve drága, töltendő, nehéz szemüveg kell hozzá, ez még nagyobb hátrány, ha esetleg többen is egyszerre szeretnék élvezni a 3D-t. Illetve hosszútávon fejfájást okozhat a szemüveg villogása.
A legjobb szerintem a passzív 3D aka O/U (over-under), amihez csak sima polarizált lencsés szemüveg kell, ami olcsó, könnyű, és természetesen nem kell tölteni, és nem villog. Viszont hátránya, hogy az 1080p-s képből 1080i-s lesz, de 120Hz mellett az ember észre sem veszi. ^^ Már ha 120Hz-es a képernyőfrissítés, mert a passzív 3D-hez nem szükséges, 60Hz-nél viszont már zavaró lehet az interlacing. Ez ugye LG fejlesztés, és a legújabb, ehhez a technológiához való 3D konvertálójuk állítólag elég jól működik, bár személyes tapasztalatot erről még nem tudok mondani (de remélhetőleg a közeljövőben már igen).
0
0
0
0
xCube avatar
tasiadam írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok.

0
0
0
0
xCube avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok.

Mivel a TV -n kapcsolod be a konvertálást, így egy kamu 3D képet kapsz. Néhány PC -s lejátszó program is tud ilyet (eredetileg 2D filmből 3D -t generálni) de az élmény és a minőség nyomába sem ér egy eleve 3D -ben forgatott (tehát két lencsés 3D kamerával felvett) filmhez képest. Én is próbáltam már ilyet és gyorsan rá is hagytam.
0
0
0
0
ximo avatar

A srác pont egy ilyen gépet rak össze xmp memory profile-t állít be és auton hagyja a "timeings" rublikát és megy neki simán 1600 Mhz-en Próbálj keresgélni youtube on tucatnyi videó foglalkozik Pc építéssel-beállítással...
0
0
0
0
zsolty87 avatar
tasiadam: igen olyan amit írtál, de mégis 1333. Most néztem meg a biost, de sajna sehol nem látok olyat ahol a memória sebességet lehetne átállítani. ha leírnám az alaplapom típusát akkor meg tudnátok nézni hogy hol lehet ezt állítani. Asus P8Z68-VLX lapom van.
0
0
0
0
ximo avatar
Teljesen igazad van, nem akartam trollkodni, persze, attól még hogy nálam működik másnál lehet ez a probléma forrása. Az én gigabyte lapomon egszerűen az FSB alapon 100Mhz-re be van állítva, (és borzasztóan lármázik, ha állítani akarod😀 ) a memória szorzóját lehet állítani 13 tól 22 iga vagy tudom is én, amikor volt Asus lapom hiába támogatta elvileg akár a 2200Mhz feletti memória frekvenciákat is énsem tudtam rávenni hogy 1600-on menjenek a RAM-ok 😞
0
0
0
0
Cooley avatar
Elég röviden fogalmaztam azzal a "nem csipázzákkal", de nem akartam regényt írni. 😃 Lényeg, hogy hivatalosan ezek a procik nem támogatják az 1.65V-os memóriafeszültséget, bár ennyitől még semmi bajuk nem lesz. Ha magától nem állítja be a kellő értékeket, akkor manuálisan kell. 😀
0
0
0
0
ximo avatar
Cooley írta:
zsolty87 írta:
tasiadam: Köszi a válaszokat.
Viszont lenne mégegy kérdésem.
Elvileg a ramjaim sebessége 1600 MHz, viszont a biosban csak 1333 MHz-nek látom feltüntetve. Hol tudom átállítani 1600 MHz-ra?

Csak egy sejtés, de a memód gyanítom XMP profillal 1.65V-on megy 1600MHz-en, az 1155/6-os procik meg nem csipázzák az 1.5V-nál nagyobb memóriafeszt, ezért az alaplapod eleve be sem kapcsolja az XMP-t.

Nálam is extreme memory profile-on mennek a RAm-ok, és a lap simán 1,5 v-ra állította őket (Pedig a kingston nak elvileg 1,65 a gyári ajánlás) szóval nem biztos. Amúgy nálam semmi baja a 1155-ös procinak-lapnak az emelt RAM feszültségekkel, de persze ez konfiurációnként változhat ugye...

Niteforce, kösz már nekem is működik, de azt azért nem hiszem el, hogy ezt csak így szoftveresen lehetett elérni, na de mindegy lényeg, hogy most ***a
0
0
0
0
Cooley avatar
zsolty87 írta:
Elvileg a ramjaim sebessége 1600 MHz, viszont a biosban csak 1333 MHz-nek látom feltüntetve. Hol tudom átállítani 1600 MHz-ra?

Csak egy sejtés, de a memód gyanítom XMP profillal 1.65V-on megy 1600MHz-en, az 1155/6-os procik meg nem csipázzák az 1.5V-nál nagyobb memóriafeszt, ezért az alaplapod eleve be sem kapcsolja az XMP-t, de manuálisan átállíthatod.
0
0
0
0
Erik94 avatar
Jah azok már benchmark funkciok sorry nemtuttam
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
zsolty87 írta:

4 x DIMM, Max. 32GB, DDR3 2200(O.C.)/2133(O.C.)/1866(O.C.)/1600/1333/1066 MHz Non-ECC, Un-buffered Memory

és mégis 1333?
0
0
0
0
niteforce avatar
ximo írta:
Megtettem, már csak egy lehetőséget kínál fel bootolásra de akkor is mindíg bejön (hogy kiválaszthassam az egyetlen lehetőséget 😃 ), ami azért szívás, mert az ssd ről kb 25 sec alatt betöltene a gép, de így pont ennek a varázsa veszik el 😀

jelöld be hogy skip the boot menu
0
0
0
0
ximo avatar
Megtettem, már csak egy lehetőséget kínál fel bootolásra de akkor is mindíg bejön (hogy kiválaszthassam az egyetlen lehetőséget 😃 ), ami azért szívás, mert az ssd ről kb 25 sec alatt betöltene a gép, de így pont ennek a varázsa veszik el 😀
0
0
0
0
zsolty87 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
ximo írta:
jtrlvksz írta:
niteforce,ximo: EasyBCD a program neve, ezzel el lehet távolítani a boot bejegyzéseket elvileg. Nem teszteltem még, de működnie kell 😀

Köszi mukodott, már csak azt nem tudom miért jön be minden indításnál azóta is az idegesítő boot menü 😕

töröld ki a többi lehetőséget, és akkor nem jön 😀
0
0
0
0
ximo avatar
jtrlvksz írta:
niteforce,ximo: EasyBCD a program neve, ezzel el lehet távolítani a boot bejegyzéseket elvileg. Nem teszteltem még, de működnie kell 😀

Köszi mukodott, már csak azt nem tudom miért jön be minden indításnál azóta is az idegesítő boot menü 😕
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Erik94 írta:
Igen az megvan Lompi...

Ha megvan, akkor miért mondod, hogy neked nincs meg?
0
0
0
0
Erik94 avatar
Igen az megvan Lompi...
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
zsolty87 írta:

Tehát akkor ami a gépen 2D, azt egy 2D-ből 3D-be konvertáló funkcióval rendelkező tv meg tudja jeleníteni 3D-ben?

ha nvidia kártyád lenne akkor még könyebb lenne a helyzet, én nem tudom nem a kedvencem a 3D, de 1 próbát megér
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció