Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ximo avatar
levi27 írta:
tasiadam írta:
niteforce írta:
Borbi írta:
niteforce írta:
Sziasztok!
Tegnap újrapasztáztam a VGA-mat, azóta gyakorlatilag alkalmatlan játékra...
Rettenetesen melegszik, pedig biztos vagyok benne hogy eleget raktam rá. Próbáltam levettem belőle, akkor mégjobban, ha többet raktam akkor meg semmi nem javul.
FurMark alatt 5 másodperc alatt felment 75 fokra, ami máskor 10 perc utáni csúcsérték, és kifagyott.
Vegyek új pasztát?

Szia!
Rendesen visszatetted a hűtőt,és visszakötötted a ventit? Nekem procinál csinált ilyet és kiderült a hűtő nem volt rendesen rögzítve.

persze, többször is próbálkoztam különböző mennyiségekkel, így a hűtő biztos jó, venti meg elviselhetetlen hangon megy, tehát be van kötve 😞

ha eddig gyári paszta volt akkor egyértelmű hogy cseréld le. Én is megvettem a 9600GT-t az volt az első hogy gyári paszta off

Nekem is ez van /volt annyi különbséggel hogy a gyári pasztához képest kb 5-8fokkal lett melegebb a vga átlagosan. Én amit a hyper TX3-hoz kaptam azt raktam rá (jó híg volt a többihez képest...) lehet nekem is le kellene cserélni másikra?

A TX3 hoz kapott gyári coolermaster paszta kifejezetten jó minőségű, annál jobbat nem kapsz a piacon, nem a pasztával van a gond, másikat használsz attól biztos nem lesz jobb!
(Különben is ez a pasztázás kicsit túl van misztifikálva, lényeg, hogy a felületek között legyen valami hővezető)
A leírtak alapján szerintem is rosszul rögzíthatted vissza a hűtőt, győződj meg róla, hogy nincs-e valami a hűtőborda alatt ami nem engedi normálisan rögzíteni azt.
0
0
0
0
grafi97 avatar
mivan? az ASUS P8Z68-V PRO/GEN3-on 2 way sli/cf-ben csak 4x sebességet tud a PCIe slot? vagy valamit félreértettem?😃
0
0
0
0
levi27 avatar
tasiadam írta:
niteforce írta:
Borbi írta:
niteforce írta:
Sziasztok!
Rettenetesen melegszik, pedig biztos vagyok benne hogy eleget raktam rá. Próbáltam levettem belőle, akkor mégjobban, ha többet raktam akkor meg semmi nem javul.
FurMark alatt 5 másodperc alatt felment 75 fokra, ami máskor 10 perc utáni csúcsérték, és kifagyott.
Vegyek új pasztát?

Szia!
Rendesen visszatetted a hűtőt,és visszakötötted a ventit? Nekem procinál csinált ilyet és kiderült a hűtő nem volt rendesen rögzítve.

persze, többször is próbálkoztam különböző mennyiségekkel, így a hűtő biztos jó, venti meg elviselhetetlen hangon megy, tehát be van kötve 😞

ha eddig gyári paszta volt akkor egyértelmű hogy cseréld le. Én is megvettem a 9600GT-t az volt az első hogy gyári paszta off

Nekem is ez van /volt annyi különbséggel hogy a gyári pasztához képest kb 5-8fokkal lett melegebb a vga átlagosan. Én amit a hyper TX3-hoz kaptam azt raktam rá (jó híg volt a többihez képest...) lehet nekem is le kellene cserélni másikra?
0
0
0
0
niteforce avatar
gyári volt, pont a csere óta van ez. De lehet hogy nem volt elég, holnap szerzek még.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
niteforce írta:
Borbi írta:
niteforce írta:
Sziasztok!
Vegyek új pasztát?

Szia!

0
0
0
0
niteforce avatar
Borbi írta:
niteforce írta:
Sziasztok!
Vegyek új pasztát?

Szia!

0
0
0
0
Borbi avatar
niteforce írta:
Sziasztok!
Vegyek új pasztát?

Szia!
0
0
0
0
GAMER2 avatar
arcsi966 írta:
Najó rábeszéltetek és modositottama rendelést megrendeltem az ASUS Maximus V GENE alaplapot 😆

Jól döntöttél, de most ugye nem szívatsz?😆
0
0
0
0
no avatar
Najó rábeszéltetek és modositottama rendelést megrendeltem az ASUS Maximus V GENE alaplapot 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok!
Vegyek új pasztát?
0
0
0
0
Cooley avatar
arcsi966: Az előbb nem úgy volt, hogy végre elmész? Az a hülye, aki amatőr létére ilyen lapot vesz. A mások beállításainak lemásolása meg megint csak amatőr dolog, mert egyáltalán nem biztos, hogy mások jól csinálják, vagy hogy mások beállításai nálad is működni fognak, ugyanis lap és lap illetve proci és proci közt is különbség van. 😀
Ja és a Maximus V Gene-vel ha 2db 2GPU-s kártyát alkalmazol, akár 4 utas CF/SLI rendszer is építhető, a P8Z68-V PRO 3. pci-e csatija meg csak 4x-es, nem alkalmas CF/SLI-re, azzal is csak úgy lehet 3 vagy 4 utas rendszered, ahogy a Maximus-szal. 😉
50eFt feletti kategóriában meg nehogy már 4eFt-on akadj fönn. 😂

/
Amúgy ha már ezeknél a lapoknál meg árkategóriánál tartunk én az MSI Z77A-GD65 mellé teszem a voksom. 😀 Tervben is volt, de azt hiszem, inkább megvárom a Haswelleket, addig is még spórolgatok rá.
0
0
0
0
niteforce avatar
Nem mindegy, ha neki ilyen jól megy, hogy 200 MHz miatt 56 ezerért egy új lapot vesz, dicsekedjen vele annak aki erre vevő...
0
0
0
0
Devis avatar
csak azt felejted el h egyik hardver se ugyanolyan, szal lehet h neki jó neked nem lesz az aztán megint itt fogsz sírdogálni az 50k lapoddal
0
0
0
0
no avatar
Amatőr 😆.
Ezt elfogadom.
De most akkro ki az a hülye aki nem auto tuningal nyitna egy ilyen lapnál."amatőrők közűl"
Meg ha látom hogy magas a fessz akkor fogoma youtubot és lemásolok egy Bios Settinget.és lám nem auto tunig 😆
am meg az 4000ft-al drágább a maximus! azér az odavág.
am meg ugyanakkora tuningra képes mind a két lap. nem tudom most akkor min megy a vita???????
Az asus azt pont annyival jobb lap mint amennyivel többe kerűl.
Majdnem semmivel.
0
0
0
0
Devis avatar
[LINK]
maximus-ba van sli és cf 😊

maximus meg z77-es. szal van azért ott több olyan indok amiért most téged sztem joggal hülyézlek le 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
arcsi966: "ami csak eggy vga-t tud befogadni" Te miről beszélsz? Gyanítom, még te sem tudod... Amúgy meg ki a szart érdekel az auto tuning? Tök jó, hogy megcsinálja magától egy pillanat alatt, de rácsesz 1.7V-ot, aztán ha nem megfelelő a hűtés, csak lepkézel, hogy mitől füstölt el a géped. Csak az amatőrök autotuningoznak, az ilyen drága lapok meg nem amatőröknek valók... Egyébként senki nem mondta, hogy az egy rossz lap, csak te jobban jártál volna a Maximus-szal, aminek egyébként van CF/SLI támogatása.
0
0
0
0
no avatar
Egyszó mint száz!
Számtalan videó és teszt bizonyítja hogy az "asus p8z68-v
képes auto tuningal kapásból 5ghz-főlé tölni a cpu-t
A maximus is biztos képes rá de én két vga-kiépítését helyeztem előnyben.és a mai modern korban nem igazán költenék egy olyan alaplapra 50k felett ami csak eggy vga-t tud befogadni.
Am meg ha ennyire lájkolod a maximust
akkor mondmár el nekem hogy
a két alaplap közűl melyik a jobb és miért???????

Mert most akkor nézzűk azt én mit fogok használni első sorban:
Extrame oc
SSd gyorsítás
Cross fire
Meg még pár dolgot de most arra nem térek ki
A két lap közűl a maximus nálam azért bukott meg mert a listán nála nem szerepel a cross firel/sli

Ezek után beláthatnád hogy jól döntöttem.am kezdem azt hinni ha a maximust vettem volna akkor azzal fűznéd a fejem hogy miért nem z68-v pro-t vettem LOL
Na mostmár kezdtek elvérezni mentek kockulni Jó volt veletek beszélgetni hello!!!!!
0
0
0
0
Cooley avatar
arcsi966 írta:
Am kár ijeneket irkálnotok hogy pl két egyforma értékű kártya közűl az eggyikre "asus maximusra azt irod hogy hát ez sokkal jobb mint amit én rendeltem" mert miuért lenne jobb akkor többe is kerülne nem vagy az egész világon félre árazták ezt a két kártyát lol.

A hangsúly azon van, hogy te mit használsz ki azokból az extrákból, amiket a drágább cuccok nyújtanak. 😀 Te például konkrétan semmit, és Synda is nyilván erre értette, mert egyébként meg nyilvánvaló, hogy nem ugyan azt tudják, csak neked nem sikerült felfognod.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Tévedés. Nyílt titok, hogy ezeknek az elektronikai ketyeréknek az előállítási költségük a tizede a végáruknak. Az olcsóbb meg csak le van butítva az ügyeshez képest.
0
0
0
0
no avatar
Am kár ijeneket irkálnotok hogy pl két egyforma értékű kártya közűl az eggyikre "asus maximusra azt irod hogy hát ez sokkal jobb mint amit én rendeltem" mert miuért lenne jobb akkor többe is kerülne nem vagy az egész világon félre árazták ezt a két kártyát lol.
0
0
0
0
Cooley avatar
arcsi966: A Maximus V Gene-vel is lehet SSD cache-elést kialakítani, auto tuning funkió is van benne, ami a legnagyobb hasztalan baromság, amit csak a MaximumGame-félék használnak. A 3 utas CF/SLI meg mi a rossebnek neked? Tuningban - ami miatt cserélted a lapodat - meg jobb a Maximus...
"Amikor meg segítettem vagy nem tudom hány embernek mindíg oylan kedvesen tudtok válaszolni" Egy embert mondj, akinek hasznosnak bizonyult segítséget adtál!
"Mennyit nyomsz fekve?" És akkor minket hiszel 16 évesnek? 😂
Szerintem téged többen tiltanának le, mint engem. 😉
Amúgy képzeld el, ha egy normális tag beszerez valami új cuccot, gratulálni szoktunk neki, és örülünk neki, ha ütős eredményeket ér el. Viszont a normális tagok nem villognak a cuccaikkal.
Én eleve csak segíteni akartam neked, te voltál a bunkó, tahó, paraszt...
0
0
0
0
no avatar
Am én rá érek vitatkozni Synda de csak ha megigéred hogy semmi komolyság nem lessz benne.

"Örülsz magadnak, hogy vettél egy 50k lapot, ugyanazt tudja egy 25k-es, kezdj el idegeskedni, mert ez elég hülye húzás volt"

Létszíves irj le nekem egy 25k-értékű alaplapot ami egyáltalán megközelíti az én 50-56 ezret érő jövendőbeli alaplapomat 😀
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Kereshetnél jobb hobbit is, mint mások agyára menni...
0
0
0
0
no avatar
Probáljátok ki.viccen kivűl.amit én irjatok valahova hogy pl"Nézzétek *** milyen jó vga-t vettem vagy fogok venni majd figyeljétek én leszek a király" és utána az emberi ösztönös természeténél fogva negativ sőt idegesítő válaszokat irkálnak ez általában 80% irígység mert lehet az életbe nem lessz olyan jó cucca az életben vagy a m,aradék 20% hogy probáljon le építeni finoman hogy vegyél már vissza hülye gyerek" hát ennyire átlátszóak vagytok.de kb nekem is ez lenne a reakcióm nem tagadom. tudjátok én ezt tanultam is.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
arcsi966 írta:
Mennyit nyomsz fekve?

Mármint én?
Nem tudom. Nem járok gyúrni. Én hétvégente szoktam edzeni úgy, hogy laza 7-8 órán keresztül ások, talicskázok, betonozok, lapátolok. Van ám bennem szufla. Erő izom, tejet iszom.
Kisgyerekes szócsatákba viszont nem szoktam belemenni, sajnálom.
0
0
0
0
no avatar
😀😀😀 Azt birom hogy miylen komolyan veszitek ezt az egészet hát én végig röhögök rajtatok lol.
És Látszik hogy érdekel titeket mert még mindíg irkáltok.
Ha engem speciel nem érdekel itt valami fogom azt jobb felső sarokban megnyomom az x-et😀😉 De irkáljatok csak nyugottan legalább jót szórakozok rajtatok.
Még annyit elárulok magamról hogy nekem ez az eggyik hobbim hogy idegeljem az embereket.és látom jó uton járok😀😉
0
0
0
0
Devis avatar
tcán szenbe találkoznék vele nem hiszem hogy ekkora szátok lenne

22 év mi? 12-nek elmegy
1x nem láttam h bárkinek is segítettél volna
te villogsz itt a fos 2500k-al meg a lapjaiddal, meg h tippeljünk h mennyi lesz a tuning eredményed. elmondom: mindenki leszarja.
maximus tényleg jobban megéri, tudod azzal állítanak fel rekordokat a tiéddel...jaa igen azzal semmit :-)
szal sztem a senki nem tud semmit sztem töröld ki, meg magadat is az oldalról
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Én szívesen találkoznék veled. 22 vagyok.
0
0
0
0
no avatar
Synda mielött elkezdesz hülyeségeket beszélni nézzél már utána egy kicsit mit mondasz lehet hogy eza lap jobb mint a te Asus maximusod.mert az enyém nem csak tuningra jó mint a maximus hanem ssd-gyorsitásra.auto tuningra-nvidia és ati vga tripla cross fire sli-támogatás.....ilyet hol tud a maximus fogadjunk csak gyors be googleztél valamit hoghy beszoljál nekem.és miaz a szöveg hogy "Maximus V Gene-t ami már tuninglap" mer ez nem az lehet az 5ghz-t ütni fogom vele és a cpu gpuját is vagy 50%al emelem vagy nálad ez nem számít tuningnak? na mind egy de amikro én segítek nektek valamiben akkor nem beszéltek velem így .
És nekem ne magyarázzátok be hogy egy töbszörösen elismert és dijat nyert alaplap nem éri meg a pénzét? nem éri meg venni? látszik hogy lofszt nem értetek hozzá. kár is veletek le álni vitatkozni jelentéktelenek vagytok az életemben föleg iylen modorotok van.
Amikor meg segítettem vagy nem tudom hány embernek mindíg oylan kedvesen tudtok válaszolni és ha az ember egy kicsit villogni akar mert miért ne? szinte midnenki itt vilog az oldalon akkor mi a gond?és egyből negatív és idegesítő hozzászólásokat irkáltok.kis 16 évesesek itt élik ki magukat fogadjunk azt ha az utcán szenbe találkoznék vele nem hiszem hogy ekkora szátok lenne,.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Igazából nincs gond, hogy mit veszel. Én is úgy vagyok vele, ha veszek magamnak valamit, örülök neki. Valamire vágytam, megvettem, "e örö E bódóttá" ( [LINK] nagypapa után szabadon)
Azzal van a gond, hogy 21 éves létedre kisgyerekesen akkor-is-nekem-van-igazam módon reagálsz, aztán futsz az ovónéni után, hogy "ajánlani fogom hogy lehessen ignorálni valakit"
0
0
0
0
Devis avatar
arcsi966 remélem téged sokan fognak és rájössz h kicsit változtatni kéne a modorodon hogy vki esetleg majd segítsen
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Összegezve: Vettél egy alaplapot, drágán. Nyertél vele néhány plusz órajelet. Megmondják neked, hogy felesleges volt. Mi vagyunk a hülyék.
0
0
0
0
no avatar
Látom itt is meg vannak azok az emberek akikkel nem érdemes beszélgetnem.Na további szép napot.

Jah és be fogom adni ötletnek a gépigényre hogy lehessen ignorálni az embereket mert kár volt válaszolnod inkáb letiltanálak.
0
0
0
0
Cooley avatar
arcsi966 írta:
jah és ha egy kicsit utána olvasol nem csak a tuning miatt vettem olyan lehetőségek nyilnak meg amit nem sok alap lap tud elmondani magáról és most nem kezdem sorolni. itt a teszt:

http://prohardver.hu/teszt/az_elso_intel_z68-as_fecske_asus_p8z68-v_pro/p67_h67_z68.html

Ilyenkor jön a beszólás hogy "nem érdekel"
ha nem érdekel akkor ne kommentáld a dolgokat
jah és szép sorba veszek mindent vga is lessz ne aggodj és jó áron eltudok adni mindent már 3 vevő is van az Asrock ra

Miért jönne a beszólás, hogy "nem érdekel"? 😃 Most hogy mondod, igazából tényleg nem érdekel, a te dolgod, én csak segíteni akartam, de ha csak ilyen bolond mód tudsz reagálni, akkor neked nem kell aggódnod attól, hogy kommentálom a dolgaidat. 😀 Apropó, én miért aggódnék? Pont leszarom, hogy mennyiért adod el, csak egy vélemény volt. 😉
Amúgy ha kihasználod minden extra funkcióját a másik laphoz képest, rendben van a dolog, de erősen kétlem, hogy akárcsak 1-et is kihasználnál majd, de még mindig a te dolgod... 😂
0
0
0
0
no avatar
jah és ha egy kicsit utána olvasol nem csak a tuning miatt vettem olyan lehetőségek nyilnak meg amit nem sok alap lap tud elmondani magáról és most nem kezdem sorolni. itt a teszt:

http://prohardver.hu/teszt/az_elso_intel_z68-as_fecske_asus_p8z68-v_pro/p67_h67_z68.html

Ilyenkor jön a beszólás hogy "nem érdekel"
ha nem érdekel akkor ne kommentáld a dolgokat
jah és szép sorba veszek mindent vga is lessz ne aggodj és jó áron eltudok adni mindent már 3 vevő is van az Asrock ra
0
0
0
0
Cooley avatar
arcsi966 írta:
Neked biztos tök mindeggy hogy az én cpu-m mennyivel megy😀
De nekem nem!

Na de 1-200MHz miatt alaplapot cserélni, és bukni a régi árán egy csomót? Ha jó áron el tudod adni a másikat, akkor oké, de amúgy tényleg nem túl bölcs döntés. Sokkal több értelme lenne inkább a videokártyádra költeni.
0
0
0
0
gacso avatar
niteforce írta:
gacso írta:
Viharvadasz írta:
gacso írta:
sziasztok! az a problémám hogy ami van itthon wifi arról valamiért telefonnal nem tudok netezni csak géppel tudtam amég el nem romlott.. pedig csatlakozik is..:/ remélem érthető voltam és tudtok segíteni😀

A mobil esetleg valamit kiír, hogy nem tud csatlakozni a WiFi-re?😲

nem semmi ilyesmi, csatlakozik is csak netezni nem tudok:\

indítsd újra a routert
arcsi 966: Csak ezért vettél 50-ért egy új alaplapot?
Mert azt is mondtuk hogy teljesen felesleges húzni...

már többször is csináltam de semmi
0
0
0
0
no avatar
Neked biztos tök mindeggy hogy az én cpu-m mennyivel megy😀
De nekem nem!
0
0
0
0
niteforce avatar
gacso írta:
Viharvadasz írta:
gacso írta:
sziasztok! az a problémám hogy ami van itthon wifi arról valamiért telefonnal nem tudok netezni csak géppel tudtam amég el nem romlott.. pedig csatlakozik is..:/ remélem érthető voltam és tudtok segíteni😀

indítsd újra a routert
arcsi 966: Csak ezért vettél 50-ért egy új alaplapot?
Mert azt is mondtuk hogy teljesen felesleges húzni...
0
0
0
0
no avatar
Na gyerekek osztottátok az alaplapomat hogy dobjam ki én erre azt mondom oké😀
Meg is rendeltem 56000 ért az P8Z68-V PRO/GEN3-at
Lehet tippelni meddig tudom majd huzni a cpu-t utána néztem és a legkisseb 4.8ghz minden modelnél ment-de akár 5ghz-felé is szárnyalunk plussz a cpu-gpujának növelése 😀😉)
0
0
0
0
gacso avatar
Viharvadasz írta:
gacso írta:

0
0
0
0
no avatar
gacso írta:

0
0
0
0
gacso avatar
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Alaplaphoz jár szoftver cd, azon rajta van. Ha nincs meg, gyártó weboldaláról.
0
0
0
0
patrikk911 avatar
És azokat a drivereket honnan tudom leszedni?
0
0
0
0
Joker avatar
gytomi írta:
Miben tároljam a procit ha nincs meg a doboza? 😆😆

én egy papírzsepibe raktam😃
0
0
0
0
matyosowski avatar
rengeteg progi amit használsz driverek pl. amikor a win7 fent van az még teljesen szűz semmi nincs rajta 😀 szóval kellenek a progik is, de ha te csak játszani akarsz egyből akkor hang-,videokártya driver telepítése utána a játék telepítése és indul a mandula 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció