Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
grafi97 avatar
GAMER2 írta:
Cooley írta:
arcsi966 írta:
most i 2500k és 6870 így már jó.erre alapozom.

Megsúgom, hogy a játékok többségénél brutális vga limited van FullHD-n vagy afelett.

grafi97:
Kevés fesz. 😀 Bátyám B60-asának a 25% OC (4125MHz nem sokkal 1.5V felett, nem emlékszem pontosan) sem jelentett gondot még az 1 órás Prime95 után sem.

Jó, de 1.5 V fölé nem nagyon érdemes elmenni, mert az már kárt is okozhat a processzorban.😃

pontosan. 1.499-en volt..😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Cooley írta:
arcsi966 írta:

Megsúgom, hogy a játékok többségénél brutális vga limited van FullHD-n vagy afelett.

grafi97:
Kevés fesz. 😀 Bátyám B60-asának a 25% OC (4125MHz nem sokkal 1.5V felett, nem emlékszem pontosan) sem jelentett gondot még az 1 órás Prime95 után sem.

Jó, de 1.5 V fölé nem nagyon érdemes elmenni, mert az már kárt is okozhat a processzorban.😃
0
0
0
0
Cooley avatar
arcsi966 írta:

grafi97:
0
0
0
0
grafi97 avatar
GokuTM írta:
grafi97 írta:
arcsi966 írta:
patrikk911 írta:
Phenom 965 mekkora vgátbirna el h ne legyen nagy a limit?

Én a helyedbe egy gtx 460 környékén gondolkoznék de csak akkor vennék annál nagyobbat ha előre láthatólag pl 2éven belűl lessz cpu c sere.

az hatalmas vga limit... gtx 560-570-ig semmilyen felbontáson nem lenne limit.

Szerintem FULL HD-n HD7970-el sem lenne mérvadó limit, főképp, hogy lazán benne van a 4GHz a prociban. Magyarán, Cooley kommentje 😉

Arra hogy a legelső gépembe 1 magos intel volt meg 7600gt és kiegyensulyozott volt tapasztalataim alapján meg a visszajelzéskből,a második e5200-as cpu és 9800gt volt ,szintén detto,kövi e8400 volt és 4870-ez is rendbe volt.utána e8400 és 6870-ez már nekem nem tünt kiegyensúlyozottnak sőt visszajelzések is voltak hogy erősebb cpu -kéne
és most i 2500k és 6870 így már jó.erre alapozom.

Az is elég nagy marhaság, hogy a HD6870-hez 2500K kell 😆
2500K az 1GPU-s csúcskategóriához és többkártyás rendszerhez kell.

HD6870-hez bőségesen elég egy Phenom II 955-965-960T vagy egyenértékű FX.

Ez tapasztalat és nem "visszajelzés" 😆

azért 4 ghz nincs benne 'lazán', az én b55-öm 4ghz-en kékhalálozik. de lehet, hogy csak azért mert unlockolt.
0
0
0
0
no avatar
GokuTM írta:
arcsi966 írta:
patrikk911 írta:

Én a helyedbe egy gtx 460 környékén gondolkoznék de csak akkor vennék annál nagyobbat ha előre láthatólag pl 2éven belűl lessz cpu c sere.

Ezt mire alapozod?

Arra hogy a legelső gépembe 1 magos intel volt meg 7600gt és kiegyensulyozott volt tapasztalataim alapján meg a visszajelzéskből,a második e5200-as cpu és 9800gt volt ,szintén detto,kövi e8400 volt és 4870-ez is rendbe volt.utána e8400 és 6870-ez már nekem nem tünt kiegyensúlyozottnak sőt visszajelzések is voltak hogy erősebb cpu -kéne
és most i 2500k és 6870 így már jó.erre alapozom.
0
0
0
0
grafi97 avatar
arcsi966 írta:
patrikk911 írta:

az hatalmas vga limit... gtx 560-570-ig semmilyen felbontáson nem lenne limit.
0
0
0
0
no avatar
patrikk911 írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
patrikk911 írta:

Játék és felbontásfüggő. 1920x1080-on már bátran betehetsz mellé akármilyen 1 GPU-s kártyát, a legtöbb játéknál nem lesz pár fps-nél nagyobb differencia pl egy i5-2500K-hoz képest.
0
0
0
0
no avatar
penzessandor írta:
úristen, 1200rpm-en fut a cpu hűtő (alap cpu hűtő)
1-2 hete 2000+rpm-en futott.. talán meghalt ?

Tugd bele egy másik helyre a ventit. de szoftveresen lehet állítani.
0
0
0
0
cseszka avatar
3 vagy 4 pines a cpu hütö?Mert ha 4 akkor hömérséklet vezérelt,átlagban az ujabb gyári (box)hütökönn s 4 van.
0
0
0
0
patrikk911 avatar
0
0
0
0
Yodadeejay avatar
úristen, 1200rpm-en fut a cpu hűtő (alap cpu hűtő)
1-2 hete 2000+rpm-en futott.. talán meghalt ?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
Nem tudja valaki, van-e olyan program ami képes fekete-fehér képből színeset csinálni?

PhotoShop.

Azt nem tudom, hogy hogyan, de ha van program ami képes rá, akkor az a PhotoShop 😆
Kár. Ott is csak plusz szín hozzáadásával lehet. Ez meg eléggé megváltoztatja a végeredményt.
0
0
0
0
no avatar
Goku te most szivatsz hogy alapon 90fokos terhelve meg 50?
mert ha nem akkor a takarékos mód hibás az alaplapon!
Frissitsd vagy kapcsold ki.és fixáld az óra jelet 😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Nem tudja valaki, van-e olyan program ami képes fekete-fehér képből színeset csinálni?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Magyarán, nem fogok kompatibilitási problémákba ütközni? Mármint hardeveres téren?
Épp most nézegettem a neten az ezzel foglalkozó fórumokat, egyáltalán nem bonyolult, van egy új fajta driver, így már patchelgetni sem kell a drivereket, sőt már a legújabb NV driverekkel is működik.
Juj de jó, hétvégén meg is csináloma hybrid rendszert akkor!
0
0
0
0
roberto888 avatar
Persze, hogy meglehet. Ati driver fel, majd nvidia driver, és nv controlpanelbe beállítod, h a 220-as számolja a PhysX-et, na a CPU.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Szereztem egy GT220-as NV vga-t. Elég gyér kártya tudom, de aztán felcsillant a szemem, mert az jutott eszembe, hátha tudnék belőle fiziksz-számoló kártyát csinálni, az ATI-m mellé? Lehetséges?
Amim van: MSI H55-GD65 deszka. CF-t et támogat, két PCIE slot van rajta. Van itt még egy MSI HD6870-es is. E mellé gondoltam betenni a GT220-ast. A szoftveres beizzítást megoldom, majd rákeresek a neten, elsősorban arra lennék kíváncsi, lehetséges e kivitelezni mindezt a deszkámmal és a 6000-szériájú ATI-val. Az 5000-essel meg lehet csinálni, azt tudom.
Kérem, azok írjanak, akik tudnak segíteni. "Talán" válaszok most nem fognak tudni segíteni nekem.
0
0
0
0
niteforce avatar
roberto888 írta:
Ha jól láttam a gépednél, van egy venti a ház oldalán. Azt fordítsd meg, hogy kifele szívja a levegőt, mivel az a hűtő nem csak hátul fújja ki a meleget, hanem a gépházon belül is, így az a venti majd elvezeti a meleget. A friss levegőt meg majd a ház elülső oldalán levő venti biztosítja. AMD vga-ra nem kell sok paszta, elég egy rizs vagy borsószemnyi a közepére, az majd szépen eloszlik, illetve a borda legyen portalanítva.

nem vált be
köszi mindenkinek azért a segítséget, nem tudom mit kéne ezzel már csinálni.
0
0
0
0
levi27 avatar
niteforce írta:
GokuTM írta:
niteforce írta:
nem jött be, semmit nem javult.
Ordít a cooler játék alatt is.

Korlátozd be 40%-ra. Úgy a HD5870-em nem volt hangos, és nem is ment 90fokig.

100 foknál kikapcsoltam

van gari, ezt is jó helyen mondod mert itt vettem 😃
nem tudom. de ez így használhatatlan.

akkor nincs mit megmagyarázni se 😃 vissza lehet nézni mit csináltál vele 😃
(esetleg kérdezd meg PH-n ott hátha tudnak segíteni)
0
0
0
0
roberto888 avatar
Ha jól láttam a gépednél, van egy venti a ház oldalán. Azt fordítsd meg, hogy kifele szívja a levegőt, mivel az a hűtő nem csak hátul fújja ki a meleget, hanem a gépházon belül is, így az a venti majd elvezeti a meleget. A friss levegőt meg majd a ház elülső oldalán levő venti biztosítja. AMD vga-ra nem kell sok paszta, elég egy rizs vagy borsószemnyi a közepére, az majd szépen eloszlik, illetve a borda legyen portalanítva.
0
0
0
0
niteforce avatar
GokuTM írta:
niteforce írta:

Korlátozd be 40%-ra. Úgy a HD5870-em nem volt hangos, és nem is ment 90fokig.

100 foknál kikapcsoltam

van gari, ezt is jó helyen mondod mert itt vettem 😃
nem tudom. de ez így használhatatlan.
0
0
0
0
levi27 avatar
niteforce írta:

garid van még? mert valamit meg lehetne próbálni hogy visszaviszed és megmagyarázod hogy mivan 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
GokuTM írta:
niteforce írta:
drivert megpróbálom köszi

Nincs mit. Ez az utolsó két ötletem maradt.

11.11 -es az úgy emlékszem mindenre jó volt, felteszem azt.
0
0
0
0
niteforce avatar
drivert megpróbálom köszi
0
0
0
0
niteforce avatar
levi27 írta:
niteforce írta:
levi27 írta:
niteforce írta:
Csak eddig nem volt ennyi 😕
hűtőt nem tudom visszarakni rosszul, 4 luk van annak csavarok, nem lehet rosszul feltenni.
pasztát ugyanígy csináltam csak egy kártyával 😕

rendesen meg van húzva? mert nekem hogy nem húztam rá rendesen +10fokot jelentett... jó izmosan (persze ésszel) meg kell húzni 😃

újrapasztáztam, semmi nem javult...
meg van húzva a csavar is, már tovább nem megy.
köszi az ötleteket, de ez így használhatatlan, elviselhetetlen a hűtése.

Hát valami nem gömbölyű ott az biztos... nem lett buherálva a BIOS? Ja és az OC-t levetted?

OC nincs, feszültség alapon, BIOS a gyári, ami eddig jó volt...
0
0
0
0
levi27 avatar
niteforce írta:
levi27 írta:
niteforce írta:
hűtőt nem tudom visszarakni rosszul, 4 luk van annak csavarok, nem lehet rosszul feltenni.

rendesen meg van húzva? mert nekem hogy nem húztam rá rendesen +10fokot jelentett... jó izmosan (persze ésszel) meg kell húzni 😃

Hát valami nem gömbölyű ott az biztos... nem lett buherálva a BIOS? Ja és az OC-t levetted?
0
0
0
0
niteforce avatar
levi27 írta:
niteforce írta:

0
0
0
0
levi27 avatar
niteforce írta:

0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
Eddig próbálgattam, de mostmár kezd elegem lenni ebből...
Mennyi pasztát tegyek HD6870-re?
Próbáltam a normál rizsszemnyit, raktam ennél kevesebbet, és sokkal többet is.
Legalább 10 mennyiséget próbáltam meg, de annyira rohadtul melegszik a kártya, hogy az nem igaz.
86 fok a GPU FurMark alatt, de egy mezei TDU 2 is 70 fölé viszi, ahol persze már hangos a hűtés.

Spoiler!
ha másik hűtőt kell vennem, akkor kösz nem, 40-ért vihető a kártya...
0
0
0
0
BRUgamer avatar
[LINK]

[LINK]

Mi a francért van ez ?
0
0
0
0
Kornel77 avatar
phoenixfire írta:
csak annyit szerettem volna kérdezni, hogy hol tudom megnézni a procim hőmérsékletét? mert eddig minden program vagy 0 fokot vagy errort mutatott? lehet hogy nincs hőmérő a procin? aki tud segíteni írjon pm-ben 😀 előre is köszi

Aida64,Everest..Core Temp(magok hőmérséklete) Asus alaplaphoz-Asus PC probe..
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
csak annyit szerettem volna kérdezni, hogy hol tudom megnézni a procim hőmérsékletét? mert eddig minden program vagy 0 fokot vagy errort mutatott? lehet hogy nincs hőmérő a procin? aki tud segíteni írjon pm-ben 😀 előre is köszi
0
0
0
0
Szilard96 avatar
cseszka írta:
Szilard96 írta:
GokuTM írta:
Szilard96 írta:
Sziasztok!
Tudnátok mondani egy gyors, és jó RAR jelszó feltörő programot?
Vagy valami más lehetőséget egy jelszófejtésre? Egy játékhoz le kellene tölteni a RAR jelszót, hogy ki tudjam csomagolni, de ki kell tölteni valami "quick survey" -t és az nekem nem megy... 😞

Előre is köszi a válaszokat. 😀

Azt, amit keresel beírod gugliba, és ki is adja a progit 😉

Próbáltam... alig kapni jót, és ami el is indul az napokot vesz ígénybe... 😞
Ezért kérdeztem ,hogy valakinek ehez kapcsolódó tapasztalata nincs -e?

Ezek átlagban fake csomagok,azért vannak becsomagolva,és jelszóval védve.Már találtam én is iet,átlagban olyan dolgok,amik akkor jelentek meg,vagy még megse jelentek.Pl egy játék.Mit akarsz kicsomagolni?Máshonnan nemtudod letölteni?A "quick survey" már én is találkoztam,ha rámék valamire akk kidob egy oldalra,ahova sms-t kell küldeni meg ehhez hasonlók,és csak a pénzt szedi le de rendesenn.

3d Instructor 2.2.4 a játék neve.. megpróbálom máshonnan leszedni.. Köszi a válaszokat! 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Szilard96 írta:
GokuTM írta:
Szilard96 írta:
Sziasztok!
Vagy valami más lehetőséget egy jelszófejtésre? Egy játékhoz le kellene tölteni a RAR jelszót, hogy ki tudjam csomagolni, de ki kell tölteni valami "quick survey" -t és az nekem nem megy... 😞

Ezek átlagban fake csomagok,azért vannak becsomagolva,és jelszóval védve.Már találtam én is iet,átlagban olyan dolgok,amik akkor jelentek meg,vagy még megse jelentek.Pl egy játék.Mit akarsz kicsomagolni?Máshonnan nemtudod letölteni?A "quick survey" már én is találkoztam,ha rámék valamire akk kidob egy oldalra,ahova sms-t kell küldeni meg ehhez hasonlók,és csak a pénzt szedi le de rendesenn.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
GokuTM írta:
Szilard96 írta:
Sziasztok!

0
0
0
0
Szilard96 avatar
Sziasztok!

0
0
0
0
cseszka avatar
MEik a jobb gyártó?Meik csinál jobb nyomtató esetleg multi készüléket?
HP,Canon,Lexmar vagy az Epson?Most poti pénzért ráfutottam egy canonra,meg lexmarkra,csak nemtom meik legyen.Mindkettö szinte uj,annyit lettek hasznélva ameddig kinem ürült a patron.Anno volt egy Hp-m,azonn magam töltöttem,csak nemtom ezeknél is lehet e.Valakinek vélemény roluk?
0
0
0
0
niteforce avatar
GokuTM írta:
Valaki sejti, hogy a 2500K alapjáraton miért 90fokos, terhelve pedig miért 50 fokos??
3.3-4.5Ghz között ugyan ez.

Lehet hogy csak terhelés alatt kezd kellően pörögni a venti, alapjáraton pedig nagyon lassan forog (esetleg áll) Ezt nézd meg hogy hányas a fordulat.
0
0
0
0
niteforce avatar
arcsi966 írta:
Áh srácok Irtam hogy megrendeltem az asus maximus v gene alaplapot az asus p8z68 v pro/gen3-helyett!
Kaptam visszajelzést hogy mindenki ezt veszi és akár hetekig hónapokig eltarthat amíg hozzá jutnak egyhez már 4 pc boltot jártam végig de ha megrendelem amit elösszőr akartam z68 as lapot akkor hétfőre már be lessz építve szerintetek tényleg nagy külömbség vana tuning terén a két lap közöt mert elöbb gyors be irtama youtubra mind kettő lapot és a cpu-mmal kb 5ghz környékét viszi mind kettő.nem tudom érdemes e várni(lehet a semmire.😆
az okosok azt is mondták hogy az asus maximusnál nem ott mutastkozik meg a tuning lehetőség hogy én egy i 5 2500k-t akarok felhuzni .hanem mondjuk egy 2600k-t vagy egy 2700k-t huznék max akkor érné meg,szerintetek?

nem kell húzni egyáltalán azt az i5-öt, mondd vissza szerintem az egészet, és hagyd a mostanit...
0
0
0
0
no avatar
Áh srácok Irtam hogy megrendeltem az asus maximus v gene alaplapot az asus p8z68 v pro/gen3-helyett!
Kaptam visszajelzést hogy mindenki ezt veszi és akár hetekig hónapokig eltarthat amíg hozzá jutnak egyhez már 4 pc boltot jártam végig de ha megrendelem amit elösszőr akartam z68 as lapot akkor hétfőre már be lessz építve szerintetek tényleg nagy külömbség vana tuning terén a két lap közöt mert elöbb gyors be irtama youtubra mind kettő lapot és a cpu-mmal kb 5ghz környékét viszi mind kettő.nem tudom érdemes e várni(lehet a semmire.😆
az okosok azt is mondták hogy az asus maximusnál nem ott mutastkozik meg a tuning lehetőség hogy én egy i 5 2500k-t akarok felhuzni .hanem mondjuk egy 2600k-t vagy egy 2700k-t huznék max akkor érné meg,szerintetek?
0
0
0
0
Cooley avatar
grafi97 írta:
mivan? az ASUS P8Z68-V PRO/GEN3-on 2 way sli/cf-ben csak 4x sebességet tud a PCIe slot? vagy valamit félreértettem?😃

Félreértetted. 😀 A 3. pci-e slot csak 4 sávos és gen2-es, azt nem használhatod 3. videokártya használatára. Viszont az első kettő az gen3 16 és 8 sávos, értelem szerűen 2 kártya esetén x8 lesz mindkettő. A pci-e 3.0 x8 meg azonos sávszélességű a 2.0 x16-tal, szóval bőségesen elég még egy 2 GPU-s brutál kártyának is, ha a kártya is 3.0-s (GTX690 meg majd a 7990).
0
0
0
0
ximo avatar
mi a tanulság? ami működik azt nem kell megjavítani
😆
[LINK]
0
0
0
0
getcarter avatar
ximo írta:
levi27 írta:
tasiadam írta:
niteforce írta:
Borbi írta:
niteforce írta:
Sziasztok!
Tegnap újrapasztáztam a VGA-mat, azóta gyakorlatilag alkalmatlan játékra...
Rettenetesen melegszik, pedig biztos vagyok benne hogy eleget raktam rá. Próbáltam levettem belőle, akkor mégjobban, ha többet raktam akkor meg semmi nem javul.
FurMark alatt 5 másodperc alatt felment 75 fokra, ami máskor 10 perc utáni csúcsérték, és kifagyott.
Vegyek új pasztát?

Szia!
Rendesen visszatetted a hűtőt,és visszakötötted a ventit? Nekem procinál csinált ilyet és kiderült a hűtő nem volt rendesen rögzítve.

persze, többször is próbálkoztam különböző mennyiségekkel, így a hűtő biztos jó, venti meg elviselhetetlen hangon megy, tehát be van kötve 😞

ha eddig gyári paszta volt akkor egyértelmű hogy cseréld le. Én is megvettem a 9600GT-t az volt az első hogy gyári paszta off

Nekem is ez van /volt annyi különbséggel hogy a gyári pasztához képest kb 5-8fokkal lett melegebb a vga átlagosan. Én amit a hyper TX3-hoz kaptam azt raktam rá (jó híg volt a többihez képest...) lehet nekem is le kellene cserélni másikra?

A TX3 hoz kapott gyári coolermaster paszta kifejezetten jó minőségű, annál jobbat nem kapsz a piacon, nem a pasztával van a gond, másikat használsz attól biztos nem lesz jobb!
(Különben is ez a pasztázás kicsit túl van misztifikálva, lényeg, hogy a felületek között legyen valami hővezető)
A leírtak alapján szerintem is rosszul rögzíthatted vissza a hűtőt, győződj meg róla, hogy nincs-e valami a hűtőborda alatt ami nem engedi normálisan rögzíteni azt.

mi a tanulság? ami működik azt nem kell megjavítani
0
0
0
0
grafi97 avatar
kb 2-3 fps különbség van a 8x és a 16x között. szóval ja, elég.
0
0
0
0
niteforce avatar
grafi97 írta:
mivan? az ASUS P8Z68-V PRO/GEN3-on 2 way sli/cf-ben csak 4x sebességet tud a PCIe slot? vagy valamit félreértettem?😃

összesen x16, logikusan ha 2-t raksz akkor x8 mindkettő, de az elég.
0
0
0
0
grafi97 avatar
lol

ha válaszolni nem tudsz, akkor az ilyen felesleges kommentektől kímélj meg kérlek.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció