Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
Tudsz anélkül is, fordítsd meg a házat... 😃
Amúgy ahhoz komolyan fel kéne szabdalni, elég szar lenne utána.
Át kéne fúrni az alaplap rögzítőit is, fél házat át kéne alakítani.
Szegecselő gondolom 😃
0
0
0
0
khaled98 avatar
niteforce írta:
khaled98 írta:
Hali!
Lenne egy remek kérdésem 😀 :
A gépházon vannak olyan rögzítő "szegecsek" amiket a ***-ért sem tudom leszedni. Ezek csak kalapáccsal jönnek le? És ha leszedtem akkor vissza lehet rakni? 😀 Közönöm előre si!

Nem lehet őket így kiszedni, ha kiszeded őket, akkor nem tudod visszarakni, újra kell őket szegecselni, amihez speckó szerszám kell.
Miért akarod kiszedni?
A fontosabb dolgok csavarozva vannak.

Csak lefújni, átalakítani a gépet. Azt hittem tudok belőle egy alsó táposat csinálni! Amúgy mi a neve ennek a szerszámnak? (Ha tudod 😃 )
0
0
0
0
niteforce avatar
khaled98 írta:
Hali!
A gépházon vannak olyan rögzítő "szegecsek" amiket a ***-ért sem tudom leszedni. Ezek csak kalapáccsal jönnek le? És ha leszedtem akkor vissza lehet rakni? 😀 Közönöm előre si!

Nem lehet őket így kiszedni, ha kiszeded őket, akkor nem tudod visszarakni, újra kell őket szegecselni, amihez speckó szerszám kell.
Miért akarod kiszedni?
A fontosabb dolgok csavarozva vannak.
0
0
0
0
khaled98 avatar
Hali!
0
0
0
0
Garasos GameR avatar
ximo írta:
Van egy Laedtek WinFast tv 2000 xp "tv kártyám", amit szeretnék használni a gépemben, a gondom az, hogy ezeknél a régi vackokat külön kábellel kell rákötni az alaplap hangkártyájára, na most az én alaplapomon nincs olyan csatlakozó amibe be lehetne kötni :/ Így nincs hangja 😞
Így néz ki maga a kártya [img][LINK][/img]
És így a csatlakozója [img][LINK][/img]
Hova a retekbe kell ezt kötni?

Ha nem kapsz hangkártyát, amire rádughatnád, létezik még egy alternatív megoldás. Kicsit durva, de elméletileg kell működjön. Levágod a 4 pines csatlakozót, ami az alaplapra vagy hangkártyára kéne menjen, és a kábelre felszerelsz egy 3,5 mm-es apa jack csatlakozót. A szálakat úgy kötöd be, hogy a piros és a fehér a jobb és a bal csatorna, a fekete pedig az árnyékolás. Miután ezzel megvagy, mehet hátul a Line in csatlakozóba és valószínűleg fogod hallani a TV tuner hangját is.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
https://www.devhardware.com/administrator/rhinoCms/__OaCWzGhtXK/img/audiojacks.jpg
Ilyet keress, rajta kell, hogy legyen. Speaker slotba véletlenül se te tedd, hiszen neked IN kell, a speaker port meg OUT.

Szerk.:
Utánanéztem a lapodnak az interneten. Nem találtam rajta én sem AUX-IN-t. Ha nincs a tv kártyán jack az audio-out-nak, akkor csak egy megoldás van: kell venned egy PCI-s hangkártyát pl, és arra kell rákötni azt a kötelet.
0
0
0
0
ximo avatar
apetit1989 írta:
Oda kérlek ne tedd. AUX portot keress a lapon.

Lehetséges, hogy nincs a ga p67A UD3PB3 lapon ilyen port egyáltalán? :/
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Oda kérlek ne tedd. AUX portot keress a lapon.
0
0
0
0
no avatar
apetit1989 írta:
Jaj, te. Nincs fordítva, csak fejjel lefelé van. A kép szerint kösd be. +/- polaritásra figyelj a ledeknél. power sw-nél és resetnél nem számít a polaritás.

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet 😉
0
0
0
0
ximo avatar
Van egy Laedtek WinFast tv 2000 xp "tv kártyám", amit szeretnék használni a gépemben, a gondom az, hogy ezeknél a régi vackokat külön kábellel kell rákötni az alaplap hangkártyájára, na most az én alaplapomon nincs olyan csatlakozó amibe be lehetne kötni :/ Így nincs hangja 😞
Így néz ki maga a kártya [img][LINK][/img]
És így a csatlakozója [img][LINK][/img]
Hova a retekbe kell ezt kötni?
0
0
0
0
Garasos GameR avatar
Primera írta:
nekem lenne egy olyan problámám a nettel, hogy mérem speedtest.net en, hogy mennyi és 5 mb/s mér ,de mikor torrentezek vagy töltök máshogy egyáltalán nem ennyi kb 500 kb/s a torrenten akkor ez mi? : D
és nem a seeddel van gond

Nincs ott semmi gond, egyszerűen csak összekevered a dolgokat. A speedtest.net Mb azaz megabitben méri a sebességet, a torrentben pedig KB azaz kilóbájtban van megadva. Tudva azt, h 1 bájt=8 bit, 5 000 000/8=625 000 bájt ~ 625 kilóbájt. Tehát az 5 Mbps-os netsebességed átszámolva 625 KBps-nak felel meg. Tudni kell, hogy az adatkommunikációban a metrikus átszámolást alkalmazzák, tehát 1 KB az 1000 B
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Jaj, te. Nincs fordítva, csak fejjel lefelé van. A kép szerint kösd be. +/- polaritásra figyelj a ledeknél. power sw-nél és resetnél nem számít a polaritás.
0
0
0
0
ximo avatar
Primera írta:
nekem lenne egy olyan problámám a nettel, hogy mérem speedtest.net en, hogy mennyi és 5 mb/s mér ,de mikor torrentezek vagy töltök máshogy egyáltalán nem ennyi kb 500 kb/s a torrenten akkor ez mi? : D

Nincs semmivel gond, ez így reális...
0
0
0
0
no avatar
Lefotóztam hogy biztos hogy el ne rontsam 😀
Itt egy kép róla biztonság kedvéért.

http://kepfeltoltes.hu/view/120528/P1030895_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Optimusz08 írta:
Ez biztos jo lesz??? mivel nekem nem igy vannak a tüskék. Forditva van

Olyan nincs, hogy fordítva van. Ez szabvány bekötés.
0
0
0
0
Adzarb avatar
0
0
0
0
Hagrid avatar
Mitől van az hogy mikor elindulna a windows kékhalált kapok,de csökkentett módba meg megy?
0
0
0
0
no avatar
Ez biztos jo lesz??? mivel nekem nem igy vannak a tüskék. Forditva van
0
0
0
0
no avatar
MSI P31-NEO F alaplapom van és ott nem tudom mit hova kössek Power SW, HDD LED meg stb.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Optimusz08 írta:
Sziasztok 😀 elakadtam. Power SW-t hova kellene kötni?? Az alaplapon. Nagyon megköszönném aki tudna segíteni.

Ha ez segít 😃

https://www.harunucuncu.com/blog/wp-content/uploads/2010/01/11-fp_power_sw.jpg
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok 😀 elakadtam. Power SW-t hova kellene kötni?? Az alaplapon. Nagyon megköszönném aki tudna segíteni.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
ximo írta:
Létezik olyan, hogy egy régi winchester visszafogja a gépet játék alatt, konkrétan a régebbi gépemen próbáltam a COD Blac Ops-al játszani, és még alacsony beállításokon sem bírja a gép, szinte diavetítést kapok 1440x900-ban (és még alacsony felbontásokon is)
Ja és régen már végigjátszottam a game-et akadás nélkül ment kp. beállításokon 40Fps felett, azóta csak a vinyót kellett kicserélnem :/

persze, nekem si meghalt a vinyóm ezzel arányosan tized annyi fpsem lett
0
0
0
0
ximo avatar
Létezik olyan, hogy egy régi winchester visszafogja a gépet játék alatt, konkrétan a régebbi gépemen próbáltam a COD Blac Ops-al játszani, és még alacsony beállításokon sem bírja a gép, szinte diavetítést kapok 1440x900-ban (és még alacsony felbontásokon is)
Ja és régen már végigjátszottam a game-et akadás nélkül ment kp. beállításokon 40Fps felett, azóta csak a vinyót kellett kicserélnem :/
0
0
0
0
getcarter avatar
Hagrid írta:
Van valami program ami mutatja hogy milyen hőmérsékletű a vga?

afterburner is pl
0
0
0
0
Erik94 avatar
Nem tudtok olyan progit, amely felveszi az én hangomat és azét, akivel beszélek?

COOL EDIT PRO bármely verzió😀
0
0
0
0
Bicike avatar
Nem tudtok olyan progit, amely felveszi az én hangomat és azét, akivel beszélek?
0
0
0
0
niteforce avatar
number6 írta:
Mindegyik athlon!!!

tudom, de ha jobbat akarsz akkor egy phenomot vegyél
0
0
0
0
niteforce avatar
number6 írta:
Azt akarnám h athlon ii x3 450,455,460 at vegyem vagy athlon ii x4 641 et ? (A lap az tök mindegy mert akkor olyat veszek mert a négymagos az fm1 es)

inkább akkor ezek közül az athlon.

viszont ha jobbat akarsz akkor egy AM3 lap és egy phenom II X4
0
0
0
0
no avatar
Azt akarnám h athlon ii x3 450,455,460 at vegyem vagy athlon ii x4 641 et ? (A lap az tök mindegy mert akkor olyat veszek mert a négymagos az fm1 es)
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Magyarul is leírod? De most komolyan, ez egy kérdés vagy mi?
0
0
0
0
no avatar
komplett pc vennék akkor az am x3 as proci vagy a fm1 es x4 e(és a tápa ez milyen FSP 400W FSP400-60APN
0
0
0
0
Manyik75 avatar
norbertsolider írta:
norbertsolider írta:
norbertsolider írta:
niteforce írta:
norbertsolider írta:
niteforce írta:
norbertsolider írta:
niteforce írta:
norbertsolider írta:
niteforce írta:
norbertsolider írta:
Sziasztok. Van egy nagyon idegesítő problémám , mikor másolnék egy filmet pendrive-ra kékhalált kapok és ez netezés közben is elő szokott fordulni. Memóriára gyanakodtam eddig , de több modullal is próbáltam és ugyanaz a hiba. Szerintetek az alaplappal lehet a gond?

mit ír ki?

Pontosan nemtudom , de memóriával kapcsolatos hibát , de több memóriát is próbáltam már berakni a gépbe , de ugyanúgy előjött a kékhalál.Ezért gyanakszom az alaplapra.

VGA memória nem lehet?

Azt valahogy le birom tesztelni?

FurMark vagy egy izzasztós game (Crysis, Metro 2033)

Furmark az kiírja , ha baj van vagy nem megy rendesen vele a teszt?

becsíkoz, kifagy, szóval ha valami baja lesz 😃

Oké megnézem mindjárt.

Lefuttattam a Furmark-ot nem fagyott ki és nem is csíkozott. (Max felbontáson legnagyobb elsimításon futtattam. )

Tedd a ramokat 800Mhz-re .

Így is fenn áll a probléma alaplap hiba lehet nem 😢 ?

"reseteld" a biost állíts mindent alapba és ha úgy is rossz akkor vagy alaplap vagy ram de lehet táp is 😀
0
0
0
0
roberto888 avatar
Lehet, hogy alaplaphiba, de lehet, hogy csak az OS-ben szállt el valami.
0
0
0
0
norbertsolider avatar
norbertsolider írta:
norbertsolider írta:
niteforce írta:
norbertsolider írta:
niteforce írta:
norbertsolider írta:
niteforce írta:
norbertsolider írta:
niteforce írta:
norbertsolider írta:
Sziasztok. Van egy nagyon idegesítő problémám , mikor másolnék egy filmet pendrive-ra kékhalált kapok és ez netezés közben is elő szokott fordulni. Memóriára gyanakodtam eddig , de több modullal is próbáltam és ugyanaz a hiba. Szerintetek az alaplappal lehet a gond?

mit ír ki?

Pontosan nemtudom , de memóriával kapcsolatos hibát , de több memóriát is próbáltam már berakni a gépbe , de ugyanúgy előjött a kékhalál.Ezért gyanakszom az alaplapra.

VGA memória nem lehet?

Azt valahogy le birom tesztelni?

FurMark vagy egy izzasztós game (Crysis, Metro 2033)

Furmark az kiírja , ha baj van vagy nem megy rendesen vele a teszt?

becsíkoz, kifagy, szóval ha valami baja lesz 😃

Oké megnézem mindjárt.

Lefuttattam a Furmark-ot nem fagyott ki és nem is csíkozott. (Max felbontáson legnagyobb elsimításon futtattam. )

Tedd a ramokat 800Mhz-re .

Így is fenn áll a probléma alaplap hiba lehet nem 😢 ?
0
0
0
0
Szilard96 avatar
HWinfo32/64 kimutat mindent 😀
0
0
0
0
Hagrid avatar
Van valami program ami mutatja hogy milyen hőmérsékletű a vga?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
sykes írta:
GAMER2 írta:
sykes írta:
GAMER2 írta:
philips20 írta:
thxy

linket tudsz dobni mert nem találom

[LINK]

[LINK]

Második újabb változat!😉

és melyik a jobb, mert az újabb afterburner állítólag szar?

Mármint úgy melyik hogy EVGA tuningprogram vagy Afterburner?

akár úgy is, meg a két link közül is

A két link közt nincs jobb, mivel az két EVGA Precision tuningprogram.😉A legújabb Afterburner sz*r lett, az evgából mind jó. De ha nem a legújabb afterburnert szeded le akkor az is tökéletes.😎
0
0
0
0
getcarter avatar
GAMER2 írta:
sykes írta:
GAMER2 írta:
philips20 írta:
thxy

[LINK]

[LINK]

Második újabb változat!😉

Mármint úgy melyik hogy EVGA tuningprogram vagy Afterburner?

akár úgy is, meg a két link közül is
0
0
0
0
no avatar
Ja a elöző kérdésem rossz mert komplett pc vennék akkor az am x 3 as proci vagy a fm1 es x4 es (és a tápa ez milyen FSP 400W FSP400-60APN)
0
0
0
0
philips20 avatar
sykes írta:
GAMER2 írta:
philips20 írta:
thxy

[LINK]

[LINK]

Második újabb változat!😉

igen az afterburner egy szar lett nem lehet kezelni rendesen más értéket állít be mint amit ír.
0
0
0
0
no avatar
Am3 (asus m5a78 m lx )

es a táp milyen, megbizható? FSP 400W FSP400-60APN
0
0
0
0
no avatar
Am3 (asus m5a78 m lx )

es a táp milyen, megbizható? FSP 400W FSP400-60APN
0
0
0
0
niteforce avatar
number6 írta:
Üdv sztetek melyikkel járnék jobban athlon ii x3 450,455,460 vagy athlon x4 641??

attól függ milyen lapod van 😀
ha FM1 akkor az Athlon II X4 641
ha AM3 és mag feloldós akkor a többi.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
number6 írta:
Üdv sztetek melyikkel járnék jobban athlon ii x3 450,455,460 vagy athlon x4 641??

Az X4-el.😉
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Devis avatar
ha kell akkor 3,3 ghz-en megy (pl játék alatt), ha nem akkor 1,9-en
0
0
0
0
jumpen97 avatar
procinál ezt írja: You Have: 1.9 GHz Performance Rated at: 3.33 GHz mit jelent a erformance Rated at: 3.33 GHz?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció