Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/msi/geforce-gtx-960-2gb-gddr5-128bit-pci-e-gtx-960-gaming-2g-p261239151/
Új videókártyát vennék, de nem tudom milyen lenne az ideális választás. Egyelőre azt sem tudom, hogy nvidia, vagy amd legyen. Viszont ami fontos, hogy 50-60 ezer Ft. környékén legyen max.
Ebben szeretnék segítséget kérni.
A gépem: http://gepigeny.hu/user/istvan0122/eszkozok/198329
Azt kérdezném hogy a mostani GTX 750 Ti videokártyámat cserélném viszont nem tudom melyik lenne alkalmasabb a gépembe egy GTX 1060 vagy a GTX 1070.
Előre is köszi.
Azt nem tudod, az októberi megjelenés hivatalosan is megerősített? (Gondolom párban jön majd a kicsi és a nagy.)
Mondjuk az igaz, hogy a GTX 1070 "csak" GTX 980Ti szint. Lehet, hogy akkor mégis a nagyobbik felé kellene elindulni... Valaki írta, hogy most egy 1070, aztán később egy másik, de SLI-t nem nagyon szeretnék.
Sajnálom, hogy a piros oldalról még semmi hír nincs felső kategóriás kártyákról, még az októberi megjelenésről szóló pletyka is csak egyszer jelent meg a sajtóban, ez így kevés.😕
Nézegettem én a kártyákat, ugye kijött a GTX 1060. A kérdésem: az vagy továbbra is az R9 390? Mert ha jól számoltam, akkor az 1060-hoz nem kéne új tápot vennem mert kicsi a fogyasztása, jó ahhoz a mostani FSP Hexa 400-am is. És akkor kb ugyanott lennék árban, mert az R9-hez kell egy új tápot vennem. Tehát melyik a jobb, mit ajánlotok Full HD-hez? (proci:i5-4460, 8GB RAM)
4K-ra minimum 1080-at vegyél, az 1070 az 980Ti szint, és az még kevés ahhoz a felbontáshoz. Esetleg 1070 SLI.
Nem tudok dönteni a GTX 1070 és a GTX 1080 között. 4K-ban használnám, így pár beállítás elhagyható a játékok grafikai opciói közül, mert látványbeli különbséget nem nem lehet felfedezni. Megnéztem egy-két tesztet, de most azt se tudom, hogy milyen beállításokkal tesztelnek, gondolok itt az élsimításra pl. Remélem ezeket valaki jobban tudja, nekem sajnos nincs türelmem minden tesztet átnyálazni, ami csak készült, hogy hátha valahol megemlítik ezt is.
A másik kérdés, bár erre nem hiszem, hogy tudna bárki is válaszolni: ha megjelenik a 1080Ti vagy a Titan P, akkor vajon mennyire fog lemenni a 1080 ára? Bár ez nem befolyásolja a döntésemet, most szeretnék kártyát venni, csak érdekességképpen merült fel bennem. Gondolom az abszolút felső kategória meg úgyis csak jövőre jön, 300.000 forint felett meg nem szeretnék költeni, mert olyan sokat azért nem játszom.
Előre is köszönöm!
Árváltozásban nagyon nem vagyok otthon, de anno mikor én is figyeltem ilyeneket mikor gépet vásároltam (2014ben mikor kijött a 970, addig egy 770et akartam vásárolni de meglepődtem rajta, hogy boltokban a 770 ára nem ment lejjebb a 970 hatására. Max csak idővel de akkor már nem figyeltem, beruháztam a 970re.) Mindenképp időtállóbb és jobb megoldás az 1060.
Esetleg számíthatok arra, hogy ez a kártya hatással lesz az alatta lévőekre ár változás szempontjából?
[LINK]
Hardveraprón tudsz keresni.
A jelenlegi procim, az E4500 Core 2 Duo 2.1GHZ ki tudná hajtani a jobb teljesítményűt?
Tegnap halt meg szegény Radeon HD6450 karim, néznék helyette egy fokkal erősebbet. 20-25k-t szánnék rá, illetve már meg is lenne a konkrét kiszemeltem, de meghallgatnám a Ti tanácsotokat is.
[LINK]
illetve
[LINK]
A válaszokat előre is köszönöm! 😀
Köszi a válaszokat, erősen meggondoltam az R9 390-et, de olvastam utána, és ugye jött a neten a harc közte és a GTX 970 között. Szerintetek melyik a jobb? Tudom, hogy fogyasztás tekintetében a 970, de azért a 8GB VRAM az csak 8GB, talán az R9 390 időtállóbb. Annyi, hogy én maradok 1080p-nél, nem akarok 4K-t, ezért bizonytalanodtam el. Plusz a kártyát úgyis olyan november december környékén venném, addig lehet bejön valami harmadik vagy valami 😃
Érdeklődnék melyik kártya éri meg jobban (mielőtt írnátok h 1080 annyit most nem tudok adni érte)
1070 v 980ti Giga G1 v Msi be gondolkodom .. Adatlapon ott a gép abba lenne majd...
Nem vok hárdkór gémer FHD elég lesz (tudom 970 is elég csak jönnek újabb játékok)
Választ előre is köszi!
Üdv Attila.