Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
attól függ, szerintem 60-70között van a reális ára, nem hiszem hogy sokan vadásznak egy ilyenre... 😀
0
0
0
0
zsivko avatar
Érdekelne hogy Mo.-on mennyiért tudnám eladni a hd7990 vga-t?
Pixx: nekem volt 5970-en és gond nélkül lehet ki/be kapcsolni a cf-t.
0
0
0
0
Bronson avatar
hmm, furcsa... lehet akkor ez erre a régi kártyákra nem vonatkozik...?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Nálam nem lehetett ki/be kapcsolni a CF-et, pedig nem egy drivert próbáltam.
0
0
0
0
Bronson avatar
teljesen kikapcsolni nyilván nem tudod, de amikor netezel, vagy filmet nézel, akkor nem aktív a második, fogalmazzunk úgy, hogy alvó módban van... a crossfire-t meg simán kikapcsolod a catalystban és ennyi.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Pixx: Rakd fel a 15.7.1-es drivert és csak egy GPU lesz használatban. Legalábbis nálam a CF csak 15.7-es driverrel működött.
0
0
0
0
Pixx avatar
Kérdeznék valamit az okosoktól 😀 adott egy hd 5970 vga na ugye ezen kettő darab 5870-es van crossfireben Spoiler!
(gondolom ezt mindenki tudja 😆😉
olyan van esetleg létezik hogy csak az egyik vga/mag legyen aktív?Magyarul ha én csak counter striekozok ahova 1db hd5870 is elég bőven akkor csak az egyik menjen?másik potyára ne fogyasszon/melegedjen meg hát netezés közben se vagy olyankor alapból inaktív a másik vga?vagy ha offra rakom a crossfiret ati control panelben akkor a másik vga is offolja magát?Na erre válaszoljon vki 😀
0
0
0
0
zsivko avatar
Vegyél vízhűtést és halk lesz.
0
0
0
0
Bronson avatar
a zajszint mondjuk elhiszem hogy zavart, de mindkét kártya sapphire volt, nem ebből kéne kiindulni...? 😊 a sapphire sosem a halk, inkább a hatékony hűtést helyezte előtérbe, a hd 79xx meg a 290x meg tény hogy a melegedés szempontjából megkívánták a jó hűtést, de szerintem hogy csak az amd lenne nagyon hangos, az nem helytálló, csak meg kell válogatni milyen modellt veszünk ha fontos hogy ne legyen nagy a zaj... itt az amd egyik jelenlegi csúcskártyája a 3xx szériában és érdekes, hangban több nvidia is megelőzi...

https://imagescdn.tweaktown.com/content/7/2/7202_888_msi-radeon-r9-390x-gaming-8g-video-card-review.png
0
0
0
0
winrar avatar
eldar1n: Ha tuningolsz, természetesen nő a fogyasztás, ezzel együtt a hőtermelés is és a a hűtőventilátor is magasabb fordulatszámon fog menni, ezáltal hangosabb is lesz. Tehát ha neked tuningolt kártyával az a bajod, hogy sokat fogyaszt és hangos, arról csak te tehetsz, nem az AMD.
0
0
0
0
csuz-li avatar
eldar1n: Félreértés ne essék az Nvidia egy csomó mindenben jobb. GameWorks, Physx, hogy mást ne mondjak. Ilyenek az AMD-nél nincsenek. A csúcson meg verhetetlen. Én csak arra céloztam, hogy a fogyasztáskülönbség nem igazán mérvadó. Szerintem sok okból érdemes az Nvidiát választani, de ez nincs köztük.
0
0
0
0
eldar1n avatar
Rendben nem a duplája, nálam a 7950 1100Mhz-re húzva megette a 300W-ot (fogyasztás mérővel) hihetetlen hangos volt a 290X-el sem jártam jobban az én saját elvárásaimnak nem feleltek meg a teljesítmény az rendben volt. Mint ahogy írtam is nekem fontos a csendes működés valószínűleg sok embernek ez egyáltalán nem fontos ezért nem is mondtam, hogy ezt vagy azt vegyen bárki is. Ha valaki AMD-t szereti azt veszi aki meg zöld párti azt veszi.
0
0
0
0
csuz-li avatar
eldar1n:
gtx 960 4GB 120w
r9 380 190w
Vagy a csúcsok:
Fury: 275w
980Ti: 250W

Ennyi a különbség, nem a duplája...
0
0
0
0
no avatar
sziasztok. bocsi hogy ilyesmit irok ide de be tudnátok árazni a videokártyámat? eladnám mert cserélem de mennyiért azt nem tudom
GPUClock: 736MHz
Memory Clock: 957MHz
Memória mérete: 1536MB
Pixel fillrate: 17,7
Busz szélessége: 192Bit
Shaders: 288
OpenGL támogatás: 4.2
DirectX támogatás: 11,1
Shader Model: 5.0
Dupla zárójel
Nagy horderejű
PCI Express 2.0 interfész
Memória-sávszélesség: 91,9 GB / s
Maximális HDMI felbontás: 1920 x 1200
Maximális VGA felbontás: 2048 x 1536
Egy (1) DVI-I
Egy (1) DVI-D
Egy (1) DisplayPort
Egy (1) HDMI v1.4
Zotac GeForce videokártya
Két (2) A kettős MOLEX 6 tűs PCIe hálózati adapter
Megjegyzések:
Típus: GeForce GT645
P / N: 29Z-2N227-XXXXX
CD-ROM / DVD-ROM-meghajtó
DVI, DisplayPort vagy HDMI kijelző
Elérhető PCI Express vagy PCI Express 3.0 x16 kompatibilis slot
Tápellátás: 350 W-os tápegység ajánlott 67 wattos maximális energiafogyasztása
köszönet ha valaki beárazza nekem 😀
0
0
0
0
eldar1n avatar
Persze az is igaz, de az sem mindegy hogy 150W-ot kell lehűteni vagy 300W-ot 😜 nekem volt pár radeonom az elmúlt évekből (Vapor-X 7950, Tri-X 290X) mind a kettő olyan mintha egy sugár hajtású gép szállt volna fel, amikor elkezdtem játszani, ezekhez képest a G1 970-nek hangja sincs 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
eldar1n: Mondjuk a hang az a ventilátorból jön. Ha egy gyártónak zajos a hűtése, akkor teljesen mindegy, hogy azzal a zajos hűtéssel Nvidia, vagy AMD grafikus magot hűt. Ha meg halk, szintúgy mindegy, mit hűt a halk ventilátor.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Radeon Software Crimson Edition 16.3.1 driver is now released with minor bug fixes, including DirectX 12 application framerate-to-refresh lock resolved! Grab them here: [LINK]
0
0
0
0
eldar1n avatar
A 980Ti is kevés 4K-ra inkább a 1440P-re jó, FullHD-ban pedig valószínűleg még elég lesz pár évig. Én személy szerint egy 1560Mhz-re húzott 970-et használok FullHD-ban, eddig még mindenre elég volt maxon. Most épp Fary Cry Primalt játszom minden ultrán meg van a fix 60 FPS nem tervezek válltani az új nvidia szériáig. AMD sajnos nálam nem játszik nekem fontos hogy a gépem halk legyen azt meg AMD nem igazán tudja nyújtani 😞
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Ezt most találtam....

[LINK]

😲
0
0
0
0
csuz-li avatar
Viktore: Bronsonnak igaza van. Amúgy a 980 Ti nem felesleges - magam sosem értettem, hogy miért lenne felesleges egy erősebb kártya, aha van mögé processzorod - és tényleg kitart jópár évig. Azért jobb Bronson ajánlata, mert a fent említett pár év egyik változása a dx12, amivel jelenleg az Nvidia még hadilábon áll, tehát amiatt elképzelhető, hogy hamarabb lesz érdemes kártyát cserélni, mintsem maga a kártya egyébként elavulna. Persze az Nvidia sem fog ölbe tett kézzel ülni, lesznek megfelelő drivereik a mostani kártyákhoz is, de a problémáik egy jelentős része hardveres és nem oldható meg szoftveresen, főleg akkor, ha a Microsoft be tudja erőltetni több AAA játékhoz az UWP-t és a win store-t, aminek nem tud "hazudni" a driver.
0
0
0
0
Bronson avatar
jó kártya a 390 is, meg a 970 is... korrekt 980 van 155ért, vagy 390x 140ért, ami teljesítményben a 970 és a 980 között van. az új nvidia kártyák kicsit messze vannak még, még a felépítésük sem biztos, nem az áruk...
0
0
0
0
Viktore avatar
Sziasztok FULL HD felbontásra kellene videokártya eddig úgy volt hogy 970.-et veszek de aztán meggondoltam magam sokan, írták többen is hogyha gépigények így folytatódnak nem sokáig lesz elég stb, meg ott van jobb árban az r9 390 ha jól tudom.
Viszont AMD.-t nem igazán szeretnék, érdemes várni az új nvidia szériára?
Ha jól tudom ott is lesznek 100-150k körüli kártyák
vagy esetleg hogyha vennék egy 980ti.-t az a fullhd magas beállításokat egy pár évig elbírná, nem ?
(Tudom hogy mindenki azt mondja 980ti felesleges, meg hogy 4k.-ra van de kiváncsi vagyok a véleményekre 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
SonnyQahh: D12-es játékok alatt
0
0
0
0
SonnyQahh avatar
Sziasztok
SAPPHIRE Radeon R9 290X Tri-X OC 4GB-os kártyaám van és olyan kérdésem lenne hogy dx 11.2 van a dobozra írva.
Na most a nagy kérdés, ki lehet ebből hozni a dx12-t?

Elnézést ha hülyeséget kérdeztem! 😀
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Sziasztok, rövidesen beszerzek egy új professzionális monitort és szükségem lesz mellé egy quadro kártyára a 10bites színkezelés végett, de nem fogok megválni a geforce kártyámtól, játékra továbbra is azt fogom használni.
A kérdés a következő: hogyan tudom váltogatni menet közbe, hogy melyik kártya hajtsa az elsődleges monitort (2-3 monitoros lesz a rendszer) anélkül, hogy folyton kábeleket dugdosnék? (Szóval a mindkét kártyát bekötöm az elsődleges monitorra és azon lehet választani a forrást, csak ehhez annak a kártyának kéne küldenie a jelet amelyikre szükségem van éppen az adott feladathoz)
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem driver sweeperrel törölj minden nvidia cuccot és csinálj egy clean install-t.
0
0
0
0
Bukta avatar
Sziasztok. Gtx 650-es kártyám van. És valami baj van az Experience programmal. Mikor meg akarom nyitni, a tálcára ki is rakja, ha ráviszem az egeret akkor abba a kis ablakba látszik is a főoldala , de az asztalra már nem jön fel. Szóval nem tudok rajta semmit se csinálni. Van erre valami megoldás?

Más többször újraraktam, a legfrissebb driver is fent van, amit magamtól töltettem le a honlapjukról és raktam fel.
0
0
0
0
Bronson avatar
hát-hát... elég érdekes a kérdés, mert összességében ha olcsón meg tudod valósítani, van értelme, mert olyankor akár r9 280 szintű eredmények is lehetnének. de tápot is kéne cserélned hozzá, meg még mindig jobban megéri egy kártyát venni, ami erős, és nem gyengéket párba dobni...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy megérné-e beledobni az asus radeon r7 260x es videókarim mellé bedobni még egy ilyet a gépbe? 😀
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
kmetovics: Hardverapró-> R9 280X alá ne adj, kiskeres garival is olcsóbban kijössz, 50 rugókért árulják az MSI verziókat garisan (ASUS-t kerüld) és csak azért 384bit és 3G VRAM. Nem rossz kártya, egy jó proci társaságába,nekem is egy DUAL-X van,amúgy semmi baj nincs Sapphire márkával.
0
0
0
0
Bronson avatar
Ja, csak az a baj, hogy 4gb-os 380 70k kezdődik, abból meg végképp 4gb az ajánlott... ha viszont megengedi a keret, ha belefér, akkor nyilván jobb választás... de a 270x nem éri meg, ha fix 60k amit ráköltenél, akkor inkább ez, csak picivel drágább, mint amit irtál, de sokkal jobb:
[LINK]

a 270x érthetetlenül túl van árazva szerintem... vannak 2gb 960 modellek, amik olcsóbban kínálnak nagyobb teljesítményt.

Zoli73: azért írtam, hogy azt az ügyet kicsit felfújták, mivel még így is egy kiváló hűtő 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Bronson: Az enyémen is Acx 2.0 -ás hűtés van 60 c fokig el sem indul addig passzív! Úgy hogy terheletlenül zéró decibel. 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Akkor már inkább 380-as
0
0
0
0
csuz-li avatar
kmetovics: A Sapphire sem rossz, de magam az MSI-t választanám.
Amúgy a három közül egyiket sem venném. Nekem 270-em van "x" nélkül és kevés a 2 GB VRAM. Szóval ha rám hallgatsz, akkor a 270x 4GB-os verzióját veszed.
0
0
0
0
kmetovics avatar
Na gondolkodtam pár kártyán.
1. SAPPHIRE R9 270X 2G GDDR5 Dual-X PCIE (60K Ft)
2. MSI R9 270X GAMING 2G LE R9 270X 2GB GDDR5 PCIE (60K Ft)
3. MSI R9 270X Gaming 2G 2GB GDDR5 PCIE (56K Ft) Asszem ez az OC verzió

A 3 közül melyiket érdemes megvenni? Mert hallottam már olyat, h a Sapphire jobb, mint az MSi, meg olyat is, h a Sapphire Noname kategória.
Most akkor nem tudok dönteni.
Valaki esetleg tudna nekem ebben segíteni?
0
0
0
0
csupaki avatar
Köszönöm a segítséget, a kártya megfelelően működik. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Az acx hűtéssel voltak (vélt)gondok, mivel a 3hőcső közül az egyik nem érintkezett direkt a gpu-val, valamint idle-ben állítólag elég hangos volt az alap bios beállításokban, mivel indokolatlanul ment nagyobb fordulatszámon. de mint kiderült, ez csak vihar volt a biliben, a hűtő így is túl van méretezve (eredetileg a titan black-re lett tervezve az acx hűtés, szóval mondani sem kell, mennyivel többel megbirkózik...) és nem játszik közre a hűtés mértékében ez a kis fiaskó. valamint ahogy látom, az acx 2.0-át szemelted ki, abban meg már tudtom szerint az idle zaj is meg lett oldva bios frissítéssel.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Köszönöm a gyors választ 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Nálam nagyon jó és csendes a VGA hűtése! Ráadásul 60 fokig passzív és csak utána kapcsol be!
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Sziasztok.
Tervezek egy Evga kártyát vásárolni, és az lenne a kérdésem, hogy az Evga kártyáknak a hűtése hatékony?
A választ előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
kmetovics avatar
Zoli73: Köszi. Akkor jól sejtettem.
0
0
0
0
Bronson avatar
igen, elvileg nem lesz gond!
0
0
0
0
csupaki avatar
Igen dehát ez van :S . Akkor Molex + 6 pinessel menni fog?
0
0
0
0
Bronson avatar
az az 500w cm táp ahogy nézem nagyon népszerű, sokan bedőlnek hogy 500w és milyen olcsó, szinte minden összerakott gépnél azt látom. de sokat elárul hogy 500w és egy árva 6pines csati van csak rajta...
0
0
0
0
csupaki avatar
Igen, rájöttem, köszönöm mindenkinek a gyors segítséget!
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Ilyen csatlakozó biztosan van a tápodon.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/31/Molex_female_connector.jpg
0
0
0
0
csupaki avatar
És a fehéret hova kell dugni? Egyébként használtan veszem és az eladó ad hozzá ilyen átalakitot
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció