Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Pixx: nekem volt 5970-en és gond nélkül lehet ki/be kapcsolni a cf-t.
gtx 960 4GB 120w
r9 380 190w
Vagy a csúcsok:
Fury: 275w
980Ti: 250W
Ennyi a különbség, nem a duplája...
GPUClock: 736MHz
Memory Clock: 957MHz
Memória mérete: 1536MB
Pixel fillrate: 17,7
Busz szélessége: 192Bit
Shaders: 288
OpenGL támogatás: 4.2
DirectX támogatás: 11,1
Shader Model: 5.0
Dupla zárójel
Nagy horderejű
PCI Express 2.0 interfész
Memória-sávszélesség: 91,9 GB / s
Maximális HDMI felbontás: 1920 x 1200
Maximális VGA felbontás: 2048 x 1536
Egy (1) DVI-I
Egy (1) DVI-D
Egy (1) DisplayPort
Egy (1) HDMI v1.4
Zotac GeForce videokártya
Két (2) A kettős MOLEX 6 tűs PCIe hálózati adapter
Megjegyzések:
Típus: GeForce GT645
P / N: 29Z-2N227-XXXXX
CD-ROM / DVD-ROM-meghajtó
DVI, DisplayPort vagy HDMI kijelző
Elérhető PCI Express vagy PCI Express 3.0 x16 kompatibilis slot
Tápellátás: 350 W-os tápegység ajánlott 67 wattos maximális energiafogyasztása
köszönet ha valaki beárazza nekem 😀
[LINK]
😲
Viszont AMD.-t nem igazán szeretnék, érdemes várni az új nvidia szériára?
Ha jól tudom ott is lesznek 100-150k körüli kártyák
vagy esetleg hogyha vennék egy 980ti.-t az a fullhd magas beállításokat egy pár évig elbírná, nem ?
(Tudom hogy mindenki azt mondja 980ti felesleges, meg hogy 4k.-ra van de kiváncsi vagyok a véleményekre 😃
SAPPHIRE Radeon R9 290X Tri-X OC 4GB-os kártyaám van és olyan kérdésem lenne hogy dx 11.2 van a dobozra írva.
Na most a nagy kérdés, ki lehet ebből hozni a dx12-t?
Elnézést ha hülyeséget kérdeztem! 😀
A kérdés a következő: hogyan tudom váltogatni menet közbe, hogy melyik kártya hajtsa az elsődleges monitort (2-3 monitoros lesz a rendszer) anélkül, hogy folyton kábeleket dugdosnék? (Szóval a mindkét kártyát bekötöm az elsődleges monitorra és azon lehet választani a forrást, csak ehhez annak a kártyának kéne küldenie a jelet amelyikre szükségem van éppen az adott feladathoz)
Más többször újraraktam, a legfrissebb driver is fent van, amit magamtól töltettem le a honlapjukról és raktam fel.
[LINK]
a 270x érthetetlenül túl van árazva szerintem... vannak 2gb 960 modellek, amik olcsóbban kínálnak nagyobb teljesítményt.
Zoli73: azért írtam, hogy azt az ügyet kicsit felfújták, mivel még így is egy kiváló hűtő 😀
Amúgy a három közül egyiket sem venném. Nekem 270-em van "x" nélkül és kevés a 2 GB VRAM. Szóval ha rám hallgatsz, akkor a 270x 4GB-os verzióját veszed.
1. SAPPHIRE R9 270X 2G GDDR5 Dual-X PCIE (60K Ft)
2. MSI R9 270X GAMING 2G LE R9 270X 2GB GDDR5 PCIE (60K Ft)
3. MSI R9 270X Gaming 2G 2GB GDDR5 PCIE (56K Ft) Asszem ez az OC verzió
A 3 közül melyiket érdemes megvenni? Mert hallottam már olyat, h a Sapphire jobb, mint az MSi, meg olyat is, h a Sapphire Noname kategória.
Most akkor nem tudok dönteni.
Valaki esetleg tudna nekem ebben segíteni?
Tervezek egy Evga kártyát vásárolni, és az lenne a kérdésem, hogy az Evga kártyáknak a hűtése hatékony?
A választ előre is köszönöm 😀