Hali!
Ugyan nem rég volt leírva még kép is van, de azért meg kérdezem, a gépembe az elejére veszek egy 12cmes ventit(kék ledes) ez befele fog szívni, aztán még egy ilyen venti a video kártya mellé a ház oldalára az pedig kifele fog szívni! Van még egy venti alapból a proci mellett ami szintén kifele szív! Na én azért gondoltam így, mert a procin egy gramm por szem nincs ellenben a video karival! Jó lesz így? 😀
ludilud írta:
Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy mekkora jelentősége van annak,ha a VGA és a Monitor között nem DVI csatolókon keresztül megy a kommunikáció hanem hagyományos D-SUB csatolókkal?
Az egyik analóg (D-SUB) a másik digitális (DVI). Vannak egyes technológiák, amik csak digitális csatlakozással működnek, illetve általában a monitorokon a digitális csatlakozás szebb képet ad. Viszont a DVI-nek megvan a maga maximális sávszéle, tehát korlátozott a maximális felbontás a színmélység és a frissítés függvényében, de ez inkább csak a single linknél gond, a dual egyenlőre bármilyen mai cuccra elég. 😀 Bár ha valaki pl 1920x1200-as felbontás felett akar aktív 3D-s monitort üzemeltetni, akkor már a dual DVI is kevés, aktív 3D-hez meg digitális csati kell, itt jön képbe a display port, bár ez még szerintem elég ritka eset. 😃
niteforce írta:
ezt írták a korábbi accountjáról
[url]http://prohardver.hu/tema/jelentsd_a_csalokat_es_az_uzletrontokat/keres.php?stext=k.roland19&submit=[/url]
Aham, ezt már láttam azóta.😃 Elég szar lehetett a csávónak aki megvette.😜 Sajnálom, de sajnos ezeket a rohadt csalókat sehonnan nem lehet kiírtani.😢
ezek miatt nem vásárolnék itt semmit, inkább 5 ezer forinttal drágábban egy normális shopból.
Én már sok mindent vettem ott, de én vásárlás előtt mindig megnézem hogy hány "piros pontja" van az eladónak.😀
niteforce írta:
[url]http://prohardver.hu/tema/jelentsd_a_csalokat_es_az_uzletrontokat/keres.php?stext=k.roland19&submit=[/url]
Aham, ezt már láttam azóta.😃 Elég szar lehetett a csávónak aki megvette.😜 Sajnálom, de sajnos ezeket a rohadt csalókat sehonnan nem lehet kiírtani.😢
ezek miatt nem vásárolnék itt semmit, inkább 5 ezer forinttal drágábban egy normális shopból.
niteforce írta:
Cooley írta:
GAMER2: Hol kapsz te bontatlan 6870-et 3 év garival 30-ért? Mert hardveraprón biztosan nem. Veszek 4-et... Vagy csak elírtad a 4-est 3-asra?
Ja, akkor azért írogatnak neki.......Néztem én is hogy kinek írják,de mostmár akkor tudom hogy ennek a ***inak.😜 Először azt hittem hogy vki odaírt vmit, majd a többiek neki kezdtek el magyarázni,ezt pedig a modik törölték.😃 De ezek szerint nem.😕 Nem ajánlom senkinek hogy megvásárolja azt a HD6870-et.😉
Cooley írta:
GAMER2: Hol kapsz te bontatlan 6870-et 3 év garival 30-ért? Mert hardveraprón biztosan nem. Veszek 4-et... Vagy csak elírtad a 4-est 3-asra?
Cooley írta:
Xavi001 írta:
sziasztok, olyan VGA-t tudtok nekem mondani , ami posta költséggel maximum 40 ezer forint ? A lényeg, hogy szépen vigye a játékokat még 1 jó hosszú ideig.köszönöm.
Sapphire HD 6850 újonnan,vagy 6870 bontatlanul 3 év garival 30K-ért
hardveraprón. 😉
sziasztok, olyan VGA-t tudtok nekem mondani , ami posta költséggel maximum 40 ezer forint ? A lényeg, hogy szépen vigye a játékokat még 1 jó hosszú ideig.köszönöm.
A lényeg, hogy több venti szívja ne a levegőt, mint amennyi kifelé fújja, mert így pozitív légnyomás lesz a házban, ami magától is kipréseli a levegőt az erre kialakított szellőző nyílásokon, a kimeneti ventik pedig csak segítik.
apetit1989 írta:
Ácsi, nem a ventillátor mennyisége számít. Az elrendezés és a megfelelő fújás/szívás a mérvadó. Az egyik ventinek ki kell szívnia a forró levegőt, a másiknak meg friss hűvüset kell betöltenie a házba.
Nekem kettő van, ilyen elrendezésben:
Ha tele pakolod ventillátorokkal, a por meg fog ülni az alkatrészekben, az meg nem igazán jó.
Nekem is így van 😀És hűvösebb a proci is,mint mikor 4 venti volt a házban..
Ácsi, nem a ventillátor mennyisége számít. Az elrendezés és a megfelelő fújás/szívás a mérvadó. Az egyik ventinek ki kell szívnia a forró levegőt, a másiknak meg friss hűvüset kell betöltenie a házba.
Ha tele pakolod ventillátorokkal, a por meg fog ülni az alkatrészekben, az meg nem igazán jó.
Egy haveromnak gondja akadt egy Gigabyte A55M-S2V típusú alaplap "beindításával".
Mindent ráköt (a Front Panel bekötésében nem olyan biztos de szerinte jól kötte), és a gép nem indul el... Proci, és a ram tuti a helyén van.
Tápellátása nem tudom, hogy jó e, de olyan tápegysége van mint nekem. microATX -es mindkét alaplap, úgyhogy kéne találjon nem?
Esetleg a Front Panel nem jól bekötésén kívül, még mi okozhatja, hogy egyáltalán nem indul be a gép, a ventilátorok fel sem pórógnek.
A táp nem hibás mert a régi alaplappal jól működik...
Az alaplap teljesen új, a tegnap érkezett meg.
Esetleg kell jumperelni, hogy beinduljon? Eddig még nem találkoztam olyan alaplappal amely így csinált volna.
Mert a vgam nekem is szok,pl ha a meghajtót nézed,vagy ha belemész a optikai hajtókba...Akkor elkezdi a vga ellenőrizni a dolgokat olyankor az hangos,de idővel leáll és lehalkul,ha elvégezte dolgát,ez alap dolog,olyan mintha búgna addig...
Hogy érted, hogy egész idő? Játék idő igen, hát mondhatjuk, de néha lehalkul. Játéktól függő. Valamikor az eget bámulom vagy a talajt, akkor is lehalkul. NAgyon változó. Bekapcsolásnál nem. : s
sizz írta:
Hellosztok! Azt kérdezném, hogyha a gép túl hangos a játékoknál (némelyiknél még úgy is, ha le van szedve a gépház oldala), akkor videókártya-, processzor- vagy gépházhűtőt kell vennem? Köszi!
Ezt mi nem tudjuk megmondani.
játéknál hajolj oda hallgatózni hogy mi a leghangosabb a gépben.
Nem biztos hogy mindjárt kell hűtőt venni, manapság már nem úgy tervezik a hűtőket hogy azok akár játék alatt is hangosak legyenek.
Elég lehet ha csak kitakarítod, és valami jobb pasztát kensz egy kicsit fel.
ha ezek után is hangos, akkor kell új hűtő.
Hellosztok! Azt kérdezném, hogyha a gép túl hangos a játékoknál (némelyiknél még úgy is, ha le van szedve a gépház oldala), akkor videókártya-, processzor- vagy gépházhűtőt kell vennem? Köszi!
A PCI-e egy bővitőkártya foglalat. Az bőven elég, a PCI-e foglalatok oda-vissza kompatibilisek, csak az átviteli sebességük eltérő, szóval nyugodtan belerakhatod, működni fog. 😀
A tápellátásban annyira nem vagyok otthon, de szerintem mivel a GPU-nak illetve videomemónak is saját VRM áramköre van, a tápnak csak megfelelő erősség- és feszültségtartományokon belüli áramot kell közölnie a kártyával, onnantól a VRM oldja meg a dolgot. Ha megfelelő tartományokon belül megy, akkor nem lehet gond, ha nem, akkor teljesen működésképtelen lesz a kártya. Tehát szvsz kizárt, hogy ilyen módon befolyásolja egy táp a videokártyát. Persze ha van valaki, aki jobban otthon van ebben a témában, akkor javítson ki! 😀
A tápok amíg képesek ellátni a gépet megfelelő árammal, addig egy cseppet sem befolyásolják a teljesítményt, ha meg nem képes ellátni megfelelően, akkor el sem indul a gép vagy terhelés alatt leáll. A maximális teljesítményt annyiban befolyásolhatja, hogy ha nem elég erős a táp, kisebb OC-t lehet kisajtolni az alkatrészekből.
WackoSheep írta:
Olyan lehetséges hogy a szar tépegység miatt nem muködik egdfelelően a vga esetleg més és nem ad a gép maximális teljesítményt?
hát erre konkrétan nem tudom a választ, de szerintem lehetséges. (ha hülyeséget mondtam, kijavítanak majd) A sz*r tápok, igazából lehúzhatják a teljesítményt, de többségében az egész gépet húzzák le, és a következmény a kuka lesz.
Köszönöm mindenkinek a segítséget a tv kártyát nem bonthatom szét, mert nem az enyém, kölcsönbe kaptam, plusz hangkártyával meg nem akarom teleszemetelni a gépet, amúgy is kevés a hely. Keresek más megoldást! Mégegyszer köszönet!
niteforce írta:
Tudsz anélkül is, fordítsd meg a házat... 😃
Amúgy ahhoz komolyan fel kéne szabdalni, elég szar lenne utána.
Át kéne fúrni az alaplap rögzítőit is, fél házat át kéne alakítani.
Szegecselő gondolom 😃
A munka nem baj, megcsinélom, lefújni ígyis-úgyis-amúgyis le akarom 😆 pocsékul néz ki 😃
Szerk.: jéé ilyen van a pincében 😃😃 (mármint a szegecselő 😆😉 csak szeg-szög nincs 😞
Ugyan nem rég volt leírva még kép is van, de azért meg kérdezem, a gépembe az elejére veszek egy 12cmes ventit(kék ledes) ez befele fog szívni, aztán még egy ilyen venti a video kártya mellé a ház oldalára az pedig kifele fog szívni! Van még egy venti alapból a proci mellett ami szintén kifele szív! Na én azért gondoltam így, mert a procin egy gramm por szem nincs ellenben a video karival! Jó lesz így? 😀
Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy mekkora jelentősége van annak,ha a VGA és a Monitor között nem DVI csatolókon keresztül megy a kommunikáció hanem hagyományos D-SUB csatolókkal?
Az egyik analóg (D-SUB) a másik digitális (DVI). Vannak egyes technológiák, amik csak digitális csatlakozással működnek, illetve általában a monitorokon a digitális csatlakozás szebb képet ad. Viszont a DVI-nek megvan a maga maximális sávszéle, tehát korlátozott a maximális felbontás a színmélység és a frissítés függvényében, de ez inkább csak a single linknél gond, a dual egyenlőre bármilyen mai cuccra elég. 😀 Bár ha valaki pl 1920x1200-as felbontás felett akar aktív 3D-s monitort üzemeltetni, akkor már a dual DVI is kevés, aktív 3D-hez meg digitális csati kell, itt jön képbe a display port, bár ez még szerintem elég ritka eset. 😃
Én már sok mindent vettem ott, de én vásárlás előtt mindig megnézem hogy hány "piros pontja" van az eladónak.😀
Bocs két év gari...
http://har dverapro.hu/apro/sapphire_radeon_hd6870_1gb_256bit_ddr5_pci-e_2/hsz_1-50.html
ez a csávó korábban átvert valakit másik accon.
Ja, akkor azért írogatnak neki.......Néztem én is hogy kinek írják,de mostmár akkor tudom hogy ennek a ***inak.😜 Először azt hittem hogy vki odaírt vmit, majd a többiek neki kezdtek el magyarázni,ezt pedig a modik törölték.😃 De ezek szerint nem.😕 Nem ajánlom senkinek hogy megvásárolja azt a HD6870-et.😉
Bocs két év gari...
http://har dverapro.hu/apro/sapphire_radeon_hd6870_1gb_256bit_ddr5_pci-e_2/hsz_1-50.html
ez a csávó korábban átvert valakit másik accon.
Bocs két év gari...
Sapphire HD 6850 újonnan,vagy 6870 bontatlanul 3 év garival 30K-ért
hardveraprón. 😉
Nekem is így van 😀És hűvösebb a proci is,mint mikor 4 venti volt a házban..
és mondanál példát,hogy milyet vegyek 1000 Ft körül amiket lehet kapni azok jók vagy rosszak?
Coolink SWIF 2800 az jo
ajánlott ventilátorokat venni a gépbe? vagy ha nincs az baj? mármint rendszerhűtőnek nem procinak meg a többinek
Igen! Főleg ha játszol, vagy tuningolsz. Minél több annál jobb 😀 Nekem 3 van benne, jó hűvös a gép 😃
A PCI-E 2.0-át nem igazán tudod belerakni.
De ha "csak" PCI-E X16-os a foglalatod az sem gond, mert a 2.0-ás videókártyák is jók abba a foglalatba.
Mond már meg nekem, hogy miért ne tudná belerakni? Belemegy az 1.0-ás foglalatba a 2.0-ás és a 3.0-ás PCI-E is.
"Mi a kártyáknál az hogy PCIE express 2.0?
Azt én belerakhatom az én alaplapomba mert sajnos nem tudom"
Erre írtam külön, hogy magát a PCI-E 2.0-át nem lehet berakni a gépbe. Nem szoktam senkit se félrevezetni szándékosan.
Igen úgy értetem hogy a kártyának a PCIE verziója 😃 Néztem is mert nem bírtam feldolgozni amit válaszoltál,de rájöttem😀
Az enyém anélkül is elindul legalábbis addig, hogy a ledek felgyúlnak és a ventilátorok felpörögnek...
Valami más lehet a baj... Pénteken megnézem ,s ha jól kötötte, akkor hibás lehet gyárilag nem?
Egy haveromnak gondja akadt egy Gigabyte A55M-S2V típusú alaplap "beindításával".
Mindent ráköt (a Front Panel bekötésében nem olyan biztos de szerinte jól kötte), és a gép nem indul el... Proci, és a ram tuti a helyén van.
Tápellátása nem tudom, hogy jó e, de olyan tápegysége van mint nekem. microATX -es mindkét alaplap, úgyhogy kéne találjon nem?
Esetleg a Front Panel nem jól bekötésén kívül, még mi okozhatja, hogy egyáltalán nem indul be a gép, a ventilátorok fel sem pórógnek.
A táp nem hibás mert a régi alaplappal jól működik...
Az alaplap teljesen új, a tegnap érkezett meg.
Esetleg kell jumperelni, hogy beinduljon? Eddig még nem találkoztam olyan alaplappal amely így csinált volna.
Kérlek válaszoljatok. Köszi.
De ha "csak" PCI-E X16-os a foglalatod az sem gond, mert a 2.0-ás videókártyák is jók abba a foglalatba.
Mond már meg nekem, hogy miért ne tudná belerakni? Belemegy az 1.0-ás foglalatba a 2.0-ás és a 3.0-ás PCI-E is.
"Mi a kártyáknál az hogy PCIE express 2.0?
Azt én belerakhatom az én alaplapomba mert sajnos nem tudom"
Erre írtam külön, hogy magát a PCI-E 2.0-át nem lehet berakni a gépbe. Nem szoktam senkit se félrevezetni szándékosan.
úgy értette hogy a 2.0-ás csatlakozót nem tudja belerakni 😃
telejsen normális ahogy itt leírtad:
nem kell annyit számolni, nem kell annyira hűteni.
nagyon nem tudsz vele mit kezdeni
Ezt mi nem tudjuk megmondani.
játéknál hajolj oda hallgatózni hogy mi a leghangosabb a gépben.
Nem biztos hogy mindjárt kell hűtőt venni, manapság már nem úgy tervezik a hűtőket hogy azok akár játék alatt is hangosak legyenek.
Elég lehet ha csak kitakarítod, és valami jobb pasztát kensz egy kicsit fel.
ha ezek után is hangos, akkor kell új hűtő.
Mi a kártyáknál az hogy PCIE express 2.0?
Azt én belerakhatom az én alaplapomba mert sajnos nem tudom,csak annyit hogy PCIE express x16-os😊
Olyan lehetséges hogy a szar tépegység miatt nem muködik egdfelelően a vga esetleg més és nem ad a gép maximális teljesítményt?
hát erre konkrétan nem tudom a választ, de szerintem lehetséges. (ha hülyeséget mondtam, kijavítanak majd) A sz*r tápok, igazából lehúzhatják a teljesítményt, de többségében az egész gépet húzzák le, és a következmény a kuka lesz.
Valaki nem tud valami jó helyet ahol megveszik a ahsznált alkatrészeket?? Ház, ram, CPU stb.
Hardver apro, expressz, vatera, stb...
akkor menj el obi-ba is vegyél 😃 az már olcsó
sok sikert hozzá 😀
Most jut eszembe, ma voltam bicózni obi fele 😀 15 Km oda, 15 Km vissza 😞 Azt hittem nyitva van 😆
nincs ma nyitva semmi 😃
akkor menj el obi-ba is vegyél 😃 az már olcsó
sok sikert hozzá 😀
Most jut eszembe, ma voltam bicózni obi fele 😀 15 Km oda, 15 Km vissza 😞 Azt hittem nyitva van 😆
sok sikert hozzá 😀
Tudsz anélkül is, fordítsd meg a házat... 😃
Amúgy ahhoz komolyan fel kéne szabdalni, elég szar lenne utána.
Át kéne fúrni az alaplap rögzítőit is, fél házat át kéne alakítani.
Szegecselő gondolom 😃
A munka nem baj, megcsinélom, lefújni ígyis-úgyis-amúgyis le akarom 😆 pocsékul néz ki 😃
Szerk.: jéé ilyen van a pincében 😃😃 (mármint a szegecselő 😆😉 csak szeg-szög nincs 😞