Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Cooley avatar
khaled98 írta:
Táppal tuti nem, az tökéletes! 😀 Te mi az az ahci?

A biosban a sata vezérlést IDE-ről állítsd AHCI-re. A vindózban meg regedit: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services; msahci-ben a Start értékét 0-ra kell állítani, vagy 3-ra, ha ki akarod kapcsolni az ahci-t. Először a vindózban kell bekapcsolni, és csak utána a biosban.
0
0
0
0
Thomech avatar
khaled98 írta:

Akkor marad a HDD! Akkor megint beadom mert ezek a sunyik nem biztos, hogy fel küldték a samsungba a vinyóm hanem csak sunyiba megnézte, és hát terhelés nélkül jó is csak mikor használná a vegas vagy valamelyik játék akkor van cumi!
Az achi ez: [LINK]
0
0
0
0
khaled98 avatar
0
0
0
0
Thomech avatar
Thomech írta:
Sziasztok
Neteztem a gépemen és fél órát ment kb a gép aztán feláltam 10 percre előle vissza jöttem elindítottam youtube-on a zenét bele tekertem akkor elkezdett hangosan tölteni a gép beakadt a zene meg az op rendszer és kék halál!
Tegnap ugyan ez volt a Dirt 2 vel, hogy játszottam aztán kékhalál, és a Mass Effect-el is mikor halad az ember a játékban és a pályarészeket tölti akkor ott is hang beakad 3s ig és aztán dobja a kékhalált, utánna a win 7 azt írja súlyos hiba után helyre ált a rendszer!
Szerintetek mi lehet a baj, a HDD vel valami? Mert előzőleg is volt ilyen problémám, be is adtam garira de visszaküldte a samsung hogy semmi baja! 😞

Ezzel kapcsolatban, ha nem a HDD vel vannak gondok akkor lehet a Táppal? Mert minden cserélve lett kivéve a táp, és a HDD! De ezek a halálozások is időszakosak pl máma délbe nem tudtam egy videót elkezdeni, mert a sony vegas 9 3 percenként lefagyot nem olvasta be a videókat! Aztán kikapcsoltam 3 vissza és gond nélkül játszottam a Dirt 2 vel egyszer akadt be de nem kék halált adott hanem sikerült neki átcsusszani rajta, ugyan ez volt a Mass Effect el is egyszer halt meg de az sem kékhalálal hanem a win 7 kidobott hogy súlyos hiba merült fel!
Már fél éve van ez a problémám és már idegesítő! Ötlet esetleg? 😊 😞
0
0
0
0
khaled98 avatar
Cooley írta:
khaled98 írta:
Hali!
Nagyon sűrgőőőss!!!!
Lenne 1 olyan bajom, hogy a winfos csak biztonságos módban indul le, mivel hogy beletettem egy másik hdd-t (és kihúztam a mostanit, am. csak azért , hogy leteszteljem egy gyereknek) a másik hdd-re felnyomtam egy windows-t, utána ráraktam a chipset és az Internet driverjét, letöltöttem a HD-sentinel-t , megnéztük. Majd visszaraktam az én hdd-met és csak safe (biztonsági internettel) módban mükszik!
Köszi!
(amúgy lefagy ha rendesen indítanám a win7-et! bejön az a 4 pötty ami villogva körözik, utána a "Üdvözöljük" előtt, amikor fekete egy pár mp-re a kép, akkor fagy le.)

Azt hogyan tudom bekapcsolni?
Ahci mód? azt hogy kapcsolom be a windows-ba? (igy ilyen állapotban?)
Hirtelenjében olyan hibának tűnik, mintha a vindózban nem lenne bekapcsolva az ahci mód, de a biosban igen. Vagy épp fordítva. Állítsd át a biosban, ha az nem segít, próbálj meg egy bios resetet, ha az sem segít, jöhet az újratelepítés.
0
0
0
0
Cooley avatar
khaled98 írta:
Hali!
Nagyon sűrgőőőss!!!!
Lenne 1 olyan bajom, hogy a winfos csak biztonságos módban indul le, mivel hogy beletettem egy másik hdd-t (és kihúztam a mostanit, am. csak azért , hogy leteszteljem egy gyereknek) a másik hdd-re felnyomtam egy windows-t, utána ráraktam a chipset és az Internet driverjét, letöltöttem a HD-sentinel-t , megnéztük. Majd visszaraktam az én hdd-met és csak safe (biztonsági internettel) módban mükszik!
Köszi!
(amúgy lefagy ha rendesen indítanám a win7-et! bejön az a 4 pötty ami villogva körözik, utána a "Üdvözöljük" előtt, amikor fekete egy pár mp-re a kép, akkor fagy le.)

Hirtelenjében olyan hibának tűnik, mintha a vindózban nem lenne bekapcsolva az ahci mód, de a biosban igen. Vagy épp fordítva. Állítsd át a biosban, ha az nem segít, próbálj meg egy bios resetet, ha az sem segít, jöhet az újratelepítés.
0
0
0
0
khaled98 avatar
Hali!
Nagyon sűrgőőőss!!!!
Köszi!
0
0
0
0
Obi-Wan Kenobi avatar
Badboylol írta:
sajt3000 írta:
Hy!Miért van az hogy a gépem már egy ideje azt csinálja minden játék telepítésekor,hogy kiírja hogy hibás a fájl stb stb. és utána kiírja ezeket a lehetőségeket:
Telepítés leállítása,ismét,kihagyás

Már a gépet is újra telepítettem és újra formáztam a vinyókat is.
De még mindig ezt csinálja
Valaki tudna nekem segíteni?😊

A régi gépemnél volt ilyen, ott a winyó halt meg és folyton CRC hibákat dobált! Lehet nálad is ez van!

Igen! Ott a pont csak nem jutott eszembe a neve de most beugrott hogy CRC error volt
Akkor most a winyó-nak van annyi?
0
0
0
0
Csatesz avatar
sajt3000 írta:
Hy!Miért van az hogy a gépem már egy ideje azt csinálja minden játék telepítésekor,hogy kiírja hogy hibás a fájl stb stb. és utána kiírja ezeket a lehetőségeket:

A régi gépemnél volt ilyen, ott a winyó halt meg és folyton CRC hibákat dobált! Lehet nálad is ez van!
0
0
0
0
Obi-Wan Kenobi avatar

0
0
0
0
Csatesz avatar
Egyenlőre meg tudtam csinálni a dolgokat! Egy rendszer viszaállításal.....úgy tűnik h most jó! 😀
0
0
0
0
Devis avatar
de miért akarod külön felrakni? felrakod a vga driverét és ott van a dx11, win7 magától felrakja
0
0
0
0
Csatesz avatar
Hali!
Tegnap sikeresen fel telepítettem a Win 7et! 😀 Ma telepítettem tovább a fontosabb dolgokat, majd mikor már azt hittem h végre kész vagyok, telepíteni akartam a DirectX11et és a következő üzenet jött fel Először a megszokott ablak h biztos elakarom e indítani, itt IGENre kéne rá menni, de itt jön a bökkenő ahogy rámennék egyből el tűnik és ki ugrik ez : Ellentmondóak a kiterjesztet attribútumok! ..... és most már a játékoknál is ezt írja, le akartam fényképezni Fraps-a del azt sem engedi meg nyitni pedig eddig ment az is! Egyedül a Power Iso, Power TC tehát az alap progik mennek! De egy Fraps már nem! Valami gondolom le tiltja ezeket de mi??? A tűzfalam néztem már, Avira van fent de eddig is ezt használtam, kikapcsoltam úgy próbáltam telepíteni de ugyan azt a hiba üzenetet kapom! Valaki segítsen!
0
0
0
0
humerot avatar
volna egy olyan problémám hogy 1-2 napja folyamatosan kék-halál dobál a gép szinte mindíg más indokkal van amikor nem is irja ki miért a legutóbbi az igy nézett ki

Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038

További információk a problémáról:
BCCode: 24
BCP1: 00000000001904FB
BCP2: FFFFF88009273158
BCP3: FFFFF880092729B0
BCP4: FFFFF880012E96A1
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1
0
0
0
0
Csatesz avatar
Cooley írta:
Badboylol írta:
Ismét hali!
Leszedtem ma a Win 7 Ultimate 64bit op.rendszert, kiírtam, újra indítottam a géped majd ügye rá kérdezett h induljon a win 7 vagy a lemezről bootoljon, lemez bootolást választottam, szépen be is olvasta, a gond az hogy nem ajánlotta fel h formázam a winyót! Mi lehet a baj? Mert egyből a telepitő jött be kérte h menjek tovább és telepíteni akart! Újra indítottam megint, de nincs más lehetőség vagy win7 indítása van vagy lemezről boot és ennyi! Mi lehet a baj?

Nincs semmi baj, a telepítőben lehet formázni, mielőtt kiválasztod a célpartíciót. Rákattintasz mondjuk a C partícióra, és alul lesz valami olyasmi gomb, hogy egyéb lehetőségek (angolban advanced drive options ha jól emlékszem), ha azt megnyomod, megjelenik a formázás is.

Köszi, akkor megnézem! 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Badboylol írta:
Ismét hali!
Leszedtem ma a Win 7 Ultimate 64bit op.rendszert, kiírtam, újra indítottam a géped majd ügye rá kérdezett h induljon a win 7 vagy a lemezről bootoljon, lemez bootolást választottam, szépen be is olvasta, a gond az hogy nem ajánlotta fel h formázam a winyót! Mi lehet a baj? Mert egyből a telepitő jött be kérte h menjek tovább és telepíteni akart! Újra indítottam megint, de nincs más lehetőség vagy win7 indítása van vagy lemezről boot és ennyi! Mi lehet a baj?

Nincs semmi baj, a telepítőben lehet formázni, mielőtt kiválasztod a célpartíciót. Rákattintasz mondjuk a C partícióra, és alul lesz valami olyasmi gomb, hogy egyéb lehetőségek (angolban advanced drive options ha jól emlékszem), ha azt megnyomod, megjelenik a formázás is.
0
0
0
0
Csatesz avatar
Ismét hali!
0
0
0
0
Thomech avatar
niteforce írta:
sztem HDD. Nézd meg HDSentinellel

Már egyszer megnéztem minden 100% volt de azért fel rakom még egyszer! 😀
Szerk: Most is 100-100%

Sanchez írta:
Nézd meg a DMP-t, hogy mit ír. Azthiszem itt van:

C://Windows/System32/minidump

Ilyet nem találtam sem futattni nem tudtam, és a mappába se találtam! 😞
0
0
0
0
Sanchez avatar
Nézd meg a DMP-t, hogy mit ír. Azthiszem itt van:

C://Windows/System32/minidump
0
0
0
0
niteforce avatar
sztem HDD. Nézd meg HDSentinellel
0
0
0
0
Thomech avatar
Sziasztok
Neteztem a gépemen és fél órát ment kb a gép aztán feláltam 10 percre előle vissza jöttem elindítottam youtube-on a zenét bele tekertem akkor elkezdett hangosan tölteni a gép beakadt a zene meg az op rendszer és kék halál!
Tegnap ugyan ez volt a Dirt 2 vel, hogy játszottam aztán kékhalál, és a Mass Effect-el is mikor halad az ember a játékban és a pályarészeket tölti akkor ott is hang beakad 3s ig és aztán dobja a kékhalált, utánna a win 7 azt írja súlyos hiba után helyre ált a rendszer!
Szerintetek mi lehet a baj, a HDD vel valami? Mert előzőleg is volt ilyen problémám, be is adtam garira de visszaküldte a samsung hogy semmi baja! 😞
0
0
0
0
PhantomVII avatar
Ha megnyomom a DEL-t akkor csak sötét lesz a kép is nem jön be a BIOS.
De ha Windowst indítok,akkor megy normálisan.Kivéve,hogy egy pillanatra kiírja,hogy no input signal.
0
0
0
0
niteforce avatar
ha csak egy akkor minden oké.
Ha nem jön be kép, de csippant akkor talán a VGA kimenettel vagy a monitorral lehet valami.
0
0
0
0
PhantomVII avatar
Sziasztok.Még mindig nem jön be a BIOS,de megfigyeltem,hogy amikor bekapcsolom a gépet akkor van egy csippenés.Tehát ha jól tudom akkor az alaplap rendben van.
De akkor mi lehet a baj?Azért érdekel,mert hibás alkatrészt nem szeretnék eladni(márha ez hiba)
0
0
0
0
no avatar
Ahhoz,hogy lennt netezhessenek ahhoz nem kell maximális sebesség nekik....
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Talán, hogy a család többi tagja lassabban kapja a netet 😃 Ez nekem is jól jönne 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
miért akarnád korlátozni a net sebességet?
0
0
0
0
no avatar
Én is gép újratelepítés előtt állok.

Van egy TP-Link WR542G-s routerom és,hogy ezen nem lehet azt megcsinálni,hogy a laptop ami wifivel csatlakozik mekkora netsebességet kapjon?

Köszönöm.
0
0
0
0
Csatesz avatar
Sanchez írta:
Igen, az már jó.

Köszönöm! 😀
0
0
0
0
Csatesz avatar
Sanchez írta:
Az x86 32 bites. Keress x64-et.

Akkor ez kéne??
Microsoft Windows 7 Ultimate SP1 x64 MSDN HUN
0
0
0
0
Sanchez avatar
Az x86 32 bites. Keress x64-et.
0
0
0
0
Csatesz avatar
Hali!
Újra szeretném telepíteni a masinám! 😃 De nekem 64bittes win 7 kéne, néztem pl ezt Microsoft Windows 7 Ultimate SP1 x86 MSDN HUN de nem tudom h jó e mert nincs le írva h ez most 64bittes vagy sem! Valaki mondjon okosságot, muszáj újra raknom mert kezd meg halni! :S
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
TP-Link TL-WR340GD típusú routeren hogyan tudom beállítani a wifi-t? Bonyolult ezt megcsinálni?
0
0
0
0
no avatar
Üdv.
Core i5 750 és i7 860-ról lenne kérdésem. Az oké hogy erősebb az i7, de mennyivel? Nézegettem teszteket, de nem sok különbséget láttam. Annyi hogy a 750-esbe nincs Hyper Threading. Meg sok helyen írták, hogy az i7 jobban melegszik. Arról nem is beszélve, hogy az i7 jóval drágább.
0
0
0
0
akos328 avatar
inkább Intel platform, és 7000-re széria?
OKés úgy is összeválogatok egyet. köszi szépen.
0
0
0
0
niteforce avatar
GTX 560Ti, de az egy kicsit gyengébb.
FX helyett inkább 2500K
vagy i3 egy erős VGA-val, feltéve ha FUll HD-n játszik, máskülönben ez nem jó.
Bőven elég ekkora táp, 500as is elég, főleg ha HD7000-ből választ mondjuk egy HD7850-et.
0
0
0
0
akos328 avatar
Egy haverom gép vásár előtt áll, megkért h segítsek, de azt mondta 150-170-et szán rá maximálisan.
Egy 8 magos FX processzort ajánlottam, 970 chipsetű MSI alaplapba. 8gb 1600Mhz Kingston Ramokat.
Az alaplapba 2 VGA is megy de nem tudom hogy lenne jobb, 2 db gyengébb vga, vagy egy erősebb. 60K környékén HD6950-et néztem, illetve nVidia oldalról mit tudnátok ajánlani? Vmint mi lenne az erősebb egy HD6950, vagy 2 db 6790?
Illetve az FX CPU-t illetve az 1db HD6950 v2 db 6790 -hez elég -e 800W-os Corsair táp, esetleg kevesebb 600W?

Kérném mielőbbi válaszotokat illetve 6950-nek mi a vetélytársa nVidia oldalon
Előre is köszi
0
0
0
0
sizzpreme avatar
Köszönöm! Ez volt a hiba. Kegyetlenül hálás vagyok. : )
0
0
0
0
Cooley avatar
sizz írta:
Sziasztok! Kérlek segítsetek. Pár napja mintha fps korlát lenne a gépemen és semmi sehol se megy 60 fps fölé. FPS játékoknál igen csak zavaró, sőt mindenhol! Szerintem valami át lett állítva, vagy fogalmam sincs. : sss Átlagosnál profibb gépem van, és régen 333 fpst simán elértem pl. a cod4ben magas beállításokkal, de most sehogysem tudom elérni. Fix 60 mindenhol!

NVIDIA Control Panel - 3D Settings - Manage 3D settings - Vertical sync-et állítsd Off-ra!
0
0
0
0
sizzpreme avatar
Sziasztok! Kérlek segítsetek. Pár napja mintha fps korlát lenne a gépemen és semmi sehol se megy 60 fps fölé. FPS játékoknál igen csak zavaró, sőt mindenhol! Szerintem valami át lett állítva, vagy fogalmam sincs. : sss Átlagosnál profibb gépem van, és régen 333 fpst simán elértem pl. a cod4ben magas beállításokkal, de most sehogysem tudom elérni. Fix 60 mindenhol!
0
0
0
0
no avatar
Wentrion írta:
sacpatrik írta:
Valaki plz nekem ez a verzióju Movie Maker kellene,mert csak ebben tudom megosztani a videomat YouTube-on.
Akármelyik Windows Live Movie Maker Live-ot töltöm le eggyikben se tudom ezen a módon feltölteni.
plz help.

[url]http://www.youtube.com/watch?v=RGkCtCR0E38&feature=autoplay&list=PL860DC26CCA004342&index=20&playnext=2[/url]

Próbáltad a linket a leírásban?

Igen próbáltam.
0
0
0
0
Wentrion avatar
sacpatrik írta:
Valaki plz nekem ez a verzióju Movie Maker kellene,mert csak ebben tudom megosztani a videomat YouTube-on.
Akármelyik Windows Live Movie Maker Live-ot töltöm le eggyikben se tudom ezen a módon feltölteni.
plz help.

[url]http://www.youtube.com/watch?v=RGkCtCR0E38&feature=autoplay&list=PL860DC26CCA004342&index=20&playnext=2[/url]

Próbáltad a linket a leírásban?
0
0
0
0
no avatar
plz help.

0
0
0
0
Cooley avatar
herbyke írta:
eredetileg 4x2 gigám van

bios reset is volt

hiába rakok 4 ram modult ami ugyebár 8 giga akkor is csak 4 et használ

Mi történik ha ha a 2 működő modult másik slotba teszed, és amiket nem érzékel, azoknak a helyére? Vagy ha csak szimplán a 2 működőt a másikba teszed vagy ha csak a nem működők vannak bent? Röviden szólva azt lenne jó tudni, hogy minden modul és slot megfelelően működik-e. 😀 Valamint azt is jó lenne tudni, hogy a biosban is 4GB-ot ír, vagy ott még megvan mind, csak a vindóznak nem tetszik valami. Ha utóbbi, küldj egy képet a memória erőforrásfigyelőről.
0
0
0
0
herbyke avatar
eredetileg 4x2 gigám van

bios reset is volt

hiába rakok 4 ram modult ami ugyebár 8 giga akkor is csak 4 et használ
0
0
0
0
Cooley avatar
herbyke írta:
nos nincs olyan, a biosban, hogy remap...giga p55 ud3 l....

lnincs integrált video....gtx 460 van..

eredeti 64 bites op

msconfig rendszerindítás speciás max memória : pipa

legfrissebb bios.......

az alaplap 4 slot max 32 gigát kezel....

egyéb ötlet?????

Egy bios resetet vagy másik slotot próbáltál már?
0
0
0
0
herbyke avatar
nos nincs olyan, a biosban, hogy remap...giga p55 ud3 l....

lnincs integrált video....gtx 460 van..

eredeti 64 bites op

msconfig rendszerindítás speciás max memória : pipa

legfrissebb bios.......

az alaplap 4 slot max 32 gigát kezel....

egyéb ötlet?????
0
0
0
0
Devis avatar
hogy miért csak 4gb-ot használ a gépe a 6-ból
2 lehetőség lehet:
biosban ram remapping offolva van
vagy az integrált vga elszívja azt a 2 gb-ot
0
0