Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Csak én látom amúgy a játékokban úgy, hogy az Nvidias videokártyáknak jobb a grafikája mint az AMD-seknek? Nem Physx-ről van szó!
van egy teszt amikor bejöttek a 5 ezres atik hogy a minitort vagy a videokat rakták be egymás mellé... az ati világosabb képet ad rajta és szerintem a shared órajel miadt jobb az nvidiának
Shared? Nem a shader-re gondolsz? 😀
hogy 350W leadásához pl 300W kell
Fordítva. 😃 Mondjuk egy 80%-os hatásfok mellett a táp 300W-ot ad le a rendszernek, de 375-öt vesz fel a hálózatról.
Csak én látom amúgy a játékokban úgy, hogy az Nvidias videokártyáknak jobb a grafikája mint az AMD-seknek? Nem Physx-ről van szó!
van egy teszt amikor bejöttek a 5 ezres atik hogy a minitort vagy a videokat rakták be egymás mellé... az ati világosabb képet ad rajta és szerintem a shared órajel miadt jobb az nvidiának
😆 Én nekem is ilyen bajom van 😃 Az én konfigom egy HD 5770-nel menniyt enne terhelve ?
Itt is beleszámítva a táp hatásfokát ~300-350W, attól függően, hogy mivel terheled le(pl játék/furmark)
napi 5 óra net és fél óra játék....
hát ha kell kifizetem neki kpban is egy életre 😃
Arra azt mondanám, hogyha nagyon az anyukád pártját akarom fogni, akkor 1500Ft/hó. 😂
hát ha kell kifizetem neki kpban is egy életre 😃
muterom sír hogy sok avillyanszámnla és a gépre fogja..
na ezek menyit fogyasztanak kb? (üresben)
X1700FSC
2*1GB DDR2 800mhz ram
D820 proci
2db 160gb Vinyó
én olyan 150Wra tippelek, ti?
Üresjáratban kétlem, hogy 100W-nál magasabb lenne. 😃 Ha beleszámítjuk a tápod hatásofkát, akkor se hiszem, hogy nagyon 120W fölé menne.
hát eurocase valami green edit van rányomva...
cs 1.6 sem igényli a gépet....
ilyenkor is lehet anyi vagy éppen több? muter nem hiszi el le akarja mérteni, ha nem tetszik neki akkor ki is veszem az fsc-t a mérésre 😃
Gyors kerekített számolás: legyen 200W fogyasztás játék közben, az 5 óra alatt 50ft(máris felfelé kerekítettem), tegyük fel, hogy egy kocka állat vagy, aki napi 10 órát kockul, ami napi 100Ft-ot jelent, és ha ezt napi rendszerességgel műveled, az havi 3eFt úgy, hogy nincs életed... 😃 Persze még ott van a monitor meg egyebek, de annak a fogyasztása belefér a kerekítésbe. 😀
X1700FSC
2*1GB DDR2 800mhz ram
D820 proci
2db 160gb Vinyó
Üresjáratban kétlem, hogy 100W-nál magasabb lenne. 😃 Ha beleszámítjuk a tápod hatásofkát, akkor se hiszem, hogy nagyon 120W fölé menne.
hát eurocase valami green edit van rányomva...
cs 1.6 sem igényli a gépet....
ilyenkor is lehet anyi vagy éppen több? muter nem hiszi el le akarja mérteni, ha nem tetszik neki akkor ki is veszem az fsc-t a mérésre 😃
X1700FSC
2*1GB DDR2 800mhz ram
D820 proci
2db 160gb Vinyó
X1700FSC
2*1GB DDR2 800mhz ram
D820 proci
2db 160gb Vinyó
csak ez a corsair 11E ft és jobban is tetszik, és a kábelek se össze vissza vannak hanem egy bevonat van rajtuk, és a villanyszámlátsse dobja meg!
A HEXA kiézetével sincs semmi gond szerintem: [url]http://forum.chip.co.id/showthread.php?t=167823&p=3272690[/url] A hatásfoka meg nagyjából azonos a CX széria v2-es tápjaival, illetve jobb a hatásfoka az első CX-eknél. És 11-ért 500W-osat kapsz belőle... Igaz a HEXA-nak 2 12V-os ága van, de ha jól tudom, akkor az 500W-osban 2 18A-es van, szóval csak a 12V-os ágai erősebbek, mint az egész CX430. 😃
11 000Ft az 500W-s FPS is...és miért dobná meg az sem ad le több áramot mint amennyinél szüksége volna.
De az FPS akkor is jobb, több kábel, hosszabbak is, és 80+-s, főleg h 500w-os.
Ha megvan már a táp akkor ne cserélj, el fog meni így is, de ha c sak tervezed akkor FPS HEXA 500W 11ezer, vagy Chieftec CTG 500W 13ezer
szaisztok!
egy corsair 430W -tápnak jo lesz egy asus eah5850 és egy phenom x4 955 kb 3,5 ghz -ig húzva? elég ezeknek egy ilyen táp?
Gondolom a CX430-ra gondolsz. Necces, mert nagyon gyenge (28A-s) 12V-os ága van, ami max 336W-os terhelhetőséget jelent a vga és alaplap/proci számára.
egy corsair 430W -tápnak jo lesz egy asus eah5850 és egy phenom x4 955 kb 3,5 ghz -ig húzva? elég ezeknek egy ilyen táp?
Szerintem memória hiba lehet.
Újratelepítés sem segített.
windows 7 64-bites rendszerem van.
Attól félek a kártyával lessz a gond.
Sziasztok.
Láttam hogy vannak ilyen videókártyák hogy Ati Radeon 6570 2 GB DDR 3 directX 11. Ezek új megjelenésű videkártyák? Mi róla a véleményetek? Jobb ez a kártya mondjuk egy Ati Radeon 5670 1 GB DDR 5 vidkarinál? Mi számít jobban egy kártyánál hogy DDR 3 vagy DDR5 vagy az hogy 1 vagy 2 gigás?
Játékokhoz ilyen teljesítményű kártya mellé bőven elég az 1GB vram, meg aztán az 5670 erősebb, úgyhogy ez a 2 közül az 5670-et választanám. Egyébként a GDDR5 2x akkora sávszélt biztosít, mint a GDDR3(azonos méretű memóriainterfész mellett, azonos valós órajelen).
az ATI (AMD)-nél nem a szám öszege hozható ösze az erejével....
az 5970 megeszi a 6790-et is hiába 6ezres
a DDR száma pedig az órajelet... a memória mérete pedig a beállításokban mutatja meg magát
Láttam hogy vannak ilyen videókártyák hogy Ati Radeon 6570 2 GB DDR 3 directX 11. Ezek új megjelenésű videkártyák? Mi róla a véleményetek? Jobb ez a kártya mondjuk egy Ati Radeon 5670 1 GB DDR 5 vidkarinál? Mi számít jobban egy kártyánál hogy DDR 3 vagy DDR5 vagy az hogy 1 vagy 2 gigás?
dedikált videommeória: 256mega
rendszer videomemória: 0mb
megosztott rendszermemória: 767mb
akkor most nekem a rendszerböl szedi le a memóriát a VGA?
Na meg Egységesített árnyalók 288 (v5.0) van de az ürlapon csak 4.x van. szerintem innetől kezdve értelmetlen a kitöltése mert így nem fedi a valóságot a komolyabb játékokra is azt fogja kiírni az oldal hogy nem fog elindulni? Persze az összes legujabb játék full graffon fut kifogástalanul!