Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
norbi6 avatar
sziasztok valaki helpeljen :S
ő kaptam egy gépet amibe van 512 mb ram de fogalmam sincs hogy ddr hányas ezt hogy tudnám meg nézni illetve videokártyám az integrált és vennék bele egyet és azt is hol tudom megnézni hogy agp-s vagy pci vagy pci-expresses ?
aki tud segíteni az írjon nekem egy üzenetet privibe és előre is köszönöm.
0
0
0
0
19ati93 avatar
Qkac01 írta:
Üdv mindenkinek!
Bocs hogy ide írok,de nem találtam megfelelő topikot :-)
Win7 64bit -et használok. Rendszerkarbantartó szoftverek közzül ezeket használom:
-ccleaner
-ashampoo winoptimizer
-wise registry cleaner

Kérdésem az lenne hogy ezeket lehet e,érdemes e "egyszerre" használni?

mértne lenne érdemes?😀
0
0
0
0
jasko avatar
*megoldódott a problémám
0
0
0
0
Qkac01 avatar
Üdv mindenkinek!
Bocs hogy ide írok,de nem találtam megfelelő topikot :-)
Win7 64bit -et használok. Rendszerkarbantartó szoftverek közzül ezeket használom:
-ccleaner
-ashampoo winoptimizer
-wise registry cleaner

Kérdésem az lenne hogy ezeket lehet e,érdemes e "egyszerre" használni?
0
0
0
0
jasko avatar
[LINK]

witcher 2. beállításopknál bárhoogy állítgatom. ha a felsőt ki vagy bekapcsolom meg mindenfélét próbáltam már szinte. egyszerűen annyira rossz a grafika. mintha mesébe lenne. alacsony felbontásúak a textúrák. valaki tud segiteni,hogy ezt hogy tudnám megoldani??? nagyon fontos nagyon megköszönnémmm 😀😉
0
0
0
0
levi27 avatar
tasiadam írta:
humerot írta:
Olyan kérdésem lenne hogy az aida 64 nevű programmal néztem a hőfokokat és van egy olyan hogy aux ... és ez 81-82 fokos mi lehet ez???És hogy nem e túl meleg?????

az északi hídban van a hang és a LAN, ha van integrált VGA is

Én se tudom mi az, de nekem állandó 31-32fokot mutat...
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
humerot írta:
Olyan kérdésem lenne hogy az aida 64 nevű programmal néztem a hőfokokat és van egy olyan hogy aux ... és ez 81-82 fokos mi lehet ez???És hogy nem e túl meleg?????

az északi hídban van a hang és a LAN, ha van integrált VGA is
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Az valamelyik alaplapi chip. Az jó meleg szokott mindenhol lenni. De házventik nem ártanának a gépbe ha még nincs.
0
0
0
0
humerot avatar
0
0
0
0
Szilard96 avatar
khaled98 írta:
Felraktam a másik vinyóra de ugyanaz, most csak 1 vinyó van bekötve, de akkor is ugyn az!! 😞 mi lehet a bajjjjjj?

RAM hibás talán... futtass le egy tesztet...
0
0
0
0
khaled98 avatar
Felraktam a másik vinyóra de ugyanaz, most csak 1 vinyó van bekötve, de akkor is ugyn az!! 😞 mi lehet a bajjjjjj?
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy amikor bekapcsolom a gépet,néha nem jön be semmi. A gép megy,de a monitor nem jön be,azt jelzi hogy nincs jel.Kikapcsolom,még1x elindítom akkor meg már jó lesz.
Valami ötlet?
Köszönöm!
0
0
0
0
Devis avatar
hát igen lehet, méghozzá az, hogy a másik winyón jó lesz.
0
0
0
0
khaled98 avatar
Hellosztok, mar megint az a bajom van, de mostm'r nem lep be a winfosba, gondoltam hogz fel kell raknom ezt a csodas asus altal feltalalt progit 😀 Asus express gate rol tudok mostmar csak gepelni 😆 najo nem vicces!! (egy ev mire megirom amit akarok eyen a syar biillen 😞 )
van net, mas nincs, ma raktam fel ujra a windozt, MA!! es nincs 2 ora mar elbasyodik 😞 na valaki pls help 😞 hdd problemarol van szo nem ? ha felrakom a masik winyora a wint akkor lesz valami? THXXX
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
19ati93 írta:
tothricsi95 írta:
Sziasztok!
Az miért van, hogy a GPU kihasználtásgom pl. Ghost Recon közbe egyfolytába ilyen 20-30-40% körül van? Ez nagyon kevésnek tűnik...CCC-be elállítódott valami vagy hogy lehet ez?:/

ez inkább jó dolog! mivel nem használja teljesen a gpu-t a játék! lehet épp procilimited van! de az is lehet hogy csak bevan kapcsolva a vsync!

Vsync-et mindig kikapcsolom. Lehet marad a procilimit ezek szerint..
0
0
0
0
19ati93 avatar
jasko írta:
youtube videó vagy zene csak 2.1-ben szól?? mert van 5.1-es hangfalam és 3 darabon nem szól semmi.

csak stereo szerintem...
0
0
0
0
19ati93 avatar
tothricsi95 írta:
Sziasztok!
Az miért van, hogy a GPU kihasználtásgom pl. Ghost Recon közbe egyfolytába ilyen 20-30-40% körül van? Ez nagyon kevésnek tűnik...CCC-be elállítódott valami vagy hogy lehet ez?:/

ez inkább jó dolog! mivel nem használja teljesen a gpu-t a játék! lehet épp procilimited van! de az is lehet hogy csak bevan kapcsolva a vsync!
0
0
0
0
jasko avatar
youtube videó vagy zene csak 2.1-ben szól?? mert van 5.1-es hangfalam és 3 darabon nem szól semmi.
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
Obi-Wan Kenobi avatar
Segítsetek!
Szóval normál windows módban,a gép 1 perc után kidob egy kék windows hiba üzenetet valami ilyesmit: Nincs elég hely a merevlemezen,vagy keressen illesztőprogramot a gyártónál,próbálja meg a videokártya cserét.
Bőven van hely...320 gb vinyón 295 gb szabad csak a skyrim van fönt.Szóval akkor a videokártya a problem?
0
0
0
0
Devis avatar
arcsi párszor már elmondtuk: egyik hardver se olyan mint a másik. nekik lehet h ment ilyen fesszel, mert jó procit fogtak ki, neked lehet h el se indul a windows, mert nem volt szerencséd. ki kell próbálni, ha megy akkor örülsz, ha nem megy, akkor ez van,
Kyp: hdd sentinelnek hinnék jobban, Speedfan szokott kiírni hülyeségeket
0
0
0
0
no avatar
A HDD Sentinel szerint 100-100 %-os a winchester. A SpeedFan 90-92-t ír. Melyiknek lehet inkább hinni? Hőmérsékletbe is 5-6 fok különbség van a két program által kiírt értékbe.
0
0
0
0
no avatar
Tudnátok segíteni abban hogy 1.4 v környékén járassam a cpu-t úgy ahogyan a prohardver tesztjében látható mert az 1.48 egy kicsit soknak tűnik nálam.
[LINK]

https://prohardver.hu/dl/cnt/2011-05/72438/results/prime4800.png

a beállításokat honnan tudnálm el lesni?
0
0
0
0
no avatar
ha xp-d van akkor start-futtatás- és ird be services.msc és ott lesznek az alkalmazások van leirás hogy mi micsoda magyarul csak rákatintasz és oldalt van ami felesleges áliitsd le ami kell azt hagyad ugy ahogy van 😀
0
0
0
0
MrDaRkAnGeLGaMeR avatar
khaled98: Na hát megnéztem hát ugye játék nélkül 56 folyamat volt...
Nem tudom hogy ez sok-e vagy nem... 3-at állítottam le: Punkbuster;Teamviever 7; Nyomtatós akármit 😆; Így még mindig 53 folyamat van és azokról fogalmam sincs hogy mik...Azt néztem hogy van vagy 8-10 aminek a csoprtja N/A....
Nah de m1 most jó alaposan kitakarítom majd a gépet és meglátjuk mi lesz 😃
0
0
0
0
khaled98 avatar
MrDaRkAnGeLGaMeR írta:
khaled98: Ezt mit jelent hogy le van foglalva a HDD-m?? 😃 És ezt hogy tudom orvosolni hogy ez a probléma ne legyen?? 😃

Nézd meg, van-e valami ami ellenőrzi a winyót, vagy nagy részét használja! Ctrl+Shift+Esc és ott állíts le minden kakit ami nem szükséges (de ésszel 😀 )
0
0
0
0
MrDaRkAnGeLGaMeR avatar
khaled98: Ezt mit jelent hogy le van foglalva a HDD-m?? 😃 És ezt hogy tudom orvosolni hogy ez a probléma ne legyen?? 😃
0
0
0
0
kisteker avatar
Valaki elmagyarázná, hogy ebbe a házba hogy tudom normálisan belerakni a 3,5"-s HDD-ket? Mert a sorban kialakított lyukaknál egyszerre nekem mindig csak egy csavar látszik, így is most az az egyetlen HDD a külső 3,5" helyén van.

http://www.nix.ru/autocatalog/cases_asus/111055_2235_draft_large.jpg
0
0
0
0
Csatesz avatar
Akkor oké! Csak még nem volt ilyen meleg! Köszönöm! 😀
0
0
0
0
khaled98 avatar
GokuTM írta:
Badboylol írta:
Az nagyon gáz ha játék közben 60 fokos a video kártyám?? Most mértem!

Nem. 90fokig minden rendben.

Nvidia-knál 105C elvileg 😀
0
0
0
0
Csatesz avatar
Az nagyon gáz ha játék közben 60 fokos a video kártyám?? Most mértem!
0
0
0
0
khaled98 avatar
phenom 2 x2 555 3.8 ghz-en kihajt egy gtx 550ti-t nem? 😀

MrDaRkAnGeLGaMeR: amúgy nekem is volt ilyenem,kb 60-65%-át hajtotta ki, i7-essel is, emlákszem rejá, hogy avg-nek mindig akkor volt kedve vírusírtózni amikor gta4-eztem, na szerintem nálad is valami hdd okból, hogy le van foglalva a hdd-d!
0
0
0
0
kisteker avatar
Szerintetek egy Pentium G630 milyen videokártyát hajtana ki FullHD felbontáson?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ez ilyen megmagyarázhatatlan anomália. Majd vagy visszaáll vagy nem. Lehet a windows lett szar lehet vírus. Lehet a hdd vel van gond hogy az lassult be. Lehet a ram fogyott el mert valami betelíti és még sok sok sok oka lehet.
0
0
0
0
MrDaRkAnGeLGaMeR avatar
akkor meg mi a gáz??? VALAKI SEGÍTSEN MÁÁÁÁR!!!!
0
0
0
0
humerot avatar
nem annak nem szabadna annak lennie nekem beta volt fent mikorilyet csinált
0
0
0
0
MrDaRkAnGeLGaMeR avatar
Most hogy mondod..nem rég frissítettem VGA drivert...Talán az?? WHQL volt szal nem hiszem..
0
0
0
0
humerot avatar
ez egy jó kérdés nekem is volt régen ilyen de egy idő után elmúlt azt hiszem driver frissítés után de nem biztos
0
0
0
0
MrDaRkAnGeLGaMeR avatar
Helló...
egy igazán komoly probléma miatt fordulnék hozzátok..egy olyan miatt amit még az ÉLETBEN nem láttam de TÉNYLEG!! Átlagos nap COD 4 szokásos 250-300 FPS nincs is gond meguntam kiléptem..
Fel mentem Team Speak 3-ra haverokkal összefutottam és kérdezték hogy nincs-e véletlenül kedvem COD 4-el játszani velük...Mondtam mért ne beléptem szeróra és akkor ért hatalmas meglepetés...a játék alig ment 40 ZSENGE FPS-EL!!! Gondoltam majd elmúlik de nem annyira idegesító volt hogy füstbe is lement 15-re..Ekkor kezdődött minden beleléptem a killing floor nevezetű játékba mértem ott is FPS-t és OTT IS a szokásos 90 helyett CSAK 20 VOLT!!! Gyorsan újraindítottam a gépet mert előtte sok winrar volt megnyitva hátha vmi bekavart..Beleléptem a COD 4-be és most már kaptam ugyan 125 FPS-t DE A 250-nek ez csak a FELE!!!
Killing Floor-ban ugyanez 90 helyett 60 FPS!!! Itt is több mint 30%-os FPS CSÖKKENÉS...
Azonnal lefuttattam egy teljes rendszer vírusírtót nem gagyival (Avira Antivir) 2 hibát talált le is töröltem őket...
ÉS UGYANAZ A HELYZET!!! Azt figyeltem meg mintha nem is használná ki a VGA-t mert általában 76-77 Celsius fokos szokott lenni most meg nem is ment föl max 58-ra.. NAH ILYENKOR MIVAN??!!!
Várom válaszokat előre is...KÖSZÖNÖM!!!
0
0
0
0
khaled98 avatar
JEE 😃D Na kérem szépen, akinek ugyanilyen baja volt mint nekem, hogy nem indult a windows, csak csökkentett módban, az csinálja ezt:

-Tedd be a Windows 7 DVD-t VAGY csak simán indítsd a gépet
-Amielőtt bootolná (indítaná) a windowst nyomd meg az "F8" -at
-Kiad lehetőségeket, válazd ki az elsőt "Repair your computer"
-Kiválasztod a javítást.
-Következő lépésben ,hogy melyik operációs rendszert szeretnéd javítani(ha több van).
-Meg is jött a helyre állító menü és megkeresed a parancssort és klikk rá.
-Ha bejött akkor egy nagyon egyszerű parancsot meg adsz neki: "Bootrec.exe /FixMbr" (semmi space köztük, és idézőjel sem kell!!) és enter.
-Ha megkaptad az üzenetet, hogy siker akkor kész is vagy!(Ha nem akkor tedd be a Windows lemezt és csináld újra mindezt!)
-Újra indítás és már bootol is gyönyörű szépen.
0
0
0
0
humerot avatar
ma lefutattam a 3d mark 11 et és ezt irta ki az első teszt után ez mitől lehet

Workload Single init returned error message: DXGI call IDXGISwapChain::SetFullscreenState failed:
The requested functionality is not supported by the device or the driver.
DXGI_ERROR_NOT_CURRENTLY_AVAILABLE
0
0
0
0
khaled98 avatar
és mi az hogy 8 mb vagy 16 mb? 😲 ez milyen gyorsítótár és mire hasznos? 😃 mert mind2 samsung 7200-as csak az egyik melegebb (40C körül másik amin most van a win az 35)
szerk: most 44 fokos 😜 a másik 39 😃
0
0
0
0
khaled98 avatar
niteforce írta:
Az egy kicsit sok igen.
khaled: a lassú bootolás is tipikus HDD hiba.
Szerintem ha teheted minél hamarabb cseréld le.

van 3 vinyóm, 2 satás és 1 idés (160Gb), melyikre rakjam fel a winfost? mert a 320gb-ost tuti hogy csak tárolásra fogom használni, ill. 3 vinyó egy gépben kicsit hangos lehet, (így is hangos)
0
0
0
0
niteforce avatar
DarthRoni írta:
niteforce írta:
Az egy kicsit sok igen.

Akkor ha vennék hozzá egy ilyen hűtést: [url]http://lingvin.hu/index.php?termekdesc_id=2396&back=Coolerek[/url] segítene?
Illetve ezt a tetejére vagy az aljára szokták szerelni ? :$ 😃

igen ez szerintem segítene. Aljára szokás tenni.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
niteforce írta:
Az egy kicsit sok igen.

Akkor ha vennék hozzá egy ilyen hűtést: [url]http://lingvin.hu/index.php?termekdesc_id=2396&back=Coolerek[/url] segítene?
Illetve ezt a tetejére vagy az aljára szokták szerelni ? :$ 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Az egy kicsit sok igen.
0
0
0
0
khaled98 avatar
niteforce írta:
khaled98 írta:
niteforce írta:
nekem is 2 sata vinyó van, alkalmanként berakom a noti vinyóját is, meg egy quantum HDD-t is, ekkor 3 sata és 1 IDE vinyó van, és nem zavarja egymást.
Tedd fel az OS-t a másik HDD-re, ezt meg ellenőrizd re HD sentinellel. Ha azt látod hogy már a végét járja és garis, vidd vissza, ha nincs rá gari így jártál.

Az a meglepő, hogy 100/94 hd sentinel szerint...

az már nem tökéletes, igaz ettől még nem kéne ilyet csinálnia.

Eddig elindult, tök jó volt, beraktam (még akkor) a másik winyót, erre bedöglik, jólvan, gondoltam újrarakom a winfost jó lesz, ment is tegnap estig , igaz be kell vallanom, qrva lassan bootolt be, volt vagy 3-4 perc... most lementettem a fájlokat meg mindent, de akkor is idegesítő!!! 😞 😞 😢
0
0
0
0
DarthRoni avatar
niteforce írta:
DarthRoni írta:
Sziasztok. ezen a héten előjött egy problémám a géppel, ebben a nagy melegben van hogy 10 percenként, de van hogy egy napig semmi, de folyamatosan lefagy. Egyszerűen csak megáll a kép és nem reagál semmire se.
Szerintetek ez mitől lehet? :S Melyik alkatrész hibájára utalhat az ilyen fajta lefagyás?
Remélem tudtok tippeket adni.

Válaszokat előre is köszönöm!

HDD -nél van ilyesmi, legalábbis nálam akkor szokott ez lenni.
Nézd a hőmérsékletét folyamatosan, és ha tényleg az, akkor tegyél oda mellé egy ventit.

Hát az everest 40 fokosnak mutatja a winyót, az soknak számít?
HD sentinel szerint 100/99-es
0
0
0
0
niteforce avatar
khaled98 írta:
niteforce írta:
nekem is 2 sata vinyó van, alkalmanként berakom a noti vinyóját is, meg egy quantum HDD-t is, ekkor 3 sata és 1 IDE vinyó van, és nem zavarja egymást.
Tedd fel az OS-t a másik HDD-re, ezt meg ellenőrizd re HD sentinellel. Ha azt látod hogy már a végét járja és garis, vidd vissza, ha nincs rá gari így jártál.

Az a meglepő, hogy 100/94 hd sentinel szerint...

az már nem tökéletes, igaz ettől még nem kéne ilyet csinálnia.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció