Arctic MX-2
másodszor pasztáztam, tanultam az első hibájából, mert akkor szinte folyt a prociról.. most kicsit kevesebbet raktam rá, de nem hiszem hogy kevés lenne..
procit amugy is akarok venni, kevés a 2mag, egy 6300on gondolkozok (ha már hűtőm van hozzá :'D)
ha azt nézzük hogy csak a firefox megy (meg torrent meg ilyenek de azok nem terhelik annyira a procit), nem is a gyári hűtője, és 45.5°C, erősebb hűtővel, alap órajelen..
vehetek másik procit? 😃D
(az fx és az athlonII gyári hűtője egymás mellett, nekem a bal oldali van)
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Az és maxon, feljebb nem nagyon megy semmitől. Bár szétnéztem az UEFI-ban és fura hogy a legalacsonyabb hőmérséklet amit meg lehet célozni az a 45 C. Szerintem most kikapcsol és szétnéz.
minél nagyobb, annál lassabb.. én Coolermaster Jetflo 120-at fogok venni (illetve már megrendeltem), amint megjön, írok róla tapasztalatot..
az ilyen 800RPMen pörgő 12centisek szinte semmi levegőt nem tolnak (vagy az enyémek sz4rok)
A ventik adatait kell megnézni,meik mekkora légszállitásra képes,és mekkora fordulaton.Minél nagyobb a fordulat annál több levegöt képes mozgatni,de sajna növekszik is a hangja.A 14cm jobbnak kell h legyen,de gyártotol is függ.
Hűtés szempontból mekkora különbség van kettő 14-es és kettő 12-es ventilátor között ami a gépházba fújja a levegőt? Érdemesebb 14 centis ventiket venni?
[LINK]
az eredeti felbontás 1280x1024, de a youtube saját izlése szerint elb4szta, a minőséggel együtt
bal felső sarokban a hőfokok (afterburner mellett a vga elég normális), kb 25 perc játék után (az elejétől idáig jutottam)
a VGA venti csak 58% volt.. >.> viszont mintha egy benzines láncfűrészt hallgattam volna..
EDIT: viszont most átlag 20 FPSt produkált fraps mellett.
Vga teljesen jó azok melegebbek szoktak lenni, amúgy meg afterburnerben beállítasz egy saját hűtőprofilt, hogy pl 60foknál kapcsoljon fel 70% os ventilátorfordulatra meg ilyesmi.
kb 1 hete pasztáztam, amikor ki lett pucolva..
ja, próbaképpen felraktam.. Highen elmegy 25-30FPS körül, ultrán épphogy 10-12 FPS.. több kell ide mint 2 mag.. 😞
watch_dogshoz is 4 mag kell elvileg, azzal (igaz, full lowon), de eljátszogatok.
nem akarom levenni az oldalát, elvégre pont ennek elkerülése miatt van benne pár venti (meg így néz ki jól 😃D)
de, feljebb csúszik néha-néha, most Crysis 3 ultra alatt kicsit 72fok mellett felment 40%ra, de amint visszahűlt 65körülre, megint csak 27%on pörög.
az a gáz, hogy afterburnerrel se állítgatom, automatikusra van állítva, ha megnyitom a progit felmegy 50% fölé, ha bezárom visszaáll alapra..
Annyit tudnál segíteni a helyzeten ha valami kis noname asztali ventilátort bevágnál a gép mellé. Vga hűtése elég gázos, egyáltalán nem akar 30% fölé menni?
az a gond, hogy egy 2magos AthlonII-n egy FX6350 hűtője van, tehát.. hiába gyári, melegebbre lett tervezve. az eredeti kb másfél centis aluval megáldott hűtőjével tavaly nyáron kikapcsolásig melegedett.
a proci miatt nem is aggódok, az AMDk amugy is elég melegek.. inkább a VGA meg a winyó aggaszt.
Maga a gyári cpu hűtő se egy nagy eresztés, arra jó, hogy éppen ne főljön meg a proci de nem ártana rá egy masszívabb darab. Akár 10-15 fokkal is kevesebb lenne a hőmérséklete.
Nálam se kutya, ha játszom 10 percet a proci 70, vga 60 fok körül van. Igaz takarítva 2 hónapja volt, nekiállnék csak alig van időm. NeTuddMeg: Akkor lehet, hogy be kéne újítani pár hűtőt mert ez sok egy gépnek. Pláne ha neki állsz komolyabban játszani.
Nálam most alapjáraton (a 28 fokos szobában... 😳 )
chipset 37
proci 34 (csak 30% megy még a ventije nemrég pasztáztam újra)
HDD 41 (ez már sok egy kicsit)
VGA 42
ha azt nézem hogy mindenen majdnem van egy kis tuning akkor még egész tűrhető 😃 csak melegebb ne legyen... én amúgy amit ajánlok mindenkinek hogy vegye le a ház oldalát ha nincs extra venti bent (nekem sincs) nagyon sokat ér... annyi hogy 2hetente nem árt takarítani,de ennyit megér a sokkal hűvösebb rendszer...
Nem is a csillivilli ventiket kell venni hanem a minőségibb nagyobb fordulattal megáldott verziókat. Az ilyen világítós b@szom lapátok egy forintot nem érnek.
Felesleges drága gépház ventikkel cicomázni a gépet, ha már 2-3 venti biztosítja a légmozgást az jó én annó sok pénzt költöttem drága ventikre kb 3 fokot nyertem. A hőmérsékletek jók egyedül a rendszer hdd a sok hőségben biztos lesz 50fok is és 45 a plafon ami még ajánlott. Érdemes úgy rakni, hogy valamelyik ventilátor fújja.
Ezek az értékek jók (amennyiben terhelés alatt vannak). Ha nem akkor bizony kéne bele egy-két minőségibb rotor. 😃 Esetleg annyit tudsz tenni, hogy megfordítod az összes ventit mert úgy hátulról szív elől fúj. Így a tápod nem a használt meleg levegőt szívja magába hanem a frisset. Persze csak ha megoldható, hogy kapjon levegőt a hátulja a gépnek.
Proci 45 (a hűtője kb mint egy KC 97 hangilag)
Chipset 31
Rendszerwinyó 45
Másikwinyó 35
VGA 66 (de a ventije nem mozdul 30% fölé, csak ha b4szogatom afterburnerrel)
Táp szinte ég.
Egy meleg nyári napon általában milyen hőfokok vannak a gépben? Mert ha nem nagyok akkor nincs értelme cserélni csak ha ténylegesen trehány a teljesítményük.
elől és oldalt befele, hátul kifele tolja.. viszont elbizonytalanodtam.. elől egy 12centis valami YST vagy milyen márkájú venti van (a házhoz kaptam, szoval 5ezerért a ház + 2 venti sztem lóf4sz, és minőségtelen).. halk, meg világít, elvileg 58.3 (58,35 Фут3/мин) a légforgatása, és 1500al pörög (ezt egy orosz oldalon találtam, semmi egyéb info nincs róla), de szinte mintha egy gramm levegőt nem mozgatna..
előre egy Cooler Master JetFlo 120 segítene?
NeTuddMeg: Attól függ, hogy az első és hátsó ventik milyen irányban tolják a levegőt. Ha előröl szív és hátul fújja akkor érdemes megfordítani, hogy az is kinyomja a meleget. 😉
Egy kérdésem lenne.. Van a gépház oldalán egy ventilátor, ami (2500as fordulat mellett) a VGAra fújja a levegőt.. Segíti a hűtését, vagy csak akadályozza a gyári hűtő hatékonyságát, és fordítsam meg, hogy kifele fújja a levegőt?
Válaszokat köszi. 😀
annak a procinak 100fok van megadva (nyilván nem ajánlott azért 😆😉 szóval játék alatt a 60-70 fok teljesen normálisnak mondható. ha hűtővel ezek az értékek maradnak akkor rendben van szerintem.
Itt beírtam az adatokat és összehasonlítottam a Far Cry 3-éval.Nagyon megörültem hogy láttam,max grafikán tud menni.DE már akkor gyanakodtam,ugyan is a lapotopok gyorsan melegednek.Na szóval letöltöttem és ajánlott grafikán játszottam.Kb 5perc múlva érzem hogy a proci kb 90 fokos.Na azzonal portalanítás funkció.(Igen,van hűtőm amit bele kell csatlakoztatni és akkor pörög a venti)Na akkor low-ra le a grafikát és még így is portalanítás funkció nélkül 80-90 fokos.Azzal viszont sikerült letornászom 60-70 fokra.Az lenne a kérdésem hogyan lehetne jobban hűteni a laptopom?(Ha a hátlapot leveszem és úgy fújatja a laptophütő az segít valamennyit?)a procim: AMD A8 4500M.
Rendben, köszönöm! Akkor sajnos jól sejtettem, hogy egy "picit" meleg a cucc. Csak azért kérdeztem, mert azt olvastam, hogy akkor van baj a procinál, ha 80 fölé megy, de gondolom nem hosszabbítja az élettartamát a folytonos 80 fok. 😃
"a Nagymama lekvárja elfogyott"
Köszi!
egy fm1 cpu ra???
másodszor pasztáztam, tanultam az első hibájából, mert akkor szinte folyt a prociról.. most kicsit kevesebbet raktam rá, de nem hiszem hogy kevés lenne..
procit amugy is akarok venni, kevés a 2mag, egy 6300on gondolkozok (ha már hűtőm van hozzá :'D)
ha azt nézzük hogy csak a firefox megy (meg torrent meg ilyenek de azok nem terhelik annyira a procit), nem is a gyári hűtője, és 45.5°C, erősebb hűtővel, alap órajelen..
vehetek másik procit? 😃D
(az fx és az athlonII gyári hűtője egymás mellett, nekem a bal oldali van)
[LINK]
[LINK]
[LINK]
normál hűtővel kigyulladna?
A segítségeteket szeretném kérni, hogy mennyire normálisak ezek a hőmérsékletek?
Alaplap: 35-40 C
CPU: 6 C (Max. 27)
GPU: 33 C
DVD meghajtó: 40 C
az ilyen 800RPMen pörgő 12centisek szinte semmi levegőt nem tolnak (vagy az enyémek sz4rok)
az eredeti felbontás 1280x1024, de a youtube saját izlése szerint elb4szta, a minőséggel együtt
bal felső sarokban a hőfokok (afterburner mellett a vga elég normális), kb 25 perc játék után (az elejétől idáig jutottam)
a VGA venti csak 58% volt.. >.> viszont mintha egy benzines láncfűrészt hallgattam volna..
EDIT: viszont most átlag 20 FPSt produkált fraps mellett.
ja, próbaképpen felraktam.. Highen elmegy 25-30FPS körül, ultrán épphogy 10-12 FPS.. több kell ide mint 2 mag.. 😞
watch_dogshoz is 4 mag kell elvileg, azzal (igaz, full lowon), de eljátszogatok.
de, feljebb csúszik néha-néha, most Crysis 3 ultra alatt kicsit 72fok mellett felment 40%ra, de amint visszahűlt 65körülre, megint csak 27%on pörög.
az a gáz, hogy afterburnerrel se állítgatom, automatikusra van állítva, ha megnyitom a progit felmegy 50% fölé, ha bezárom visszaáll alapra..
a proci miatt nem is aggódok, az AMDk amugy is elég melegek.. inkább a VGA meg a winyó aggaszt.
mégis JetFlo lesz belőle..
NeTuddMeg: Akkor lehet, hogy be kéne újítani pár hűtőt mert ez sok egy gépnek. Pláne ha neki állsz komolyabban játszani.
chipset 37
proci 34 (csak 30% megy még a ventije nemrég pasztáztam újra)
HDD 41 (ez már sok egy kicsit)
VGA 42
ha azt nézem hogy mindenen majdnem van egy kis tuning akkor még egész tűrhető 😃 csak melegebb ne legyen... én amúgy amit ajánlok mindenkinek hogy vegye le a ház oldalát ha nincs extra venti bent (nekem sincs) nagyon sokat ér... annyi hogy 2hetente nem árt takarítani,de ennyit megér a sokkal hűvösebb rendszer...
Proci 45 (a hűtője kb mint egy KC 97 hangilag)
Chipset 31
Rendszerwinyó 45
Másikwinyó 35
VGA 66 (de a ventije nem mozdul 30% fölé, csak ha b4szogatom afterburnerrel)
Táp szinte ég.
előre egy Cooler Master JetFlo 120 segítene?
Válaszokat köszi. 😀
Nem akarom használni a portalanítás funkciót,és úgy kéne a procinak 60-70 lennie.De akkor 90fokos is lehet és akkor már csak pár perc és leláll
Kérdésem lenne:
Mindenek előtt laptopom van(Lenovo G505s)
Itt beírtam az adatokat és összehasonlítottam a Far Cry 3-éval.Nagyon megörültem hogy láttam,max grafikán tud menni.DE már akkor gyanakodtam,ugyan is a lapotopok gyorsan melegednek.Na szóval letöltöttem és ajánlott grafikán játszottam.Kb 5perc múlva érzem hogy a proci kb 90 fokos.Na azzonal portalanítás funkció.(Igen,van hűtőm amit bele kell csatlakoztatni és akkor pörög a venti)Na akkor low-ra le a grafikát és még így is portalanítás funkció nélkül 80-90 fokos.Azzal viszont sikerült letornászom 60-70 fokra.Az lenne a kérdésem hogyan lehetne jobban hűteni a laptopom?(Ha a hátlapot leveszem és úgy fújatja a laptophütő az segít valamennyit?)a procim: AMD A8 4500M.