Arctic MX-2
másodszor pasztáztam, tanultam az első hibájából, mert akkor szinte folyt a prociról.. most kicsit kevesebbet raktam rá, de nem hiszem hogy kevés lenne..
procit amugy is akarok venni, kevés a 2mag, egy 6300on gondolkozok (ha már hűtőm van hozzá :'D)
ha azt nézzük hogy csak a firefox megy (meg torrent meg ilyenek de azok nem terhelik annyira a procit), nem is a gyári hűtője, és 45.5°C, erősebb hűtővel, alap órajelen..
vehetek másik procit? 😃D
(az fx és az athlonII gyári hűtője egymás mellett, nekem a bal oldali van)
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Az és maxon, feljebb nem nagyon megy semmitől. Bár szétnéztem az UEFI-ban és fura hogy a legalacsonyabb hőmérséklet amit meg lehet célozni az a 45 C. Szerintem most kikapcsol és szétnéz.
minél nagyobb, annál lassabb.. én Coolermaster Jetflo 120-at fogok venni (illetve már megrendeltem), amint megjön, írok róla tapasztalatot..
az ilyen 800RPMen pörgő 12centisek szinte semmi levegőt nem tolnak (vagy az enyémek sz4rok)
A ventik adatait kell megnézni,meik mekkora légszállitásra képes,és mekkora fordulaton.Minél nagyobb a fordulat annál több levegöt képes mozgatni,de sajna növekszik is a hangja.A 14cm jobbnak kell h legyen,de gyártotol is függ.
Hűtés szempontból mekkora különbség van kettő 14-es és kettő 12-es ventilátor között ami a gépházba fújja a levegőt? Érdemesebb 14 centis ventiket venni?
[LINK]
az eredeti felbontás 1280x1024, de a youtube saját izlése szerint elb4szta, a minőséggel együtt
bal felső sarokban a hőfokok (afterburner mellett a vga elég normális), kb 25 perc játék után (az elejétől idáig jutottam)
a VGA venti csak 58% volt.. >.> viszont mintha egy benzines láncfűrészt hallgattam volna..
EDIT: viszont most átlag 20 FPSt produkált fraps mellett.
Vga teljesen jó azok melegebbek szoktak lenni, amúgy meg afterburnerben beállítasz egy saját hűtőprofilt, hogy pl 60foknál kapcsoljon fel 70% os ventilátorfordulatra meg ilyesmi.
kb 1 hete pasztáztam, amikor ki lett pucolva..
ja, próbaképpen felraktam.. Highen elmegy 25-30FPS körül, ultrán épphogy 10-12 FPS.. több kell ide mint 2 mag.. 😞
watch_dogshoz is 4 mag kell elvileg, azzal (igaz, full lowon), de eljátszogatok.
nem akarom levenni az oldalát, elvégre pont ennek elkerülése miatt van benne pár venti (meg így néz ki jól 😃D)
de, feljebb csúszik néha-néha, most Crysis 3 ultra alatt kicsit 72fok mellett felment 40%ra, de amint visszahűlt 65körülre, megint csak 27%on pörög.
az a gáz, hogy afterburnerrel se állítgatom, automatikusra van állítva, ha megnyitom a progit felmegy 50% fölé, ha bezárom visszaáll alapra..
Annyit tudnál segíteni a helyzeten ha valami kis noname asztali ventilátort bevágnál a gép mellé. Vga hűtése elég gázos, egyáltalán nem akar 30% fölé menni?
az a gond, hogy egy 2magos AthlonII-n egy FX6350 hűtője van, tehát.. hiába gyári, melegebbre lett tervezve. az eredeti kb másfél centis aluval megáldott hűtőjével tavaly nyáron kikapcsolásig melegedett.
a proci miatt nem is aggódok, az AMDk amugy is elég melegek.. inkább a VGA meg a winyó aggaszt.
Maga a gyári cpu hűtő se egy nagy eresztés, arra jó, hogy éppen ne főljön meg a proci de nem ártana rá egy masszívabb darab. Akár 10-15 fokkal is kevesebb lenne a hőmérséklete.
Nálam se kutya, ha játszom 10 percet a proci 70, vga 60 fok körül van. Igaz takarítva 2 hónapja volt, nekiállnék csak alig van időm. NeTuddMeg: Akkor lehet, hogy be kéne újítani pár hűtőt mert ez sok egy gépnek. Pláne ha neki állsz komolyabban játszani.
Nálam most alapjáraton (a 28 fokos szobában... 😳 )
chipset 37
proci 34 (csak 30% megy még a ventije nemrég pasztáztam újra)
HDD 41 (ez már sok egy kicsit)
VGA 42
ha azt nézem hogy mindenen majdnem van egy kis tuning akkor még egész tűrhető 😃 csak melegebb ne legyen... én amúgy amit ajánlok mindenkinek hogy vegye le a ház oldalát ha nincs extra venti bent (nekem sincs) nagyon sokat ér... annyi hogy 2hetente nem árt takarítani,de ennyit megér a sokkal hűvösebb rendszer...
Nem is a csillivilli ventiket kell venni hanem a minőségibb nagyobb fordulattal megáldott verziókat. Az ilyen világítós b@szom lapátok egy forintot nem érnek.
Felesleges drága gépház ventikkel cicomázni a gépet, ha már 2-3 venti biztosítja a légmozgást az jó én annó sok pénzt költöttem drága ventikre kb 3 fokot nyertem. A hőmérsékletek jók egyedül a rendszer hdd a sok hőségben biztos lesz 50fok is és 45 a plafon ami még ajánlott. Érdemes úgy rakni, hogy valamelyik ventilátor fújja.
Ezek az értékek jók (amennyiben terhelés alatt vannak). Ha nem akkor bizony kéne bele egy-két minőségibb rotor. 😃 Esetleg annyit tudsz tenni, hogy megfordítod az összes ventit mert úgy hátulról szív elől fúj. Így a tápod nem a használt meleg levegőt szívja magába hanem a frisset. Persze csak ha megoldható, hogy kapjon levegőt a hátulja a gépnek.
Proci 45 (a hűtője kb mint egy KC 97 hangilag)
Chipset 31
Rendszerwinyó 45
Másikwinyó 35
VGA 66 (de a ventije nem mozdul 30% fölé, csak ha b4szogatom afterburnerrel)
Táp szinte ég.
Egy meleg nyári napon általában milyen hőfokok vannak a gépben? Mert ha nem nagyok akkor nincs értelme cserélni csak ha ténylegesen trehány a teljesítményük.
elől és oldalt befele, hátul kifele tolja.. viszont elbizonytalanodtam.. elől egy 12centis valami YST vagy milyen márkájú venti van (a házhoz kaptam, szoval 5ezerért a ház + 2 venti sztem lóf4sz, és minőségtelen).. halk, meg világít, elvileg 58.3 (58,35 Фут3/мин) a légforgatása, és 1500al pörög (ezt egy orosz oldalon találtam, semmi egyéb info nincs róla), de szinte mintha egy gramm levegőt nem mozgatna..
előre egy Cooler Master JetFlo 120 segítene?
NeTuddMeg: Attól függ, hogy az első és hátsó ventik milyen irányban tolják a levegőt. Ha előröl szív és hátul fújja akkor érdemes megfordítani, hogy az is kinyomja a meleget. 😉
Egy kérdésem lenne.. Van a gépház oldalán egy ventilátor, ami (2500as fordulat mellett) a VGAra fújja a levegőt.. Segíti a hűtését, vagy csak akadályozza a gyári hűtő hatékonyságát, és fordítsam meg, hogy kifele fújja a levegőt?
Válaszokat köszi. 😀
annak a procinak 100fok van megadva (nyilván nem ajánlott azért 😆😉 szóval játék alatt a 60-70 fok teljesen normálisnak mondható. ha hűtővel ezek az értékek maradnak akkor rendben van szerintem.
"a Nagymama lekvárja elfogyott"
Köszi!
egy fm1 cpu ra???
másodszor pasztáztam, tanultam az első hibájából, mert akkor szinte folyt a prociról.. most kicsit kevesebbet raktam rá, de nem hiszem hogy kevés lenne..
procit amugy is akarok venni, kevés a 2mag, egy 6300on gondolkozok (ha már hűtőm van hozzá :'D)
ha azt nézzük hogy csak a firefox megy (meg torrent meg ilyenek de azok nem terhelik annyira a procit), nem is a gyári hűtője, és 45.5°C, erősebb hűtővel, alap órajelen..
vehetek másik procit? 😃D
(az fx és az athlonII gyári hűtője egymás mellett, nekem a bal oldali van)
[LINK]
[LINK]
[LINK]
normál hűtővel kigyulladna?
A segítségeteket szeretném kérni, hogy mennyire normálisak ezek a hőmérsékletek?
Alaplap: 35-40 C
CPU: 6 C (Max. 27)
GPU: 33 C
DVD meghajtó: 40 C
az ilyen 800RPMen pörgő 12centisek szinte semmi levegőt nem tolnak (vagy az enyémek sz4rok)
az eredeti felbontás 1280x1024, de a youtube saját izlése szerint elb4szta, a minőséggel együtt
bal felső sarokban a hőfokok (afterburner mellett a vga elég normális), kb 25 perc játék után (az elejétől idáig jutottam)
a VGA venti csak 58% volt.. >.> viszont mintha egy benzines láncfűrészt hallgattam volna..
EDIT: viszont most átlag 20 FPSt produkált fraps mellett.
ja, próbaképpen felraktam.. Highen elmegy 25-30FPS körül, ultrán épphogy 10-12 FPS.. több kell ide mint 2 mag.. 😞
watch_dogshoz is 4 mag kell elvileg, azzal (igaz, full lowon), de eljátszogatok.
de, feljebb csúszik néha-néha, most Crysis 3 ultra alatt kicsit 72fok mellett felment 40%ra, de amint visszahűlt 65körülre, megint csak 27%on pörög.
az a gáz, hogy afterburnerrel se állítgatom, automatikusra van állítva, ha megnyitom a progit felmegy 50% fölé, ha bezárom visszaáll alapra..
a proci miatt nem is aggódok, az AMDk amugy is elég melegek.. inkább a VGA meg a winyó aggaszt.
mégis JetFlo lesz belőle..
NeTuddMeg: Akkor lehet, hogy be kéne újítani pár hűtőt mert ez sok egy gépnek. Pláne ha neki állsz komolyabban játszani.
chipset 37
proci 34 (csak 30% megy még a ventije nemrég pasztáztam újra)
HDD 41 (ez már sok egy kicsit)
VGA 42
ha azt nézem hogy mindenen majdnem van egy kis tuning akkor még egész tűrhető 😃 csak melegebb ne legyen... én amúgy amit ajánlok mindenkinek hogy vegye le a ház oldalát ha nincs extra venti bent (nekem sincs) nagyon sokat ér... annyi hogy 2hetente nem árt takarítani,de ennyit megér a sokkal hűvösebb rendszer...
Proci 45 (a hűtője kb mint egy KC 97 hangilag)
Chipset 31
Rendszerwinyó 45
Másikwinyó 35
VGA 66 (de a ventije nem mozdul 30% fölé, csak ha b4szogatom afterburnerrel)
Táp szinte ég.
előre egy Cooler Master JetFlo 120 segítene?
Válaszokat köszi. 😀
Nem akarom használni a portalanítás funkciót,és úgy kéne a procinak 60-70 lennie.De akkor 90fokos is lehet és akkor már csak pár perc és leláll