Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TripplaXXX avatar
Sziasztok kb 1hét múlva szeretnék venni egy teljesen új gépet .Tudnátok nekem összeállítani konfigokat?
a maximum ár:145000FT
0
0
0
0
zaraki avatar
X3-as procit én sem ajánlanék, inkább egy x4-es olyan nagy árkülöbség nincs köztük, vagy egy jobb 2 mgos Intelt.
A videokártya viszont egyáltalán nem elavult elég az még a legújabb játékokhoz is, viszont egy gf 9800 gt-vel(kb 23000 Ft)vagy egy hd 4850-el(kb 26000 Ft) sokkal obban járnál, és egy ilyen konfighoz jobb lenne már egy 500-as táp is
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát nem rosz de az amd phenom 3 elég gyengusz mondjuk már az ára is jó de egy e6000 2,6ghz intel leveri ja és még az a videó kártya kicsit elavult nem tudom hol találtál olyat de inkább valami mást nézz szerintem
0
0
0
0
no avatar
Sziazstok!Már régebben is kértem tanácsokat t?letek.Most ezt a gépet nézetm ki,egy kis kutakodás után a neten.

Asus M3A78 PRO alaplap
AMD Phenom X3 8650 processzor
PowerColor HD3870 SCS3 512MB videokártya
GEIL Black Dragon 2 x 1 GB KIT memória ez lehet más lesz.
Meg ehez jön majd egy 400W-os táp.Milyet vegyek ami egy jó középkategóriának felel meg?

Mi a vélemyényetek?Szerintem nem is kerül sokba...
0
0
0
0
thug85 avatar
bence360: Kérdésedet csak egy fórumtémában tedd fel!
De már a másikban is válaszoltam, hogy ebbe az alaplapba DDR2-es ram megy!
0
0
0
0
bence360 avatar
[u]Processzor:Intel Core 2 Quad Q8400 2,66GHz BOX[/u] http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=24795
[u]Ram:Kingston 2x2 GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9/2G http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=20547
[u]Alaplap:Asus P5QPL-VM EPU[/u] http://www.pcx.hu/termek/asus-p5qpl-vm-epu-41703
[u]VGA:Asus 9800GT 1GB DDR3 HTDP/1GD3 [/u] http://www.pcx.hu/termek/asus-9800gt-1gb-ddr3-htdp-1gd3-39882
[u]HDD:Samsung 500GB 16MB SATA2 HD502IJ[/u] http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=02860
[u]Olvasó: Asus DRW-22B1S fekete OEM[/u] http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=21593
[u]Táp:Coolink 500W 12cm CP5012P[/u] http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=20578
[u]Ház:Gigabyte GZ-M2 Fekete[/u] http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=23436
[u]H?t?ventilátor::Gigabyte G-Power Pro[/u] http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=06508
------------->
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Lizard írta:
Peterboy90 írta:
Véleményetek erre?

Gigabyte GA-MA770-UD3
AMD Athlon 64X2 6000+
Kingston 4X1GB DDR2 800MHz
Sapphire Radeon HD4850 512MB DDR3 Vapor-X
Western Digital 160GB SATA2
Samsung SH-S223Q/BEWN SATA DVD
Stability Power 580W
Mercury KM82S

Én 6000+-os procit már nem vennék! régi darab, válassz szerintem inkább az új AMD-k közül, telejesítményben nagyon megverik már a 6000+-ost!

ez a lap: GIGABYTE GA-MA790X-UD3P pl, ezzel a procival Phenom II x2 550- tudom picit drágábban jönnél ki, viszont hiodd el megérné annyi plusszt még hozzátenni!

Csatlakozom hozzád!!!!!!!..kegyetlen jó az 550-es és brutálul lehet O.C.-ézni!!!!!!!! 😉
0
0
0
0
thug85 avatar
bence360 írta:
Hali ezt a gépet szeretném meg venni:
http://www.rhw.hu/termek/949/akcios_16_konfiguracio 128 ezerért jó kis masina nem? ..Rick el beszéltem hogy ha spórolnák akkor ezt is megvehetném:
http://www.rhw.hu/termek/950/akcios_17_konfiguracio 140
12 ezer ugye a különbség,de nem sokkal kapnék jobb gépet szerintetek? elégedjek meg a 16. konfiggal vagy a 18. konfig? Várom a tanácsokat 😀 (JAH és ez az oldal megbízható???)

Még viszonylag jó áron adják. Ha te rakod össze, akkor sem tudod sokkal olcsóbban kihozni. 10-12e. talán tudnál rajta faragni.
0
0
0
0
pakai93 avatar
nemismerem az oldalt de sztem az els? jobban megéri...
0
0
0
0
bence360 avatar
Hali ezt a gépet szeretném meg venni:
http://www.rhw.hu/termek/949/akcios_16_konfiguracio 128 ezerért jó kis masina nem? ..Rick el beszéltem hogy ha spórolnák akkor ezt is megvehetném:
http://www.rhw.hu/termek/950/akcios_17_konfiguracio 140
12 ezer ugye a különbség,de nem sokkal kapnék jobb gépet szerintetek? elégedjek meg a 16. konfiggal vagy a 18. konfig? Várom a tanácsokat 😀 (JAH és ez az oldal megbízható???)
0
0
0
0
pakai93 avatar
köszi 😆 tudom h jó azért ajánlottam 😆
0
0
0
0
Lizard avatar
én is csatlakozom, az az Asus lap nagyon jó ami pakainak van>😉
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát a nagyon brutális játékokat kivéve minden játék akár még fullon is mehetne de még a nagyon komoly játékok is elmennének mediumon szépen
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a válaszotokat! Pár ezer forint nem számít ugyanis találtam egy boltot ahol ugyanezt a konfgigot olcsóbban is megkapom.
Egyébkén milyen gamek futnak rajta?
0
0
0
0
dave500 avatar
Az tök jó! Asus naon ottvan!
0
0
0
0
pakai93 avatar
csatlakozom az el?ttem szólókhoz 😆
22e-ért van olyan mit az enyém ebben van rengeteg csatlakozóhely 4 slot memóriának stb...
ASUS P5QL - PRO
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát ha egy 2gb os modult raknak bele akkor még lehet bele rakni de tényleg érdemesebb 2-3000 forintal többet költeni és olyat venni amben van 4 slot de tényleg jó gép
0
0
0
0
Core2 avatar
Szerintem ennyi pénzért t?rhet? gép.
Az alaplap az ami nem tetszik nekem, mert csak 2 memória slot van, így ha b?víteni akarod, nincs lehet?séged.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Egy gépet szeretnék venni. Egy szaküzletben ezt állították össze nekem 80 ezer forintért. Szeretném kikérni a véleményeteket hogy milyen gép ez. Mennyire er?s, mit bír stb...

Alaplap: ASUS P5KPL-AM
Proci: Dual Core E5200 2,5 Ghz
Memória: 2 GB
Vinyó: 500 Gb
Ház: HKC- 430W
LG Dvd
Videokari: Ati Sapphire HD4670
0
0
0
0
Lizard avatar
Peterboy90 írta:
Véleményetek erre?

Gigabyte GA-MA770-UD3
AMD Athlon 64X2 6000+
Stability Power 580W
Mercury KM82S

Én 6000+-os procit már nem vennék! régi darab, válassz szerintem inkább az új AMD-k közül, telejesítményben nagyon megverik már a 6000+-ost!

ez a lap: GIGABYTE GA-MA790X-UD3P pl, ezzel a procival Phenom II x2 550- tudom picit drágábban jönnél ki, viszont hiodd el megérné annyi plusszt még hozzátenni!
0
0
0
0
pakai93 avatar
ebben minden nagyon profi kivéve a táp...
a stability power nagyon rossz min?ség?, helyette egy FSP Everest 500W vagy egy FSP SAGA 500W-ot vegyél sztem, nagyon jó hatásfokú tápok ezek, igaz nem a legolcsóbbak de megérik az árukat... a stability-ra hiába van ráirva h 580W abból még 400-at sem ad le... elbirná a gépet de sztem inkább egy komolyabb tápot vegyél... az FSP a ráirt 500W-ból 478W-ot ad le!
0
0
0
0
Peterboy90 avatar
Véleményetek erre?

Gigabyte GA-MA770-UD3
AMD Athlon 64X2 6000+
Stability Power 580W
Mercury KM82S
0
0
0
0
no avatar
Kösz a választ mondjuk a gépet akartam minél hamarab megvenni a videokártyát meg ráérek majd kicserélni. de azért ezem a videokártyán is megy azért egy pár új game nem?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
szattila9090 írta:
ok koszi de én csak pl nak montam a Cod 4-5 öt mega ray cry 2 vártam hogy hátha mindasz még valami ujab gamét ami fog még menni😃 pl láttam a yutubén hogy ezel a videokártyával jáccotak a rezident evil 5 el és nem is volt szerintem minimumon mert nem volt rosz a grafika. mert nekem monták már töben hogy ebbe a gépbe a leggyengéb a videokártya. te mit gondolsz?
nem a legrosszabb kártya de attól sokkal jobb egy 9500gt ddr3 mint nekem van de ráért vollna karácsonykor is megvenni a vga-t mert akkor már olcsóbbak lesznek a jókis.
0
0
0
0
no avatar
ok koszi de én csak pl nak montam a Cod 4-5 öt mega ray cry 2 vártam hogy hátha mindasz még valami ujab gamét ami fog még menni😃 pl láttam a yutubén hogy ezel a videokártyával jáccotak a rezident evil 5 el és nem is volt szerintem minimumon mert nem volt rosz a grafika. mert nekem monták már töben hogy ebbe a gépbe a leggyengéb a videokártya. te mit gondolsz?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
szattila9090 írta:
köszi a véleményt de azért egy pár mostani játékal tudok majd normálisan jáccani pl COD4 Fya cry 2 vagyis remélem . szerintetek mien játékok mennének ezen és hogy minimum közepesen vagy maxon elöre is köszi a választ
A cod 4 meg a cod 5 az biztos hogy makszon de a far cry 2 már akadhat egy kicsit.
0
0
0
0
no avatar
köszi a véleményt de azért egy pár mostani játékal tudok majd normálisan jáccani pl COD4 Fya cry 2 vagyis remélem . szerintetek mien játékok mennének ezen és hogy minimum közepesen vagy maxon elöre is köszi a választ
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Összességében nem rossz bár tényleg nem egy csúcs gép a memória meg még tökéletesen elég
0
0
0
0
no avatar
Hello most vettem egy új gépet kiváncsi lennék a véleményetekre hogy mien. Aszt már tudom hogy a videokártya gagyi meg amemoria is kevés 😃 akkor mondom mi van benne
AMD AM2 alaplap (5.1 hangkártya)
AMD Atholn Dual Core 7750+ proceszor
2GB DDR2 Memoria
Geforce 9400 GT PCIE 1 Gb Directx 10
500 Gb Vincseszter
400W táp
na ijen elöre is köszi a véleményeket
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
levi27 írta:
gyenesmartin grat az er?sít?khöz 😆
kérsz eggyett?
0
0
0
0
levi27 avatar
gyenesmartin grat az er?sít?khöz 😆
0
0
0
0
dave500 avatar
Mell?zük az ilyen sok idézéseket! Köszi!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
sagesz93 írta:
gyenesmartin írta:
sagesz93 írta:
gyenesmartin írta:
sagesz93 írta:
gyenesmartin írta:
Kmisi99 írta:
Hát igen ez valószín?leg a világ legrosszabb legmegbízhatatlanabb tápja nagyon rossz a hatásfoka könnyen tönkremegy és ha tönkremegy akkor kinyírhatja az egész gépet
azért ne hazudj codegen tápom van de még egy hd5850-et is ráraknék és nemfélnék hogy leégne.

majd egyszer véletlen lesül aztán visz mindent, és akkor volt kártya nincs kártya,(garizni se lehet.)
az enyém?😲új mag van benne akár 500wattoos terhelést is kibír folyton.

Új mag? mibe a tápba? 😃
500W-ot még egy 400W fsp se bír ki meg egy 400w-os corsair se... szerintem még a 450-es se.
De hatásfokot érdemes nézni, meg azt hogy tényleg leadja-e azt az A-t ami rá van irva...
táp igen amikor leégettem az el?z?t vettünk egy másikat és óvintézkedésnél kicseréltem a ferrit magot meg még + egy tranzisztor amit?l még lehet hogy 600wattot is leadhat csak annyi a baja hogy villámcsapástól nemvéd még.

Mer mivagy te villanyszerel?? Egy táphoz nem szokás hozzányúlni. Ráforrasztottad meg minden? Villámcsapástól nem is a tápnak kell megvédenie, hanem a villámhárítónak a ház tetején 😃
csak annak tanulok de már jobban értek hozzá mint több feln?tt építettem már 2db 100wattos er?sít?t az eggyik m?ködött a másik csak zúgott csainálltam egy quad 405-öt ami már szépen szól megpróbálkoztam a kapcsolóüzem? tápokkal is eddig sikeres.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
gyenesmartin írta:
sagesz93 írta:
gyenesmartin írta:
sagesz93 írta:
gyenesmartin írta:
Kmisi99 írta:
Hát igen ez valószín?leg a világ legrosszabb legmegbízhatatlanabb tápja nagyon rossz a hatásfoka könnyen tönkremegy és ha tönkremegy akkor kinyírhatja az egész gépet
azért ne hazudj codegen tápom van de még egy hd5850-et is ráraknék és nemfélnék hogy leégne.

majd egyszer véletlen lesül aztán visz mindent, és akkor volt kártya nincs kártya,(garizni se lehet.)

Új mag? mibe a tápba? 😃
500W-ot még egy 400W fsp se bír ki meg egy 400w-os corsair se... szerintem még a 450-es se.
De hatásfokot érdemes nézni, meg azt hogy tényleg leadja-e azt az A-t ami rá van irva...
táp igen amikor leégettem az el?z?t vettünk egy másikat és óvintézkedésnél kicseréltem a ferrit magot meg még + egy tranzisztor amit?l még lehet hogy 600wattot is leadhat csak annyi a baja hogy villámcsapástól nemvéd még.

Mer mivagy te villanyszerel?? Egy táphoz nem szokás hozzányúlni. Ráforrasztottad meg minden? Villámcsapástól nem is a tápnak kell megvédenie, hanem a villámhárítónak a ház tetején 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
sagesz93 írta:
gyenesmartin írta:
sagesz93 írta:
gyenesmartin írta:
Kmisi99 írta:

Új mag? mibe a tápba? 😃
0
0
0
0
sagesz93 avatar
gyenesmartin írta:
sagesz93 írta:
gyenesmartin írta:
Kmisi99 írta:

Új mag? mibe a tápba? 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
sagesz93 írta:
gyenesmartin írta:
Kmisi99 írta:

0
0
0
0
sagesz93 avatar
gyenesmartin írta:
Kmisi99 írta:

0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Az most egy dolog hogy az éppen jó mert nekem is volt viszonylag jól m?köd? codegen tápom csakaz a gond vele hogy rosszt a hatásfoka ami az hogy pl 400w ot vesz fel a konektroból de csak pl 300-350w ot tud leadni a gépnek és sokkal hamarabb tönkremehet mint egy jobb táp meg ez nagyobb eséllyel viszi a gépet ez már szinte nemzetközileg elismert hogy ilyen rosz a codegen
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Kmisi99 írta:
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0
matehun avatar
sagesz93 írta:
matehun írta:
Sikerült egy ismer?s számtechessel összerakatni egy gépet, kérném a véleményeket 😀
asrock a780gl-le
amd athlon x2 am3 250
2x2 gb 800 mhz kingmax
wd 320 gb sata2 16mb cache
nec 7241S (igen tudom, a nec hangos, de majd csak játékot kell vele telepíteni 😃😉
sapphire ax4730 512MB ddr5
400 W-os táp (valami codegen a márkája?!)

Köszi mindenkinek el?re is.

Szerk.: és hogy ezt ha összeraknám, ez tényleg egy m?köd?képes gép lenne? azt hallottam hogy lehet hogy pl. nem illene össze az alap a procival.

Jó lenne így, de a tápot cseréld le mert nagyon gagyi.
Menni fog, de az alaplap biosát frissíteni kell, mert hivatalosan elvileg csak úgy viszi az am3-as procikat.

Nagyon gagyi? 😶
0
0
0
0
sagesz93 avatar
matehun írta:
Sikerült egy ismer?s számtechessel összerakatni egy gépet, kérném a véleményeket 😀
asrock a780gl-le
amd athlon x2 am3 250
2x2 gb 800 mhz kingmax
nec 7241S (igen tudom, a nec hangos, de majd csak játékot kell vele telepíteni 😃😉

Szerk.: és hogy ezt ha összeraknám, ez tényleg egy m?köd?képes gép lenne? azt hallottam hogy lehet hogy pl. nem illene össze az alap a procival.

Jó lenne így, de a tápot cseréld le mert nagyon gagyi.
Menni fog, de az alaplap biosát frissíteni kell, mert hivatalosan elvileg csak úgy viszi az am3-as procikat.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ja tényleg elég hulladék lapok de nekem is asus van asus forever meg gigabyte
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Tofy írta:
Sagesz amiket te mondtál az mind jó de nekem azt mondta az a szerel? aki a gépemet rakta össze hogy az asrock alaplapok sz*rok mert az asus hulladékaibol vannak csinálva.😀

Hát a régi széria, és a heggesztések (ddr1 ddr2 egyszerre, pci-e agp egyszerre) tényleg nem érnek sokat.
De vannak nagyon korrekt lapok amik jóval a kategória árai alatt vannak, és nagyon jó lapok!
0
0
0
0
matehun avatar
asrock a780gl-le
amd athlon x2 am3 250
2x2 gb 800 mhz kingmax

0
0
0
0
Feki1991 avatar
attól hogy hulladékból van csinálva még nem muszály hogy sz@r legyen! 😉..de amúgy nekem is ASUS-om van! 😀
0
0
0
0
Tofy avatar
Sagesz amiket te mondtál az mind jó de nekem azt mondta az a szerel? aki a gépemet rakta össze hogy az asrock alaplapok sz*rok mert az asus hulladékaibol vannak csinálva.😀
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Feki1991 írta:
télleg maradjatok az AMD-nél mert nekem 550-esem van és kegyetlen jó (3,1 Ghz, 6MB L3 cache, nyitott szorzó), kb a 8600-assal egyenl? (ha nem jobb nála!!) , jah és a 4Ghz-et pikk-pakk eléri, és stabil!!!

Én is ezt mondom, az áraik meg sokkal jobbak mint az inteleké.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció