Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
[url]http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=567&pid=174&psn=&lid=1&leg=0[/url]Ez megér 13-ezret?Azt írja, hogy a hűtője egy kicsit hangos, de hibátlan.
Szerintem is 5830.Ugyanolyan teljesítmény olcsóbban.
1280x1024-re kell neki, ott közel 10%-kal erősebb a GTX460 768MB, és még kevesebbet is eszik, ráadásul a tuningpotenciálja is jóval magasabb.
az adatbuszokra nem is gondoltam igazad van gyenesmartin.
Crysis 2 nem megy fullon a GTX460 768MB-oson?
Cooley:Még lehet kapni HD 5830 extremet.Az a gtx460 meg green-es azaz még gyengébb mint a sima 768-as.
Lehet azt húzni... Egy jó proci mellett röhögve elmegy azon is fullon olyan felbontás mellett.
én is inkább ez mellett vagyok, a GTX460 nem egy csóró kari, van abba kakaó, bár ha jól néztem csak 675 MHz a GPU, meddig lehet azt húzni?
Egy jól hűtött tuningkedvelő példány 1087mV-on elmegy 950MHz-ig is, de a 900MHz garantált még egy referenciamodellnél is.
Cooley:Még lehet kapni HD 5830 extremet.Az a gtx460 meg green-es azaz még gyengébb mint a sima 768-as.
Lehet azt húzni... Egy jó proci mellett röhögve elmegy azon is fullon olyan felbontás mellett.
én is inkább ez mellett vagyok, a GTX460 nem egy csóró kari, van abba kakaó, bár ha jól néztem csak 675 MHz a GPU, meddig lehet azt húzni?
900MHz-ig 😃
Lehet azt húzni... Egy jó proci mellett röhögve elmegy azon is fullon olyan felbontás mellett. A GTX460 768MB meg erősebb fél fullhd-ben is legalább 5%-kal az 5830-nál.
ez milyen volna?https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=1144
nem nagyon értek hozzá,de ennyiért jobb kártyát is tudsz venni sztem.. 😃
Jobbat 30-ból? Kizárt. 😀
Amúgy a GTX460-ból a 768 MB-os fordul elő jobban, amúgy még így is sok 1 gigásat megver, úgyhogy aza pár mega nem sokat számít ennél a karinál.
Azt ne mondd, hogy a 768-ason 1280x1024-ben nem megy fullon a Crysis 2. 😃 Nekem az 1gigással 1920x1080-ban DX11 Ultrán 2x-es élsimítással simán megy átlag 30fps-t...
nem nagyon értek hozzá,de ennyiért jobb kártyát is tudsz venni sztem.. 😃
Amúgy a GTX460-ból a 768 MB-os fordul elő jobban, amúgy még így is sok 1 gigásat megver, úgyhogy aza pár mega nem sokat számít ennél a karinál.
1giga VRAM alatt ne nagyon keresgélj már, fullHD-ra kevés lesz.
de amugy szerintem nem erdemes megvenni, mert eleg gyenge a kari, inkabb egy erosebb kari meg egy kulon tv tuner kartya
egy HTPcben alacsony fogyasztású + TV kártya... Suttle gépekbe ez a legjobb kártya 😃
Szerintem 1Gigás kari alatt nevegyetek már 😃
de azert ha ddr2 1 gigasat ne vegyetek 😆 😆 😆 😆
igen de akkor tudsz ajánlani nem slow editionos gtx460-t jó árban?
MSI N460GTX-M2D1GD5/OC a legolcsóbb "normális" (vagyis nem SE) GTX460 és 35 ezerért van.
Sziasztok.
Mit jelent ezen a kártyán a TV felirat: Sapphire HD5570 1GB DDR5 11167-18-40G
http://lambdacomputer.hu/termekek/reszletek/2195_sapphire_hd5570_1gb_ddr5_11167-18-40g/
Lehet vele tévéként használni a gépet?
van beleépített TV kártya
Mit jelent ezen a kártyán a TV felirat: Sapphire HD5570 1GB DDR5 11167-18-40G
http://lambdacomputer.hu/termekek/reszletek/2195_sapphire_hd5570_1gb_ddr5_11167-18-40g/
Lehet vele tévéként használni a gépet?
igen de akkor tudsz ajánlani nem slow editionos gtx460-t jó árban?
1 gigás SE vagy 768as sima ugyan az kb... de a 768as el van árazva
nem fog sikerülni mert még a 8000-es szériában is alig van
De GTX460nál nagy baj ha slow editionös?
Slow Edition, ez aranyos. 😆 Second Edition, és hát elég nagy baj, mert ahol nincs szükség akkora memsávszélre és vramra, ott vagy 10-15%-kal is lassabb lehet egy 768MB-osnál. Átlagosan 6-8%-kal lassabb, és ugyan annyiba kerül...
nem fog sikerülni mert még a 8000-es szériában is alig van
hát olyan 5-10%
egy kamiont a hátán😀
akkora felbontáson mindent visz.
nekem is lenne 1 kérdésem. Az alaplapomin nVidia chipset van vmi 7025 vagy mi van integrálva, de Ati VGA-m van. Amikor telepítettem a Win7et akkor felrakta a PhisyXet is, de nem tudom használni mert azt írja az ATi kártya nem támogatja. Kérdésem h ez az integrált kari képes PhisyXre és ha igen h lehetne kompromisszumot kötni h az Ati legyen az alapértelmezett az integrált pedig csaka PhisyX miatt?
Gondolom BOIS-ban kellene vmit állítani h van ilyen megoldás
Az integráltak nem támogatják a physx-et "Supports NVIDIA PhysX acceleration on all GeForce 8-series, 9-series, 100-series, 200-series, 300-series and 400-series GPUs with a minimum of 256MB dedicated graphics memory and 32 CUDA cores. Note: Some applications may have higher minimum requirements.". Egyébként A 8000-től 200-as szériáig illetve a GTX470/480-nal a 257.15-ös béta driverrel lehet PhysX-et számoltatni AMD kártya mellett is.
akkora felbontáson mindent visz.
nekem is lenne 1 kérdésem. Az alaplapomin nVidia chipset van vmi 7025 vagy mi van integrálva, de Ati VGA-m van. Amikor telepítettem a Win7et akkor felrakta a PhisyXet is, de nem tudom használni mert azt írja az ATi kártya nem támogatja. Kérdésem h ez az integrált kari képes PhisyXre és ha igen h lehetne kompromisszumot kötni h az Ati legyen az alapértelmezett az integrált pedig csaka PhisyX miatt?
Gondolom BOIS-ban kellene vmit állítani h van ilyen megoldás
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy milyen max ötvenezres VGA-t tudtok az új gépembe? EZt a gépet úgy szeretném összerakni hogy egy ideig jó legyen, VGA-t jövő nyárra időzítem bele mert szerintem a mostani még bírja 1 évet. Egy HD5670-esről van szó amúgy. Szóval olyan darabot szeretnék minél előbb kinézni ami passzol a konfigban leírtakhoz. Tehát egy olyan karira lenne szükségem ami jövőre kb. 40 ezerre megy le Ha ezt lehetetlen kiszámítani nem baj, csak kérdezem, hogy tudtok-e valamit ajánlani. Én egy HD 6850-esre gondoltam.
[LINK]
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy milyen max ötvenezres VGA-t tudtok az új gépembe? EZt a gépet úgy szeretném összerakni hogy egy ideig jó legyen, VGA-t jövő nyárra időzítem bele mert szerintem a mostani még bírja 1 évet. Egy HD5670-esről van szó amúgy. Szóval olyan darabot szeretnék minél előbb kinézni ami passzol a konfigban leírtakhoz. Tehát egy olyan karira lenne szükségem ami jövőre kb. 40 ezerre megy le Ha ezt lehetetlen kiszámítani nem baj, csak kérdezem, hogy tudtok-e valamit ajánlani. Én egy HD 6850-esre gondoltam.
[LINK]
hát jövőre még jön sok kártya és soknak le is megy az ára mert kimenő széria lesz😃 de szerintem egy HD6870 az megéri és most is 50 ezer alatt van de ki tudja még hogy mi lesz jövőre?😃
[LINK]
Gyenesmartin: igen használtan , de legalább fél év garisan tartozékokkal.
Akkor HD5750 re gyűjtök 😃
Faternak úgy is van egy G6950 procija azzal majd biztos jól fog menni
Tévére milyen kábelel kötötted?
ha jól értem FUll HD nyomtál mindent 😃
1920X1080 full graf minden
FIFA11------27-30FPS
CoD4---------32-35FPS
CoD6---------29-32FPS
CoDBO-------24-28FPS
NFS HP-------35-39~40FPS
Arcania Gothic4-------12-17FPS
Furmarkot nem tudtam futtani vmilyen hibaüzenettel kidobott 1920x1080-ban.
HD filmet masszívan 25FPS-sel adta.
Sztem az Arcanián kívül mind játszható volt, kisebb felbontáson az is.
Gondolkodj rajta de 15-ért mindenképp megéri
Szerintetek megéri megvenni egy HD5750 -et a mai játékokhoz 15k ért?
Vagy inkább egy HD4850 et vegyek mert 5750-nél CPU limitem lesz?
És mekkora Chieftec táp kellene hozzá?
Nekem egy 3870 mellett is brutális cpu limitjeim voltak a legtöbb játékban egy 4,5GHz-en hajtott D925-tel. 😀 Persze ettől függetlenül is az 5750-et ajánlom, legfeljebb később cserélsz procit is.
Szerintetek megéri megvenni egy HD5750 -et a mai játékokhoz 15k ért?
crysis-ok meg a metro.
De csak dx 11-be,amúgy viszi mindkettőt full Hd-ba.😉