Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TheXperia avatar
FOLey:Nem igazán érdekel mit mondasz rá. Lehet szidni de akkor rakj össze jobbat .... szóval ennyi. Gyárts le nekem jobbat ...
0
0
0
0
Zoli73 avatar
bszilvagyi:
Amúgy, én most COD:IW alatt néztem, a gpu 99%-on, a proci meg 96-97%-on ment, szerintem ez így tökéletes 😃

Hát ez pont határ eset. Abba a configba akkor már erősebb VGA-t nem fog tudni teljesen kihasználni, mert CPU limited lesz. Az a tökéletes, ha a GPU kihasználtság 99-100% a CPU meg 60% alatt marad akkor még van benne bőven erő tartalék, de amikor már a CPU is kezd 90-99%-hoz közelíteni az már egyáltalán nem optimális.
0
0
0
0
Puffin avatar
FoLey: A kártyaszám, kártyán szereplő név és a CVC kód kell elvileg ilyen vásárláskor. Ja meg a lejárati dátum!

Amint nézem címet is kér, ha anélkül nem megy akkor tölts ki minden mezőt!
0
0
0
0
FoLey avatar
Olcsón akarsz jó tápot akkor ez jó.

cooler master rs-600-acab-m4

Gagyi belső kerülendő darab! 😆
------------------------------------------
Kérdésem az lenne,hogy battlenet-en levő vásárlás közben elég ha megadom a számlaszámot meg a kártyán levő kódot? Mert alatta is vannak mezők.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Van az úgy, hogy nekem is elfogy a 3GB 😃
0
0
0
0
TheXperia avatar
Nekem is 8GB van de nekem még sose fogyott el 😃 Annál inkább elfogy a GPU VRAM-ja 😃 szóval nekem sajnos azzal van baj 😞
0
0
0
0
hashimoto avatar
Nálam a 8GB-ból 5-6GB-t eszik,de microfreeze-ek sajnos vannak.
0
0
0
0
TheXperia avatar
Nekem CoD IW alatt a GPU 99% a proci az meg nem nagyon akart dolgozni 😃 helyette a RAM-ot ette nagyon inkább :3
0
0
0
0
hashimoto avatar
Köszi. Amúgy, én most COD:IW alatt néztem, a gpu 99%-on, a proci meg 96-97%-on ment, szerintem ez így tökéletes 😃
0
0
0
0
Yezi_ avatar
GPU limit, bár ezt így nem igen szokták emlegetni.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Ha a gpu maxon ki van használva, a proci meg csak alig, akkor az gpu vagy cpu limit?
Spoiler!
Nincs ilyenem, csak most eszembe jutott.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Én nem vagyok egy nagy szerencsejátékos.
0
0
0
0
TheXperia avatar
Volt rengeteg noname tápom sose halt be egyik se kivéve mikor belevertem kalapáccsal. Ennyit tudok csak mondani.
0
0
0
0
Hunork avatar
TheXperia: nem kell hergelni senkit, magadat meg pláne. Ha van alternatíva egy jó minőségre (táp belső), akkor nyilván azt fogjuk mondani. Nekem sem halt meg még tápom, és volt Codegen is. De ettől még jóval nagyobb az esélye, hogy elfüstöl, mint egy jobb gyártóé. Főleg, ha R9 290X mondjuk a példa a VGA-ra. Persze ettől még mindenkinek szubjektív döntése (rendelkezésre álló pénz), hogy vesz egy Keep Out-ot, és reménykedik, hogy nem viszi magával a gépet.
0
0
0
0
TheXperia avatar
Nem is kértem többet 😉
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Nem is vártam többet.
0
0
0
0
TheXperia avatar
Lehet nevetni rajta... de ez olyan mint a Codegen-at is lenézik azt 7 éven át ment rendesen... azok okoskodnak itt akik a legnagyobb ... az oldalon. De sebaj nem érdekel még ha 20-an is szóltok le. Én csak nevetek a tömegen azt tovább lépek. Sose fogok igazat adni nektek.
További szép estét nektek is.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Látom nagyon mellre szívtad. Nehéz elfogadni, hogy nincs igazad s az a táp egyáltalán nem jó vétel? Infót is alig találni róla, már ez is nagyon biztató.
0
0
0
0
Puffin avatar
Már csak azt nem tudom azt a tápot honnan kukázzák elő.... A gyártói oldalon nincs róla semmi... 😆
0
0
0
0
TheXperia avatar
Vacak biztos azért bírja el a nagy fogyasztású kártyákat ahahahahhaahahaha
Azért jót nevettem rajtad. Sebaj kis ember véleménye úgy se ér soha semmit. Mindig le kell nézni valamit ha nem a tömeges ... megy 😞 Valakinek 3 éve van ez kb és R9 290X van rajta amit az előbb is írtam ... biztos rossz. Sőt tuti rossz ... biztos mindenki táp összerakó gyárba dolgozik. Mielőtt mondanátok, hogy biztos sok rossz vagy valami elmondom rengeteg embernek vettem ilyet és soha senkinek se volt baja vele.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Megnéztem az árát: ugyan annyiba fáj kb. mint a Chieftec CPS 500/550S. A különbség már csak annyi, hogy a CPS viszonylag új konstrukció, normális Sirtec belsővel míg az Elite Power valami vacak Seventeam vagy lespórolt CWT belsőre épül.

Ilyen érvekkel meg inkább ne ajánlj tápot.
0
0
0
0
TheXperia avatar
Nézd meg az árát és, hogy milyen vga-kat bírtak el. Szóval ha ezeket kiszolgálja akkor rossz nem lehet.
0
0
0
0
stokimc82 avatar
zsoltdeak17 köszönöm,bevallom nem tulzottan értek hozzá,de 1 olyan gépet akarok ami a mostani játékokat viszi,ha nem is full beállitások mellett persze,kb ilyen árkategóriában
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Milyen szuper belső van benne, hogy annyira ajánlod? 😊
0
0
0
0
TheXperia avatar
Teljesen jó az ... R9 270X és R9380X-et is elbírja semmi gond vele. R9 290X-is hetekig volt vele semmi extra. Ezzel a 408W-al jöttök mindig... de ennyiért ez kiváló teljesítmény szóval bátran ajánlom.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
stokimc82:
Felejtős. Lentebb Zsoltdeak17 fórumtárs remek összeállítást dobott össze. Az jobban megéri és nincs gond hogy a táp miatt elszáll valami.
0
0
0
0
stokimc82 avatar
https://www.pcbolt.eu/spd/pc_85/Gamer-PC-Core-i3-CPUGTX-1050Ti-4GB-VGA4GB-DDR3-RAM
0
0
0
0
reszler112233 avatar
zsoltdeak17

Megelőztél. Pont azt terveztem hogy összedobok PCX-en egy 1151-es olcsóbb gépet.
Viszont az eredeti kérdésből kiindulva, nekem az a konfig előre összerakott szagú.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Elite Power? Az egy vacak. 12V-os ágon papíron 408W-ot tud leadni...
0
0
0
0
TheXperia avatar
Olcsón akarsz jó tápot akkor ez jó.

cooler master rs-600-acab-m4
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Egy normális 300-as is elég lenne.

Asrock H110M-DGS alaplap
Intel Core i3-6100 BX80662I36100 processzor
Crucial 8GB DDR4 2133MHz CL15 CT8G4DFD8213 memória
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
Chieftec Force CPS-450S 450W dobozos tápegység
DeepCool Smarter számítógép ház

105,122 Ft (PCX)

+ ZOTAC GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 Mini (ipon) 51 438 Ft
[LINK]

Összesen: 156560Ft
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Ne azt nézd hogy hány W első sorban hanem hogy minőségi legyen.
Egy linket küldj róla és akkor még pontosabb lesz a válasz.
0
0
0
0
stokimc82 avatar
nagyobb 600 w-os táp jó lenne pl?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
A táp 99% eséllyel az 'azonnal cserélendő' kategória. Tehát még 10 ezret minimum rászámolhatsz.
0
0
0
0
stokimc82 avatar
Új,de pontosan nem tudom a ház és a táp tipusát..150 ezret kóstálna
0
0
0
0
reszler112233 avatar
stokimc82:
Ára? Új vagy használt? Ház és táp Pontos típusa?

Ezek mind fontosak, ha ezek meg vannak talán könnyebben tudunk rá válaszolni.
0
0
0
0
stokimc82 avatar
Sziasztok! szerintetek milyen ez a konfiguráció?
Cpu-intel core i3 4160 3.6 ghz 1150 Haswell 4 magos
Ram-4gb ddr3 1600mhz
alaplap- MSI H81M USB3 SATA3
HDD-3.5 ' 1 TB SATA3
VGA-NVIDIA GEFORCE GTX 1050 Ti 4GB DDR5
FEKETE GAMER HÁZ 8 CM-ES VENTILLÁTORRAL,450 WATT 12 CM ATX CSENDES TÁP
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Én ezzel tisztáan vagyok, csak nem úgy működik ahogy kellene neki 😃
UPDATE : az volt a baja h megkellet klónozni nek ia MAC címet 😃
0
0
0
0
VeNtRaX avatar
hello mindenki megint itt lennék, nagy kérdés, i5 2500k mellé cirka 4ghz-es órajel mellé melyik az a videokari ami a plafon? mit bírna el?
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Hali
Olyan probmlémám lenne hogy van egy TP-LINK TL-WR841ND routerem és nincs vele internet mert nem oszt ki IP-címet hiába van Dynamic IP re állítva, frissítem,ujraindítom stb és ugyanez az eredmény mindig 0.0.0.0 az IP
Ilyenkor mit kell tenni ?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nagyon is jól tudom hogy SSD mekkorát dob egy oprendszeren.
Magam is átéltem az asztali gépemnél, pedig ott akkor egy 7200 RPM-es HDD-t váltott úgy hogy SATA2 ben ment az SSD, de úgy is látványos volt a gyorsulás.

Szerk.: Gyártói oldalról letöltöttem a legfrissebb BIOS-t. Azt fel tettem és már fel is gyorsult a laptop.Nem tudom elődjével miért lassult le, de most megy ahogy kell.
0
0
0
0
visor261 avatar
Egy 5400rpm-eshez képest sokkal gyorsabb lesz 😃
És a mostani hdd-t használhatod külső hdd-ként is hozzá.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Ott még nem, de mivel megy a gép csak lassú nem is biztos elindítom csökkentett módban.Inkább januárban veszek bele egy egy SSD-t és meglátom az javít-e, de gyanítom hogy sokat fog dobni rajta.(De előtte még kitakarítom rendesen és ha be válik lehet marad az SSD.
0
0
0
0
visor261 avatar
Csökkentett módban is megnézted már?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nem hinném hogy egy laptopnál tápcsatlakozás probléma okozna ilyet főleg hogy mindegy hogy akkuról vagy hálózatról indítom.
Tisztításon már gondolkodtam, de szerintem azért laptopnál nem szokatlan az 45-50 fok között billeg a proci és az IGP, HDD meg 28-32 közt.A 8850M mikor néha néha idleben bekapcsol akkor 45 fokot ír ki.
0
0
0
0
visor261 avatar
Ha újra lett téve akkor még a tápcsatlakozót nézném meg nincs-e kilazulva, vagy ki kéne tisztítani(hőmérségletek rendben?).
0
0
0
0
reszler112233 avatar
HD sentinal szerint 100/100-as és nincs se hibás vagy rossz szektor.
Ami fura hogy ez a hiba szinte egyik napról a másikra jött.És mint írtam elég gyors volt amikor még normálisan ment.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció