Milyen monitort vegyek?

2008. October 06., téma
Fórum » Periféria
Ha nem tudod, vagy nem vagy elég biztos benne, hogy milyen monitor is vegyél, akkor itt nyugodtan kérdezhetsz.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kmisi99 avatar
hát mindenképp azt vedd ég és föld sőt ég és mennyországa a különbség a szar tnek és a ips panelek közt
0
0
0
0
niteforce avatar
ok, mert olyat szeretnék és nem szeretném ha TN panelest kellene venni 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
szerintem tuti kegyetlen jókis monitor na meg a raktárkészlet nem fog ilyen hamar elkopni
0
0
0
0
niteforce avatar
a Dell U2311H-t decemberben még lehet majd kapni? vagy már nagyon kifutó?
0
0
0
0
no avatar
jolvan mostmár mindent értek .
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem ügyesség, hanem a panelek közötti radikális különbség kérdése. 😉
0
0
0
0
no avatar
😆 jolvan.... ügyes vagy 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
TN paneles, mint az összes többi hasonló. Éppen az érveket sorakoztattuk fel, de nem érdekelnek. Akkor mit vársz? 😜
Ez az Asus 23,6"-os. A különbség 0.6 col = 1,524cm. Ha egymás mellé teszek egy 23 és egy 23,6 -os monitort, majd te ránézésre, egyből megmondod, melyik a nagyobb, fizetek egy sört. 😀 Én viszont 2 másodperc alatt megmondom, melyik a TN panelos. 😉
0
0
0
0
no avatar
Osynho írta:
Akkor miért kérdezed? A Dell jobb monitor ugyanannyiért, viszont, ha neked az Asus tetszik, akkor azt kell megvenni. 😀

Én értem h mit mondasz de még most sem érdekel a a Dell. Én csak érveket szerettem volna megtudni az asus mellett vagy ellenne , h miért jó vagy miért szar.
elhiszem h nagyon jó a dell de nem akarok 23 colosat venni. thx
0
0
0
0
Osynho avatar
Akkor miért kérdezed? A Dell jobb monitor ugyanannyiért, viszont, ha neked az Asus tetszik, akkor azt kell megvenni. 😀
0
0
0
0
no avatar
csak engem az asus érdekelne 😆
0
0
0
0
no avatar
DoN_BeNCe22 írta:
ennek mi az ára?

45 k körül mozog. visszaolvastam am a dolgokat csak a monitorokhoz nem értek és foggalmam sincs h meik lenne a jó választás. nekem a mindenképp 23.6 vagy nagyobb kellene max 55 ezerig olyan amit játékra és filmezésre tudok használni és persze hdmi csatlakozós. ezért kérdeztem h kb milyen teljesítményre számíthatok.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Monitor 24" BenQ G2420HDB
Ezt akarom megvenni,csak nem tudom megérné-e,megéri? 😀
Köszi előre 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Kb U2311 árszint, innentől kezdve olvasd vissza az utóbbi kb 2-3 oldalt. 😀
0
0
0
0
no avatar
Hali!
Vélemény erről a monitorról??? Nekem nagyon tetszik csak nemtom h játékra meg filmnézésre elég jó lesz-e együtt, http://www.asus.hu/Display/LCD_Monitors/LS246H/#specifications
0
0
0
0
niteforce avatar
ok, hát köszi a válaszokat, lehet hogy akkor majd én egészítem ki neki azt a 10 K-t.
0
0
0
0
JackFeryll avatar
niteforce írta:
Sziasztok!

Milyen monitort ajánlotok nekem a mostani gépemhez?

Full HD felbontásút szeretnék 21-22" méretben.
a lehető legjobb képminőséget szeretném, kontraszt magas legyen.
Játékra használnám, mindenképpen DVI csatolós legyen.
Normális márka. (DELL,ASUS, BenQ, Samsung.....stb)
30 K körül lenne a legjobb, max 35K
lehetőleg olyat ami kapható az i pon-ban
köszönöm előre is!

én erre gondoltam: ez jó lenne?

[url]http://www.***/webshop/product/_dell_st2220l/167300[/url]

i p o n
vagy ha így jobb akkor : DELL ST2220L

30ért vannak a 21.5" fullHD-s BenQ monitorok pl. (TN panelesek)

Ha én most vennék monitort akkor biztos, hogy már IPS paneleset vennék. 50körül már vannak is. Lehet, hogy kicsit soknak tűnik elsőre, hogy 20ezerrel drágább, de nem az. Valós színek + óriási betekintési szög a TN panelhez képest. A színek nagyon szépek, az átlagfelhasználó is észreveszi. Ha valami grafikus programot használsz legyen akár PS akkor nagyon fontos a színhűség. ha pedig pl filmet nézel akkor a TN panelnek megvan az a hátránya, hogy ha nem a monitor előtt ülsz hanem beülsz egy fotelbe és a fejed nincs a monitor magasságában és pontosan előtted akkor már torzít. Így többen nem is igazán lehet filmet nézni rendesen TN panel mellett.

Én anno a BenQ E2200HDA-m 55 ezerért vettem. Azért durva, hogy ma már ilyen tuti IPS paneles monitorokat lehet venni az árából.
0
0
0
0
aaron_ avatar
niteforce írta:
én tudom, de ezt is alig tudom kikönyörögni anyámtól 😞

Valahonnan kaparj össze annyi pénzt 😀 én is azt teszem 😃 ha csak azt nézzük h +9e akkor annyit már nagyon megér. gondolj bele egy jó monitort meddig használsz! tovább mint egy gépet.
0
0
0
0
niteforce avatar
én tudom, de ezt is alig tudom kikönyörögni anyámtól 😞
0
0
0
0
aaron_ avatar
niteforce írta:
Sziasztok!

Normális márka. (ASUS, BenQ, Samsung.....stb)
köszönöm előre is!

Igaz, hogy nem 35e ft, de a helyedben már elgondolkodnék a "DELL u2311h"-n. Én is ezt veszem hamarosan. Ha nagy lenne a 23" akk van 21,5" os is: Dell Ultrasharp U2211H. Ezekben IPS panel van ami jelentősen jobb bármelyik TN panelesnél, olvass utána 😉
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok!

Normális márka. (DELL,ASUS, BenQ, Samsung.....stb)
köszönöm előre is!

én erre gondoltam: ez jó lenne?

[url]http://www.***/webshop/product/_dell_st2220l/167300[/url]

i p o n
vagy ha így jobb akkor : DELL ST2220L
0
0
0
0
Osynho avatar
A futár elviszi az ország bármely pontjára. 😀
0
0
0
0
bakozsolt avatar
mégugyancsakazaajóisten😆
köszöntem😃
majd meglátjuk meglyiket tudják itt böszben megrendelni😆
0
0
0
0
bakozsolt avatar
Vki nekem nem tudna ajánlani 25-35e között monitort??
nekem a benq meg az asus lenne a megfelelő...
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nem 24 colos hanem 23 de a Dell U2311H től egyszerűen nem létezik jobb vétel szarrá alázza a többi ilyen árú monitort. Ha visszább olvasol elég sokmindent megtudhatsz róla

kailee
Egyáltalán nem kevés nála a 8ms mert ez nem tn paneles hulladék ahol még a 2 is kevés
itt a bizonyíték
[LINK]
0
0
0
0
nrL3ITO avatar
Dagadt írta:
Hali. egy kis segítséget kérnék monitor ügyben. max 45 k ig szeretnék venni de nemtom h miet. ezaz az egy dolog amit nemvágok. az a lényeg h full hd-s legyen és 24 colos és persze olyan ami nem füstöl ki 10 perc után😃

Ezeket ajánlom figyelmedbe! (És ezek nem füstölnek el 10/100/1000... perc alatt)

-HP x23 :LED/23"/1920x1080/5ms --> 46.500 Ft
-Benq G2420HDBL : LED/24"/1920x1080/5ms--->41.000Ft (EZt ajánlom nagyon!!!!)
-Samsung SyncMaster BX2250: LED/21,5"/1920x1080/2ms -->43.000FT (gyors képváltás)
0
0
0
0
no avatar
Hali. egy kis segítséget kérnék monitor ügyben. max 45 k ig szeretnék venni de nemtom h miet. ezaz az egy dolog amit nemvágok. az a lényeg h full hd-s legyen és 24 colos és persze olyan ami nem füstöl ki 10 perc után😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Én Crysis 2 alatt nem vettem észre semmi utánahúzást. A 8ms közeli érték már bőven jó. Mondjuk lehet, hogy ha valaki übergiga-gémer, azt zavarni fogja, én még nem nagyon hallottam rá panaszt. 😀 5ms-os TN-ről váltottam egyébként.
Ja, és a full hd-t 75 hz-en is tudja!
0
0
0
0
niteforce avatar
i p o n on en lattam, most nincsen , regebben volt
0
0
0
0
kailee avatar
ÉN is szemezek a dell u2311h-val mindössze azt nem tudom hogy a ms-e menyire vehető e észre majd a játékokon mert játszani még játszok de már ritkábban. eddig 2ms-os monitorom volt van aki játszik ezen a monitoron?

Osynho: te hol vetted a monitort?

sajnos egyik-másik nagyobb cégnél nem találtam akiktől eddig vásároltam.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Osynho:
Az lenne a kérdésem hogy ez a dell monitor amit rendeltél mik amik kiemelkedik a többi monitor közül?Ja néztem az 3d monitor is😃
Grat hozzá és árban is tökéletes😜
0
0
0
0
Osynho avatar
Köszi! Régóta szemeztem vele, de pár hónapja még közel 70ezer volt :S Most 47ezer, úgy, hogy előre tesztelt, pixelgaranciás! Ennyit megér mindenképpen.
Elég mellétenni egy TN-eset és látszik a különbség. Baromi jók a színei, a kontrasztja és minden szögből jó a kép. De nem csak ezért jó, hanem az egész tartószerkezet nagyon átgondolt, ergonómikus. Gyakorlatilag bárhogy be lehet állítani, forgatni, dönteni, miközben baromi stabilan áll. Jah és függőlegesre állítva pivot képes, ami nagyon jó netezés közben. 😃
Van táp kivezetés a hátulján, ide még egy ledsort fogok rátenni, hogy sötétben a falat megvilágítsam. Ez opikailag tovább növeli a kontrasztot + jó a szemnek. 😀

Gta4vevo:
Leginkább abban emelkedik ki, hogy IPS panel van benne. Ez eddig csak a komolyabb, profi/félprofi monitorok piacán volt jellemző. Viszont ez a modell nagyon megközelítette árban a TN-es társait, így nagyon jó vétel. 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Osynho: grat! 😀 gondolom kiraly 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Osynho írta:
Hát szorozd össze a pixeleket! 😆 Egyszerű matek 😜
Mi az, hogy hd ready? Ha nagyobb felbontású a kijelző, mint a video, akkor képes az összes pixelt megjeleníteni, ha nem, akkor nem 😀

BTW: Megjött a héten a Dell U2311h moncsim. Ezek után rá se akarok nézni TN panelos monitorra! 😆

Grat hozzá! Abszolút top1 monitor valóban szarrá alázza a szar TN eket és csak 5-10-15 000 ft al drágább. Ha tehettem volna én is ezt vettem volna. Amúgy bírom amikor az emberek a monitoron akarnak spórolni holott azt bámulják egész nap. De bezzeg ha jobb vga ról van szó megveszik pedig egy ilyen IPS paneles dell sokkal többet dob az élményen
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát szorozd össze a pixeleket! 😆 Egyszerű matek 😜
Mi az, hogy hd ready? Ha nagyobb felbontású a kijelző, mint a video, akkor képes az összes pixelt megjeleníteni, ha nem, akkor nem 😀

BTW: Megjött a héten a Dell U2311h moncsim. Ezek után rá se akarok nézni TN panelos monitorra! 😆
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Mivel nem találtam ilyen témát ide irom mivel ez monitorral kapcsolatos.
a 1440x900 felbontás a
1280 x 1024 és a 1024 x 720 felbontások között van vagy tévedek?
És ha nem ezek között van valamilyen HD csoportban mert ha jól tudom az 1024 x 720 a HD ready ugye?
0
0
0
0
Osynho avatar
Tök mindegy mekkora dinamikus kontrasztot hazudnak rá a gyártók, attól a TN panel még TN panel marad. 😀
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Én majd pár hónap múlva lesz pénzem monitorra de én is 30k körül gondoltam venni😀 Mik a felhozatalok?JA ÉS FELTÉTEL : Full HD.
Köszi mindenkinek elöre aki segíteni próbál😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar
crytek123 írta:
Szerintetek melyik monitort vegyem a 3 közül?Nem nagyon értek a monitorokhoz,ezért megpróbáltam egy árkategóriában választani.Úgy gondoltam,hogy még ma bemegyek az üzletbe és meg is veszem valamelyiket (ha van).😀
Első amire gondoltam: 24½ BenQ V2420 Slim LED 5 ms DVI

Második: 21,5½ LG wide E2360T-PN LED 5 ms DVI Slim

Harmadik: 21,5½ Samsung S22A350H LED 2ms HDMI monitor

Válaszotokat előre is köszi.😀

Alap hogy a 24'' es BenQ
0
0
0
0
Neaton21 avatar
Szerintetek melyik monitort vegyem a 3 közül?Nem nagyon értek a monitorokhoz,ezért megpróbáltam egy árkategóriában választani.Úgy gondoltam,hogy még ma bemegyek az üzletbe és meg is veszem valamelyiket (ha van).😀
Első amire gondoltam: 24½ BenQ V2420 Slim LED 5 ms DVI

Második: 21,5½ LG wide E2360T-PN LED 5 ms DVI Slim

Harmadik: 21,5½ Samsung S22A350H LED 2ms HDMI monitor

Válaszotokat előre is köszi.😀
0
0
0
0
no avatar
Sztem Samsung BX2231, mert van rajta DVI csatlakozó és LED monitor.
0
0
0
0
dani0903 avatar
Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem hogy melyik monitort lenne érdemesebb megvenni a kettő közül: Samsung BX2231 vagy Samsung Syncmaster B2230N??
A válaszokat előre is köszönöm.. 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Nincsmit, én is erre pályázok! 😉
0
0
0
0
Osynho avatar
Ehune' a Dell U2311! 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
Osynho írta:
niteforce:
A lehető legjobb képminőség egyből kizárja a TN paneles modelleket. Miért kikötés a LED megvilágítás?

mateos:
Elég jól néz ki egyes nem natív felbontásokon a Dell u2311, legalább is a tesztek alapján. Monitort nem 1 évre vesz az ember, így meggondolnám, hogy mibe fektetem a pénzemet.
Egyébként az 1600x900-al az a baj(om), hogy a vertikális felbontás kevés, tehát "alacsony" a kép, ami netezésnél, word docnál, stb nagy hátrány.

ha tudtok ennyiert ami nem tn akkor persze nem kell hogy led legyen ;-)
akkor csak a full hd es a leheto legjobb kepminoseg kell :-)
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció