Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Cooley avatar
foxbet írta:
Cooley írta:
foxbet írta:
Cooley írta:
foxbet írta:
Osynho írta:
foxbet:
Analóg kimenetre hogy kötsz digitális kábelt, illetve monitort? 😃

hát átalakítóval mert van olyan is.

Analógból digitális átalakító? 😂

miért ne én már láttam csak régen 1500Ft-volt😂

Azt nagy valószínűséggel elnézted, vagy elírták, és egy dvi->d-sub átalakító volt. Egyetlen kütyüről hallottam, amivel lehetséges digitalizálni az analóg kimenetet, de az csak keleten kapható jó 25eFt körüli értékben...

Na az az azt én is láttam arról beszélek.

És mégis mi a bánatért lenne olyanja a gyereknek egy olyan videokártyával, amin van DVI kimenet? Ráadásul a videokártya nem ér annyit, mint az az átalakító.
0
0
0
0
foxbet avatar
Cooley írta:
foxbet írta:
Cooley írta:
foxbet írta:
Osynho írta:
foxbet:

Azt nagy valószínűséggel elnézted, vagy elírták, és egy dvi->d-sub átalakító volt. Egyetlen kütyüről hallottam, amivel lehetséges digitalizálni az analóg kimenetet, de az csak keleten kapható jó 25eFt körüli értékben...

Na az az azt én is láttam arról beszélek.
0
0
0
0
Cooley avatar
foxbet írta:
Cooley írta:
foxbet írta:
Osynho írta:
foxbet:

0
0
0
0
foxbet avatar
Cooley írta:
foxbet írta:
Osynho írta:
foxbet:

miért ne én már láttam csak régen
és ez nem kumisz dolog.😂
0
0
0
0
Cooley avatar
foxbet írta:
Osynho írta:
foxbet:

0
0
0
0
foxbet avatar
Osynho írta:
foxbet:

0
0
0
0
MaximumGame avatar
gacso írta:
milyen videokártyát ajánlotok egy ilyen táphoz amit elbír?😃 ACORP LC- A 300 ATX 300 W

Integrált alaplapi 😃
0
0
0
0
no avatar
Ti mit tudtok mondani a videó kártya hűtömodelljéről? Nézzétek meg a gépeim közül ''Tervben''.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
gacso írta:
milyen videokártyát ajánlotok egy ilyen táphoz amit elbír?😃 ACORP LC- A 300 ATX 300 W

Se milyet.
0
0
0
0
gacso avatar
0
0
0
0
MaximumGame avatar
milan23 írta:
Vettem egy GF9800gt PCI-E 512mb DDR3 256Bit-es vga-t és amikor beteszem a gépbe mindent jol bekapcsolom a gépet és a monitor olyan mintha be se lenne kapcsolva valaki tudna valamit javasolni?

Szerintem az halott lessz... 8800 és 9800 as NV gyermek betegsége 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
foxbet:
0
0
0
0
foxbet avatar
mint tudjuk DVB-T tunerrel ellátott Radeonok láttak napvilágot sezeknél lehetőségünk van a a Hyper-Memory támogatás jóvoltából további 1 GB-nyi memória alkalmazására is van mód, amely a rendszermemóriából kerülhet lefoglalásra.
Na de itt jön a kérdésem a rendszer memória DDR3-as és ha alpul vesszük hogy ez egy 6670-röl van szó akkor abban ugy bár Gddr5-van ami gyorsabb És ha valaki kedve szerint ad neki még +1 GB a DDR3-as rendszer memoriábol a gyorsabb GDDr5-höz akkor az nem fogja belasítani?
http://www.***/hir/dvb_t_tunerrel_ellatott_radeonok_erkeznek/17247
***=***
0
0
0
0
foxbet avatar
milan23 írta:
Vettem egy GF9800gt PCI-E 512mb DDR3 256Bit-es vga-t és amikor beteszem a gépbe mindent jol bekapcsolom a gépet és a monitor olyan mintha be se lenne kapcsolva valaki tudna valamit javasolni?

VGa vagy DVI-vel van összekötve? Mert ha DVI-vel akkor és a videókártya kivezetése analóg, akkor ne várj csodát.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Használt az a kártya vagy új ?
0
0
0
0
milan23 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
van, gigabyte 990FXA UD alaplapokon meg par am3+ alaplapon van ilyen higy mindketto 16x ban meg
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a válaszokat!
Alaplap cserén gondolkoztam de igy már inkább marad!
Meg van egyáltalán olyan lap ami mind a kát PCI-E kezeli 16 szorosan mert még nem láttam itt a boltokba mert amit én vettem azt monta az eladó hogy 16 szoros mind kettő utána néztem hogyha Cf- be menne akkor csak 4 szeres lenne!
0
0
0
0
equilibrium avatar
adam7: Játék függő hogy melyik teljesít jobban. Van ahol az 5670 cf a jobb, máshol meg az 5770.
Itt van két link ahol meg tudod nézni mit tud egymás ellen a két versenyző:
[LINK]

[LINK]

A másodiknál mondjuk 1GB-os 5670-esek vannak.

Összességében én azt mondom inkább az 5770-et válaszd.
Ahhoz nem kelll cf-re képes lap, valamint nincs olyan gond hogy esetleg nem működik a cf támogatás egyes játékoknál.
És ahogy Cooley is mondta, hiába kötöd össze a két 5670-et, az még nem jelenti azt hogy 1 GB vramod lesz. Egy gpu-nak továbbra is csak 512 MB jut.
0
0
0
0
Cooley avatar
adam7 írta:
mert én szerintem a két 5670-ven mert kettő van belőle és elvileg összeadódik Gpu mhz,meg ram mhz,meg a memória bit stb. ha jól tudom!

Hát ez nem így működik. Átlagosan 70-75%-os a hatásfoka a CF-nek, ráadásul 512MB-nyi vramod lenne, ami manapság már elég kevés. És ha 100%-os hatásfokú lenne a CF, akkor is épphogy erősebb lenne az 5770-nél magasabb fogyasztással... Mindenféleképpen az 5770-et válaszd.
0
0
0
0
niteforce avatar
ilyen kis karikbol nem eri meg cf-et epiteni, es szerintem ketto hd5670 sem gyorsabb
0
0
0
0
no avatar
mert én szerintem a két 5670-ven mert kettő van belőle és elvileg összeadódik Gpu mhz,meg ram mhz,meg a memória bit stb. ha jól tudom!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Szerintettek hogy a jobb ?

két darab

VTX3D Radeon HD5670 1GB DDR5 128Bit
Interface Type: PCI-E
Chipset: Radeon HD 5670
Memory size: 512MB
Core Clock Speed: 775Mhz
Memory Clock Speed: 4000Mhz
Stream Processors: 400
DX Supported: DX11
crossfirebe 8 szoros PCi-E

VAGY

Chip Típus: vapor-X HD5770
GPU Órajel: 860MHz
RAM Órajel: 4800MHz
Shader Órajel: N/A
Memória Mérete: 1GB
Memória Típus: GDDR5
Memória Bit: 128bit
Stream / Pixel Pipeline: 800
1 darab 16 szoros PCI-E
0
0
0
0
Cooley avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Képesek a mai videókártyák (pl egy sapphire radeon 5830) két kivetítős megjelenítésre?
Olyanra gondolok hogy van a videókártyán hdmi, dvi kimenet és egyikre a monitor van csatlakoztatva a másikra pedig egy tv és mindkét képernyőn ugyanaz az asztaltéma jelenik meg.

Persze. Variálható is, ugyan az, más vagy éppen megosztva jelenjen meg a 2 vagy több monitoron.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Képesek a mai videókártyák (pl egy sapphire radeon 5830) két kivetítős megjelenítésre?
Olyanra gondolok hogy van a videókártyán hdmi, dvi kimenet és egyikre a monitor van csatlakoztatva a másikra pedig egy tv és mindkét képernyőn ugyanaz az asztaltéma jelenik meg.
0
0
0
0
no avatar
a Powercolort ajánlom, jó hűtése van. a VTX3D a Powercolor leányvállalata ha jól tom 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Koppy96 írta:
Jaa, meg van mág az inno 3D meg a powercolor, ezek milyenek ?

a Power-t régen az oroszok hamisították az inno3d pedig régen volt
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Jaa, meg van mág az inno 3D meg a powercolor, ezek milyenek ?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Magyarországon vadi új Amerikába már régóta ismert!
0
0
0
0
aaron_ avatar
VTX3D viszonylag új gyártó, de eddig nem nagyon hallottam semmi rosszat róluk. ált olcsóbbak, szerintem jó márka.

club3d pedig valamivel több mint 10 éves német cég, szerintem teljesen korrektek.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
A club 3D és a VTX3D gyártók mennyire régiek, és mennyire megbízhatóak ??
0
0
0
0
axelfoly avatar
Osynho írta:
KB egy szint.

Köszi segítséget😀
Akkor majd azt veszem augusztusba,amelyik olcsóbb lesz.
0
0
0
0
jamie avatar
Mostanában sokat gondolkozok melyik videokártya érné meg 20.000ft-on alul.A GT 240 512 ddr5 vagy esetleg gt430 1gb ddr3... az a baj, hogy nem sokat konyítok ahhoz mi lenne jó egyáltalán a gépembe.
0
0
0
0
pukkancs avatar
equilibrium írta:
pukkancs írta:
hali! a Gigabyte GTX460 milyen Shader Modelt támogat?

5.0-át, mivel dx11-es kártya.

értem. kösz 😃
0
0
0
0
equilibrium avatar
pukkancs írta:

5.0-át, mivel dx11-es kártya.
0
0
0
0
pukkancs avatar
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Koppy96 írta:
hát őő
a gépem adatlapjának kitöltése során az 5.0-át (aohgy irták) csak 2 magosnál engedi 😃

Neeem, akkor lehet bejelölni a 5.0-át ha előtte bejelölöd a DirectX 11-et. Mert a csak a DX11-gyes VGA-k támogatják a Shader 5.0-át 😃
2 GPU mag az cask olyan kártyákon van amiknek a nevében benne van hogy x2 mint a prociknál 😀

HD 6990,GTX 590,HD 5970 stb. 😜
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok, egy HD6950 milyen hosszu ezzel a gigabyte 3 ventis hutessel?
0
0
0
0
Koppy96 avatar
hát őő
a gépem adatlapjának kitöltése során az 5.0-át (aohgy irták) csak 2 magosnál engedi 😃

Neeem, akkor lehet bejelölni a 5.0-át ha előtte bejelölöd a DirectX 11-et. Mert a csak a DX11-gyes VGA-k támogatják a Shader 5.0-át 😃
2 GPU mag az cask olyan kártyákon van amiknek a nevében benne van hogy x2 mint a prociknál 😀
0
0
0
0
bigbeagle01 avatar
Szerintetek a sapphire hd 5830 xtrem-et meddig lehet majd kapni mert már ipon-on és az edigitálnál se lehet (pedig nem rossz árban volt)
0
0
0
0
kaldyka avatar
Kmisi99 írta:
kaldyka írta:
MC MaRcI írta:
5.0

Köszönöm 😀

Eszerint akkor a GPU magjainak száma 2?
Bocs nem nagyon értek hozzá sokat 😃

Nem csak egy
Miből következtettél hogy kettő?

hát őő
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
gyenesmartin írta:
Davezorrr írta:
lessz egy noob kérdésem: Egy ati hd6770-hez vagy általában a grafkártyákhoz 4pines vagy 6pines tápcsatlakozó megy ?
6pines vagy a 6+2pines megy a kártyára.
tasiadam: De az NVIDIA szerint létezik.

6
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
gyenesmartin írta:
Davezorrr írta:
lessz egy noob kérdésem: Egy ati hd6770-hez vagy általában a grafkártyákhoz 4pines vagy 6pines tápcsatlakozó megy ?

1 hétig létezett 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Davezorrr írta:
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
gyenesmartin írta:
tasiadam írta:
gyenesmartin írta:
Van gts240 [LINK]

felsoroljam a G92es VGAkat? meglepődsz h mik vannak....: 8800GS,8800GT,8800GTS 512,9800GT,9800GTX,9800GTX+,9800GX2, GT130, GTS240 GTS250.

enyi jut eszembe hirtelen
[LINK]Erre csak ennyit szólnék.A gts240-est kiveheted a listádról.😆

tudom hogy nincs. ez is egy olyan kártya volt aminek jövőt akartak a DX10.1el de hát kinek kell mégegy G92.... hát de sikerült csinálni csak a kutyának nem kelett
0
0
0
0
Davezorrr avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
tasiadam írta:
gyenesmartin írta:
Van gts240 [LINK]

felsoroljam a G92es VGAkat? meglepődsz h mik vannak....: 8800GS,8800GT,8800GTS 512,9800GT,9800GTX,9800GTX+,9800GX2, GT130, GTS240 GTS250.

enyi jut eszembe hirtelen
[LINK]Erre csak ennyit szólnék.A gts240-est kiveheted a listádról.😆
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció