Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
😞 minnél elöbb megakarom rendelni az egyiket ...
srácok lenne 1 olyan kérdésem, hogy bármely ATI 6950-t (pl.: gigabyte 6950 OC) ki lehet moddolni 6970-re?
Mert ha igen akkor nem veszek 20ezerrel drégébban 70est ha 50-est kitudom moddolni
ha 2 gigás persze
Még véletlenül sem. Sok olyan nem referencia 2GB-os megoldás van, amit nem lehet. A Giga OC 6950-e meg 1GB-os, úgyhogy azt biztosan nem lehet.
srácok lenne 1 olyan kérdésem, hogy bármely ATI 6950-t (pl.: gigabyte 6950 OC) ki lehet moddolni 6970-re?
Mert ha igen akkor nem veszek 20ezerrel drégébban 70est ha 50-est kitudom moddolni
ha 2 gigás persze
Ahogy nézem, az XFX-nek gyári a hűtője, annál vannak halkabbak, az Msi-ét nem ismerem, de keress rá google-el. Egyébként természetesen lehet és érdemes is húzni a 460-asokat, szeretik is. 😜
XFX?szerintem EVGA akartál irni.
Jogos, sorry 😀
Ahogy nézem, az XFX-nek gyári a hűtője, annál vannak halkabbak, az Msi-ét nem ismerem, de keress rá google-el. Egyébként természetesen lehet és érdemes is húzni a 460-asokat, szeretik is. 😜
XFX?szerintem EVGA akartál irni.
Hali!
Szerintek ez jó kártya?Megéri 38000 forintért?
EVGA GTX460 1GB GDDR5 SuperClocked EE OC 01G-P3-1373-ER
MSI-ben jobb lenne meg ez olcsobb is kb 2000 Ft-vel.
Ezt ajánlom MSI-ben: MSI N460GTX-M2D1GD5/OC 1024MB
tudom hogy nem ez a lényeg de azért csinálhatták volna szebbre szerintem😃
Amúgy mennyire hangos ez a 2 kártya?És lehet-e húzni vagy felesleges?
Hali!
MSI-ben jobb lenne meg ez olcsobb is kb 2000 Ft-vel.
Ezt ajánlom MSI-ben: MSI N460GTX-M2D1GD5/OC 1024MB
Látom mások sem tudják felfogni ezt a nanométeres technikát😃, főleg az ívhegyesztővel😆, ezen jót nevettem. A PCI csatlakozót meg körfűrésszel vágják nem?
8000-es ipari hitachi flexel
az 5830 xtreme és a sima 5830 között mi a különbség? 😃
ahogy én olvastam a sapphire eboldalán és a hardver teszten nem olcsóbb és gagyibb hanem éppen a referenciát tuningolták és adják el a felesleges készleteket.
Ez olyan mintha a LGA775 QX9770öt elkezdenék árulni 10 ezerért tuningolva.
adok én nekik 200 amperes ívhegesztőt meg 3 darab 380as generátort 😃
adok én nekik minőségi alkatrészeket 😃
ahogy én olvastam a sapphire eboldalán és a hardver teszten nem olcsóbb és gagyibb hanem éppen a referenciát tuningolták és adják el a felesleges készleteket.
adok én nekik minőségi alkatrészeket 😃
kérdezni szeretném h a Sapphire videokartyákra miért mondják azt h nem jok???
aki marha az mondja csak.
az MSI R6950 Twin Forzr CF megeri? 130 ezer forint.
ez a sima? mert ebből van power edition
hát aki szeret bíbelődni meg nem idegbajos annak ajánlom a CF et, egyébként szerintem kezd egyre kiforrottabb lenni de nem éri meg rákölteni a pénzt. + kell vagy 850 W os táp is neki ha 3 vagy 4 karizol akkor szerintem 1KW 1.2KW, de ha működik a CF/SLI akkor tuti hogy nem futsz VGA limitbe 😃
Nem feltétlenül kell nagy táp. Pl egy 6870CF elég jó vétel, ~90eFt-ért lenyomja az 5970-et, egész jó tuningpotenciálja van, és nem zabál többet 300W-nál Furmark alatt(kevesebbet, mint egy GTX480, pedig jóval erősebb annál). Alapfeszes OC-vel egy jófajta 600W-os táp bőven elég egy ilyen konfignak. És miért kéne sokat bíbelődni vele? Ha van egy megfelelő lapod, beteszed a 2 kártyát, rá a hidat, engedélyezed a CF/SLI-t, és már kész is.
Sziasztok.
Láttam egyes alaplapokon hogy 2 - 3 db videókártya foglalattal rendelkeznek. Mire jók azok? Kiknek szánják azokat az alaplapokat? Annyi sejtésem van hogy Crossfire-t lehet rájuk építeni de miért jó az? Mitől jobb a két vga mint mondjuk egy, Egyáltalán ezek hogy működnek ha mondjuk két különböző vga van a gépben? Vagy ilyenkor ugyanolyan vga-t kell bele tenni?
Az átlagos hatásfoka a 2 kártyás CF/SLI-nek 75% körül mozog, azaz ha 2 ugyan olyan kártya van bent, az ~75%-kal gyorsabb lesz, mint az egy kártyás rendszer. Csak kevés olyan kártya van, ami együtt tud működni egy másfajtával, de azonos GPU-val, pl 5970-5870-5850, de ugyan olyat érdemes betenni. Illetve van a Lucid Hydra megoldása, azzal 2 különböző kártyát is egymás mellé tehetsz, akár egy nV-t és egy AMD-t is, de annak már nem olyan jó a hatásfoka szoftveres gondok miatt.
Láttam egyes alaplapokon hogy 2 - 3 db videókártya foglalattal rendelkeznek. Mire jók azok? Kiknek szánják azokat az alaplapokat? Annyi sejtésem van hogy Crossfire-t lehet rájuk építeni de miért jó az? Mitől jobb a két vga mint mondjuk egy, Egyáltalán ezek hogy működnek ha mondjuk két különböző vga van a gépben? Vagy ilyenkor ugyanolyan vga-t kell bele tenni?
internal graphics mode autorol allitsd at VGA-ra.
nekem az van itt h internal graphics mode és ott olyat lehet állitani h auto vagy 1mega vagy 8 mega ez a 3 lehetőség van
Szerintetek melyik éri meg jobban? i5-2500k GTX580-al vagy i7-2600k GTX570-el? 😃
videókártyának +tápkábelt dugtál be?
igen össze dugtam és a venti felpörög azt mondják h a biosba kell valamit csinálni de ahhoz nem értek
nekem bioszba igy vannak a cuccok primary graphics adapter = PCi express
internal graphics mode select = auto
Dvmt mode select = dvmt mode
onboard hd audio
frot panel
on board lan
ezek vannak chip set audio alatt...
van olyan h pci pnp configuration menü de ott semmi ilyen grafikos cucc ninics
bekötöm ahogy kell, de amikor elindítom a gépet a monitor készenléti állapotban marad nem kapcsol be...
Ramokat meg igazitottam stb de semmi változás..
pls Sos
Vettem egy GF9800gt PCI-E 512mb DDR3 256Bit-es vga-t és amikor beteszem a gépbe mindent jol bekapcsolom a gépet és a monitor olyan mintha be se lenne kapcsolva valaki tudna valamit javasolni?
VGa vagy DVI-vel van összekötve? Mert ha DVI-vel akkor és a videókártya kivezetése analóg, akkor ne várj csodát.
VGAval van de nem jó :/
pl.:én mikor a boltban vettem az alaplapomat az elöttem lévő ficko vette egy I7 2600K.Utána az eladó megkérdezte minek kel ekkora poci ő azt mondta hogy internetezésre.😲😲