Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Yodadeejay avatar
akkor ha veszek 1 hang karit jó lesz ?
amúgy van nekem 1 hang kari, csak nem találok hozzá drivert :S
0
0
0
0
roberto888 avatar
Az alaplapi hangkártyák hátránya. Rengeteg elektromos zaj szűrődik bele a hangokba, mert fizikailag egy áramkörön van minden más alkatrésszel. Ezért jobbak a bővítőkártyás és az USB-s hangkártyák.
0
0
0
0
khaled98 avatar
penzessandor írta:
cső, van 1 olyan gondom, hogy a fejhallgatóm nagyon recseg, mitől lehet ? semmi baja a fejhallgatónak, mivel ki próbáltam telón.
talán meghal az alaplapi hang kártya? : O

nekem a hangszóróm recseg, és valahogy összeköttetésben van az egérrel, meggörgetem és recseg de csak addig amíg görgetem , ja meg a hdd-vel nem tudom mi közük van egymáshoz, másik gépnél nem csinálja ezt csak simán recseg... Ha telón jó akkor valszeg a hangkari, drivert frissíts, bár nemtom sok értelme van-e
0
0
0
0
Yodadeejay avatar
cső, van 1 olyan gondom, hogy a fejhallgatóm nagyon recseg, mitől lehet ? semmi baja a fejhallgatónak, mivel ki próbáltam telón.
talán meghal az alaplapi hang kártya? : O
0
0
0
0
no avatar
khaled98 írta:
az mért van hogy ac freezer 13 pro+ mx-2-es pasztával 45 fokos alapon a procim?? lehetséges azért mert megrepedt az a műanyag keret amire rácsavarozom a hűtőt?

Nekem is olyanom van és idle-be nem változott a a hőmérséklet a gyárihoz képest, de terhelésnél viszont igen.Igazából a processzorok inkább nagyobb hőfoktól kezdenek pontosan mérni idlet nem érdemes figyelembe venni.Azt nézd meg, hogy elkezded terhelni nem-e ugrik fel a hőmérséklet nagyon, mert akkor illesztési gondok vannak az 100% pl mondjuk alapba 40 fokos és elkezded terhelni rögtön 55-60 fokra ugrik akkor rossz a felhelyezés.Remélem tudtam segíteni =)
0
0
0
0
khaled98 avatar
az mért van hogy ac freezer 13 pro+ mx-2-es pasztával 45 fokos alapon a procim?? lehetséges azért mert megrepedt az a műanyag keret amire rácsavarozom a hűtőt?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mondjuk a KMplayert is sikerült feltelepítenem rá. Pedig az se támogatja a 2000-et.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Más a kernel, ezért írják rá, hogy csak XP-től felfelé jó valami.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
apetit1989 írta:
A 2000-es win már NTFS alapú, tehát elméletileg elindul rajta minden olyan játék, ami megy XP-n. Elméletileg.

ez érdekes dolog. Mert több program is felment 2000-re, ami csak Xp-től felfelé támogatja az op.rendszereket.
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! az artic cooling freezer 7 pro rev 2 befér ha 13.5cm 14cm hely van neki a házban?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
A 2000-es win már NTFS alapú, tehát elméletileg elindul rajta minden olyan játék, ami megy XP-n. Elméletileg.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az normális, hogy elindul Windows 2000-en olyan játék, amely nem támogatja?

Governor of Poker nevű játékról van szó (letöltött verzió, tehát nem az online flash-ről beszélek).

2008-as játékról van szó.

Operating System:
Windows XP , Vista, Mac OS, Windows 7

[LINK]
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Adam819 írta:
Egy intel celeron E1600-as proci kihajt egy Gigabyte Nvidia GT520 Silent videókártyát?

Simán, de ha lehet akkor ne 64 bites kártyát vegyél. Legyen legalább 128 😀
0
0
0
0
Adam819 avatar
Egy intel celeron E1600-as proci kihajt egy Gigabyte Nvidia GT520 Silent videókártyát?
0
0
0
0
odie992 avatar
https://kepfeltoltes.hu/120728/wtfintegrated_www.kepfeltoltes.hu_.png

Integrált videókártya..

----

Játékoknál "textúra hibát" hoz létre, ami így néz ki:

https://kepfeltoltes.hu/120728/shot0000_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

(Ott egy csík a helikopterből, illetve átlehet látni rajta 1-2 helyen)

Nem csak Call of Duty 4-nél jön ez elő, hanem Diablo 3-nál is (egy idő után ki is dob Crash miatt), Dark MEssiah Might and Magic-nél is, illetve Trackmania Nations Forever-nél is. Nem lehet ezt valahogy orvosolni, amíg nem jön meg a szervízből a videókártyám?
0
0
0
0
patrikk911 avatar
erről mit gondoltok megéri, jó?
1x Playstation 3 Slim 320 GB-os alapgép

1x Dualshock 3 Wireless Controller
1x Battlefield 3 játékszoftver
1x USB töltő kábel kontrollerhez
1x AV kábel és SCART átalakító
2x USB 2.0 port
HDMI 1.4 kimenet
Beépített Wi-fi hálókártya (802.11 b/g)
Blu-Ray multimédia lejátszó
Beépített internetböngésző
7 magos CELL processzor
7.1 Dolby Digital hangzás
Full HD felbontás (1920x1080)
6.8000 ft
0
0
0
0
niteforce avatar
https://kepfeltoltes.hu/120727/hiba_www.kepfeltoltes.hu_.png

Sziasztok indítanám az Ableton-t, és ezt a hibát írja ki. Mi ez?
0
0
0
0
no avatar
Na megint lenne egy kérdésem, hogy VID Voltage Range nem a Vcore max feszültségét jelenti ugye?Én úgy tudom, hogy nem azt jelenti, de a biztonság kedvéért megkérdezem. =)
0
0
0
0
Cooley avatar
Ez tipikus drájver probléma. Pucold le teljesen a mostanit, és tedd fel a legfrissebbet. Szerintem utána nem lesz gond.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Első körben vírusra gyanakodnék. Végezz el egy virusírtást. Ha ez nem válik be, akkor próbálj meg egy driver cserét. Bár ha a driver lenne a rossz, akkor mindig hulladék lenne.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
akos328 írta:
Gyors segítség kellene! Már kb 1 hónapja furcsaságok történnek a gépemmel, de most jutottam el h érdeklődjek.
Bekapcsolom a gépet, és van vmikor elmegy a hang, de nincs baj a hangkártyával, hangszórókkal, mert amikor újraindítom a gépet, utána jó.
Nem minden bekapcsoláskor történik, néha-néha, és nem is rögtön a bekapcsolás után.
Nah most, ha ez történik, akkor ilyen dolgok is történnek: Winamp számlálója leáll, mintha nem menne a zene, VLC-nél ilyenkor semmi se indul el, játékok beszaggatnak.
Ezeket azért próbáltam ki amikor próbálgattam mi lehet a rossz. ilyenkor ment a winamp és láttam h áll a számláló, tehát nem hangeszközökkel van a baj, hanem vmi szoftveres marhaság. Esetleg vírus? vagy driver, mi lehet a gond?

én vírust mondok
0
0
0
0
akos328 avatar
Gyors segítség kellene! Már kb 1 hónapja furcsaságok történnek a gépemmel, de most jutottam el h érdeklődjek.
Bekapcsolom a gépet, és van vmikor elmegy a hang, de nincs baj a hangkártyával, hangszórókkal, mert amikor újraindítom a gépet, utána jó.
Nem minden bekapcsoláskor történik, néha-néha, és nem is rögtön a bekapcsolás után.
Nah most, ha ez történik, akkor ilyen dolgok is történnek: Winamp számlálója leáll, mintha nem menne a zene, VLC-nél ilyenkor semmi se indul el, játékok beszaggatnak.
Ezeket azért próbáltam ki amikor próbálgattam mi lehet a rossz. ilyenkor ment a winamp és láttam h áll a számláló, tehát nem hangeszközökkel van a baj, hanem vmi szoftveres marhaság. Esetleg vírus? vagy driver, mi lehet a gond?
0
0
0
0
Thomech avatar
Sziasztok 😃
Szerintetek ez a monitor meg ér 40E Ft ott? Nekem eléggé bejön, de ti szerintetek elég felszerelt? Az LG jó márka monitorok, tv-k nél?
A segítséget köszönöm előre is! 😀
[LINK]
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Superlompos írta:
Devis írta:
pentiumok jól húzhatóak, nem melegszenek annyira (e5700-et húztam, 400mhz-től +1-2 fok volt kb)

A pentium dual core jobban húzható, mint a core 2 duo?

Mert úgy tudom, hogy a pentium dual core egy kicsit butított.

nem butított csak más a technológia, van E5700ból C2D és DC is vagy valami ilyesmi tesztet láttam és a 2 dettó ugyan az
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Gyorsabbank gyorsabb lesz. Főleg ott, ahol proci limit van.
0
0
0
0
no avatar
GokuTM írta:
lien93 írta:
4Ghz-en mit tudna kihajtani szerintetek?

Lényegében semmivel többet, mint alapon.
Amit alapon nem hajt ki, azt OC-val sem fogja tudni.

HD4850/HD4870

Kár... de azé nem veszem vissza alapra, mert a win7 élményindex azért 6.4-ről 6.9 lett.(Tudom arra nem szabad hallgatni meg szart se ér de azé mégiscsak valami gyorsabb lett.) kösz a választ.
0
0
0
0
no avatar
4Ghz-en mit tudna kihajtani szerintetek?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Devis írta:
pentiumok jól húzhatóak, nem melegszenek annyira (e5700-et húztam, 400mhz-től +1-2 fok volt kb)

A pentium dual core jobban húzható, mint a core 2 duo?

Mert úgy tudom, hogy a pentium dual core egy kicsit butított.
0
0
0
0
no avatar
GokuTM írta:
lien93 írta:
sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy a processzorom milyen vga-t tudna kihajtani max?Most 3.8 megy minden ***án, de tud 4,2-4,6 on is menni mindenféle melegedési probléma nélkül(köszönhetően egy ARCTIC COOLING Freezer 13 PRO hűtőnek) szóval mit tudna kihajtani mondjuk 4-4.2Ghz-en?

4,6Ghz-en??

Nem értem pontosan mi a kérdés ezért két választ adok.
1. 4,6Ghz-en milyen vga a max.
2. 4,6Ghz 400 as FSB-vel érem el csak felesleges egy ilyen harmatgyenge VGA-hoz mint ami most van, igaz még 3,8 is felesleg mert nem lett több FPS-em tőle, de amikor már a vga gpu +memóriát emeltem meg akkor lett +FPS.

szerk.: most 1.32 megy minden stabil prime95 ment 2 órát nem volt probléma, tudom legalább 6-7 órát kellene futtatni 😜 a max hőmérséklet meg 49 °C.
0
0
0
0
Devis avatar
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem hangzik rosszul. De oda elég sok fesz kell szerintem. A 4 Ghz reális, de afölött szerintem igencsak megnő a fesz igény. Sajnos nekem az E7500 csak 4 GHz-en megy, pedig próbáltam a 4200-at is, de oda is kevés volt az 1,6V.
0
0
0
0
no avatar
sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy a processzorom milyen vga-t tudna kihajtani max?Most 3.8 megy minden ***án, de tud 4,2-4,6 on is menni mindenféle melegedési probléma nélkül(köszönhetően egy ARCTIC COOLING Freezer 13 PRO hűtőnek) szóval mit tudna kihajtani mondjuk 4-4.2Ghz-en?
0
0
0
0
niteforce avatar
Akkor talan inkabb a dana... Mert azt ugye ki tudod probalni. Meg a mercury a legszarabb tap
0
0
0
0
no avatar
havi 1-2 óra használatra nemakarok jöbbat 😃
szal meik?😃
0
0
0
0
nyozo avatar
inkább több pénzért vegyél egy márkásat és ne ilyen noname-et!
0
0
0
0
niteforce avatar
Mindketto szar...
Vegyel egy FSPt 3K ert
0
0
0
0
no avatar
sziasztok..venni akarok egy min 300w os tápot.-..namost 2-őt találtam de nemtudom eldönteni meik 😃
Mercury 300w 1500 ft
Dana 300w 1200 ft 😃 (az utobbinál hozzákel tenem személyesen áttudom venni és megis mutatják h müködik) 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
marko10 írta:
a Thermaltake tápokról mi a véleményetek?

nem rosszak
0
0
0
0
no avatar
a Thermaltake tápokról mi a véleményetek?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ja ha nem kell extrém játékra meg videószerkesztés stb akkor elég a 4gb.
0
0
0
0
rafferd avatar
minek akarsz 8gigát? 😆
0
0
0
0
hamagyorsan avatar
Sziasztok.
Egy olyan laptophoz,mint az enyém(nem egy erőmű) elég 4GB ram is,vagy vegyek bele 8GB-ot?
0
0
0
0
komorszabi avatar
Sikerült megcsinálni,de eléggé sokat kellett varázsolni😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
komorszabi írta:
Hi,
Kellene egy kis segítég. A probléma a következő:
Megdöglött a Thrustmaster ferrari gt kormányom most el lett küldve a szervízbe de ki tudja h menny idő mire megcsinálják, de addig is szeretnék rFactorozni, Szóval: Van itthon 1 botkormány és azzal tudom állítani a gázt meg a féket de egér irányítás nincs az rF-ben mint a Gtr2-ben. Azt szeretném ha tudnék kormányozni az egérrel. Ez valahogyan megvalósítható?

esetleg úgy hogy bal és jobb egérgomb
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Athis18 írta:
Sziaztok!
Olyan gondunk akadt, hogy TFT monitorunknál a fényerő kb. már maximumra van állitva, viszont a kép még mindig sötét. Ötleteket várnék, hogy ez mitöl lehet, illetve hogyan lehet orvosolni ezt a fajta problémát?

Köszönöm

Szia!

Kontraszt volt fennébb véve?

Ha a kontraszt fennébbvételével sem változik, akkor a monitor haldoklik...
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziaztok!
Olyan gondunk akadt, hogy TFT monitorunknál a fényerő kb. már maximumra van állitva, viszont a kép még mindig sötét. Ötleteket várnék, hogy ez mitöl lehet, illetve hogyan lehet orvosolni ezt a fajta problémát?

Köszönöm
0
0
0
0
komorszabi avatar
Hi,
Kellene egy kis segítég. A probléma a következő:
Megdöglött a Thrustmaster ferrari gt kormányom most el lett küldve a szervízbe de ki tudja h menny idő mire megcsinálják, de addig is szeretnék rFactorozni, Szóval: Van itthon 1 botkormány és azzal tudom állítani a gázt meg a féket de egér irányítás nincs az rF-ben mint a Gtr2-ben. Azt szeretném ha tudnék kormányozni az egérrel. Ez valahogyan megvalósítható?
0
0
0
0
no avatar
összeraktam egy gépet. mit szoltok hozzá? főként játékra használnám. gépeim között van. várom a véleményeket. köszönöm.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Optimusz08 írta:
értem. de 2.2 helyett 3.2 között mennyi fps el tud többet. kb??

ezt így nem lehet megmondani
0
0
0
0
no avatar
értem. de 2.2 helyett 3.2 között mennyi fps el tud többet. kb??
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció