Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Nem lehet feloldani a 4. magot?
A HD5830cal 1024ben vagy 1280ban meddig lennék el tovább vga csere nélkül ?
axelfoly: megbízható
koppy: 200W-ot akkora felbontáson soha nem fog enni. sztem max 100-120
Jaa basszus, akkr azért csodálkoztam mert nem gondolkoztam 😂😂 Az a 175 csak max fogyasztás vagyis csak akkor fogyaszt annyit, ha max terhelés alatt van ami gondolom FulHDban pl egy Metro 2033 😂 Oké, akkor szerintem az lesz. de azért még 2 kérdés: HD5770nel mennyit enne ugyan ezen körülnmények között.
És kihajtaná-e a procim az 5830-cat ?
ha nem gyári hűtőd van akkor egy picit sztem tuningolj rajta. olyan 3.2-3.3ghz-ig. ha gyári van rajta akkor sincs semmi max proc. limited lesz mint nekem, bár neked lényegesen kisebb. ha van proc limited akkor mindentt felpakolsz maxra (kiv felbontás) így kisebb lesz a proc. limit mértéke.
5770-nel mivel a tdp-je 108W-on van így sztem egyértelmű a válasz 😃
axelfoly: megbízható
Jaa basszus, akkr azért csodálkoztam mert nem gondolkoztam 😂😂 Az a 175 csak max fogyasztás vagyis csak akkor fogyaszt annyit, ha max terhelés alatt van ami gondolom FulHDban pl egy Metro 2033 😂 Oké, akkor szerintem az lesz. de azért még 2 kérdés: HD5770nel mennyit enne ugyan ezen körülnmények között.
És kihajtaná-e a procim az 5830-cat ?
Sziasztok!
Melyik a jobb kártya?
PALIT GTX460 1GB vs MSI N460GTX-M2D1GD5/OC N460GTX 1GB
MSI N460GTX-M2D1GD5/OC N460GTX 1GB
palit megbízható márka?
Megkérdeztem már Prohardveren azt mondták KB 200Wtot eszik majd a gépem terhelve, Idle ( gondolom terheletlenül ) 80-85W. Ha ez tényleg így van akkor mehet, de itt is kikérem a véleményeket 😀
Ja meg azt is hogy napi 40Ft kb
Szerk.: meg ugye nem ártana még minimum 2GB ram. A nagy gond hogy baromira nem úgy jött össze a nyárimunka mint gondoltam, igaz még itt van egy hónap, de már nem sok esélyt látok rá hogy legyen valami...
Nyár elején összeszedtem 13E forintot, ennyim van 😞 Ha nem vert volna át Harveraprón az a szemét akkor most lenne egy msi 5770em 😞
Köszönöm azoknak, akik segítettek VGA-t választani, és azoknak is akik másban segítettek! Ja, és a Radeon HD4650 milyen a Diretcx-e vagy mi.
Direct X 10.1 és SM 4.1 😃
És szívesen a helpet 😃
Quadgame: Nem vagyok biztos benne hogy 5830 annyira kell nekem 1024es felbontás mellett... Eddig semmi sem hatott meg annyira hogy 5770 helyett 5830 legyen. Bár jöhetnek az észérvek 😃
Az is a baj hogy Hardverapron 5770et már találok 18-21 ért is 5830cat meg min 21500 ért...
Synda:Nekem MSI Hawk 5770 van,és nagyon állat kari 😃 Jól van,nem annyira de nekem bejön 😀
Koppy96:Az Sapphire 😃
Azt tudom hogy Sapphire, csak a nevét nem.
Osynho.: Mert a 5830 egy árban van az 5770nel ?
HD 5830 28 000Ft
Synda:Nekem MSI Hawk 5770 van,és nagyon állat kari 😃 Jól van,nem annyira de nekem bejön 😀
Azt tudom hogy Sapphire, csak a nevét nem.
Osynho.: Mert a 5830 egy árban van az 5770nel ?
Sziasztok!
Melyik a jobb kártya?
köszi segítséget😀
5770-et nem érdemes venni 25ezres 5830 mellett. 😀
Amikor még én vettem,akkor nem volt ilyen jó árba a HD 58** széria 😀
Sziasztok!
Melyik a jobb kártya?
radeon hd4650 milyen pixel shader támogatásu?
4.1
Melyik a jobb kártya?
hardX.: Én nem akarom húzni, az árától függ majd, meg hogy mennyi pénzem lesz, a New Edition is tetszik, úgyhogy nem kell feltétlenül Vaporx
Szerk.: Most nézem, ez sem tűnik rossznak, nem tom ez milyen de ez is szép: [LINK]
Nekem a mostani is elég alacsony felbontáson, hát még egy ilyen állat 😆
A PCS+ mit jelent a végén ?
"Az extra jelen esetben a cooler kézi szabályzásának lehetősége, ami valóban flexibilitást kölcsönöz a terméknek. Ha valaki „csak” a 900 MHz-es GPU órajelen szeretné járatni a cuccot, az nem kell, hogy belenyúljon a vezérlésbe, azonban aki szeretné tovább húzni az órajeleket, biztonságosan teheti - némi plusz fordulatszámot adva a hűtőnek. Az új rendszernek köszönhetően amúgy a Vortex közel 15 fokkal hűvösebb referencia társainál, pedig grafikus magja és memóriái is gyári tuningban részesültek. Ez a számok nyelvén 900 MHz-es GPU-t és 4900 MHz-es (1GB GDDR5) memóriákat jelent."
Bocsi az istenkáromlásért ( Hardver-tesztről való 😂😂 )
mondjuk sapphire New Editiont [LINK]
Vagy egy szintén állat Vapor-X et [LINK]
Viszont ezt most találtam, de nem tudom mennyire megbízható, és milyen árban van de ez sem rossz :[LINK]
én is most veszek majd gépet és pl nekem sincs több lóvém karira 10-14 e Ft-nál, de pl vatera, hardverapró és 14 ért használt HD4850 512 MB et veszel, ami mondjuk ki nem rossz kártya játékra. Ugyan ennyi pénzért meg rádsóznak valami DX11 es gyagyvadékot és semmire nem jó. Am tegnap előtt néztem HD5570 est 13 ér, az jó gaméra?
😆 Ez vicces, főleg így az utolsó kérdéssel, elmondod, hogy a HD4850 a legjobb választás, annyiért meg csak D11-es "gyagyvadékot" lehet venni majd megkérdezed a HD5570 jó gaméra? 😆
Nem nem jó! HD4850, 17k-ért van Hd4870 is.
Átkozom magam hogy nem itt kérdeztem előbb 😞 Múlt nyáron 93Eből jobb gépet vettem volna, és nem kéne most VGAval sz*rakodnom meg nem kellett volna tápot vennem 😕
A 11.7-et friss oprendszerre tetted fel? Vagy egy régebbi driver után? Utóbbi esetben rendesen lepucoltada régit?
ami 2 napja jött ki.
Most nem rég vettem a gépemet és az a gondom van h a VGA ( Gigabyte Radeon HD6950 1Gb) vmiért nem teljesen jó... Olyat csinál minden játéknál h belépek most pl.: Crysis 2 full graf meg minden 50-60 fps és befagy a kép aztán kilépek és ezt írja "Az AMD driver képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt." :S Pedig legújabb driver van fent. Ha vki hasonlót tapasztalt vagy tud erre vmi megoldást az írjon PLS!!!!
KÖSZÖNÖM ELŐRE IS!!!
Most néztem youtubeon hogy : gameplay on HD4650 és kiadott egy csomót pl "Crysis 2 pc gameplay ATI HD 4650 test ADVANCED SETTING" egész jól tolja az a kari is, de szerintem a felbontást ne tolták az egekbe 😃
a 4650 egy kalapsza.....
Szerkessz, ne pedig egy ?-et rakj 2. hszként 😂
inkább játékokra. low vagy mediumon legalább a witcher 2
Na igen, witcher 2.. én is nagy fan vagyok, meg is van premium kiadásban 😂 Szerintem 5450 en és 5550en nem menne minimumon se anélkül hogy szaggat végig😕 + 3-4 E forintot nem tudtok rászánni ? És akkor ott van amit niteforce ír vagy a HD4670 ami most van nekem, azon toltam végig max-mediumon 😂
"at a lag miatt ajanlunk erosebb VGA-t" Meg ez is igen...