Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
Akkor ne ilyet vegyél.
ha használt is jó akkor a legjobb egy HD5850 lenne
ha ragaszkodnál az újhoz akkor HD6790, kicsit kevesebbért HD7750.
0
0
0
0
Hagrid avatar
niteforce írta:
Hagrid írta:
Point Of View GeForce GT630 2048MB PCIe vélemény?

A 2 giga parasztvakítás, ezeknek 512MB is bőven elég.
Mennyi pénzed van VGA-ra?

Hát max 20-25 esetleg 30k
0
0
0
0
niteforce avatar
Hagrid írta:

A 2 giga parasztvakítás, ezeknek 512MB is bőven elég.
Mennyi pénzed van VGA-ra?
0
0
0
0
Hagrid avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
9KICSIROLI9 írta:
és melyiket? mert próbáltam az alap cd-n lévövel is és a legfrissebbel is

Mondjuk a 12.4-et. Az elég jó.
Illetve mindkettő tápkábele be van dugva a VGA-nak?
0
0
0
0
Rockland avatar
és melyiket? mert próbáltam az alap cd-n lévövel is és a legfrissebbel is
0
0
0
0
niteforce avatar
Értem, akkor driver hiba lehet.
Tegyél fel egy másik drivert, mindegy melyiket, csak ne azt amit most raktál fel.
0
0
0
0
Rockland avatar
de ha felrakom a drivert akkor lefagy egyböl induláskor a gép hogy változtassam meg?
0
0
0
0
niteforce avatar
9KICSIROLI9 írta:
Vettem nemrég egy Sapphire HD 6950 2GB OC vga-t beraktam a gépbe meg felraktam a drivert..
elején mentek is a játékok stb
utána elkezdett megfagyni egy 10mp-re a gép játék közbe és vpu recover-t irt ki stb-t irtkált ki.
Win7 és Xp-nél is,
egy idö mulva meg lefagyott a képernyö kockákba utána elsötétült és ujraindult a gép
akkor ujraraktam win7-et
ugyanugy csinálta,
ujra raktam Xp-vel azzal is csinálta
uj driverrel is próbáltam :/

Valami tipp hogy mi lehet a baja ? légyszi valaki segitsen :|

emelj egy kis GPU feszültséget a Sapphire TRIXX-el, az szerintem segíteni fog! 😀
0
0
0
0
Rockland avatar
Vettem nemrég egy Sapphire HD 6950 2GB OC vga-t beraktam a gépbe meg felraktam a drivert..
elején mentek is a játékok stb
utána elkezdett megfagyni egy 10mp-re a gép játék közbe és vpu recover-t irt ki stb-t irtkált ki.
Win7 és Xp-nél is,
egy idö mulva meg lefagyott a képernyö kockákba utána elsötétült és ujraindult a gép
akkor ujraraktam win7-et
ugyanugy csinálta,
ujra raktam Xp-vel azzal is csinálta
uj driverrel is próbáltam :/

Valami tipp hogy mi lehet a baja ? légyszi valaki segitsen :|
0
0
0
0
Bicike avatar
Sziasztok!
Van egy 4GB-os Kingstone pendrive-om- s tegnap filmet néztünk róla, amikor az egyik pillanatban leállt a pendrive, a gép felismeri, de azt írja ki, hogy helyezzek be egy lemezt az E: meghajtóba (magyarul nem ismeri fel) és olyan film van rajta, amit rég letöröltünk. Valami javítóprogram van hozzá?

Még egy: Linux Ubuntu op. rendszeren hogyan lehet kihúzni ikonokat, pl. úgy, hogy beírom, hogy gépigény.hu és azt kihúzom az asztalra, Windos-nál ez működik, de Ubuntu valamiért nem engedi.

A válaszokat P.Ü.-ben kaphatnám?
Előre is köszi,
Dávid
0
0
0
0
nyozo avatar
Hagrid írta:
nyozo írta:
Hagrid írta:
Kmisi99 írta:
Egyik se. Az egy 775 ös se jó ár érték arányú hülyeség már arra fejleszteni.

Ideiglenesen kéne,tudom hogy nem érdemes,de valami olyan kéne ami olcsó,de nem szar.

használtba vagy újba gondolkozol?

Hát inkább új,de lehet használt is.

Ha nem kell tuningra meg ilyenekre akkor vegyél használtan egy gigabyte g31-et ideiglenes használatra jó és még integrált vga kari is van benne 6k-ért már kapsz is ph-n

Jah és kérdeznék valamit az normális ha az én konfigomon 1920x1080 8xaa minden maxon van olyan hogy a race drive grid lemegy az fps 38-40-re???
0
0
0
0
Hagrid avatar
nyozo írta:
Hagrid írta:
Kmisi99 írta:

Ideiglenesen kéne,tudom hogy nem érdemes,de valami olyan kéne ami olcsó,de nem szar.

Hát inkább új,de lehet használt is.
0
0
0
0
nyozo avatar
Hagrid írta:
Kmisi99 írta:

0
0
0
0
Hagrid avatar
Kmisi99 írta:

0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0
Hagrid avatar
Melyik a legjobb lga775-ös lap amiben pcie van?(jó ár/érték arány)
0
0
0
0
niteforce avatar
Csak egy aranyszabály van, hogy ami nem akarja az igazságot, azt ne erőltesd 😀
Jó a CPU coolert lehet hogy meg kell nyomni hogy felmenjen, de ilyenkor vigyázni kell.
A CPU-t tilos megnyomni, ha a helyére esik akkor jó, ne erőltesd 😀

Mielőtt hozzálátsz fogj meg egy földelt dolgot, csapot, villámhárítót (ezt lehetőleg ne viharban 😂 )
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ducky írta:
Ha veszek egy gépet, és én akarom összerakni, akkor nekem nem kell semmiféle csavart beszereznem, hanem adnak hozzá? És ha igen, mihez adják? Alaplaphoz, illetve házhoz? És ha beakarok szerelni winyót, ahhoz is adnak?
elite 311 lesz a ház.
továbbá amikor rakom rá a stock cpu fan-t, akkor ha véletlenül egy kicsit meghajlik a lap, az nem baj? 😀

Állj rá yotubue on a pc összerakós videókra nézz meg jó sokat figyelmesen és akkor már lesz elképzelés. Mert könnyen hazavághatod a gépet ha nem értesz hozzá. Esetleg ha van régi gép ami már nem kell azt szedd szét majd rakd újra össze próbálgasd mit hogy érdemes.
[url]http://www.youtube.com/results?search_query=pc+assembling&oq=pc+ass&gs_l=youtube.3.0.0l10.283.2848.0.4191.10.7.2.1.1.0.96.551.7.7.0...0.0...1ac.NL8AWqihM-0[/url]
0
0
0
0
Ducky avatar
akos328 írta:
Ducky írta:
akos328 írta:
én az alaplapho csavart nem kaptam, de a legolcsóbb lapot is vettem. elképzelhető, h drágább laphoz adnak csavart, de házhoz mindenlépp, annyit h a Winchestert is felfogadhatod.
Egyedül még a VGA-t kell csavarozni az I/O portnál hátul, de ahhoz is kapsz elég csavart. neked semmit nem kell venned.

A lapnak nem tesz túl jót ha origamiznak vele, de nem akkora baj, ha kicsit erősebbet odanyomod a FAN-t, de ne lukadjon át azért 😃

És ilyen lábacskákat is adnak a lap alá? Vagy inkább megéri az a 2000Ft hogy összerakják? Ha összerakják akkor szerinted figyelembe veszik a kábel-menedzsmentet?😀

tulajdonképpen nagyon elrontani nem lehet, de 1re nagyon figyelj ha távtartókat tedd be az alaplap alá a hátlapi panelhez 😃

Köszönöm a segítségeket! 😃
0
0
0
0
akos328 avatar
Ducky írta:
akos328 írta:
én az alaplapho csavart nem kaptam, de a legolcsóbb lapot is vettem. elképzelhető, h drágább laphoz adnak csavart, de házhoz mindenlépp, annyit h a Winchestert is felfogadhatod.
Egyedül még a VGA-t kell csavarozni az I/O portnál hátul, de ahhoz is kapsz elég csavart. neked semmit nem kell venned.

A lapnak nem tesz túl jót ha origamiznak vele, de nem akkora baj, ha kicsit erősebbet odanyomod a FAN-t, de ne lukadjon át azért 😃

És ilyen lábacskákat is adnak a lap alá? Vagy inkább megéri az a 2000Ft hogy összerakják? Ha összerakják akkor szerinted figyelembe veszik a kábel-menedzsmentet?😀

tulajdonképpen nagyon elrontani nem lehet, de 1re nagyon figyelj ha távtartókat tedd be az alaplap alá a hátlapi panelhez 😃
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Minden házhoz adnak mindenféle csavart. Alaplaprögzítő csavart is.
A modernebb házakban egyébként nem csavarokkal rögzülnek a komponensek, hanem specifikus műanyag platformokkal.
Az bővítőkártyák pedig rázáródós patentekkel rögzülnek.
0
0
0
0
Ducky avatar
Scoutmap300 írta:
uff

Mi a baj? Nem azért van az oldal, hogy lehessen kérdezni? 😀
0
0
0
0
unknown user avatar
Ducky írta:
akos328 írta:

Hát ha nem értesz nagyon a gépösszerakáshoz akkor inkább rakasd össze. 2000 forint nem nagy pénz érte. De amúgy meg nem nagy ördöngöség összerakni egy gépet.
Hát ez összerakótól függ. Vannak akik csak behánnyák és majd elhelyezed magadnak, de vannak akik odafigyelnek rá. De többségében azért rendesen elrakják.
0
0
0
0
Ducky avatar
akos328 írta:

0
0
0
0
akos328 avatar

0
0
0
0
Ducky avatar
Ha veszek egy gépet, és én akarom összerakni, akkor nekem nem kell semmiféle csavart beszereznem, hanem adnak hozzá? És ha igen, mihez adják? Alaplaphoz, illetve házhoz? És ha beakarok szerelni winyót, ahhoz is adnak?
elite 311 lesz a ház.
továbbá amikor rakom rá a stock cpu fan-t, akkor ha véletlenül egy kicsit meghajlik a lap, az nem baj? 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
Viszont ha egy AMD Llano rendszert összetudnál rakni, most gyorsan összeválogattam olcsobbat.hu-n, CPU+lap+RAM+TÁP 47.000 Ft-ből kijön, és teljesen új a gép
Ráadásul nem is legkisebb CPU-t néztem hanem egy A6-sat. A4-es az 4 ezerrel olcsóbb.
Ezekben olyan VGA van h HD filmekhez, netezéshez, kisebb játékokhoz (CoD4 mondjuk) teljesen jó.
Aztán ha gyűjtesz még belerakhatsz egy másik VGA-t CF-be már a komolyabb játékok is szépen mennek. Ráadásul ha nagyon sok pénzt szedsz össze, mondjuk 70-80K-t akkor egy A8-as CPut is belevághatsz a gépbe és akkor nincs akadály a vas előtt.
De 45-50-ből meglehet oldani új gépet felhasználói használatra.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ahhoz nem kell Win7. S akkor ingyen megúszod.

Ráadásul nagyon gyenge 2 magosat tudnál belerakni. Nem viccből írtam, hogy ezt a gépet nem érdemes már fejleszteni.
0
0
0
0
molfer98 avatar
Vagy ha csak windows 7-el filmet nézni és netezni kéne? Akkor a mostani gépbe egy kétmagos proci + 2 gb-ram elég lenne?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Elég lenne. Táp: Chieftec CTG 400, vagy FSP Hexa 400W (újonnan). VGA pedig egy 4850 (használtan).
0
0
0
0
molfer98 avatar
Superlompos írta:
Jó lenne, de a táp kukás, szóval ha veszel bele egyet, akkor +10k, ráadásul egy VGA-t is kéne rakin, ami megint csak + 10k (ez használtra vonatkozik), s az összeg 58k.

Akkor egy ilyen elég lenne minimumra?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Jó lenne, de a táp kukás, szóval ha veszel bele egyet, akkor +10k, ráadásul egy VGA-t is kéne rakin, ami megint csak + 10k (ez használtra vonatkozik), s az összeg 58k.
0
0
0
0
molfer98 avatar
[url]http://***/apro/intel_c2d_e8400_3_0ghz_asus_p5b_4gb_ram/hsz_1-50.html[/url] Esetleg egy ilyen nem lenne elég?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Minimum 50k kell egy használt géphez. S ez is kb. a minimumra lenne elegendő.
0
0
0
0
molfer98 avatar
Vagy akkor mennyi kéne rá?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
20.000-ért nem fogsz venni. (Láttam, hogy annyi rá a keret)
0
0
0
0
molfer98 avatar
Superlompos írta:
2 GB kell a Win7-hez, hogy tudj játszani. A GTA 4-nél viszont jól jönne a 4 GB. Azt nem mondom, hogy nem menne 2 GB-tal, de kényelmesebb lenne a 4 GB.

Bár őszintén megvallva azt a gépet nem érdemes fejleszteni már.

Vagy egy használt gépet mennyiért tudnék venni amin mennek ilyen játékok? (Max payne 3 , F1 2011 , Gta 4 stb.)
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
2 GB kell a Win7-hez, hogy tudj játszani. A GTA 4-nél viszont jól jönne a 4 GB. Azt nem mondom, hogy nem menne 2 GB-tal, de kényelmesebb lenne a 4 GB.

Bár őszintén megvallva azt a gépet nem érdemes fejleszteni már.
0
0
0
0
molfer98 avatar
Superlompos írta:
Csak DDR1-esek mehetnek bele. Max 4 Gb-ig tudod bővíteni.

És ddr1-ből mennyi kéne hogy menjen rajta a windows 7 meg talán minimumon a gta 4?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Csak DDR1-esek mehetnek bele. Max 4 Gb-ig tudod bővíteni.
0
0
0
0
molfer98 avatar
Az én alplapomba belemegy a ddr2-es ram? 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
Devis írta:
setup.exe-re beállítod h rendszergazdaként kezelje

De... Igen erre rájöttem én is. De ha Sajátgép-ből próbálom megnyitni a F virtuális meghajtót ahol a setup van akkor elindítja a letöltést, de az F meghajtót meg nem tudom beállítani h rendszergazdaként fusson megnéztem már jobb klikkel nincs ilyen beállítás vagyis nem találtam.

Egyedül total commanderrel lehet az F meghajtóba belelépni ahol látom a setup.exe-t de ott meg nem tudom h lehet rendszergazda jogosultságot beállítani.

Tárgytalan az egész megoldottam.
0
0
0
0
no avatar
Hali 😀

http://www.youtube.com/watch?v=pIm7O6CylcY

Megtaláltam a régi videómat és driver frissítéssel több fps em lenne??

Másik kérdésem meg az Nvidia GeForce 9800GT erősebb mint az én videókártyám??
0
0
0
0
alex13 avatar
Akkor jól emlékeztem, kösszi a válaszod 😉
0
0
0
0
Thomech avatar
alex13 írta:
Mindenhol máshogy láttom, de eddig így tudtam:

https://kepfeltoltes.hu/120730/ata-sata_www.kepfeltoltes.hu_.png

Helyes ez a kép? Mert most néztem utána és több képen is az ellenkezőjét láttam, hogy melyik csatlakozó az ata meg melyik a sata 😉

Igen helyesen van a képen! 😃 Hát ha valaki fordítva írta az sem egy lángelme! 😆
0
0
0
0
alex13 avatar
Mindenhol máshogy láttom, de eddig így tudtam:

https://kepfeltoltes.hu/120730/ata-sata_www.kepfeltoltes.hu_.png

Helyes ez a kép? Mert most néztem utána és több képen is az ellenkezőjét láttam, hogy melyik csatlakozó az ata meg melyik a sata 😉
0
0
0
0
Devis avatar
setup.exe-re beállítod h rendszergazdaként kezelje
0
0
0
0
akos328 avatar
Szilard96 írta:
akos328 írta:
H lehet rendszergazda jogosultsággal telepíteni? Van egy iso fájl be akarom mountolni, be is nyeli 😃, de amikor rámegyek az installra, kiírja, futtassam mint adminisztrátor.
"Sajátgép"-nél kerestem ilyen beállítást h futtatás rendszergazdaként de nem találtam. Gondoltam a total commanderben a setup fájlon próbálom, de nem tudom total commanderben h kel előhívnia tulajdonságokat.
Vki tudna mondani vmit?

Jobb klikk a fájlra amit futtatni szeretnél ,és ott Futtatás rendszergazdaként. Ilyen egyszerű Win7 alatt.

Jah igen, ezt így meglehet csinálni már telepített játék fájlainál. De amikor még csak telepíted, hogy tudom beállítani h rendszergazdagént telepítsen.
bemountoltam az iso-t de nem tudja telepíteni mert rendszergazda jogosultság kell neki, tehát a telepítést kell futtatnom mint rendszergazda.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció