ATI vs. nVidia

Szerző: Keratesz, 2008. November 26., téma
Fórum » Asztali PC
[color=#ff0000]Szerintetek melyik jobb?? ATI vagy az nVidia? Indokoljátok lécci!!:D[/color]
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
KisSafi avatar
Haszáltam már nVidia meg ATI-t is eddig, egyikre se tudok panaszkodni, mindkettő tökéletes szolgálatot tett.
0
0
0
0
TomiMan avatar
ÓÓ nem is azt mondtam hogy nem csinálják azt amiért megírták őket. Egy trabanttal is el lehet menni a balatonra. Csupán lassabban😉
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
nekem még nem volt gondom az Nvidia driverekkel.
0
0
0
0
TomiMan avatar
én is csupán ennyit próbáltam írni meg egy kis háttérinfót de egy 3 oldalas veszekedés lett😂
0
0
0
0
TomiMan avatar
Én nem azt mondtam h ne vegyél nVidiát csupán kifejtettem a véleményem. Am az szerinted mért van h az nVidia ha kiad egy új drivert dicsekszik h fúú nézzétek ebben meg ebben a játékban +6%-os teljesítmény növekedés lett? Ha vmit jól megírnak illetve a kártya 100%-on megy akk nincs hova menjen az a +6% mert a max az 100, és ne gyertek a OC-val most nem a VGA-ra gondolok hanem magára a driverre. Csak akk tudsz vhova fejlődni ha nem 100%-on vagy. És pontosan ERRE céloztam hogy EBBEN nem jó az nVidia, és az AMD/ATI ebben őket nagyon túlszárnyalja. A végletekbe pedig nem kell elmenni hogy "Akk most egy játék csak atin(AMD) vagy nvidián megy"
Nem az istent akarom megváltani ezzel hogy itt probálom az igazamat bizonygatni 20 emberrel szemben, de nem mondhatjátok h nincs igazam.
Persze az amd-s driverek sem 100%-osok de jelentősen jobbak.😊
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Én annyit tennék hozzá, hogy programozáshoz úgy sem kell jó kártya. Egy programot megírhatsz bármilyen tragacs gépen. A kompiláláshoz és a program teszteléséhez kell jó gép.
0
0
0
0
akos328 avatar
Bocs nem akarom félbeszakítani😃, de 1 kérdés. megnéztem az élményindexet a videókarim 7,3-at kapott, újra futtattam kb 2 hónapja, akkor 7,2-re lement, majd ma frissítettem VGA drivert és 7,4-re ugrott, ez lehetséges a frissitéstől, illetve ha ez attól van akkor mennyit tudok kisajtolni a kártyámból?

Szerk: bocsi rossz helyre írtam
0
0
0
0
Osynho avatar
És mint tudjuk hogy a meghajtóprogramok SOKAT dobnak a latban, és ebben, még akkor is ha az nVidia közreműködik a játékgyártó cégekkel ez nagy kalap kaki.

Ezt a mondatot nem tudom értelmezni. Most akkor mi a kaki? 😃
Arra gondolsz, hogy szerinted (illetve a programozó szerint) az AMD jobb drivereket ír a kártyáihoz, ezért jobbak játékokra a Radeonok, mint a Geforce-ok?
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Hát végülis ugyanolyan a kettő kari inkább maradok ennél akkor hd 6850.
Bár mindkettő gy jó videókártya szóval egyikkel se járnék rosszul szerintem főleg még egy ideig elég lesz szerintem a 6850 1440x900 grafon😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
hardX írta:
Én a HD6850 et venném, bár 43ért má HD6870et kapsz,. Ha pedig maradsz a HD6850 nél akkor Asus DirectCU sat vegyél vagy Gigabyte OC sat 😀 GTX460 szerintem má ne vegyél

Én is az ASUS-t szemeltem ki. 42 000Ft nagyon jó ár!!
0
0
0
0
niteforce avatar
XFX HD6870 ref hutos kevesebb mint 42K itt gepigenyen, en is azt szemeltem ki magamnak 😜
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Én a HD6850 et venném, bár 43ért má HD6870et kapsz,. Ha pedig maradsz a HD6850 nél akkor Asus DirectCU sat vegyél vagy Gigabyte OC sat 😀 GTX460 szerintem má ne vegyél
0
0
0
0
achileuss avatar
http://www.hwcompare.com/8241/geforce-gtx-460-1gb-vs-radeon-hd-6850/ ezt találtam 😆
0
0
0
0
Osynho avatar
Akkó' vegé' aztat! 😃
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Én azt néztem hogy külföldi oldalakban is jobban felemelik a 460-at dehát most meg azt mondjátok hogy
0
0
0
0
Osynho avatar
Figy, mindenki leírta, hogy hasonló a 2 kari. Szerintem az a pár százalék difi a sebességben nem döntő. Neked kell választani szimpátia, ár alapján. Meg keress egy rakás tesztet.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Aham értem.
Egyik gépigénynél ezt láttam:
DirectXŸ 10 compliant, 1GB Video Card
(ATI 5830 / NVidia 460)
5830-at hozza 460-hoz témába.
Akkor mégis csak érdemes lehet a hd 6850?
0
0
0
0
Osynho avatar
Gyárilag húzott kari. Gondolom az is SE.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
mi az az superlocked OC?
Olyat láttam 33ezerbe.
0
0
0
0
matyosowski avatar
Superlompos: régen (ősidőkbe) volt olyan hogy a játék nem indult el Nvidián csak Atin meg fordítva. Egyébként sokan állítják a gyártókat egymással szembe de nem tudom miért. Mind 2 gyártó csinál jó és kevésbé jó karikat.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Hát értem én is azért linkeltem be direkt ezt szóról szóra😀
Akkor hát a sima ugyanolyan ár körül van és a teljesítménye is ott?
Szóval a sima és a hd 6850 közel ugyanolyan teljesítményt nyújt?
0
0
0
0
Osynho avatar
Ez SE változat azért 30. Ha te a 6850-eshez közeli teljesítményt szeretnél, akkor rendes gtx460-at vegyél. Viszont az kb annyi is, mint egy 6850. 😀
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Amúgy most úgy döntve hogy félretéve a pártoskodásotokat akkor most ár/teljesítményben a GTX 460 azaz pontosan ez :
EVGA GeForce GTX 460 SE 1GB GDDR5 , nVidia, 1GB, DDR5, PCIE, 2😆VI, 1xHDMI, SLI, GPU:650MHz, RAM:3400MHz, 256bit, Aktív hűtés, D-SUB adapter
Jobban megéri mint a 36 ezres hd 6850 ( a 460 az 30 e.)?
Közel egy teljesítményt nyújtanak vagy a 6850 azért odavágja (úgyértem ilyen 10-15 akár 20%ban)??
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
akos328 írta:
És az meg teljesen hülyeség, hogy a GTX460 jobb lenne kisebb procikhoz (látom te is a hardver-teszt-es videón edződtél)

OFF: ha beírom h GTX460 vagy HD6850 teszt, a 2-3. oldal amit kidob a google aza hardver-teszt. Igazából mivel videós tesztek, ezért az ember megragad ott mert nem 3-4 oldalt kell végig olvasni gépen (ami azért nem kellemes). én is ott kezdtem nézegetni teszteket, de manapság inkább a prohardveren vagyok, mert a hardver-teszten átfutnak a fontos dolgokon. nah mind1, demiért van eza nagy ellenszenv a hardver-teszt ellen, igazából mennyivel másabb mint a többi teszt oldal( azt leszámítva h nVidia és Asus beállítottak😃😉

1 kérés csak ne sziddjatok agyon😃

Pont azért mert nVidia pártiak, és egy teszt oldalnak minden körülmények között szubjektívnek, függetlennek kell lennie.
0
0
0
0
akos328 avatar
És az meg teljesen hülyeség, hogy a GTX460 jobb lenne kisebb procikhoz (látom te is a hardver-teszt-es videón edződtél)

OFF: ha beírom h GTX460 vagy HD6850 teszt, a 2-3. oldal amit kidob a google aza hardver-teszt. Igazából mivel videós tesztek, ezért az ember megragad ott mert nem 3-4 oldalt kell végig olvasni gépen (ami azért nem kellemes). én is ott kezdtem nézegetni teszteket, de manapság inkább a prohardveren vagyok, mert a hardver-teszten átfutnak a fontos dolgokon. nah mind1, demiért van eza nagy ellenszenv a hardver-teszt ellen, igazából mennyivel másabb mint a többi teszt oldal( azt leszámítva h nVidia és Asus beállítottak😃😉

1 kérés csak ne sziddjatok agyon😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Gta4vevo írta:
Az igazi kérdésemre senki se válaszolt: (Jó 1re igen)
Az hogy az hd 6870 mennyivel jobb/rosszabb a hd 6850-től?

Na mind1 ahogy néztem a teszteket arra jutottam a GTX 460 jobb kissebb felbontásokhoz mint pl az enyém és kissebb procikhoz is mint úgy is az enyém😀
GTX 460 jó vásár ennél maradok(bár eleinte hd 6850 volt a terv).

Ez teccett jobb/rosszabb 😆
Olyan 25%-al gyorsabb a HD6870.
a HD6850 jobban megéri alapból 5%-al gyorsabb a GTX-től, de újabb és az új meghajtó progikkal már még gyorsabb szal DH6850.

Am milyen Procihoz lenne? a épeid között P4-et látok...de az meg el van adva, akkor?
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Az igazi kérdésemre senki se válaszolt: (Jó 1re igen)
Az hogy az hd 6870 mennyivel jobb/rosszabb a hd 6850-től?

Na mind1 ahogy néztem a teszteket arra jutottam a GTX 460 jobb kissebb felbontásokhoz mint pl az enyém és kissebb procikhoz is mint úgy is az enyém😀
GTX 460 jó vásár ennél maradok(bár eleinte hd 6850 volt a terv).
0
0
0
0
Zergi0 avatar
Na ez a másik nem csak a vga számít hanem maga a játék is 😃 . Mert pl az se mindegy hogy egy játékot hogyan írnak át konzolról pc re, de és nem is fecsérlem a szót fejtse ki az aki jobban ért hozzá mert én hü.e vagyok az ilyenekhez .
0
0
0
0
Davezorrr avatar
Tesla GoD írta:
Davezorrr írta:
am. van összefüggés a programozás és a hardweres teljesítmény között.
Van egy cikk arról h pl. a stalker egyik része nem nagyon használja ki a cpu-t és ezáltal a VGA se telejsít jól.Vagy amire biztos emlékszek h a Legendary úgy volt megírva h 2óra játék után több magos prociból 1magot használt.
[LINK]
Van összefüggés, de az, hogy valaki programozó, nem jelenti azt, hogy STALKER szintű játékokon dolgozik, ha ilyesmit csinálna, nem is beszélne ekkora marhaságokat, ellenben egy weblap designer is programozó.

Jaj akkor én vmiről lemaradtam 😆 kicsit fáradtan vagyok
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Davezorrr írta:
Van egy cikk arról h pl. a stalker egyik része nem nagyon használja ki a cpu-t és ezáltal a VGA se telejsít jól.Vagy amire biztos emlékszek h a Legendary úgy volt megírva h 2óra játék után több magos prociból 1magot használt.
[LINK]
Van összefüggés, de az, hogy valaki programozó, nem jelenti azt, hogy STALKER szintű játékokon dolgozik, ha ilyesmit csinálna, nem is beszélne ekkora marhaságokat, ellenben egy weblap designer is programozó.
0
0
0
0
Cooley avatar
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
TomiMan írta:
Nekem tesóm(programozó) azt mondta amikor a VGA-t vettem hogy ne merjek nVidiát venni mert az ATI sokkal jobb játékra mint az nVidia😊

😆 Mást nem is fűznék hozzá. Na jó mégis, egyrészt ATI már nincs, másrészt üzenem a tesódnak, hogy maradjon a programozásnál, feltéve ha ahhoz jobban ért, mint a hardveres dolgokhoz.
Lehet valaki úgy programozó, hogy életében csak 2 kártyát látott, sőt, valószínű, hogy nem vezet saját Benchmark oldalt. Attól h számítógéppel foglalkozik valaki, még nem ért mindenhez, ami azzal kapcsolatos. A kapitány se tudja megjavítani a dízelmotort, pedig ugyan úgy a hajón dolgozik.

Ez így van, viszont épp ezért egy újoncnak nem a kapitány fogja elmagyarázni annak a dízelmotornak a működését. 😀
Pontosan, csak hát vannak ugye ezek a főokosok itt az oldalon is (neked nem kell őket bemutatni), akik még csak hobbi szinten se konyítanak a VGAkhoz, de nyomják az okosságaikat, ezek közt vannak valamilyen módon számítógépekkel foglalkozó egyének is, akik a foglalkozásukkal akarják alátámasztani a hülyeséget, amit mondanak. Meg hát sokszor a szerelő se ért a dolgok paramétereihez, teljesítményéhez, az összeszereléshez nem kell naprakésznek lenni, 10 éve is ugyan úgy ment mint manapság.

Sajnos ez is így van. És akkor még rátesz egy lapáttal ezzel a fölényeskedéssel, hogy

Azért talán ilyen téren ő egy picit jobban tudja. Maradjunk ennyiben.
, és még ki is emeli, hogy picit, hát nevetséges.
0
0
0
0
Davezorrr avatar
[LINK]
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
TomiMan írta:
Nekem tesóm(programozó) azt mondta amikor a VGA-t vettem hogy ne merjek nVidiát venni mert az ATI sokkal jobb játékra mint az nVidia😊

😆 Mást nem is fűznék hozzá. Na jó mégis, egyrészt ATI már nincs, másrészt üzenem a tesódnak, hogy maradjon a programozásnál, feltéve ha ahhoz jobban ért, mint a hardveres dolgokhoz.
Lehet valaki úgy programozó, hogy életében csak 2 kártyát látott, sőt, valószínű, hogy nem vezet saját Benchmark oldalt. Attól h számítógéppel foglalkozik valaki, még nem ért mindenhez, ami azzal kapcsolatos. A kapitány se tudja megjavítani a dízelmotort, pedig ugyan úgy a hajón dolgozik.

Ez így van, viszont épp ezért egy újoncnak nem a kapitány fogja elmagyarázni annak a dízelmotornak a működését. 😀
Pontosan, csak hát vannak ugye ezek a főokosok itt az oldalon is (neked nem kell őket bemutatni), akik még csak hobbi szinten se konyítanak a VGAkhoz, de nyomják az okosságaikat, ezek közt vannak valamilyen módon számítógépekkel foglalkozó egyének is, akik a foglalkozásukkal akarják alátámasztani a hülyeséget, amit mondanak. Meg hát sokszor a szerelő se ért a dolgok paramétereihez, teljesítményéhez, az összeszereléshez nem kell naprakésznek lenni, 10 éve is ugyan úgy ment mint manapság.
0
0
0
0
akos328 avatar
Superlompos írta:
Nincs olyan, hogy egyik jobb játékra. Mindkettővel lehet játszani.

Vagy azt gondoljátok, ha elindítjátok a játékot egy Nvidia kártyával, akkor ez az üzenet fogad:

Fatal error! Sorry this game can't run on your computer! Please buy a ATI Graphics card!
Ezen meghaltam Superlompos😃, mondjuk nem ennyire drasztikusan értette, amikor azt mondta h az ati/amd (h Cooley-nak is megfeleljen😃😉 kártyák valók játèkra.
0
0
0
0
Cooley avatar
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
TomiMan írta:

0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
TomiMan írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
TomiMan írta:

0
0
0
0
Tesla GoD avatar
A GeForce és a Radeon is elsődlegesen játékra gyártott termékcsalád, így mind2 ideális játékra.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nincs olyan, hogy egyik jobb játékra. Mindkettővel lehet játszani.

Vagy azt gondoljátok, ha elindítjátok a játékot egy Nvidia kártyával, akkor ez az üzenet fogad:

Fatal error! Sorry this game can't run on your computer! Please buy a ATI Graphics card!
0
0
0
0
FoLey avatar
TomiMan írta:

Sztem ez nemigaz hiddel attól,h programozó csak programokhoz ért és nem hardwerekhez maradjunk annyiban,h mind2 kártya ideális a játékra😀
0
0
0
0
akos328 avatar
www.olcsobbat.hu-n nézz körül, ott igen 30-35 között már kapható hajól emlékszem.

Amúgy persze 2 VGA gyártót mindig is "vs"-be állítják akár csak az Intel-AMD-t. Kimondottan egyik gyártó, vagy inkább fejlesztő sem jobb a másiknál. vannak olyan szériák, amik jobbak, a konkurencia kártyáinál, de egy másik szériában fordul a kocka. nem is igazából a 2 fejlesztőt kéne egymás mellé állítnai, hanem csak 1-1 kártyát.
Én ATI-s vagyok, de kétségtelenül beismerem, sok szériában az nVidia a jobb.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
És mint feldobták a témát az ati hd 6870 mennyivel jobb az 50nél?
gtx 30 ezerért is kapható már? Mert akkor lehet annál döntök😀
0
0
0
0
TomiMan avatar
Azért talán ilyen téren ő egy picit jobban tudja. Maradjunk ennyiben.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Annyira bírom az ilyeneket amikor egy teljesen más foglalkozású infós állít ilyeneket. Felőlem helyben megírhatja a windows 8 at mégse lesz egy hardverfejlesztő mérnök hogy tudja hogy jól elcseszik az nvidiát
0
0
0
0
TomiMan avatar
0
0
0
0
akos328 avatar
Luiboy írta:
Gta4vevo írta:
gtx 460 1 gb vagy hd 6850 1 gb????
ebbe lesz:intel i3 2100

KB egyforma erősek Egyik ebben másik abban jobb 😀

nVidiánál ott a physX, de mondjuk én ATI beállítottságú vagyok, nekem aza szimpibb, de mind2 remek kártya.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Gta4vevo írta:

KB egyforma erősek Egyik ebben másik abban jobb 😀
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
0
0
0
0
sootylunatic avatar
6870 mennyivel lesz jobb az én msotani HD 6670 1 Gb emnél?

Szerk: oks ddr helyett ddr5 ergo gyorsabb ..

De am bf3-hoz kéne vidi kari h fusson maxon hd-be
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció