Most éppen olyan napja van hogy szól gépen is, de lehet h hnap olyan lesz hogy nem 😀 mondom teljesen randomnak tűnik, nem mozgatom szóval a kábelszakadást kizárom
Sziasztok!
Olyan problémával foprdulnék hozzátok, hogy adott egy z313 típusú Logitech hangrendszerem és egy Realtek integrált hangkari, ugyed egyértelmű hogy 3,5 jack csatival. Egyik pillanatról a másikra elment a jobb oldali hangszoróm hangja. Gondoltam hogy hát biztos megtört a kábel, de hol visszajön hol elmegy, mozgatástól függetlenül, tehát a kábelek igazodását kizárom hogy az miatt menne el és jönne vissza a hang ha szakadásról lenne szó. Ugyanakkor amikor piszkáltam mind a hangszorót meg a drivert is nézegettem, a hang kari után is utánanéztem, meg a hangfalnak is hogy van-e vmi típushibája vagy valami, de nem igazán találtam semmit. Keresgélés közben észrevettem, hogy ha átállítom a Balancet a jobb oldalra és feltolom maxra a hangerőt, akkor nagyon halkan, de a jobb oldal is szól. Illetve ha nem kapcsolom ki a hangszorókat és a jack csati fém részhez ér, ergó zavart kap akkor gerjed a jobb oldali hangszoró is, tehát a a membránnal sem hiszem hogy gond lehetne, de nem vagyok biztos a dologban. Ezért kérem a segítségeteket, hogy a hang karival van esetleg a gond, vagy a hangszoróval vagy valami kimeneti terhelésföggő a dolog? Kisebb terhelésnél pl: fej/fülhalgató akkor még sosem jött elő ehhez hasonló probléma hogy csak a jobb oldali szólna.
Ismétlem véletlenszerű a dolog, hogy hol van hang hol nincs.
winrar - Én jelenleg Windows 10-et használok. Most a videókártya frissítése után észleltem ezt a hibát (vagyis egy hete, azóta próbálom megoldani).
Eszközkezelőben próbáltam a videókártya drivert felrakni, s azt írja:
Sziasztok!
Még mindig azzal a problémával küzdök, hogy:
A képernyőillesztő nem válaszolt, de utána helyreállt.
Eddig megtudtam úgy oldani (kb. 5x), hogy letöröltem az egész illesztőszoftvert majd újraindítottam s felraktam újra. De most már olyanokat ír ki, hogy:
A grafikus illesztőprogram frissítése sikertelen, stb.
Hogyan tudom kijavítani? 😞
A legfrissebb verziója van telepítve az NVidiának. (355.82)
bukta2 nincs több kérdésem. Sokszor leírtuk, hogy SOHA nem frissítünk, főleg egy régi rendszert, mert a sok szar amit az idő során összeszedsz ugyan úgy ottmarad a gépen, és ilyen nyalánkságokat okoz!
Üdv, miért van az hogy amióta win 10-em van lefagy a gép akámilyen programot elindítok HD-ban? legyen az játék vagy youtube os videó? A gépen lévő filmekkel nincsen gond...
És ha a Youtube videóknál nem fagy meg a gép akkor viszont becsikózódik a videó tehát minden szinű lesz ilyen kis csíkok-kockák lesznek a videóban... a GTX 750 Ti-m kb fél éves vagy még annyi sincs, és win 7 alatt nem volt vele baj driver ből a legújjabb van fennt. Ötlet? :/
Sziasztok elöbb volt 1 kis érdekesség többször nem csinálta, na de mindegy olyan proginál történt aminél föleg nem csinálta.. 2 éve van fent win 7 gépen.. max pa 3-ról van szó amugy.. elinidotottam fekete képernyő totál fagyi.. num locra sem reagált csak reset.. de semmi másra crtl alt delre sem.. ilyet még nem csinált.. nem is szokott kifagyni a gép.. ötlet?? ha csak 1szer csinálja ne foglakozzak vele?? 😀 expolert használtam épp.. arra gondolok hogy magával rántotta a gépet háttérben...
Doressz: Azt nézd meg hogy milyen állapotban raktad fel a windowst..hogy biosban ide vagy achi módba,mert ha gyenge az elem elfelejti a beállításokat,vagy ha kivetted és visszaáll idere persze ha az az alap beáll rajta,és akkor se bootol be a gép.
Doressz: Ha Intel procis az alaplapod akkor nézd meg a processzor foglalat lábait. Nekem a RAM-okkal csinált hasonlót, míg ki nem derült, hogy elhajlott egy két láb. Kicsit barbár dolog, de nagyítóval és tűvel orvosolható 😀
Doressz:Ezek tudatában már nagyon alaplap gyanús! Egy Bios frissítést még én megejtenék a helyedben hátha magához tér ha éppen nem fizikai hiba van, mert akkor nem segít az sem.
Értem. Megpróbálok cserealkatrészt szerezni, csak az a szívfájdalmam, hogy egy éves a pc, és a konfigurációhoz passzoló póthardvereim száma jelenleg is 0 😃 ha valaki Bp-n van, és tudna segíteni, vagy átjönne megnézni, már annak is örülnék.
Amúgy annyit hozzátennék, hogy ha nincs bent a VGA és beépített vgaval nézem a monitort, a BIOSig eljut, de nincs boot, hanem "újraindul",(nem áll le, hanem mondjuk 1 perc múlva újból POST hang, és BIOS, aztán ez ismétlődik amíg ki nem kapcsolom). Ugyanez a helyzet ha rárakom a VINYÓT! Sőt, az "nem is pörög". Ezt onnan állapítom meg, hogy mindig amikor bootol, kávétdarál. Ennek se híre, se hamva. Egyébként még mindig nem csipog a VGA és vinyó hiányára.
Egyébként nagyon bosszantó, ilyen még sose volt, hogy nem tudtam a géppel mit kezdeni. Ráadásul kezdődik a fősuli, és már kockulni sem kockulhat az ember! Lázadok!
Doress: lehet alaplap hiba és lehet VGA. Én utóbbira tippelnék. Ha tudsz szerezni kölcsön VGA-t, akkor azzal próbálkozhatsz, de vigyázz, mert egy alaplapi hiba képes kinyírni a kölcsön VGA-t. Szóval valami olcsó szutyokkal lenne érdemes kipróbálni.
Sziasztok! A pár sorral lejebb ecsetelt problémám köv.szakasza:
Ugye 10 perc kirándulásos képnézegetés közben shut downolt a pc.
Az alaplapot cmos reset utan es cput ujrapsztázás után elinditom- hibajel
Berakom a Ramot, szépen megy, nem pittyeg, ventik normál sebességel üzemelnek.. Az alaplapi kàrtyàval megy a monitor, szóval az is jó.
Berakom a VGAt, / gigabyte gtx 760 oc/ a ventik fullon pörögnek/ tehét nem is a psu/ viszont no signal, no beep.
A winyot fepesleges berakni mert a kártyával lehet valami. Ilyenkor mire gyanakodhatunk és tehetünk?😀 Megköszönöm a hasznàlható tanácsot.
50cent:
Próbáld meg esetleg az alaplapi hűtőbordákat újrapasztázni (északi, déli híd) nekem pont ugyanezt csinálta, és ez oldotta meg a problémámat. Hátha 😕
Drivereket rakd újra, frissítsd a Biost is, ha utána is ez van, akkor annak a kártyának lehetséges, hogy befellegzett.. 😕 ( Vga Biost frissítsd ne az alaplapit ! )
Típus? Hűtése jó, mert az újabbakban van biztonsági korlát, ha bizonyos hőfok fölé megy, visszavesz a teljesítményből. Illetve nem lehet, hogy valami VGA teljesítményállogató programmal lett korlátozva? (Az AMD-nél ilyet a Catalist is tud.)
Van egy olyan problémám, hogy ma reggel óta a videókártya nem hajlandó 540mhz fölé menni, mármint a core clock. Eddig meg ment rendesen. Valakinek valami ötlet?
Nekem is ugyan ez volt a bajom mint neked 50cent nekem is ki kapcsolt játék közben win 8.1 et használtam újra raktam win 7 el azóta semmi baj próbáld meg egy másik oprendszerel ha akkor is ezt csinálja akkor próbáld másik alap lappal takarítsd a gépet rendesen ha még mindig ez a probléma vidd szak emberhez
Futtasd le többször, ha ezután sem javul akkor táp kizárva.
Telepítsd újra a windows-t, portalaníts ha ezután sem akk, kérj meg valakit, hogy adjon egy lapot és próbáld azzal, ha ott is hibás akkor Satakábelek vagy akármi.
Ja más játékoknál is csinál ilyent mert a játékoknál is lehet hibás
Valami pici rövidzárlatokat okozhat a gépedben, lehet egy hibás alkatrész, de lehet akár csak egy kis porszem vagy kosz miatt is !
Szóval először kapd szét az egész gépet takarítsd ki, dugdosd újra a kábeleket, csavarok f-aszán a helyükön, aztán küldj rá egy stabilitás tesztet, ha még mindig csinálja, hogy kikapcsol, akkor alaplap vagy táphiba lesz szerintem is.
Doressz: Alapokat megcsináltad nem ? Cmos reset ? Alaplapi vga ról futtatás ? Kábelek ellenörzése ? HA ezek megvannak ... teszteld a hw kat külön, külön.. ha az alaplap a hibás és nioncs rajta semmi kiégés stb... akkor megprobálhatod beküldeni az alaplapot DOA hibával.
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni egy olyan problémával kapcsolatban, ami addig nem merült fel.
A dolog ott kezdődik, hogy én tavaly (kereken egy éve) építettem egy gépet, összeraktam, néztem youtubevideót, fórumot, használati utasítást, beállítottam, működött mai napig. Vegyesen vannak benne újonnan és használtan vásárolt elemek. (Ami a legfontosabb, abból vettem használtat, mert az összegyűjtöt keret meg nem végtelenített)
Konfiguráció:
Intel i7 4771 - használt, nagyobbraváltás miatt volt eladó, nem volt húzva
ASUS H-97 PLUS -új
nVidia GTX 760 OC -kihasználatlanság miatt volt eladó, használt
FSP Raider 550 -új
Kingston HyperX 2x 4Gb RAM -új
HDD WD Black Caviar 2TB - használtan vettem, 2010es széria
Cooler Master Hyper 212 EVO
Múlt héten felköltöztem Pestre. A gépet is vittük. (ezt azért mondom, hátha megésrtettünk valamit? Azonban ezt az cáfolja meg, hogy beüzemelés után 10 percig flott volt, ment minden)
Mielőtt bekötöttem, letisztítottam a ház oldalát, tetejét Clinel. Mivel a CM gépház tetején van rács, ezért abból nem tudtam maradéktalanul letisztítani a Clin folyadékot, így egy kicsi hab maradt a rácsban. (estleg a folyadék rámehetett az alaplapra és kiégett? semmi füstnek, vagy változásnak jele nem volt, sőt, 10 percig hibátlanul üzemelt bekapcsolás után)
Másnap bekötöttem a gépet, Power on, szépen betölt. 10 percig nézegetem a képeket, hirtelen shut down. Újra akar indulni: ventik FULLon pörögnek (nem a standard, hanem maxon), a monitoron no signal (egy darabig fekete marad, mintha próbálkozna, majd kiírja hogy no signal)
no POST no BIOS nincs monitoron. Egy magasfrekvenciájú pittyenést lehet hallani miután felpörögnek a ventik és a "rendszer" áram alá került (mint mikor jönne a BIOS, vagy a Windows 7, ahhoz hasonlót), amelyet kb 30-40s után megint lehet hallani (mintha újból be akarna tölteni a gép). Ha error message lenne, akkor szerintem gyakrabban jelentkezne, így lehet hogy post message, de bios nincs? Manualban a beep code azt írta, hogy keyborad undetected vagy a system OK.....be vagy ki van húzva tökmindegy, mert nem reagál keyboardra
Az alaplapon világít a power led, a HDD is pörög, minden venti (cpu, vga, gépházventik).
Annyit megemlítenék, hogy BIOS után a HDD kicsit kávédarálózni szokott, de mivel nem jut el odáig sem a töltés, ezért az nem hallatik, de a HDDnek is van ledje, világít. Ha a HDD lenne a rossz, akkor is el kell jutni a BIOSig, nemde?
Számtechszervízes úr azt mondta, hogyha el kezdett W10re frissíteni, akkor lehet amiatt shut downolt, mert nagyon új, sok a bug, lehet az rontotta el.
Ettől függetlenül kivettem a CPUt, új hűtőpaszta, visszaraktam , hűtő visszaerősítve. RAM ki-visszarakva. Vidikártya ki-visszarakva. Nincs változás.
Mivel nem akartam vele sokáig vacakolni, (mert felb*sztam magam), ezért már nem volt türelmem mindent egyesével végigvizslatni.....remélem nem ez a tanácsotok mert akkor ott zúzda lesz 😆 (vicc volt....)
Bármilyen ötlete, segítséget hálásan megköszönnék! Nem tudom mit rontottam el, vagy mi a gikszer.
Én arra gyanakszok ,hogy valamelyik alkarész(táp , alaplap) nem bírja a terhelést és nem add le elég feszt..(de ez nagyon gáz lenne. Biztos más is lehet a gond 😜.
Sziasztok! Sajnos egy elég komoly problémával küzdök egy ideje a GTA 5-el... A gond az irányítással van. Elég gyakran azt csinálja mintha pár másodpercre beragadva maradt volna az adott gomb, vagy rosszabb éppen nem is érzékel kb. 1 másodpercig, van hogy az egérrel sem tudok nézni egy kis ideig... A Win7-et most raktam újra (előtte is csinálta, csak ezért raktam újra), teljes mentést,beállítást már töröltem és továbbra is fent áll a probléma. Volt már valakinek hasonló gondja?
A probléma minden előjel nélkül jött elő!!!
Mindig újra indul a gépem magától ha le akarok tölteni valami fájlt a Mozillával újra telepítettem a a gépet de most már csak 1 játékkal csinálja a többivel nem Everestel néztem nem a túl melegedés a hiba
Olyan problémával foprdulnék hozzátok, hogy adott egy z313 típusú Logitech hangrendszerem és egy Realtek integrált hangkari, ugyed egyértelmű hogy 3,5 jack csatival. Egyik pillanatról a másikra elment a jobb oldali hangszoróm hangja. Gondoltam hogy hát biztos megtört a kábel, de hol visszajön hol elmegy, mozgatástól függetlenül, tehát a kábelek igazodását kizárom hogy az miatt menne el és jönne vissza a hang ha szakadásról lenne szó. Ugyanakkor amikor piszkáltam mind a hangszorót meg a drivert is nézegettem, a hang kari után is utánanéztem, meg a hangfalnak is hogy van-e vmi típushibája vagy valami, de nem igazán találtam semmit. Keresgélés közben észrevettem, hogy ha átállítom a Balancet a jobb oldalra és feltolom maxra a hangerőt, akkor nagyon halkan, de a jobb oldal is szól. Illetve ha nem kapcsolom ki a hangszorókat és a jack csati fém részhez ér, ergó zavart kap akkor gerjed a jobb oldali hangszoró is, tehát a a membránnal sem hiszem hogy gond lehetne, de nem vagyok biztos a dologban. Ezért kérem a segítségeteket, hogy a hang karival van esetleg a gond, vagy a hangszoróval vagy valami kimeneti terhelésföggő a dolog? Kisebb terhelésnél pl: fej/fülhalgató akkor még sosem jött elő ehhez hasonló probléma hogy csak a jobb oldali szólna.
Ismétlem véletlenszerű a dolog, hogy hol van hang hol nincs.
Eszközkezelőben próbáltam a videókártya drivert felrakni, s azt írja:
Még mindig azzal a problémával küzdök, hogy:
Eddig megtudtam úgy oldani (kb. 5x), hogy letöröltem az egész illesztőszoftvert majd újraindítottam s felraktam újra. De most már olyanokat ír ki, hogy:
Hogyan tudom kijavítani? 😞
A legfrissebb verziója van telepítve az NVidiának. (355.82)
És ha a Youtube videóknál nem fagy meg a gép akkor viszont becsikózódik a videó tehát minden szinű lesz ilyen kis csíkok-kockák lesznek a videóban... a GTX 750 Ti-m kb fél éves vagy még annyi sincs, és win 7 alatt nem volt vele baj driver ből a legújjabb van fennt. Ötlet? :/
Amúgy annyit hozzátennék, hogy ha nincs bent a VGA és beépített vgaval nézem a monitort, a BIOSig eljut, de nincs boot, hanem "újraindul",(nem áll le, hanem mondjuk 1 perc múlva újból POST hang, és BIOS, aztán ez ismétlődik amíg ki nem kapcsolom). Ugyanez a helyzet ha rárakom a VINYÓT! Sőt, az "nem is pörög". Ezt onnan állapítom meg, hogy mindig amikor bootol, kávétdarál. Ennek se híre, se hamva. Egyébként még mindig nem csipog a VGA és vinyó hiányára.
Egyébként nagyon bosszantó, ilyen még sose volt, hogy nem tudtam a géppel mit kezdeni. Ráadásul kezdődik a fősuli, és már kockulni sem kockulhat az ember! Lázadok!
Lehet táp, alaplap és vga hiba is, szóval ezt 3-at cserélgetve kell rájönni, hogy melyik okozza a hibát !
Ugye 10 perc kirándulásos képnézegetés közben shut downolt a pc.
Az alaplapot cmos reset utan es cput ujrapsztázás után elinditom- hibajel
Berakom a Ramot, szépen megy, nem pittyeg, ventik normál sebességel üzemelnek.. Az alaplapi kàrtyàval megy a monitor, szóval az is jó.
Berakom a VGAt, / gigabyte gtx 760 oc/ a ventik fullon pörögnek/ tehét nem is a psu/ viszont no signal, no beep.
A winyot fepesleges berakni mert a kártyával lehet valami. Ilyenkor mire gyanakodhatunk és tehetünk?😀 Megköszönöm a hasznàlható tanácsot.
Próbáld meg esetleg az alaplapi hűtőbordákat újrapasztázni (északi, déli híd) nekem pont ugyanezt csinálta, és ez oldotta meg a problémámat. Hátha 😕
Telepítsd újra a windows-t, portalaníts ha ezután sem akk, kérj meg valakit, hogy adjon egy lapot és próbáld azzal, ha ott is hibás akkor Satakábelek vagy akármi.
Ja más játékoknál is csinál ilyent mert a játékoknál is lehet hibás
Valami pici rövidzárlatokat okozhat a gépedben, lehet egy hibás alkatrész, de lehet akár csak egy kis porszem vagy kosz miatt is !
Szóval először kapd szét az egész gépet takarítsd ki, dugdosd újra a kábeleket, csavarok f-aszán a helyükön, aztán küldj rá egy stabilitás tesztet, ha még mindig csinálja, hogy kikapcsol, akkor alaplap vagy táphiba lesz szerintem is.
A dolog ott kezdődik, hogy én tavaly (kereken egy éve) építettem egy gépet, összeraktam, néztem youtubevideót, fórumot, használati utasítást, beállítottam, működött mai napig. Vegyesen vannak benne újonnan és használtan vásárolt elemek. (Ami a legfontosabb, abból vettem használtat, mert az összegyűjtöt keret meg nem végtelenített)
Konfiguráció:
Intel i7 4771 - használt, nagyobbraváltás miatt volt eladó, nem volt húzva
ASUS H-97 PLUS -új
nVidia GTX 760 OC -kihasználatlanság miatt volt eladó, használt
FSP Raider 550 -új
Kingston HyperX 2x 4Gb RAM -új
HDD WD Black Caviar 2TB - használtan vettem, 2010es széria
Cooler Master Hyper 212 EVO
Múlt héten felköltöztem Pestre. A gépet is vittük. (ezt azért mondom, hátha megésrtettünk valamit? Azonban ezt az cáfolja meg, hogy beüzemelés után 10 percig flott volt, ment minden)
Mielőtt bekötöttem, letisztítottam a ház oldalát, tetejét Clinel. Mivel a CM gépház tetején van rács, ezért abból nem tudtam maradéktalanul letisztítani a Clin folyadékot, így egy kicsi hab maradt a rácsban. (estleg a folyadék rámehetett az alaplapra és kiégett? semmi füstnek, vagy változásnak jele nem volt, sőt, 10 percig hibátlanul üzemelt bekapcsolás után)
Másnap bekötöttem a gépet, Power on, szépen betölt. 10 percig nézegetem a képeket, hirtelen shut down. Újra akar indulni: ventik FULLon pörögnek (nem a standard, hanem maxon), a monitoron no signal (egy darabig fekete marad, mintha próbálkozna, majd kiírja hogy no signal)
no POST no BIOS nincs monitoron. Egy magasfrekvenciájú pittyenést lehet hallani miután felpörögnek a ventik és a "rendszer" áram alá került (mint mikor jönne a BIOS, vagy a Windows 7, ahhoz hasonlót), amelyet kb 30-40s után megint lehet hallani (mintha újból be akarna tölteni a gép). Ha error message lenne, akkor szerintem gyakrabban jelentkezne, így lehet hogy post message, de bios nincs? Manualban a beep code azt írta, hogy keyborad undetected vagy a system OK.....be vagy ki van húzva tökmindegy, mert nem reagál keyboardra
Az alaplapon világít a power led, a HDD is pörög, minden venti (cpu, vga, gépházventik).
Annyit megemlítenék, hogy BIOS után a HDD kicsit kávédarálózni szokott, de mivel nem jut el odáig sem a töltés, ezért az nem hallatik, de a HDDnek is van ledje, világít. Ha a HDD lenne a rossz, akkor is el kell jutni a BIOSig, nemde?
Számtechszervízes úr azt mondta, hogyha el kezdett W10re frissíteni, akkor lehet amiatt shut downolt, mert nagyon új, sok a bug, lehet az rontotta el.
Ettől függetlenül kivettem a CPUt, új hűtőpaszta, visszaraktam , hűtő visszaerősítve. RAM ki-visszarakva. Vidikártya ki-visszarakva. Nincs változás.
Mivel nem akartam vele sokáig vacakolni, (mert felb*sztam magam), ezért már nem volt türelmem mindent egyesével végigvizslatni.....remélem nem ez a tanácsotok mert akkor ott zúzda lesz 😆 (vicc volt....)
Bármilyen ötlete, segítséget hálásan megköszönnék! Nem tudom mit rontottam el, vagy mi a gikszer.
Hogy tudnám eltüntetni az uefi biost ?
Mindig gép bekapcsolásakor megjelenik és eléggé idegesit!
A probléma minden előjel nélkül jött elő!!!
Mindig újra indul a gépem magától ha le akarok tölteni valami fájlt a Mozillával újra telepítettem a a gépet de most már csak 1 játékkal csinálja a többivel nem Everestel néztem nem a túl melegedés a hiba
VALAKI SEGÍTSEN aki ért hozzá sürgős
A VÁLASZOKAT KÖSZÖNÖM