Az volna a problémám, hogy amikor beindítom a gépem ([url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=78418&sub=usercomp&comp=80197[/url]) a videokártyám azonnal fölugrik 80-85%-os terheltségre, és bármivel kezdek játszani vagy munkálkodni, úgy nyitja meg a programokat, hogy 1000-1200 MB videomemóriát használ, így gyakorlatilag minden akadozik, és újraindítás után is, egy darabig megy normálisan, aztán ismét fölugrik 80%-ra és ismét használhatatlanná válik!
(AMD CCC 15.8 Beta driverrel)
Valakinek valami ötlete, hogy mitől lehet? Esetleg vírus? Vagy valami program?
Szevasztok, most vettem 1 VGA-t (Nvidia Geforce 9800) és 1 procit (Intel Duo E8500 asszem) aztán amikor elkezdek skypeolni bead egy kék képet és annyi, amikor meg csgozni akarok bejön 1 fekete kép és annyi, ujra indítom a gépet indítási javításozik, 10-20p letelik utána is ez most azt nem tudom hogy milehet a baj h a VGA vagy a proci lenne szar ha valaki tudna segíteni köszi 😀
Sziasztok egy olyan érdekes hibával állók szemben, hogy windowson belül, vagy game közben random időközönként kidobódok az asztalra, a kivánt progi közben fut, asztali parancsikonok felfrissülnek (betöltődnek) a hálózati internet elérés ujratőltődik ( piros x) stb tálcáról pedig geforce experience ikon meg eltűnik , pedig háttérben meg fut.. nagyon zavarók ezek a dolgok hogy hol gamen belül, hol windowson belül elöjön egyre gyakrabban. ötlet valakinek??
UI: mindig ugyanaz a lefolyás
igen rákötöttem, de mint említettem tegnap szinte egész nap jó volt gépre csatlakoztatva is. Tegnap reggel például nem szólt és rákerestem a hibaforrásra, azt írták h esetleg kitágulhatott a jack csati és mozgassam meg. kihúztam meg visszahúztam és akkor meg már egész nap szólt hiba nélkül mint ahogy le is írtam. Ezért nem értem hogy mivel lehet a baj, lehet h tényleg csak a jack csatival? Mindenesetre ha azt tapasztalom h megint nem szól akkor rögtön rákötöm a telefonra és megnézem h ott szól-e vagy sem.
Most éppen olyan napja van hogy szól gépen is, de lehet h hnap olyan lesz hogy nem 😀 mondom teljesen randomnak tűnik, nem mozgatom szóval a kábelszakadást kizárom
Sziasztok!
Olyan problémával foprdulnék hozzátok, hogy adott egy z313 típusú Logitech hangrendszerem és egy Realtek integrált hangkari, ugyed egyértelmű hogy 3,5 jack csatival. Egyik pillanatról a másikra elment a jobb oldali hangszoróm hangja. Gondoltam hogy hát biztos megtört a kábel, de hol visszajön hol elmegy, mozgatástól függetlenül, tehát a kábelek igazodását kizárom hogy az miatt menne el és jönne vissza a hang ha szakadásról lenne szó. Ugyanakkor amikor piszkáltam mind a hangszorót meg a drivert is nézegettem, a hang kari után is utánanéztem, meg a hangfalnak is hogy van-e vmi típushibája vagy valami, de nem igazán találtam semmit. Keresgélés közben észrevettem, hogy ha átállítom a Balancet a jobb oldalra és feltolom maxra a hangerőt, akkor nagyon halkan, de a jobb oldal is szól. Illetve ha nem kapcsolom ki a hangszorókat és a jack csati fém részhez ér, ergó zavart kap akkor gerjed a jobb oldali hangszoró is, tehát a a membránnal sem hiszem hogy gond lehetne, de nem vagyok biztos a dologban. Ezért kérem a segítségeteket, hogy a hang karival van esetleg a gond, vagy a hangszoróval vagy valami kimeneti terhelésföggő a dolog? Kisebb terhelésnél pl: fej/fülhalgató akkor még sosem jött elő ehhez hasonló probléma hogy csak a jobb oldali szólna.
Ismétlem véletlenszerű a dolog, hogy hol van hang hol nincs.
winrar - Én jelenleg Windows 10-et használok. Most a videókártya frissítése után észleltem ezt a hibát (vagyis egy hete, azóta próbálom megoldani).
Eszközkezelőben próbáltam a videókártya drivert felrakni, s azt írja:
Sziasztok!
Még mindig azzal a problémával küzdök, hogy:
A képernyőillesztő nem válaszolt, de utána helyreállt.
Eddig megtudtam úgy oldani (kb. 5x), hogy letöröltem az egész illesztőszoftvert majd újraindítottam s felraktam újra. De most már olyanokat ír ki, hogy:
A grafikus illesztőprogram frissítése sikertelen, stb.
Hogyan tudom kijavítani? 😞
A legfrissebb verziója van telepítve az NVidiának. (355.82)
bukta2 nincs több kérdésem. Sokszor leírtuk, hogy SOHA nem frissítünk, főleg egy régi rendszert, mert a sok szar amit az idő során összeszedsz ugyan úgy ottmarad a gépen, és ilyen nyalánkságokat okoz!
Üdv, miért van az hogy amióta win 10-em van lefagy a gép akámilyen programot elindítok HD-ban? legyen az játék vagy youtube os videó? A gépen lévő filmekkel nincsen gond...
És ha a Youtube videóknál nem fagy meg a gép akkor viszont becsikózódik a videó tehát minden szinű lesz ilyen kis csíkok-kockák lesznek a videóban... a GTX 750 Ti-m kb fél éves vagy még annyi sincs, és win 7 alatt nem volt vele baj driver ből a legújjabb van fennt. Ötlet? :/
Sziasztok elöbb volt 1 kis érdekesség többször nem csinálta, na de mindegy olyan proginál történt aminél föleg nem csinálta.. 2 éve van fent win 7 gépen.. max pa 3-ról van szó amugy.. elinidotottam fekete képernyő totál fagyi.. num locra sem reagált csak reset.. de semmi másra crtl alt delre sem.. ilyet még nem csinált.. nem is szokott kifagyni a gép.. ötlet?? ha csak 1szer csinálja ne foglakozzak vele?? 😀 expolert használtam épp.. arra gondolok hogy magával rántotta a gépet háttérben...
Doressz: Azt nézd meg hogy milyen állapotban raktad fel a windowst..hogy biosban ide vagy achi módba,mert ha gyenge az elem elfelejti a beállításokat,vagy ha kivetted és visszaáll idere persze ha az az alap beáll rajta,és akkor se bootol be a gép.
Doressz: Ha Intel procis az alaplapod akkor nézd meg a processzor foglalat lábait. Nekem a RAM-okkal csinált hasonlót, míg ki nem derült, hogy elhajlott egy két láb. Kicsit barbár dolog, de nagyítóval és tűvel orvosolható 😀
Doressz:Ezek tudatában már nagyon alaplap gyanús! Egy Bios frissítést még én megejtenék a helyedben hátha magához tér ha éppen nem fizikai hiba van, mert akkor nem segít az sem.
Értem. Megpróbálok cserealkatrészt szerezni, csak az a szívfájdalmam, hogy egy éves a pc, és a konfigurációhoz passzoló póthardvereim száma jelenleg is 0 😃 ha valaki Bp-n van, és tudna segíteni, vagy átjönne megnézni, már annak is örülnék.
Amúgy annyit hozzátennék, hogy ha nincs bent a VGA és beépített vgaval nézem a monitort, a BIOSig eljut, de nincs boot, hanem "újraindul",(nem áll le, hanem mondjuk 1 perc múlva újból POST hang, és BIOS, aztán ez ismétlődik amíg ki nem kapcsolom). Ugyanez a helyzet ha rárakom a VINYÓT! Sőt, az "nem is pörög". Ezt onnan állapítom meg, hogy mindig amikor bootol, kávétdarál. Ennek se híre, se hamva. Egyébként még mindig nem csipog a VGA és vinyó hiányára.
Egyébként nagyon bosszantó, ilyen még sose volt, hogy nem tudtam a géppel mit kezdeni. Ráadásul kezdődik a fősuli, és már kockulni sem kockulhat az ember! Lázadok!
Doress: lehet alaplap hiba és lehet VGA. Én utóbbira tippelnék. Ha tudsz szerezni kölcsön VGA-t, akkor azzal próbálkozhatsz, de vigyázz, mert egy alaplapi hiba képes kinyírni a kölcsön VGA-t. Szóval valami olcsó szutyokkal lenne érdemes kipróbálni.
Sziasztok! A pár sorral lejebb ecsetelt problémám köv.szakasza:
Ugye 10 perc kirándulásos képnézegetés közben shut downolt a pc.
Az alaplapot cmos reset utan es cput ujrapsztázás után elinditom- hibajel
Berakom a Ramot, szépen megy, nem pittyeg, ventik normál sebességel üzemelnek.. Az alaplapi kàrtyàval megy a monitor, szóval az is jó.
Berakom a VGAt, / gigabyte gtx 760 oc/ a ventik fullon pörögnek/ tehét nem is a psu/ viszont no signal, no beep.
A winyot fepesleges berakni mert a kártyával lehet valami. Ilyenkor mire gyanakodhatunk és tehetünk?😀 Megköszönöm a hasznàlható tanácsot.
50cent:
Próbáld meg esetleg az alaplapi hűtőbordákat újrapasztázni (északi, déli híd) nekem pont ugyanezt csinálta, és ez oldotta meg a problémámat. Hátha 😕
Drivereket rakd újra, frissítsd a Biost is, ha utána is ez van, akkor annak a kártyának lehetséges, hogy befellegzett.. 😕 ( Vga Biost frissítsd ne az alaplapit ! )
Típus? Hűtése jó, mert az újabbakban van biztonsági korlát, ha bizonyos hőfok fölé megy, visszavesz a teljesítményből. Illetve nem lehet, hogy valami VGA teljesítményállogató programmal lett korlátozva? (Az AMD-nél ilyet a Catalist is tud.)
Van egy olyan problémám, hogy ma reggel óta a videókártya nem hajlandó 540mhz fölé menni, mármint a core clock. Eddig meg ment rendesen. Valakinek valami ötlet?
Nekem is ugyan ez volt a bajom mint neked 50cent nekem is ki kapcsolt játék közben win 8.1 et használtam újra raktam win 7 el azóta semmi baj próbáld meg egy másik oprendszerel ha akkor is ezt csinálja akkor próbáld másik alap lappal takarítsd a gépet rendesen ha még mindig ez a probléma vidd szak emberhez
Futtasd le többször, ha ezután sem javul akkor táp kizárva.
Telepítsd újra a windows-t, portalaníts ha ezután sem akk, kérj meg valakit, hogy adjon egy lapot és próbáld azzal, ha ott is hibás akkor Satakábelek vagy akármi.
Ja más játékoknál is csinál ilyent mert a játékoknál is lehet hibás
Valami pici rövidzárlatokat okozhat a gépedben, lehet egy hibás alkatrész, de lehet akár csak egy kis porszem vagy kosz miatt is !
Szóval először kapd szét az egész gépet takarítsd ki, dugdosd újra a kábeleket, csavarok f-aszán a helyükön, aztán küldj rá egy stabilitás tesztet, ha még mindig csinálja, hogy kikapcsol, akkor alaplap vagy táphiba lesz szerintem is.
Doressz: Alapokat megcsináltad nem ? Cmos reset ? Alaplapi vga ról futtatás ? Kábelek ellenörzése ? HA ezek megvannak ... teszteld a hw kat külön, külön.. ha az alaplap a hibás és nioncs rajta semmi kiégés stb... akkor megprobálhatod beküldeni az alaplapot DOA hibával.
Az volna a problémám, hogy amikor beindítom a gépem ([url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=78418&sub=usercomp&comp=80197[/url]) a videokártyám azonnal fölugrik 80-85%-os terheltségre, és bármivel kezdek játszani vagy munkálkodni, úgy nyitja meg a programokat, hogy 1000-1200 MB videomemóriát használ, így gyakorlatilag minden akadozik, és újraindítás után is, egy darabig megy normálisan, aztán ismét fölugrik 80%-ra és ismét használhatatlanná válik!
(AMD CCC 15.8 Beta driverrel)
Valakinek valami ötlete, hogy mitől lehet? Esetleg vírus? Vagy valami program?
UI: mindig ugyanaz a lefolyás
Olyan problémával foprdulnék hozzátok, hogy adott egy z313 típusú Logitech hangrendszerem és egy Realtek integrált hangkari, ugyed egyértelmű hogy 3,5 jack csatival. Egyik pillanatról a másikra elment a jobb oldali hangszoróm hangja. Gondoltam hogy hát biztos megtört a kábel, de hol visszajön hol elmegy, mozgatástól függetlenül, tehát a kábelek igazodását kizárom hogy az miatt menne el és jönne vissza a hang ha szakadásról lenne szó. Ugyanakkor amikor piszkáltam mind a hangszorót meg a drivert is nézegettem, a hang kari után is utánanéztem, meg a hangfalnak is hogy van-e vmi típushibája vagy valami, de nem igazán találtam semmit. Keresgélés közben észrevettem, hogy ha átállítom a Balancet a jobb oldalra és feltolom maxra a hangerőt, akkor nagyon halkan, de a jobb oldal is szól. Illetve ha nem kapcsolom ki a hangszorókat és a jack csati fém részhez ér, ergó zavart kap akkor gerjed a jobb oldali hangszoró is, tehát a a membránnal sem hiszem hogy gond lehetne, de nem vagyok biztos a dologban. Ezért kérem a segítségeteket, hogy a hang karival van esetleg a gond, vagy a hangszoróval vagy valami kimeneti terhelésföggő a dolog? Kisebb terhelésnél pl: fej/fülhalgató akkor még sosem jött elő ehhez hasonló probléma hogy csak a jobb oldali szólna.
Ismétlem véletlenszerű a dolog, hogy hol van hang hol nincs.
Eszközkezelőben próbáltam a videókártya drivert felrakni, s azt írja:
Még mindig azzal a problémával küzdök, hogy:
Eddig megtudtam úgy oldani (kb. 5x), hogy letöröltem az egész illesztőszoftvert majd újraindítottam s felraktam újra. De most már olyanokat ír ki, hogy:
Hogyan tudom kijavítani? 😞
A legfrissebb verziója van telepítve az NVidiának. (355.82)
És ha a Youtube videóknál nem fagy meg a gép akkor viszont becsikózódik a videó tehát minden szinű lesz ilyen kis csíkok-kockák lesznek a videóban... a GTX 750 Ti-m kb fél éves vagy még annyi sincs, és win 7 alatt nem volt vele baj driver ből a legújjabb van fennt. Ötlet? :/
Amúgy annyit hozzátennék, hogy ha nincs bent a VGA és beépített vgaval nézem a monitort, a BIOSig eljut, de nincs boot, hanem "újraindul",(nem áll le, hanem mondjuk 1 perc múlva újból POST hang, és BIOS, aztán ez ismétlődik amíg ki nem kapcsolom). Ugyanez a helyzet ha rárakom a VINYÓT! Sőt, az "nem is pörög". Ezt onnan állapítom meg, hogy mindig amikor bootol, kávétdarál. Ennek se híre, se hamva. Egyébként még mindig nem csipog a VGA és vinyó hiányára.
Egyébként nagyon bosszantó, ilyen még sose volt, hogy nem tudtam a géppel mit kezdeni. Ráadásul kezdődik a fősuli, és már kockulni sem kockulhat az ember! Lázadok!
Lehet táp, alaplap és vga hiba is, szóval ezt 3-at cserélgetve kell rájönni, hogy melyik okozza a hibát !
Ugye 10 perc kirándulásos képnézegetés közben shut downolt a pc.
Az alaplapot cmos reset utan es cput ujrapsztázás után elinditom- hibajel
Berakom a Ramot, szépen megy, nem pittyeg, ventik normál sebességel üzemelnek.. Az alaplapi kàrtyàval megy a monitor, szóval az is jó.
Berakom a VGAt, / gigabyte gtx 760 oc/ a ventik fullon pörögnek/ tehét nem is a psu/ viszont no signal, no beep.
A winyot fepesleges berakni mert a kártyával lehet valami. Ilyenkor mire gyanakodhatunk és tehetünk?😀 Megköszönöm a hasznàlható tanácsot.
Próbáld meg esetleg az alaplapi hűtőbordákat újrapasztázni (északi, déli híd) nekem pont ugyanezt csinálta, és ez oldotta meg a problémámat. Hátha 😕
Telepítsd újra a windows-t, portalaníts ha ezután sem akk, kérj meg valakit, hogy adjon egy lapot és próbáld azzal, ha ott is hibás akkor Satakábelek vagy akármi.
Ja más játékoknál is csinál ilyent mert a játékoknál is lehet hibás
Valami pici rövidzárlatokat okozhat a gépedben, lehet egy hibás alkatrész, de lehet akár csak egy kis porszem vagy kosz miatt is !
Szóval először kapd szét az egész gépet takarítsd ki, dugdosd újra a kábeleket, csavarok f-aszán a helyükön, aztán küldj rá egy stabilitás tesztet, ha még mindig csinálja, hogy kikapcsol, akkor alaplap vagy táphiba lesz szerintem is.