Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Puffin avatar
Szilinnyo: kettővel lejjebb kérdeztem valamit! Az lehet kidobná a hibát!
0
0
0
0
Zoli73 avatar
El kell hogy keserítselek mert a VGA is a CPU ban van.
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Jobban atgondova sok eselyt latok a hibas alaplapra,hamar az alaplapi vga val sem mukodik,nem?
0
0
0
0
istvan92 avatar
Monitor milyen fajta milyen csatlakozásal csatlakozol?
0
0
0
0
Puffin avatar
Alaplapi csipogó nincs a gépben?
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
nem..ventik meg minden megy csak a monitor no signal 😕
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
En jonak latom.. Ennyit 200Ezremrol 😞
0
0
0
0
Puffin avatar
az alaplapon a tüskék nincsenek-e meghajolva!
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Elvileg menni kellene azokkal a ramokkal is .

[LINK]
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Egy pillanat meg eztem alapom aljat ott nem tallaltam hibat..most vissza rakom es lroba! Aztan megnezem a procit![img][/img]
0
0
0
0
Puffin avatar
Igen! Ha nem jó szedd ki a procit nézd meg minden rendben van-e. Aztán jelezz!
0
0
0
0
Zoli73 avatar
De áramtalnítottad a gépet ugye? Kihúztad a konnektorból?
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Kiszedtem az elemez,most 2p mulva tegyem vissza es proba?
0
0
0
0
Puffin avatar
Elem kivételét próbáltad úgy hogy nincs bedugva?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Elvileg 1.5V-os modulok is működne csak idővel károsítják a proci memóriavezérlőjét.

[LINK]
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
De ez most komoly,hogy a 1,5v rogton kinyirta az i5procim?
0
0
0
0
Puffin avatar
Esetleg szedd szét és nézd meg nem-e görbült meg véletlenül egy tüske a proci alatt. Akkor sem szokott képet adni.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
De ezt már a gépednél én leírtam azt hiszem.
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Es ez azt jelenti vege a peocimmak amit ma vettem???????
0
0
0
0
Puffin avatar
A Skylake procik DDR3-ból max az 1.35V-os DDR3 memóriát támogatja, az sem ajánlott nagyon. Beleraktál egy 1.5V-osat....
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Hogy erted hogy hazavagta a procit a memoria? Minden zsir ujj...mivan?
0
0
0
0
GaboC avatar
Próbálj csatlakozót is váltogatni. HDMI/DVI/VGA.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Mire gondolsz? Hogy elferdült néhány érintkező tüske a CPU foglalatba? Elvileg azt egy darabig bírnia kéne.
0
0
0
0
Puffin avatar
ha az sem jó akkor remélem nem az lesz amire gondolok. Amit most látom a gépednél már tárgyaltatok.... Hazavágta a memória a procit...
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Az is jó kérdés amit Piero kolléga kérdez! húzd ki a gépet, és vedd ki az alap lapból az elemet 1-2 percre aztán tedd vissza az elemt és dugd vissza a gépet a hálózatba.

Így lehet BIOS-t reset-elni.
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Az alaplapom DDR3as!!! Olvasd el az alaplapom utolso 2betujet is,3D:-) es igen van benne!
0
0
0
0
Puffin avatar
hülye kérdés: Memória van a gépedbe? Mert az alaplapod DDR4-es, de a gépednél DDR3-as RAM-ok vannak megadva...
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
De hogy csinaljak bios resetet ha nem jo a monitor gyerekek?😀 mar kihuztam a vga-t es becugtam az alaplapba de ugy sem jon be a monitor..
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Akkot vedd ki a VGA-t csinálj egy bios reset-et és úgy indítsd el a gépet hogy csak az integrált van ha úgy sem lesz kép akkor ott nagy gebasz van.
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
De hogy hozzam be a biost ha nem jon be a monitor??
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Radugtam az alaplapra es ugy inditottam el a gepet de semmi se jon be ugy sem! Egyszeruen fel nem fogom. Biost igy meg nem tudom megnyitni
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Az alaplap csatira dugd rá a monitort és úgy indítsd el a gépet. Ott a Biosba már megtalálod. Amikor tiltod az integrált vga-t és újra indítod a gépet akkor dugd vissza a dedikált VGA-ra a monitor kábelt.
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Igen mind a kettot,de semmi
0
0
0
0
Puffin avatar
a tápcsatlakozót rádugtad a kártyára?
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Hol tudomezeket megnezni? Biost meg be se tudom igy hozni,hogy nincs monitorjel
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Az integrált vga le van tiltva? Illetve a dedikált VGA az elsődleges a BIOS-ban?
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Nem abba,igen minden alkatresz jo! Osszes venti forog...nem ertem 😞
0
0
0
0
Puffin avatar
Szilinnyo: ugye nem az alaplapiba dugtad a monitort? 😆 (láttam múltkor olyat, aztán hívnak miért nem jó)
Amúgy frissen összerakott gép?
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Valaki nezzen ra kerem a home gepemre, minden be van dugva es a monitor azt irja :no signsl input: mi lehet a baj? 2 monitort is proballtam....
0
0
0
0
RIbeni avatar
A most kijött RX 460-hoz sem kell tápcsati.
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Mivel GTX 650 Ti és társait szeretnél, ezzel már eléggé behatároltad hogy kell-e neked ilyen batár GPU vagy sem. 110W-os TDP, lehetetlen legalább egy 6pin-es csatlakozó nélkül megoldani, alaplap felől max. 75W-ot vehet fel.
0
0
0
0
FaLchioN avatar
Lehet, hogy még kérdezőskö9dök majd, de köszi a sok segítséget! 😀😉
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Te tudod mivel akarsz játszani, ahhoz mérten válassz kártyát.
0
0
0
0
FaLchioN avatar
Ja értem. Az már másik kérdés, hogy kell-e nekem egy ilyen batár GPU vagy elég egy kisebb is és ha kell, akkor elviszi-e a tápom. 😃D
0
0
0
0
Yezi_ avatar
WhisT: Annyival komplikáltabb az egész, hogy a 6 pines csatit be kell dugni.

https://kepfeltoltes.hu/160824/6-pin_www.kepfeltoltes.hu_.png

Amennyiben olyan tápot veszel amin nincs 6 pines csatlakozó, akkor egy ilyen átalakítót kell beszerezni.

https://www.pcx.hu/pcx_upload/termek-kepek/27/b/4World_06128_4pin_Molex_6pin_VGA_atalakito_1.jpg
0
0
0
0
FaLchioN avatar
Nem csak bedugom a PCIe- csatiba és működik? vagy ezek már bonyolultabb GPU-k? (HD 6450-em, GT430-am volt)
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Hali,raneznetek a home gepemre? Minden megvan mar csak a proci jon holnap es a masik 8gb ram!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció