Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
winrar avatar
i5-4460 sokkal jobb, mivel 4 fizikai magja van (i3 csak 2 mag, 4 szál, i5 4 mag, 4 szál). Nekem i5-4460 procim van, nagyon meg vagyok vele elégedve. És a gyári hűtő is elég.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
INTEL Core i3-4130 vagy i5-4460 ? Melyik a jobb ? Melyiknek nagyobb jövője ?
0
0
0
0
proStarxd avatar
Ezen kár is már vitázni. 😀
Midenképp az i5 jobb. 😉
0
0
0
0
no avatar
köszönöm a segítséget énis tesztek alapján láttam az amd-t jobbnak de ha játékokban alul teljesít akkor marad az intel.
0
0
0
0
no avatar
i5 játékra van nem tudom minek erőltetitek az AMD-t ....
0
0
0
0
no avatar
ajjaj mit robbantottam ki... Én nemis tudom mien szálakról beszéltek. Egyszerübb lenne ha valaki ráírná hogy i5 vagy 8350 😀
0
0
0
0
proStarxd avatar

3.4 ghz-en odaveri az fx 8350-et.

Renderelésnél meg tesztekél jobb az fx, de azzal szépen kitörölheted a segget.
Játékoknál az FX 9590-nél is jobb.

4.7 ghz-n is agyoncsapja a 4440 3.3 ghz-n
0
0
0
0
Puffin avatar
[LINK]

Vagy a tényeknek kell hinni! 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Azenenazjo: Még jó, hogy a játékokban renderelni kell... Amúgy a játékgyártók szerint kell a 8 szál és nem szerintem, valamint szerintük jobb az i7 és az fx 8xxx a játékra és nem szerintem, bár tudom, mert már itt többen leírták, hogy ehhez a játékgyártók nem értenek, csak a fórumozók, úgyhogy erről kár lenne vitát nyitni...

winrar: Neked is ugyan azt tudom mondani: Még jó, hogy a játékokban renderelni kell...

Pixx: Vitatkozni nem nagyon érdemes. Pont azért, mert van az egyik oldal, ahol a játékmotorok fejlesztői állnak, meg a másik, ahol meg a fórumozók. Elég eldönteni, hogy kinek hiszel. Mivel láthatóan egyik oldalt sem érdekli a másik oldal véleménye. A játékgyártók a gépigényt nem az alapján határozzák meg, hogy erről mit gondolnak a fórumozók, hanem az alapján, hogy az általuk fejlesztett szoftver futásához mi kell, a másik oldalt meg nem érdekli, hogy mi kell a szoftver futtatásához, mert az Intel/AMD jobb és kész... 😃
0
0
0
0
Pixx avatar
Úgy látom itt megint vita lesz amd vs intel 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Játék alatt nem erősebb.Videovágás, renderelés alatt erősebb.
0
0
0
0
Subaru avatar
csuz-li
ezektől a szálazásokról meg gépigényektől nem tudsz még mindig elszakadni? ki a f*szt érdekel, hogy hány szálas meg magos meg ilyen olyan a processzor ha az i5 játékokban agyon veri? amiben esetleg az AMD a jobb(az i5nél) az a renderelés
0
0
0
0
csuz-li avatar
bigdev007: Egyrészt erősebb, másrészt újabb játékok alatt jobb a 8 szál, mint a 4 (lásd még: játékok ajánlott gépigénye)
0
0
0
0
no avatar
én úgy néztem hogy a 8350 erősebb mint az i5.
0
0
0
0
Puffin avatar
A 8320 gond nélkül felhúzható a 8350 szintjére. Az i5 az meg erősebb mindkettőnèl.
0
0
0
0
no avatar
piero86 :vagyis 8320 vagy i5 4460? És az i5 miért érné meg drágábban?
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
nekem fx 8350 esem van és edig minden játék gond nélkül megy szerintem játékra jó igaz én használtan vettem 35e ért
0
0
0
0
Puffin avatar
A 8350 egyáltalán nem éri meg a + felárat!
0
0
0
0
csuz-li avatar
Szerintem sorrendben:
fx-8350
i5-4460
fx-8320
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok
Meik processzor lenne a legjobb játékra?
-AMD FX 8320 43,000Ft
-AMD FX 8350 51,400Ft
-Intel i5 4460 53,500Ft
0
0
0
0
winrar avatar
Ivy azért sokkal jobb lenne, mint a Sandy.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ejha, mit robbantottam ki.
Lehet I5 lesz, Hátha lesz 30-ért Ivy.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Lesznek akkor mostanába (2015 vége- 2016 eleje) új intel procik?
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
winrar: Intel már teszteli a részben szilícium részben hafniumötvözetű és egyéb (fogalmam sincs mert nem tudom 😆😉 anyagból készült hardvereket. Aztán ott a Kvantumtechnika, az a jövő, de azt gyanítom nem érem meg, esetleg túl drága lesz a nyugdíjamhoz. 😂
0
0
0
0
winrar avatar
Aztán ha elérik a 0,000001nm-es csíkszélességet, akkor mit fognak csinálni? Csak úgy kíváncsiságból.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
filmgru: Lehet álmodozni a 7nm chipről, ellenben az Intel jóvoltából indén játszhatnak 14nm-en, jövőre ez lecsökken 10-re. Ekkor az IBM még mindig 7nm-es kísérleti fázisban lesz pénzhiány miatt. Eközben az Intel lehet, hogy már a 7nm-es gyártósort teszteli... 😆 Részemről is vége.😀
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Intel gyártósorok már készek a 14nm technológiára( Skylake), év végén indul a forgalmazás.
Link: [LINK]

Jövőre jön a Cannonlake ami már 10nm... IBM kísérleti fázisban van, nem beszélve a költségekről. IBM 3 milliárd $ fektetett a projektbe, Intel 20-at. Erről hablatyoltam lentebb.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Most is van vetélytársa, nevezetesen az AMD. Az más kérdés, hogy teljesítményben meg sem közelíti. Persze az Intel drágább, bla-bla-bla, lerágott csont. Nemigen lesz vetélytársa, ez leginkább a felhalmozott tőke miatt elképzelhetetlen. Mivel ott a pénz így korlátlan mértékben tudnak kutatás, fejlesztéssel foglalkozni, már, ha tennék. Jelenlegi fölényükben felesleges, sőt visszafogják a fejlesztéseket. De, ha lesz gyorsabb AMD, hamarosan lesz 2x gyorsabb Intel... ez megy 15 éve. 😉
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Igen, még szerencse. Majd ő mérlegel, de nincs mit mérlegelni, mivel az i5 jobb és pont.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
filmgru:
i5 nem mutatna akkora teljesítménynövekedést
Fx még kevésbé... i5 2400 használtan 25-30k. Fx 6300 használtan 22-28k. Nincs miről beszélgetni.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
filmgru: i5 2400 lényegesen gyorsabb mint az Fx túlhajtva... 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Anyagilag ugyanannyi.
Játékokban nem tudom mennyi a különbség.
0
0
0
0
MentaLike avatar
Sziasztok!
Ha lecserélném majd a mostani procimat pl. egy Intel Core 2 Quad Q9400-ra akkor lenne jelentősebb gyorsulás? (Nyilván majd egy jobb vga kerülne hozzá)
0
0
0
0
Bronson avatar
pfff... nekem a rézmagos gyári amd cooler (ami az fx szériához jár) épphogy megbirkózik a tuningolt phenom x3-al silent módban, el sem tudom képzelni milyen lehet fx mellé ez a hangorkán...
0
0
0
0
Puffin avatar
olyanom volt nekem is! Valami brutál volt... Terhelés alatt amikor 5ezerig is pörgött... 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
Reinkz: amit én kaptam anno a 6300-as mellé az egy Turbó porszívó volt, vagy sugárhajtómű nem tudom... 😆 2 napig volt rajt, mert pont hétvége volt! 😆
0
0
0
0
bukta2 avatar
Nekem is mondták múltkor hogy i5 bőven elég még jópár évig, de ha i7-et vesz mégis az ember akkor meg biztos nem lesz gondja pár évig processzorral, és csak VGA-t meg Ram-ot kell cserélgetnie később.
0
0
0
0
winrar avatar
Jó proci, de kell hozzá egy megfelelő alaplap (minimum 20K) és egy gyárinál jobb hűtő (5-6K).
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Az AMD FX-series 6300 processzorról mi a véleményetek ? jó lenne az nekem ? GeForce 650 mellé.
0
0
0
0
csuz-li avatar
R3mZy: Szerintem nem feltétlenül, főleg, ha SLI-ben is gondolkodsz. Szerintem azért ahhoz az i5 határeset, bár az is igaz, hogy a GTX770 SLI-hez talán elég.
+ már most is az ajánlott gépigény játékoknál a 8 szálas processzor, ami nem fog csökkenni később sem.
Egyfelől persze túlzás jelenleg, de másfelől, ha később bővítesz, hát VGA-t egyszerűbb a gépben cserélni, mint CPU-t. Amellett az i7 mellett, jó pár évig, csak VGA-t és memóriát kell tenni abba a gépbe, márpedig ezt a két alkatrészt egy kisiskolás is tudja cserélni, ellentétben egy processzorral. (Persze ehhez megfelelő alaplap é táp is kell.)

Szóval indulásnak elég az i5 is, de "előrelátóbb" az i7-et választani.
0
0
0
0
R3mZy avatar
Én I7 3770K-ra gondoltam? az tulzás lenne?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció