Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
a gond a következő: tegnap kikapcsoltam a gépet miután játzsottam egy kicsit a bfbc2-vel majd mentem aludni, ma reggel be akartam kapcsolni a gépet de volt egy két hiba, párpedig az hogy felpörgött minden a gépben minden tökéletes , vártam hogy jöjjön a kép a monitoron de csak 2 rövidet csipogott a gép utána meg 30 mp-nkénk 1 rövidet, de szerencsére van integrált vga-m ezért ki próbáltam ott de csak akkor indult a monitor és nem csipogott 2-t hogyha kiszedtem a 6-pines vga csatit...
a gépem:
alaplap: asus p7h55-m
vga : evga gtx 550 ti
monitor : acer x193w
cpu: intel core i3-540
táp.: codegen 300W
hdd : samsung 320Gb sata
ram : 2x2gb kingston ram
én táp hibára gyanakodom de nem tom... pls segítség!!!!
Ha még van HD5830 extreme akkor az best buy, de ha nincs,akkor a HD6790 is jó, az 30K körül van.
A 3870-esemmel újraindult a videokari drivert, amikor Furmark alatt elérte a 105 fokot... 😆 Egy GTX480-nál meg az az üzemi hőmérséklet. 😂
akor azon a 3870-en is mezei hűtő volt 😆
A 3870-esemmel újraindult a videokari drivert, amikor Furmark alatt elérte a 105 fokot... 😆 Egy GTX480-nál meg az az üzemi hőmérséklet. 😂
Amikor elkezdtem olvasni, azt hittem most te kérsz segítséget😆😃
Szerintetek normális, hogy a videokártyám játék közben (F1 2010) 65-69*C -ra emelkedik?
Alapjáraton 53*C-os.
Akkor én mit szóljak mikor játékok közben 90fokos a VGA 😆 az a 65 nagyon jó 😃
Szerintetek normális, hogy a videokártyám játék közben (F1 2010) 65-69*C -ra emelkedik?
Alapjáraton 53*C-os.
Normális
Köszi 😀
Alapjáraton 53*C-os.
Normális
Alapjáraton 53*C-os.
Hát példányfüggő, a jól megtermett egyedek az 1m-t is elérik 😆 😂
Fogságban...😂
A szaharában
ez jó 😃😃😃
Sziasztok.. Szeretném megkérdezni h AMD FM1 A8 3850 processzornak bele van épitve a videokartyája és szeretném megtudni h mennyire erős ennek a videokártyája???
ATi Raedon HD 6550D van benne ami egy PCI-E-s ATI Raedon HD 5570 teljesítményét hozza.Képes együtt működni egy másik PCI-Es ATI vga-val Cross fire ként csaqk éppen ezt dual graphicsnak nevezik. Még a core i7 2600k BAn lévő vga-t is sza*á veri. Processzor teljesítmése a core i3 2100 k-val ér fel. Ám nem ajánlott azoknak akik már rendelkeznek x3 vagy x4-es AMD-vel vagy core i3/i5-el.
nem erősseb azonos szinten vannak legalább is az 530M-et tekintve. Na de az i3 -nak van egy óriási előnye az hogy 32 nm ami önmagában megnöveli a teljesítményt a architektúra változtatása nélkül.2. előny a szálsebesség ami az i3 esteében 21GB/s mig az AMD-é 16,6Gb/s ezek mellet én nem csodálkozok hogy azonos szinten vannak.
Sziasztok.. Szeretném megkérdezni h AMD FM1 A8 3850 processzornak bele van épitve a videokartyája és szeretném megtudni h mennyire erős ennek a videokártyája???
ATi Raedon HD 6550D van benne ami egy PCI-E-s ATI Raedon HD 5570 teljesítményét hozza.Képes együtt működni egy másik PCI-Es ATI vga-val Cross fire ként csaqk éppen ezt dual graphicsnak nevezik. Még a core i7 2600k BAn lévő vga-t is sza*á veri. Processzor teljesítmése a core i3 2100 k-val ér fel. Ám nem ajánlott azoknak akik már rendelkeznek x3 vagy x4-es AMD-vel vagy core i3/i5-el.
fox: THX 😀
Azért 10FPS az nem kevés, mert 30-40FPS.nél azért elég sok különbség az a 10 😃 Melyik volt a legjobb szerinted?
A Sapphire volt a legjobb a Gigabyte meg a leggyengébb volt.
ASUS,MSi,XFX,Sapphire,Gigabyte a legjobbak és kész az most hogy van ár külömbség az csak a bolt és az ajánlott gyári ártól függ. de mind1-ik ugyan azt az elvárt szintet hozza amit el lehet várni egy ilyen vga-a tól. Az hogy kinek melyik szimpatikusabb az már más kérdés.
A Radeonok esetében úgy működik a dolog, hogy az AMD-hez való "kötöttségek", partneri kapcsolat alapján több fokozatba vannak osztva a gyártók. Ugye a Sapphire az elsőszámú, és mellette még van pár olyan gyártó, amely a legszigorúbb előírások mellett készíti a vga-kat (nyák, memória, hűtés, órajelek stb). Aztán van olyan csoport is, aki csak felvásárolja a GPU-kat és kvázi szabad kezet kap a tervezéshez. Ilyen pl a Gigabyte is. Ők egyedi nyákkal, hűtéssel, sokszor brutál órajellel hozzák ki a kártyájukat. Ugyanakkor megvan ennek a hátulütője is, pl a hírhedt 6850-es "black screen" probléma, amit persze azóta már orvosoltak.
Tudom. Nekem volt szerencsém hd 5670-ben kiprobálni az XFX-et a Gigabyte-t az MSI-t az Asus-t és a Sapphire-t nem sok külömbségette vettem észre max 10 fps -eltér volt.
ASUS,MSi,XFX,Sapphire,Gigabyte a legjobbak és kész az most hogy van ár külömbség az csak a bolt és az ajánlott gyári ártól függ. de mind1-ik ugyan azt az elvárt szintet hozza amit el lehet várni egy ilyen vga-a tól. Az hogy kinek melyik szimpatikusabb az már más kérdés.
A Radeonok esetében úgy működik a dolog, hogy az AMD-hez való "kötöttségek", partneri kapcsolat alapján több fokozatba vannak osztva a gyártók. Ugye a Sapphire az elsőszámú, és mellette még van pár olyan gyártó, amely a legszigorúbb előírások mellett készíti a vga-kat (nyák, memória, hűtés, órajelek stb). Aztán van olyan csoport is, aki csak felvásárolja a GPU-kat és kvázi szabad kezet kap a tervezéshez. Ilyen pl a Gigabyte is. Ők egyedi nyákkal, hűtéssel, sokszor brutál órajellel hozzák ki a kártyájukat. Ugyanakkor megvan ennek a hátulütője is, pl a hírhedt 6850-es "black screen" probléma, amit persze azóta már orvosoltak.
BOCS FÉLREÍRTAM
hagrid, nekem semmi bajom nincs vele... Driver frissítés. patch reinstall megoldhatja a problémát.
warcraftman, ártól is függ, ha 5-10k van köztük (amit nem hiszek) akkor XFX, ha 1-2k, akkor érdemesebb Asust venni. Amúgy az Asus a jobb gyártó, de mondom ártól is függ, mennyi a különbség köztük, ezt már neked kell eldönteni.
Elárulnád, hogy mitől jobb gyártó az ASUS? 😀
Érvet nem tudok mondani, de sokkal több cuccot látok tőlük, és szimpatikusabb is😀
Akkor ne azt mondd, hogy az ASUS jobb gyártó, hanem azt, hogy neked szimpatikusabb. Egyébként az én meglátásom szerint a videokártya piacon egyre silányabb dolgokkal rukkolnak elő. Persze ott vannak a ROG sorozatú cuccaik, amik kiemelkedő minőségűek, de azt meg is kell fizetni, és csak kevesen engedhetik meg maguknak... Az olcsóbb kategóriákban meg a referencia ugye tökmindegy, max a hozzá adott szoftveres dolgok emelhetik ki, de nincs semmi nagy különlegességük. Az egyedi téren meg ott van a Direct CU II hűtés, amiből a 3slotos verzió sincs olyan hatékony, mint pl az MSI Twin Frozr III-as hűtői, ugyan valamivel halkabbak, de mégis csak 3 slot...
hagrid, nekem semmi bajom nincs vele... Driver frissítés. patch reinstall megoldhatja a problémát.
warcraftman, ártól is függ, ha 5-10k van köztük (amit nem hiszek) akkor XFX, ha 1-2k, akkor érdemesebb Asust venni. Amúgy az Asus a jobb gyártó, de mondom ártól is függ, mennyi a különbség köztük, ezt már neked kell eldönteni.
Érvet nem tudok mondani, de sokkal több cuccot látok tőlük, és szimpatikusabb is😀
A másik meg sok karin ott van a CUCore és a DirectCu, én csak az Asusnál láttam eddig rézmagos megoldást, legalább is kiírva, lehet h van többi gyártónál is de nem láttam eddig.
Ha eszméletlen hülyeséget írtam bocsi😆
Egy i3-2100-zal 1680x1050-es felbontásban és egy HD5870-nel lenne procilimit játékok alatt?
Lenne, persze játékfüggő, de nyilván használsz vsync-et, úgy a legtöbb esetben meg se fog mozdulni 60fps-ről. 😀
Mi a véleményetek ?
Üdv!
Azt tervezem hogy veszek egy GTX 550 vga-t, elég jó karinak bizonyul. Viszont a procim Core2Duo E7200 3.0 ghz. Szerintetek ez kihajtja megfelelően, vagy erősebb proci is kéne?
Azt tervezem hogy veszek egy GTX 550 vga-t, elég jó karinak bizonyul. Viszont a procim Core2Duo E7200 3.0 ghz. Szerintetek ez kihajtja megfelelően, vagy erősebb proci is kéne?