Hát én maradok az ATI-nál.Eleinte ATI volt nekem ennél is maradok.Ha venni is fogok VGA-t márpedig majd fogok akkor megvárom a 7xxx és ha nem akkor 1 6970.
Igazából nem is lehet, 1 kártya csakis ár/érték/fogyasztás alapján értékelhető, gyártó alapján nem. Drivereknél Nvidia téren nem vagyok túl tájékozott, de amennyire tudom mind2 gyártó elég jól foglalkozik velük.
yoda3000 írta:
NVidia Párti Vagyok Eddig Csak is NVikártyákat Használtam Most is egy Nvidia Geforce 9500 GT-m van 1 GB-s Minden Fullon Fut Rajta Megvagyok vele elégedve.
Fullon? 😆 Ezt azért nem hinném. Nekem volt 9500 GT-m, de semmi se ment fullon vele a mai játékok közül.
Nekem csak Nvidia kártyáim voltak eddig, így nem tudok állást foglalni.
amúgy lehet h újra kéne telepítenem a gépet a gépet az új VGA miatt? beletettem és nem lett sokkal jobb, procilimitem meg a 3dmark pontok szerint alig van.
hát mondok én valamit én még akkor se vennék Nvidia-t ha egyértelműen megérné mert maga mint vállalat elégé nagy **** és hogy mért??
amit az egyik előbbi hsz-emben említettem a CRYSIS2 dx11 gépigényéről de ez még csak olaj volt a tűzre
amikor igazán kezdem megutálni az akkor volt mikor Nvidia kilépett a Microsoft-tal együtt!!😠 a PC Gaming Alliance szervezetből ami azért jött létre hogy a PC játékok jövőjét támogassa.valamennyi manapság megjelenő pc játék bejelentése részben ennek a szervezetnek köszönhető.
annak idején az ms és az nv vezető szerepet vállalt a PCGA-ban.
még ott van ez a két vállalat a pc játék piacon de számukra a piac erősítése már nem érdek már lassan ellenérdek.😞
akkor gyakorlatilag én is ellenérdek vagyok ezeknek😊
én ugyan maradok a pc-nél nem fogom megvenni a ****-ikat
hogy játsszak a kontrollerrel meg check pointos játékaikkal
ezeknek csak a profit maximalizálás a lényeg.
hozna a PC-s piac eleget, ha képesek lennének egy tisztességes játékot csinálni mit várnak CRYSIS2 gépigénye na meg még ADV graph options se volt benne csak patch-el undorító 😠 ... csodálkoznak hogy a vártnál rosszabbul fogynak....
minek is juttassak pár $ -t az nv kezébe azzal hogy megveszem terméküket????????????? hisz azt akarom hogy valahogy összeszedje magát a pc-s piac...
Üdv mindenkinek!
AMD (ATI) vs nVidia? Ez kb olyan mintha azon vitáznának az emberek hogy BMW vagy Mercédesz? Csúcskártyákról beszélünk, 80-150k-ig. Van aki ennyiből vesz magának gépet.😉 (és nem említem a most megjelenő Asus Mars II-t). Mindkét gyártónál ki lehet fogni hibás kártyát,de hát azért van a gari.
hát nekem még sose volt GF kártyám szóval nem tudok róla véleményt mondani, de rokonomnak asszem 3 vagy 4 éve van GF 8800GTS 320Mb s karija és a mai napig elég a játékokhoz. Gondolok itt 1024x768 vagy 1280x1024 medium high beállítás és pöpec grafija van így is a játékoknak. Ami engem illet 6 évig használtam egy Sapphire 9600XT/x1050 128 vagy 256 Mbs kártyát és elég volt mindenhez. Igaz SM3 at már nem tudott de amikkel eleinte játszottam azokat max beállításon vitte. hát igen ez a kis kari a szívemhez nőtt 😃 Ezután jött a híres Ati Rage 128 Pro GL Ultra kártyám (behalt a gép és egy ilyen f0son kellet lennem) 😆. Ez kb 3 hónapig volt nálam. Utána meg egy HD4830 asom lett ami mai napig megy és teljesen jó, ahhoz amire én használom 😃
túl árazás csak a csúcskártyára igaz, mivel az a legerősebb nincs ami megszorongatná ezért az árat nem viszik lefele mert így is viszik, talán még a gtx 550Ti az ami nem éri meg de a többivel nincs gond. én olyanokat nézek még mint techpowerup, guru, anandtech stb de persze magyar oldalakat is.
repfect írta:
hát én akárhol is nézem a gtx 570 ugyanazt a szintet tudja mint a 6970, az tény h AMD bácsi a 6950-et szánta az 570 ellen de az egész sorozat lecsúszott a párjától, a 6950 alig 3-4%-al tud jobb lenni az 560-tól. az árazás meg teljesen jól mutatja a teljesítményt, szal nem kerül kevesebbe az ugyanazt a szintet hozó AMD
nem csúszott itt le semmi csak néhány oldal nem éppen megfelelő játékokkal testeli vga-kat pl: i.p.o.n. -os tesztben COD6 -on meg World in Conflict -on is tesztelik néhány játéknál már lassan 150 fps-t is elérik nem csoda hogy mért ilyen az összesítő táblázatuk most azért nekem nem jobb az egyik kártya ,hogy 100 fps helyett 120 ez nem vereség, a vereség az ha 20 helyett 30
de nem teljesen mondasz hülyeséget utána néztem pár oldalon egy szintre hozza hd6970 és gtx570 de ahány oldal annyiféle teszt
én prohardvert szoktam olvasni és ott jobb volt a HD6970 meg i.p.o.n.-t de VGAspeed.hu-t is nézek néha.
Nálam az Ati Rage Pro anno tökéletesen szuperált. 😆 Egy rövid ideig volt GeFo4 MX440-em, az is kifogástalanul működött, aztán jött egy Radeon 9550, hát az egy kalap szar volt... Aztán jött a 7300GT, nem volt valami erős, de megváltás volt a 9550 után. Aztán egy jó nagy ugrással jött a 3870, ami megint egy hatalmas csalódás volt. És most a GTX460 1G pedig a gyöngyszem, szinte kifogástalan, talán fogyaszthatna egy picit kevesebbet. 😃 A következő kártya valószínűleg megint Radeon lesz. 😀 Röviden szólva volt mindegyikből bőven, nV-vel sosem volt különösebb gond, Ati-val bőven, de azért adok neki még egy esélyt. 😀
9500gt-t már tényleg a mai játékokra használják😃 én elégedett vok az 560-al crysis dx11-ben full-hd-ban szépen fut rajta, meg minden más is köszönhetően az új i5-nek.
yoda3000 írta:
NVidia Párti Vagyok Eddig Csak is NVikártyákat Használtam Most is egy Nvidia Geforce 9500 GT-m van 1 GB-s Minden Fullon Fut Rajta Megvagyok vele elégedve.
(3éve vettem egyik imserösnek 9500GT 1GB sat, én szereltem össze a gépét...
és már akkor se ment volna maxon azon, az akkori játékok)...
repfect írta:
hát én akárhol is nézem a gtx 570 ugyanazt a szintet tudja mint a 6970, az tény h AMD bácsi a 6950-et szánta az 570 ellen de az egész sorozat lecsúszott a párjától, a 6950 alig 3-4%-al tud jobb lenni az 560-tól. az árazás meg teljesen jól mutatja a teljesítményt, szal nem kerül kevesebbe az ugyanazt a szintet hozó AMD
Ez igaz GTX570 a 6970 el van píriba... de Crysis 2 DX11 be maxon 1780MB Vromat eszik, ne feledjük el 😃 és oda nagyon nem elég a GTX570....
hozzáteszem GTA 4 ba is Nvidia kevesebb Vramot eszik, esetleges beálitások növelésénél 😃 azért ez vicces...
És mire a Crysis 2 be a sok Vram?
1780MB ?
Hogy Nvidia elszeretné adni a GTX580 3GB os verzióit is 😀
repfect írta:
gtx 570 meg ugyanazt tudja mint 6970 és kevesebbe kerül és szintén benne vannak az nvidia-s extrák sztem az jobban megéri szvsz de az AMD sem rossz( csak kár h nem ATI-nak hívják már)
nem akarok vitázni de a gtx570 inkább a HD6950-el van egy szinten igaz GTX570 kicsit erősebb de a hd6950 az olcsóbb
és a hd6970 teljesítménye kb annyival is jobb hogy megérje érte kb plusz 5 000Ft-vel drágább
Skacok! Ez olyan dolog kinek mi jön be!Nekem van olyan haverom akinek számtech boltja van én teszteltem ezt is azt is nekem az Nvidia jött ki győztesnek, és én hajlandó vagyok érte annyit adni!
gtx 570 meg ugyanazt tudja mint 6970 és kevesebbe kerül és szintén benne vannak az nvidia-s extrák sztem az jobban megéri szvsz de az AMD sem rossz( csak kár h nem ATI-nak hívják már)
ATI mellett állok.
az ATI-k kevesebbet fogyasztanak és ahhoz képest jóval jobb a teljesítményük mint az Nvidia-knak, és jóval olcsóbb
pl: míg a GTX580 115 000 Ft addig HD6970-et 85 000 Ft-ért kapsz sőt VTX3D-t már 80 000 -ért is kapsz
ezt a kb 30 000 Ft pluszt azért fizeted GTX 580-ért hogy kapj pár fps-t pluszba ami legjobb estben 10 fps de néhány játékon alig érződik a különbség a fogyasztása is valamennyivel nagyobb + kapsz 1-2 Nvidia-s cucchoz támogatást mint az ageia physx
jó oké nagyobb a teljesítménye meg minden, többe kerül oké, de ennyivel ezekért a pluszokért 10 000 Ft-s se adnék
de a legérdekesebb az hogy a HD6990-nél drágább a GTX590 pedig a GTX590-nek nem jobb a teljesítménye igaz csak 7 000Ft -tal drágább
szerk: na már majdnem elfelejtettem említeni nem tudom ezen az oldalon volt-e róla valami, de elég érdekes dolgokat olvasgattam az CRYSIS2 DX11-es módjának jó nagy gépigényéről érdekes hogy hogy olyan teljesen felesleges számításokkal terheli le a vga-t pl: a pálya alatti virtuális tenger geometriájának kiszámítása pedig sokszor nem is látszódik és még sok más számítás nincs bizonyíték rá de szerintem (és sokak szerint) az Nvidia van a háttérben hisz a Crytec vagy az EA minek akarnának maguktól magasabb gépigényt az csak rossz hatással lenne az eladásokra.
több leírás a gépigényéről:
http://prohardver.hu/teszt/mestersegesen_krealt_crysis_2_oriasi_gepigeny2/rejtett_geometriak.html
Zoli73 írta:
Hát nekem semmi bajom a GTX580-nal alap órajelen minden game kb 40-60 Fps-sel megy Full Hd-ban DX11-ben és minden maxon azt hiszem ehhez nem kell kommentár!😀
Ha lenne pl egy Sandy i5-öd, akkor még 2x annyi fps-ed is lehetne azzal a kártyával. 😆
Hát nekem semmi bajom a GTX580-nal alap órajelen minden game kb 40-60 Fps-sel megy Full Hd-ban DX11-ben és minden maxon azt hiszem ehhez nem kell kommentár!😀
Nekem éppenségel, semmi bajom nincs a HD5750-nemmel, a mai új játékokhoz kicsit gyenge mostmár, gyengge, jah, a 30 FPS megvan, de épphogy, akkor amikor vettem 1 hibája volt ár érték arányban =0-val
Elmondom h 700~870, 1200~1350 járatom és eddig semi baja nem volt, gyönyörű éles a kép...
Gerdzso írta:
eleinte féltem az ATI videókártyáktól... mert eddig mindig is NVIDIA-m volt... de mikor meglett az új karim (hd6950 2gb) akkor azt mondtam hogy ez igen! 😃 halk, gyors és még jól is néz ki! és minden évben van kapok 3 kupont amit beválthatok akciókra(játékokra stb) 😜
eleinte féltem az ATI videókártyáktól... mert eddig mindig is NVIDIA-m volt... de mikor meglett az új karim (hd6950 2gb) akkor azt mondtam hogy ez igen! 😃 halk, gyors és még jól is néz ki! és minden évben van kapok 3 kupont amit beválthatok akciókra(játékokra stb) 😜
Az nem kártyától függ, azonos beállításokon, ugyan olyanok lesznek a szélek bármelyik kártyán, kivéve ha az egyiknél driverből nagyobb élsimítást teszel be, ha tudsz.
Én úgy értettem hogy mindét gyártótól volt már elég termékem hogy kitapasztaljam. Persze az nvidiát nem szidom mert nem kell és nincs is jogom hozzá. Csak azt mondom hogy többször volt textúra hibám nvidiával mint ati-val.
MC Marci sztem azt egy egyszerű driver frissítéssel meglehet oldani. pl én is felraktam a kapott drivert, ami kb 1 éves, de aztán le is szedtem és az oldalról letöltöttem a legfrisebbet, 1-2 játéknál +FPS-ket kaptam. PL F1 2010, Gothic és hasonló gémeknél. nem számottevően magas de, amikor 30-32 helyett 38-41-el megy azt már észrelehet venni. met ha azt mo ndom 32 helyett 33 FPSt- mértem, hát Istrnem jobb napja volt a VGA-m, nak, de 8-10 FPS azért már nem hiszem h véletlen. Gondolom, sőt biztos az nVidiánál is ez van, de azért ekkora differencia nincs küztök, h élesebb, meg elmósódottabb, főleg 1 kategóriánál.
akos328 írta:
nem véletlenül IceQ én eddig azt a hűtőt a legdurvább karikon láttam csak, remélem ez elárul vmit.
Hát pedig nem valami hú de jó hűtés.
[LINK]
[LINK]
Az MSI magasabb órajeleken megy, de halkabb és hűvösebb is... 😀 Arról nem is beszélve, hogy ocsmány, és gagyi műanyagból van. 😃
Mind kettő nagyon ott van. Volt nvidiám is és szuper gyártó az is. Bár úgynézve minden kártyának megvan a társa. Nvidia/AMD részről. Pl: Gtx 460/hd6850 gtx570/hd6950/6970 Egyedül talán a saját kategóriájában a gtx 580 az egyedüli akinek nincs versenytársa. Ezzel nem azt értem hogy job lenne egy hd6990-nél vagy gtx 590-nél, (bár sli-ben jobb) csak hogy azonos árban nincs ellenfele az egymagosok piacán.
Abban az árkategóriában az 5670 VERHETETLEN!! és igen is sok erő van benne ahhoz képest h 16k-ért már kapható
ASUS EAH6670/DIS/1GD5 PCIE ///21k
Hát ha az 5670-et gyártósori hulladéknak nevezted akk ez is az, alig-alig 20%-al gyorsabb(max) az 5670-nél!
Excision:Am 5670-ből nincs 2gb-os verzió csak 1! 2 gigát max Hyper mem-el éred el! De ezt SOHA nem fogod kihasz. ezzel a VGA-val!😉
HD6670 512 Mb GDDR5 ilyet vegyél ha nincs több pénzed
NVIDIA GEFORCE GT430 2048MB
NVIDIA GEFORCE GT520 2048MB
A 3 kártya küzűl melyil lenne a legjobb? : D
Fullon? 😆 Ezt azért nem hinném. Nekem volt 9500 GT-m, de semmi se ment fullon vele a mai játékok közül.
Nekem csak Nvidia kártyáim voltak eddig, így nem tudok állást foglalni.
új vga berakása előtt ugy letörölted a régi drivert?
Na szóval melyik AMD drivert érdemes letölteni egy Sapphire HD4830 asra a legújabb mehet rá vagy melyiket?
amit az egyik előbbi hsz-emben említettem a CRYSIS2 dx11 gépigényéről de ez még csak olaj volt a tűzre
amikor igazán kezdem megutálni az akkor volt mikor Nvidia kilépett a Microsoft-tal együtt!!😠 a PC Gaming Alliance szervezetből ami azért jött létre hogy a PC játékok jövőjét támogassa.valamennyi manapság megjelenő pc játék bejelentése részben ennek a szervezetnek köszönhető.
annak idején az ms és az nv vezető szerepet vállalt a PCGA-ban.
még ott van ez a két vállalat a pc játék piacon de számukra a piac erősítése már nem érdek már lassan ellenérdek.😞
akkor gyakorlatilag én is ellenérdek vagyok ezeknek😊
én ugyan maradok a pc-nél nem fogom megvenni a ****-ikat
hogy játsszak a kontrollerrel meg check pointos játékaikkal
ezeknek csak a profit maximalizálás a lényeg.
hozna a PC-s piac eleget, ha képesek lennének egy tisztességes játékot csinálni mit várnak CRYSIS2 gépigénye na meg még ADV graph options se volt benne csak patch-el undorító 😠 ... csodálkoznak hogy a vártnál rosszabbul fogynak....
minek is juttassak pár $ -t az nv kezébe azzal hogy megveszem terméküket????????????? hisz azt akarom hogy valahogy összeszedje magát a pc-s piac...
http://prohardver.hu/hir/nagy_csapas_erte_pc_gaming_alliance.html
http://www.gamekapocs.hu/hir/22381/ujabb_valtozasok_a_pc_gaming_alliance_ben
AMD (ATI) vs nVidia? Ez kb olyan mintha azon vitáznának az emberek hogy BMW vagy Mercédesz? Csúcskártyákról beszélünk, 80-150k-ig. Van aki ennyiből vesz magának gépet.😉 (és nem említem a most megjelenő Asus Mars II-t). Mindkét gyártónál ki lehet fogni hibás kártyát,de hát azért van a gari.
nem csúszott itt le semmi csak néhány oldal nem éppen megfelelő játékokkal testeli vga-kat pl: i.p.o.n. -os tesztben COD6 -on meg World in Conflict -on is tesztelik néhány játéknál már lassan 150 fps-t is elérik nem csoda hogy mért ilyen az összesítő táblázatuk most azért nekem nem jobb az egyik kártya ,hogy 100 fps helyett 120 ez nem vereség, a vereség az ha 20 helyett 30
de nem teljesen mondasz hülyeséget utána néztem pár oldalon egy szintre hozza hd6970 és gtx570 de ahány oldal annyiféle teszt
én prohardvert szoktam olvasni és ott jobb volt a HD6970 meg i.p.o.n.-t de VGAspeed.hu-t is nézek néha.
tesztek
http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/38899-amd-radeon-hd-6970-hd-6950-review-21.html
http://prohardver.hu/teszt/furcsa_generaciovaltas_amd-modra/osszegzes.html
na és ha tényleg jobb, vagy jól van beárazva ? akkor is ez csak 1 kártya jóval több nvidias kártya szerintem túl van árazva
(3éve vettem egyik imserösnek 9500GT 1GB sat, én szereltem össze a gépét...
és már akkor se ment volna maxon azon, az akkori játékok)...
Ez igaz GTX570 a 6970 el van píriba... de Crysis 2 DX11 be maxon 1780MB Vromat eszik, ne feledjük el 😃 és oda nagyon nem elég a GTX570....
hozzáteszem GTA 4 ba is Nvidia kevesebb Vramot eszik, esetleges beálitások növelésénél 😃 azért ez vicces...
És mire a Crysis 2 be a sok Vram?
1780MB ?
Hogy Nvidia elszeretné adni a GTX580 3GB os verzióit is 😀
nem akarok vitázni de a gtx570 inkább a HD6950-el van egy szinten igaz GTX570 kicsit erősebb de a hd6950 az olcsóbb
és a hd6970 teljesítménye kb annyival is jobb hogy megérje érte kb plusz 5 000Ft-vel drágább
az ATI-k kevesebbet fogyasztanak és ahhoz képest jóval jobb a teljesítményük mint az Nvidia-knak, és jóval olcsóbb
pl: míg a GTX580 115 000 Ft addig HD6970-et 85 000 Ft-ért kapsz sőt VTX3D-t már 80 000 -ért is kapsz
ezt a kb 30 000 Ft pluszt azért fizeted GTX 580-ért hogy kapj pár fps-t pluszba ami legjobb estben 10 fps de néhány játékon alig érződik a különbség a fogyasztása is valamennyivel nagyobb + kapsz 1-2 Nvidia-s cucchoz támogatást mint az ageia physx
jó oké nagyobb a teljesítménye meg minden, többe kerül oké, de ennyivel ezekért a pluszokért 10 000 Ft-s se adnék
de a legérdekesebb az hogy a HD6990-nél drágább a GTX590 pedig a GTX590-nek nem jobb a teljesítménye igaz csak 7 000Ft -tal drágább
http://prohardver.hu/teszt/az_nvidia_visszavag_geforce_gtx_590/osszegzes.html
szerk: na már majdnem elfelejtettem említeni nem tudom ezen az oldalon volt-e róla valami, de elég érdekes dolgokat olvasgattam az CRYSIS2 DX11-es módjának jó nagy gépigényéről érdekes hogy hogy olyan teljesen felesleges számításokkal terheli le a vga-t pl: a pálya alatti virtuális tenger geometriájának kiszámítása pedig sokszor nem is látszódik és még sok más számítás nincs bizonyíték rá de szerintem (és sokak szerint) az Nvidia van a háttérben hisz a Crytec vagy az EA minek akarnának maguktól magasabb gépigényt az csak rossz hatással lenne az eladásokra.
több leírás a gépigényéről:
http://prohardver.hu/teszt/mestersegesen_krealt_crysis_2_oriasi_gepigeny2/rejtett_geometriak.html
Ha lenne pl egy Sandy i5-öd, akkor még 2x annyi fps-ed is lehetne azzal a kártyával. 😆
Nvidia: 7600GS 9500GT GT220 GTX460
ATI: HD4770 HD4890 és most HD4870X2 😃
Talán kicsit jobb az Nvidia de fő a változatosság 😃
Nagy a csend az HD 7000-es szériáról. Tudtok infót?
Elmondom h 700~870, 1200~1350 járatom és eddig semi baja nem volt, gyönyörű éles a kép...
2 nvidia kártyám is volt már, mind a kettővel csak baj volt 😀
csak nem sapphire? 😆
Nvidia for games (sztem)
😜😜
de úgy értem hogy élesebb a kép nvidán hogy atin a szélek kicsit recésebbek pl ezt meg is tapasztaltam a gears of warnál
nekem volt már nvidia-m is és ati-m is mindkettő teszi a dolgát am mintha az nvidia kártyákon élesebb lenne a kép
Most neked nem adok igazat mert nekem több textúra hibám volt nvidiával.(Bár az is csak minimális)
nem véletlenül IceQ én eddig azt a hűtőt a legdurvább karikon láttam csak, remélem ez elárul vmit.
Hát pedig nem valami hú de jó hűtés.
[LINK]
[LINK]
Az MSI magasabb órajeleken megy, de halkabb és hűvösebb is... 😀 Arról nem is beszélve, hogy ocsmány, és gagyi műanyagból van. 😃