Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
mathejocy avatar
CM tx3 evo 4700-ig bírja 24/7-ben.Én azt ajánlom.Most elég jó árban van,és csendes is.
0
0
0
0
cseszka avatar
Ha nem hangos,és nem melegszik(nemszabadna),valamint nem akarod oc-ni a procidat,akkor nem fontos.Viszont nem baj ha van rajta egy jobb hütö,ha meg huzni is akarod a procit,akkor feltétlenül vegyél rá valami jobbat.
0
0
0
0
jacikaaa avatar
hello i5 2500k procim van és egy nvida gtx 770 vga t tervezek venni a napokban az lenne a kérdésem hogy gyári hűtöt hasnálok le e cseréljem a cpu hűtöt valami jobbra válaszokat ekőre is köszönöm
0
0
0
0
Petikecske avatar
Hali!
A kérdésem a következő: Thermaltake Overseer VN700M1W2N (https://www.***//termek/thermaltake-overseer-vn700m1w2n-fekete-szamitogep-haz-12-24-ho-gar--93198) ebbe beleférne COOLERMASTER Nepton 240M RL-N24M-24PK-R1 (http://***/webshop/product/coolermaster_nepton_240m_rl_n24m_24pk_r1/853240) ez?
A configomat megtaláljátok a profilomon 😀
Szerintem a jelenlegi proci hűtöm enyhén kevés 😆
0
0
0
0
no avatar
Ideiglenes sajnos vga nélkül kell lennem, integrált vga-val.
Csak azt szeretném megkérdezni, hogy maximum mennyire szabad neki felmenni, hogy egyáltalán ne károsodjon? Böngészve 50.
0
0
0
0
szlacus avatar
Sziasztok!
Van egy Cooler Master Evo 3-as processzor hűtőm, amin gyárilag van egy ventilátor, de kaptam hozzá még iylen műanyag rögzitő keretet , gondolom a másik oldalára is lehet szerelni egy ventilátort, ami a meleg levegőt szivná?! Lenne értelme felszerelni még pluszba egy ilyen ventilátort?
0
0
0
0
zoltanwelscher avatar
Na most megnéztem jobban az alaplapom és találtam rajta két ilyen csatlakozót:
"CHA FAN" ha jól olvastam utánna , akkor erre egy ventit lehet rákötni?!
a másik:
"CLRTC CHASSIS" na ez mi? Valahol olvastam hogy a bioshoz van köze talán...
A többit ventit meg molex kábellel kötöm a tápra.
Elöl bemegy a 120 cm venti, ami befelé tolja , oldalról egy 8cm venti fogja befújni, hátul meg 2 db 8cm fogja kifelé fújni vagy csak 1 dvbb ezt még nem tudom. Szóba jöhetett volna az is hogy1 befelé 1 meg kifelé de közvetlen egymás mellett ennek nem sok értelmét látom.
Ennek igy van akkor értelme?
0
0
0
0
Payphoner avatar
Akkor mit is csináljak pontosan sracok? marmint hogy állítsak rajta? mert jó hogy tényleg jól hűti és ez 10/10 de kicsit zavar hogy néha hangos
0
0
0
0
Bronson avatar
ajánlom hogy olyat válassz amit az alaplapra lehet csatlakoztatni, akkor tudod is majd vezérelni a fordulatszámot!
0
0
0
0
zoltanwelscher avatar
Bronson!
Tökéletesn látod a helyzetet. Elöl valóban vannak rések , ahol tud beszvni levegőt... talán elég elsz neki. Itt a városban van az egyik számtecboltban Cooler Master piros led-es 12 cm-es venti... ez milyen minőséget képvisel? Voltak Cooler cuccaim, de nem tudom, hogy ezek is olyan jók , mint a többi féle termékük?
A gépházhoz visszatérve, elöl ugye a 12cm-es, hűtul 2X8cm venti, valamint az oldalán 1X8cm venti, amire nem tudom rakni mert útban lenne a CPU hűtő. Gondolkoztam rajta, hogy vágok ki az oldalából és oda is rakok egy 12 cm ventit, de amg nem látom értelmét addig nem erőltetem. Most megfelelőek a hardver fokok, kiváncsi leszek, hogy a 12 cm-es hűt e még majd rajta.
Lehet hülyeséget kérdezek, de asszem ezek a 12cm ventik 12v mennek, akkor egy sata csatival rákötöm a tápra és kész? A meglévő 8cm ventimet is sata raktam és úgy megy. Olvastam valami 3-4 pines alaplapi csatiról is... a tápomon viszont már nem elsz több sata csatlakozó, hogy rátudjak kötni még 1 ventit.
0
0
0
0
Bronson avatar
az eleje ahogy nézem tényleg zárt, de oldalt kialakítottak réseket, valószínűleg ott szívja be a levegőt. hátul viszont meg két 8cm-es fér csak, jól látom?
0
0
0
0
zoltanwelscher avatar
Srácok !
Kellene egy kis segtség.
Van egy ilyen házam:
http://www.***/kolink-cxa-n1802a-tap-nelkuli-fekete-haz-252852.html
Nekem nem volt benne az a 12 cm-es piros led venti, na már most készülök venni bele
egyet. A kérdés az lenne, hogy ha azt felszerelem az elejére, akkor a friss levegőt fújná befele, de elöl a gépház nem nyitott, magyarán , akkor honnan fogja beszivni a friss levegőt? Gyárilag volt hozzá egy 8cm-es venti, ami a táp alatt van és befelé fújja a friss levegőt, plusz egy venti még elférne az oldalán de oda nem lehet felszerelni, mert a TX 3 CPU hűtő útban lenne neki. na most ebben akarnék kialakitani úgymond egy normális keringést. Gápeim menüpontban ott van a gépem. Köszönöm előre is! Üdv. Zoli
0
0
0
0
Puffin avatar
H3AD5HOT: azon az alaplapon azt hiszem be lehet állítani hogy feszültséggel szabályozza. A BIOS-ban nézz körül
0
0
0
0
H3AD5HOT avatar
BenjaminHun: a 3pines nem szabályozza magát,a 4pines szabályozza.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Robin😆: a 3pines szabályozza saját magát!
0
0
0
0
H3AD5HOT avatar
Robin😆😜róbáld meg a BIOS-ban vagy a SpeedFan nevű programal.
0
0
0
0
Payphoner avatar
Sziasztok tegnap vettem egy Blizzard T2 procihűtőt és tudnátok hozzá ajánlani valami programot amivel tudnám szabályozni a fordulatszámot mert sajnos ugye ez csak 3 pines és kicsit hangos
0
0
0
0
H3AD5HOT avatar
filmgru:a hyper tx3 evo jó hűtő,de én a 12cm-es ventivel elátottakat ajánlom azok csendesebbek es jobban hűtnek: Cooler Master Hyper T4
0
0
0
0
szlacus avatar
zoltanwelscher: Ezek tökéletes értékek. Nekem is FX 6300 procim volt, használtam 1 hónapig, most egy FX 8350 duruzsol benne. Én is EVO TX3 hűtőt használok, az FX 8350-est is szuperül hűti. 😀
0
0
0
0
H3AD5HOT avatar
zoltanwelscher:
CPU 60 C max
GPU 80C max
HDD 50 C max
AZ órajelet (mhz) érdemes növelni ,a memória órejelének növelése nem hoz nagy fps növedest.
Addig huzd az órajelet amig stabil a kartya,ezt ugy ellenorizheted hogy lefutatsz egy vga stress programot pl furmark. Kevesevel emeld az órajelet pl 10mhz-el majd futtatod a furmarkot 10 percig.ES ezt addig csinalod ameddig stabil marada vga.
0
0
0
0
zoltanwelscher avatar
Flamina: Köszönöm! Egy ilyen felépítésű rendszernél mennyi lenne a nem elfogadható hőmérséklet? Vga drivernél lehet "állítani" a kártya teljesítményt meg egy csomó mást is. Ott a mhz érdemes felhúzni maxra? Vagy mik a legjobb beállítások? Szívesen veszek bármi segítséget, ilyen újabb rendszerem még nem volt, a fórumot olvasom 1000-el.
0
0
0
0
zoltanwelscher avatar
Egy új gépnél milyennek számitanak ezek a hőfokok:
CPU: net közbe 30-34 C max , játéknál max 45 C -ig ment fel.
VGA: net közbe 18-23 C max, játéknál meg 35 C-ig ment
HDD: végig szinte 25-26 C

Ez a gép:

Asus M5A78 alaplap
Fx 6300 proci
Radeon r7 250 128 bit 2gb ddr3
8 gb 1600 mhz ram
500gb hdd
cooler master evo 3 proci hűtő

Bár gyanitom, hogy még nem poros, meg friss a paszta, ezért ennyik az értékek.
Húzva nincs semmi, minden a gyárin.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
üdv mindenkinek

A kérdésem a következő van egy 12cm es piros ledes ventim és egyik napról a másikra a ledek nem világítanak a venti megy rendesen de sötét mi lehet a baja?

Javitható? ha igen akkor irjátok le nekem
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
zoleyfox: Folyékony fém pasztákat részesíteném előnyben. Igaz áruk jóval borsosabb (3-6k) mint a szilikon és grafitos társaiké. Cserébe jóval jobb hővezetéssel bírnak, ez akár 20c is lehet. Ha belefér mindenképp ilyet vegyél. 5-6 pasztázásra bőven kitart, tehát, ha fél évente pasztázol akkor is 3 évig elég.
0
0
0
0
zoleyfox avatar
Sziasztok!

Szerintetek a Deepcool Z9 hővezető paszta mennyire jó minőségű?
0
0
0
0
no avatar
Jobb esetben ennyire hangos a ventilátor. Ha kisebbre veszed a fordulatszámát, és úgy is normálisan hűt, akkor halkabb lesz.
0
0
0
0
Obi-Wan Kenobi avatar
Üdv mindenkinek!
Most lett a gép egy új házba rakva,adtak hozzá egy 12 centis ventit előre,de olyan hangos az egész gép hogy már elrepül itt mellettem.😆
Mi okozhatja ezt?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
mtrelax. Szerintem jó rá!
0
0
0
0
mtrelax avatar
HI!! 😀
Kérdeznék egy olyat h az én gépembe szerintetek egy:
Scythe Infinity SCINF-1000
processzorhűtő jó lenne? 😕 mert van egy ilyenem itthon, és a proci gyári hűtője már kezd az őrületbe kergetni, de nem vagyok benne biztos. Előre is köszönöm!
0
0
0
0
cseszka avatar
Alapjáraton azzal a hütövel nemlesz gond,még egy kis oc is belefér,de ha ez nemlenne elég olyat nézz amin 12cm venti van.Pl ez:https://www.p c x.hu/termek/raijintek-themis-processzor-huto-24613
0
0
0
0
BBELSO avatar
segítséget kérnék nemrég vettem egy AMD FX 8-Core FX-8320 procit de a gyári hűtésének a hangja terhelés alatt elég hangos és hogy milyen hűtőt tunátok ajánlani nekem hozzá én elsőre ezt néztem Cooler Master Hyper TX3 EVO
0
0
0
0
feri917 avatar
Zsír hűtő nagyon, ár / teljesítmény arányban nagyon jó, öcsém FX-4130-án csücsül, rendbe, csendesen végzi a dolgát, 4.5 Ghz-es OC meg se kottyant neki, 50 fok alatt tartotta még akkor is a processzort. Felszerelés AMD-re csak annyi, hogy beakasztod a gyári fülekbe, venti bedug és kész.
0
0
0
0
frostwagen avatar
köszi a gyors választ 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Jó hütö akategóriájában,és az árában.Volt ijen hütöm.Halk,és teszi is a dolgát.Oc-al is megbirkózik.Szerelése egyszerü,könnyü.Nemkell kivenni a lapot,simán felcsatolod a gyári hütö hejére.
0
0
0
0
frostwagen avatar
Üdv!

Cooler Master Hyper TX3 EVO erről a hűtőről vélemény? Egyébként a felszereléséhez mindenképp ki kéne venni az alaplapot?
0
0
0
0
cseszka avatar
Ha megnézed a két képet,látod h az egyiken ahol a cpu hütöröl van a kép,mekkora hej marad az alaplap tetejéig,mig a másik képen épphogy csak rálóg a felsö venti a lapra.Tehát befér,de nemlesz valami sok hej a cpu hütö meg a felette levö venti között.Igy nembiztos h meglesz a hatása a ventinek.
0
0
0
0
Bombardier avatar
Sziasztok!

Szeretnék a processzoromhoz venni egy CPU hűtőt, és ebben szeretném ha segítenétek. Arctic Freezer A11 AMD CPU hűtő néztem, és szerintetek ez elférne a gépházamba?

Gépház: Cooler Master N200
[LINK]

3 venti van az enyémbe. 2 lent, 1 fent. Remélem nem kell ki szedni a felsőt a cpu hűtő miatt.

A CPU HŰtő:

[LINK]

Kérdésem, el fog férni minden? a felső 12cm cooler ventit nem kell kiszedni?
0
0
0
0
no avatar
A tápegységem lent van a házba. Kérdésem, lefelé néz, ott van alatta egy rács azon egy porszűrő. A táp nem fog megfőni? Felfelé nem lehet, mert ott a vga van. Jól szereltem be így?
0
0
0
0
no avatar
Help! Most cseréltem házat, Mercuryt egy cooler masterra, nagyon ***a a ház meg minden, de van egy kis problémám. Volt a Mercury házamba egy Cooler master hűtő ventilátor, ami gyorsan forgott. A Cooler Master házba kaptam két cooler Master hűtő ventit. Egy lent, másik fent a táp helyén, (ebbe a tápom már lent van) Ami lent van, az mellé beraktam a másik gépházamból a cooler master ventit, így alul 2 van 1 fent. Ezt videó tesztbe láttam, ott is be raktak alá plusz 1-et. Az a gondom hogy megy mind a 3 venti, de sztem nem elég gyorsan. Elég ligthosan pörögnek. Eddig a régi mercuryba az 1 cooler nagyon fujta befelé a levegőt. Ha lehúzok, 2 ventit akkor is lassan forog a maradék egy.Minőségi tápom van pedig, nem értem. A ház miatt van??? Ha egy venti megy, az se maxon megy, úgy 30-50% max. Eddig a régi házamba maxon ment. Mi a gond? Vagy jó ez így?

Ja tápom lefelé van, Alatta van egy rács, azon egy por felfogo valami hálóféleség. Nem fog a tápom megfőni??? A ház lába magas, nem úgy, de magasabb mint a másik házam lába. Jó lesz a szellőzés így is?
0
0
0
0
no avatar
aha azt hittem gáz ha 40 fokos vidi kari alapjáraton, mindenki mást mond..😀
0
0
0
0
Puffin avatar
nekem is kb annyin megy ha használom a gépet. (netezés stb.)
0
0
0
0
no avatar
értem jó akkor 40 fok windows alatt...
0
0
0
0
Puffin avatar
jó az a hőmérséklet.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok 40 fok alapjáraton 750ti-m, jó 12 órája megy a gép, de 33-ra is leszokott menni..
40 fok okés amugy??
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok

az létezik hogy a vidkarik ha 100% kon megy játék alatt felmegy 77fok ra? vizhütéssel?

mit tegyek hogy lejebb menjen ?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
köszönöm szépen bár ahogy elnézem a végét így is kemény munka lenne!
akkor talán marad így végül-is működik 😀
0
0
0
0
GaboC avatar
Lehet venni ventilátorokhoz rezgéscsökkentőt, ami pár száz forintos tétel. Ilyenre gondoltam: https://haloorshop.hu/shop_ordered/9809/shop_pic/COLDEEBUFFERB1.jpg
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Hogy a fenébe lehet így gépházat csinálni? Vagy mivel kellett volna fel teszem mert a sima csavar amit a ventihez adtak az nem megy át mert jóval kisebb a furat neki és ha át is menne akkor is cseszhetném mert akkor meg a HHD keret miatt nem tudnám be csavarozni...?
https://www.kephost.com/images/2014/09/12/20140912_165936.jpg
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció