Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
H-ECTOR avatar
Gibdj: elvileg majd a computexen mutatják be, az viszont nem tudom mikor lesz, május végén, júni elejèn szokott lenni
0
0
0
0
no avatar
Én hajnalba néztem meg a streamolást! 😃 GTX 1070 jó vétel lesz 110-120E körüli fogják adni, és a 1070 ezért lesz nagy áttörés mert a használtpiac, árait is jól átmozgatja majd! 😀 Kicsit erősebb vagy egyenlő lesz egy GTX 980Ti-al ami most 200E körül mozog, na most ha a 1070 lesz újanta 120E akkor a használt 980TI 100-110E körül lesz vagy még olcsóbb a legfontosabb nekem hogy egy GTX 970 milyen jó árba lesz akkor ! 😀 60E használt garis GTX 970-ért jó üzlet lesz ! 😀 Nyilván akkor nem kinálhatják 85-90E-be. Szóval jövőre lehet egy GTX 970- vagy 1060 lesz a gépembe ha lesz rá igényem !
0
0
0
0
xCube avatar
@matyikati: Meg is van hogy mi fog majd duruzsolni az új masinámban 😊 .
0
0
0
0
gibdj avatar
manyikati

Ha ez mind igaz, és a beharangozott teljesítmény a valóságot tükrözi, akkor igen csak szemet gyönyörködtető lesz. Az AMD kártyák mikor jönnek? Már elvesztettem a fonalat.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Itt az új "csúcs" geforce:

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
nagyjából én is, csak nálam az utolsó helyet cserélt az elsővel 😊
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bronson: Akkor maradok én is annál. Én mondjuk nem sok mindent próbáltam ki eddig, csak az Afterburnert, az Afterburnert, meg még az Afterburnert. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
én kipróbáltam szinte mindent de mindig visszatértem az afterburnerhez... kicsit közrejátszik a megszokás hatalma, de véleményem szerint a legtöbb cuccal felszerelt legfelhasználóbarátabb program tuningra/monitorozásra/hűtésvezérlésre...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bronson: Most fogom kihajtani a lelkét a hétvégén... 😀
Amúgy, ha már itt tartunk: hűtésvezérlésre, szerinted az Afterburner, vagy a OC Guru II a jobb a gigabyte kártyához. (tudom, hogy mindkettő jó hozzá, csak azt nem, hogy melyik a jobb neki. Mondjuk gyanítom mindegy, de hátha...)
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bronson: Nem gondoltam ám én sem komolyan, de magas labda volt... 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Ilyen alapon akkor senki ne vegyen semmit, mert ugye tudjuk, hogy ami el tud romolni, az el is fog... 😊
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ne ijesztgessetek! Most szereztem egy 380-at...
0
0
0
0
Bronson avatar
Ha egy profi szervizest felhívtál volna, az se mondta volna meg látatlanban hogy mi a hiba...
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
csak jólet volna tudni hogy valaki tudja e ez milyen hiba
0
0
0
0
Bronson avatar
de ha most jelenleg szervizben van és kipróbáltál mindent, akkor nem értem minek kérdezted... -.-
0
0
0
0
Puffin avatar
Van Helsing 25: ha a Sapphire-hoz küldik vissza lehet hogy inkább 5-6 hét. Nekem eddig minimum annyi volt náluk a gariztatás.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
igen kivolt ott is ezt csinálta

most a szervízben van gari van még rá ugy másfél év elvileg hivni fog a srác hogy elmondja neki mit produkál a kártya ha neki is elöjön akkor 2-3 hét mire lesz belöle valami
0
0
0
0
Bronson avatar
próbáld ki másik gépben, ha ott is ez akkor hibás... garancia gondolom van még rá...
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
a driver es verziót már probáltam de minden ezt csinálja tuningolva nincs semmi minden gyárin megy
0
0
0
0
Bronson avatar
másik driver, de az is benne van a pakliban hogy hibás a kártya. driver sweeperrel törölj minden driver darabkát és clean install többet is próbálj ki. más van tuningolva...?
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
na ember ha valaki tudja a problémám okát az a király

van egy r9 380 as nitro kártyám és ha böngészek vagy youtube meg hasonlók semmi baja de ha elkezdek játszani na ott már gond van van hogy elindul a játék betölt fordulók az egérel és a kép megmerevedik és a kártya lekapcsol van hogy azonnal vagy hogy fél óra de 2 óra alatt kb 2x, 3x is csinálja és csak a reset segit de a vicces az hogy a ts alatt megy rendesen de nincs kép.

nem csak egy játéknál csinálja!

u.i: a feszek jók naplózva volt a hőmérséklet is jó nincs semmi jele hogy ingadozna vagy valami

ilyenkor mi lehet a probléma?
0
0
0
0
no avatar
király, köszi ebben reménykedtem 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Dakkar: Fizikailag mindegyik egyforma, tehát bármelyikbe bármelyik belemegy. A különbség a sebességben van. Értelem szerűen egy 2.1-es kártya belemegy a 3.0-t tudó foglalatba, de a sebessége a 2.1-es sebességnek fog megfelelni. Ez fordítva is igaz, ha 3.0-t teszel egy 2.1-es foglalatba, akkor az eszköz sebessége 2.1-esnek megfelelő lesz.
0
0
0
0
no avatar
lehet , hogy tök hülyeséget kérdezek, de egy PCI-E 2.1-es és egy 3.0-ás foglalat miben különbözik egymástól? egy 2.1-es kártya belemegy a 3.0-ba?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Hasonló teljesítményt képvisel a két kártya. Ez szerintem már csak szimpátia kérdése, egyiket sem nevezném rosszabbnak vagy jobbnak a másiknál.
0
0
0
0
Krix95 avatar
Majdnem elcseréltem a gigabyte gtx 670 r9 280 -re de vajon jó döntés volt ? 😃 hogy nem adtam ?
https://kepfeltoltes.hu/160505/120_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Su Metal avatar
(őm.. megtaláltam a hibát és a megoldását is. a lenti kérdésemre, ha másnak is lessz hasonló baja. a magas gpu hőmérséklet okozza.laposban önvédelmi mehanizmus.. 83foknál csökkenti az órajelet.. ha lecsökkent visszaemeli, maj ujra.. és ujra.. ezért van fps inagdozás. tenni kell a melegedés ellen és kész.)

íme a stabil gpu órajel, bár épphogy tűréshatáron belüli hőfokkal. ami már megfelel 😆
https://asus.xszerver.hu/u/up/160504220458.png
0
0
0
0
FekaRap avatar
Köszi Marci, csuz-li !
1600x900-as felbontáson használnám. 😀 Haladni kell a korral, most ennyire futotta 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
FekaRap: A fiam gépében egy sima 250 van egy HD monitoron. Nagyon szépen teljesít. Persze nem Ultrán, de közepes-magas beállításokkal megy neki minden, játéktól függően. Azért az új driverek miatt is jobb a 250, mert az igaz, hogy nyers teljesítményben nincs nagy különbség, de támogatásban, optimalizálásban, grafikus API támogatásban már van. Az AMD letett már a régebbi architektúrák támogatásáról, bár ezt nem hirdetik, de látszik.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
kb egyforma erősek lehetnek szóval a 2gb vram miatt job az r7 de csodát nem kell várni
0
0
0
0
FekaRap avatar
Sziasztok Srácok !

Szereztem egy r7 250X 2Gb-os modellt, a mostani öregecske 6850-em helyett, nagy csodát ne várjak ugye ? 😀
(2gb vram jobban fekszik majd gondolom sok játéknál mint az 1 )
0
0
0
0
gibdj avatar
Zoli73

Azért a 4K az 4K. Én egy 24"-os monitort használok 2160p-s felbontással, és azt kell mondjam, tényleg nem véletlenül mondják hogy mennyire jó. Egy recés élt sem látni élsimítás nélkül játékban, a kis képek is tűélesek bárhol, olvasni sokkal kellemesebb. Ha esetleg dolgozik is vele az ember, akkor még jobban megéri.
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Igen, én is kíváncsi leszek, hogy ÁFA meg minden után hogy alakul. 😀 De eddig igen baráti. + a fogyasztásnak is lehet örülni, bár ezt már lehetett tudni, hogy ráfekszenek.
Nekem se volt még különösebb problémám, de NV-nél sem...
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Na én azért azokra az árakra kiváncsi leszek!
0
0
0
0
Bronson avatar
nem értem miért szidják ennyien az amd drivereit, nem volt vele semmi gondom soha... legalábbis nem több, mint egy nvidiával...
0
0
0
0
winrar avatar
Várjuk ki a végét, de én is kíváncsi vagyok az új kártyákra. Bár hiába erős egy AMD kártya, ha ott a kritikán aluli driver...
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Ezt olvastátok?😀 Nagyon kíváncsi leszek az új kártyákra.
[LINK]
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Assassinangle :Ha megfogadsz tőlem egy tanácsot, akkor nem 4K-t veszel, hanem egy O led Fhd-t sokkal több lesz a szemmel látható változás pozitív irányba mint a 4K val.
0
0
0
0
assassinangel avatar
Köszönöm CSuz-li !

amit írtál abból csak a nemet értettem ! 😀 ami a lényeg 😀,hogy akkor felesleges.csak,hát ez a 4k annyira érdekel még sose láttam élőben csak olvastam és hallok rólla meg ugye amit lát a ember a saját monitorján,hogy ilyen meg olyan a 4k azt nem tudja vissza adni ,hogy milyen is igaziból 😞 JAJ BE SZERETNÉK EGY OLYAT /
0
0
0
0
Su Metal avatar
Üdv. nekem GPU (igp) órajel ingadozással lenne gondom. a kezdetektől, csak most lett konkrét miért.
de hogy hogyan javítsam ki, azt nem tudom. az energiagezdálkodási beállításokba már mindent maximális teljesítményre állítottam és a vezérlőpultjában is. mégis az intel gpu turbo ami 650-1100Mhz ig közölne, ciklusosan táncol, de pl a Diablo3 nál egyáltalán be se kapcsol. amikor aktív jól futnak a dolgok.. amikor kikapcsol leesik az fps.. elég zavaró. frissítettem is már drivert. már csak os cserére gondoltam. w7 re vagy nem tudom. bármilyen 5letet szivesen fogadok.
https://asus.xszerver.hu/u/up/160503203307.png
0
0
0
0
hashimoto avatar
csuz-li: Nemhinném, hogy ez lenne a gond, a ventit automatikusan szabályozza a Crimson, most is játszom, és ha vissza alt+tab-olok a játékba, hallani, hogy felpörög a vga ventije. Jelenleg 38°C-os a vga, kb. fél órája játszom. Afterburnert nem használok, egyedül az oc guru 2 van fent.
https://kepfeltoltes.hu/160503/1344594447N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
Ez pedig nemtudom befolyásolja-e az adottakat, de ezzel a hibával is találkoztam. Amúgy próbálkoztam már a ddu-val régebben, utána friss driver fel, de akkor is csinálta ezt a directshow hibát.
https://kepfeltoltes.hu/160503/448755479N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
csuz-li avatar
Algatros01: Az OC azt jelenti, hogy eleve tuningolva van a gyártó által, azaz magasabb az órajele, mint az eredeti specifikációban.
0
0
0
0
no avatar
Hello!
Egy R9 390X és egy R9 390X OC között mi a különbség? Melyiket érdemesebb venni? Az OC verzió tuningolhatóbb?
0
0
0
0
csuz-li avatar
assassinangel: Jelenleg a 980Ti a legjobb. Kettőt akkor érdemes belerakni, ha van két 980Ti-d, egyéb esetben mindig jobb a két VGA árából vásárolható egy erősebb VGA-t használni. (Mondjuk szerintem nem nagyon éri meg két VGA-t beletenni gépbe, mert csak akkor működik, ha van a játékhoz sli/cf profil, ami eleve utólag szokott megjelenni és nem is mindig jó, ha egyáltalán támogatja a játék a két VGA-t.)

atikac: Tényleg bármi mehet mellé. Persze az i7-el nyersz azért még plusz fps-t, de ráérsz akkor processzort cserélni, ha valahol kevés lenne az i5.

BenceSzilvagyi: Nem lehet, hogy kezd megfőni a VGA-d? Az egyik driver nem volt jó és hiába raktad fel a frissítést, ha nem szedted le a rossz drivert az AMD eltávolítójával (meg a külső szoftvereket, amik ezt okozták, pl afterburner), akkor bent maradt a hiba és nem megy fel a ventilátor 20-25% fölé.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
atikac: Azok a CPU-k mellé ,amiket felsoroltál nyugodtan tehetsz felső vagy csúcs kategóriás VGA-t és jó pár évig simán ki fog szolgálni FHD-ban.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Üdv mindenki. Két kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni. Mitől lehet a random képugrás? Netezés közben vettem eddig észre, nagyon ritkán játék közben, hogy egyszercsak, ugrik egy kb. fél cm-t az egész kép.
A másik kérdésem: http://goo.gl/P5pmB9 Mitől lehet ez? A kép GTA V-ből van. MSAA off, FXAA van csak.
Dirt Rallynál is láttam már ezt a jelenséget. Egy R9 280 OC a VGA-m: http://goo.gl/LQ7cGn
0
0
0
0
assassinangel avatar
Melyik a legjobb videó kártya jelenleg a piacon játékra és filmre? és érdemes e két VGA-t beletenni ,ha csak egy monitorom van ?
vagy csak akkor érdemes,ha két monitort használ valaki ?
vagy élvezhetem a 4K egy monitoron 2karival ? / persze a mostani monitor nem 4k-ás /😞
0
0
0
0
no avatar
én egy 6600k boldog tulaja vagyok,volt már alkalmam tesztelni egy 970-el(sajnos nem sajáttal 😃 ),simán ki tudja használni a proci a kártyát.
0
0
0
0
Bronson avatar
fullhd mellett egy kártyához elég bőven, pláne 970 mellé. nem lesz gond
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció