Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ha ez mind igaz, és a beharangozott teljesítmény a valóságot tükrözi, akkor igen csak szemet gyönyörködtető lesz. Az AMD kártyák mikor jönnek? Már elvesztettem a fonalat.
[LINK]
[LINK]
Amúgy, ha már itt tartunk: hűtésvezérlésre, szerinted az Afterburner, vagy a OC Guru II a jobb a gigabyte kártyához. (tudom, hogy mindkettő jó hozzá, csak azt nem, hogy melyik a jobb neki. Mondjuk gyanítom mindegy, de hátha...)
most a szervízben van gari van még rá ugy másfél év elvileg hivni fog a srác hogy elmondja neki mit produkál a kártya ha neki is elöjön akkor 2-3 hét mire lesz belöle valami
van egy r9 380 as nitro kártyám és ha böngészek vagy youtube meg hasonlók semmi baja de ha elkezdek játszani na ott már gond van van hogy elindul a játék betölt fordulók az egérel és a kép megmerevedik és a kártya lekapcsol van hogy azonnal vagy hogy fél óra de 2 óra alatt kb 2x, 3x is csinálja és csak a reset segit de a vicces az hogy a ts alatt megy rendesen de nincs kép.
nem csak egy játéknál csinálja!
u.i: a feszek jók naplózva volt a hőmérséklet is jó nincs semmi jele hogy ingadozna vagy valami
ilyenkor mi lehet a probléma?
íme a stabil gpu órajel, bár épphogy tűréshatáron belüli hőfokkal. ami már megfelel 😆
1600x900-as felbontáson használnám. 😀 Haladni kell a korral, most ennyire futotta 😀
Szereztem egy r7 250X 2Gb-os modellt, a mostani öregecske 6850-em helyett, nagy csodát ne várjak ugye ? 😀
(2gb vram jobban fekszik majd gondolom sok játéknál mint az 1 )
Azért a 4K az 4K. Én egy 24"-os monitort használok 2160p-s felbontással, és azt kell mondjam, tényleg nem véletlenül mondják hogy mennyire jó. Egy recés élt sem látni élsimítás nélkül játékban, a kis képek is tűélesek bárhol, olvasni sokkal kellemesebb. Ha esetleg dolgozik is vele az ember, akkor még jobban megéri.
Nekem se volt még különösebb problémám, de NV-nél sem...
[LINK]
amit írtál abból csak a nemet értettem ! 😀 ami a lényeg 😀,hogy akkor felesleges.csak,hát ez a 4k annyira érdekel még sose láttam élőben csak olvastam és hallok rólla meg ugye amit lát a ember a saját monitorján,hogy ilyen meg olyan a 4k azt nem tudja vissza adni ,hogy milyen is igaziból 😞 JAJ BE SZERETNÉK EGY OLYAT /
de hogy hogyan javítsam ki, azt nem tudom. az energiagezdálkodási beállításokba már mindent maximális teljesítményre állítottam és a vezérlőpultjában is. mégis az intel gpu turbo ami 650-1100Mhz ig közölne, ciklusosan táncol, de pl a Diablo3 nál egyáltalán be se kapcsol. amikor aktív jól futnak a dolgok.. amikor kikapcsol leesik az fps.. elég zavaró. frissítettem is már drivert. már csak os cserére gondoltam. w7 re vagy nem tudom. bármilyen 5letet szivesen fogadok.
Ez pedig nemtudom befolyásolja-e az adottakat, de ezzel a hibával is találkoztam. Amúgy próbálkoztam már a ddu-val régebben, utána friss driver fel, de akkor is csinálta ezt a directshow hibát.
Egy R9 390X és egy R9 390X OC között mi a különbség? Melyiket érdemesebb venni? Az OC verzió tuningolhatóbb?
atikac: Tényleg bármi mehet mellé. Persze az i7-el nyersz azért még plusz fps-t, de ráérsz akkor processzort cserélni, ha valahol kevés lenne az i5.
BenceSzilvagyi: Nem lehet, hogy kezd megfőni a VGA-d? Az egyik driver nem volt jó és hiába raktad fel a frissítést, ha nem szedted le a rossz drivert az AMD eltávolítójával (meg a külső szoftvereket, amik ezt okozták, pl afterburner), akkor bent maradt a hiba és nem megy fel a ventilátor 20-25% fölé.
A másik kérdésem: http://goo.gl/P5pmB9 Mitől lehet ez? A kép GTA V-ből van. MSAA off, FXAA van csak.
Dirt Rallynál is láttam már ezt a jelenséget. Egy R9 280 OC a VGA-m: http://goo.gl/LQ7cGn
vagy csak akkor érdemes,ha két monitort használ valaki ?
vagy élvezhetem a 4K egy monitoron 2karival ? / persze a mostani monitor nem 4k-ás /😞