Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
wdavid avatar
gyenesmartin írta:
Ha alsó táps házad van akkor cooler master gx 450

oké köszi neked is 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Az az igazság hogy az nvidia a HD5770 ellenfelének a GTS-450-et hozta ki, a GTX 550 Ti-t pedig a HD6790-ének 😊😊
hiába 10 % al gyorsabb az ha megy 30 fps-el egy játék 3 FPS ....
és ezt + 7 ezer forintért mind megkapod! 😃😃😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
wdavid írta:
köszi szépen almos 😃 ez pont olyan táp amit kerestem 😀 fekete és 2 6pines csati is van rajta 😜 egy győri boltban ugyan annyi mint a Raptoxx de akkor inkább ezt veszem 😃 (remélem a kábelek is elég hosszúak, mert alsó tápos házam van)
Ha alsó táps házad van akkor cooler master gx 450.
0
0
0
0
kisteker avatar
Synda írta:
kisteker írta:
OFF:

Ez jó szemléltetés 😃

ON:

A GTX 550 Ti-ről sokan sok tesztben (köztü a prohardver) azt mondja, hogy rossz az ár/teljesítmény mutatója, pedig én sehol nem látok harmincezerért jobb karit. Egyedül ebben a kategóriában a hd 6790 van vele és az 3 ezerrel drágább holott csak 0,6 %-kal jobb, akkor ez most hogy van?

Ez úgy van,hogy a Hd 5770-el van egy szinten,ami 24k😜
De van ahol elveri az 5770.😆
[LINK]

A Prohardver szerint a gtx 550 ti 10%-kal jobb mint az 5770. Akkor most mi az igazság? 😃
https://prohardver.hu/dl/cnt/2011-03/70864/results/rel_tel.png
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Synda írta:
Kornel77 írta:
Synda írta:
Kornel77 írta:
niteforce írta:
nekem chieftecem van 😃😃

Az egy ócska 😆 Codegen és Trust jobb tüzelésre 😆

Régi gépemben 7 éve,hibátlanul dolgozik egy.😉
Szóvak annyira nem "ócska"

Én viccnek szántam...Azért is írtam hogy tüzelésre jobbak emezek...😉

Ja,akkor nem szóltam,csak azért védem nehogy ebből valaki azt vonja le,hogy egy ipari hulladékkupac 😆

Az egyik legjobb tápok 😀 Ahol vettem a gépem,ott is azt ajánlották 😀 Bocs ha félreérthető voltam 😀
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Synda írta:
Kornel77 írta:
niteforce írta:
nekem chieftecem van 😃😃

Régi gépemben 7 éve,hibátlanul dolgozik egy.😉
Szóvak annyira nem "ócska"

Én viccnek szántam...Azért is írtam hogy tüzelésre jobbak emezek...😉
0
0
0
0
wdavid avatar
én Chieftecről jót hallottam csak eddig 😃 az én előző tápom is az volt 😃 igaz h már rohadt hangos volt, de bírta 😀 (stalkert mikor toltam még cicergett is)
0
0
0
0
Kornel77 avatar
niteforce írta:
nekem chieftecem van 😃😃

0
0
0
0
niteforce avatar
nekem chieftecem van 😃😃
0
0
0
0
wdavid avatar
látom a HD6870 elég népszerű 😃 neked biztos nem HKC-d van 😆 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
én is egy 400-as tápra fogom tenni a HD6870-et.
0
0
0
0
wdavid avatar
hehe köszi neked is tasiadam 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
wdavid írta:
a HD6850nek elég egy 430Wos tápegység? mert hivatalos oldalon 500Wost írnak 😜

amit hivatalosan írnak azt mindig a noname tápoknak szánják. pl egy 600Wos lead 400Wot
0
0
0
0
wdavid avatar
köszi szépen almos 😃 ez pont olyan táp amit kerestem 😀 fekete és 2 6pines csati is van rajta 😜 egy győri boltban ugyan annyi mint a Raptoxx de akkor inkább ezt veszem 😃 (remélem a kábelek is elég hosszúak, mert alsó tápos házam van)
0
0
0
0
almos avatar
wdavid írta:
ezek szerint előbb tápot kellene vennem 😆 Raptoxx RT-600P-hez mit szóltok? 😃

Nem rossz táp,de inkább egy FPS Hexat vennék 500Wattosat 13ezer környékén 😀
0
0
0
0
wdavid avatar
ezek szerint előbb tápot kellene vennem 😆 Raptoxx RT-600P-hez mit szóltok? 😃
0
0
0
0
almos avatar
wdavid írta:
hát nekem egy HKC USP3430 as tápom van 😜...nem én vettem apu gépéből tettem át ebbe mikor ő eladta (nekem 350es volt ezelőtt)

Arra a HKC-ra ne kösd rá...rossz vége lesz 😆
0
0
0
0
wdavid avatar
hát nekem egy HKC USP3430 as tápom van 😜...nem én vettem apu gépéből tettem át ebbe mikor ő eladta (nekem 350es volt ezelőtt)
0
0
0
0
almos avatar
wdavid írta:

Egy minőségi táp elég kell hogy legyen enki.
0
0
0
0
wdavid avatar
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Az lehetséges hogy az alaplapi videokártyám magától szabályozza a videomemóriáját ? 😂 Lehet hogy hülyeségnek hangzik. Gpu-z 32MB-ot írt a videomemóriára a canourunit.comon pedig 512 körülit. A BIOSban nem találtam semmi olyat amivel lehetne álliítani a memóját, csak integrated phen...izzé volt most nem tudom igy fejből pontosan hogy mi volt de ott semmi ilyen nem volt. 😕
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
gyenesmartin írta:
tasiadam írta:
amúgy ezeket a tápegységeket nem értem. transzormátor dolga hogy 220Vrol csináljon 12-t és 6-ot, akkor 2 darab trafóra lenne kükség és egy kis hűtésre és korlátlan lenne a Watt. De mi a francot keres benne 100ezer ellenállás meg istennyila hülyeségek, ha egyszer csak sima 12voltra van szükség, amit egy konektorbol stabilabban megcsinálok mint ezek tápok.
Látom nem értesz az elektronikához ezért hiába magyaráznám el.De így a legegyszerűbb megérteni.A konnektorból 230VAC jön ki 50Hz-en.Ha csak egy sima trafó lenne benne egyenirányító meg kondenzátor meg vezérlőelektronika amil bekapcsolja a trafót akkor egy 400w-os trafó nem fél Kg lenne hanem kb 5kg.Viszont minél nagyobb Hz-n megy a trafó annál kisebb kell.Ezért kell bele olyan sok ellenálás meg minden, hogy 50Hz-ből csináljanak 40 000Hz-t.Így jóval kisebb trafó kell.Remélem így érthető.Korlátlan nem lehet a watt.Ja és az az 6volt az 5 volt.

nem is voltam pro fizikábol sosem 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
tasiadam írta:
amúgy ezeket a tápegységeket nem értem. transzormátor dolga hogy 220Vrol csináljon 12-t és 6-ot, akkor 2 darab trafóra lenne kükség és egy kis hűtésre és korlátlan lenne a Watt. De mi a francot keres benne 100ezer ellenállás meg istennyila hülyeségek, ha egyszer csak sima 12voltra van szükség, amit egy konektorbol stabilabban megcsinálok mint ezek tápok.
Látom nem értesz az elektronikához ezért hiába magyaráznám el.De így a legegyszerűbb megérteni.A konnektorból 230VAC jön ki 50Hz-en.Ha csak egy sima trafó lenne benne egyenirányító meg kondenzátor meg vezérlőelektronika amil bekapcsolja a trafót akkor egy 400w-os trafó nem fél Kg lenne hanem kb 5kg.Viszont minél nagyobb Hz-n megy a trafó annál kisebb kell.Ezért kell bele olyan sok ellenálás meg minden, hogy 50Hz-ből csináljanak 40 000Hz-t.Így jóval kisebb trafó kell.Remélem így érthető.Korlátlan nem lehet a watt.Ja és az az 6volt az 5 volt.
0
0
0
0
kisteker avatar
OFF:

Ez jó szemléltetés 😃

ON:

A GTX 550 Ti-ről sokan sok tesztben (köztü a prohardver) azt mondja, hogy rossz az ár/teljesítmény mutatója, pedig én sehol nem látok harmincezerért jobb karit. Egyedül ebben a kategóriában a hd 6790 van vele és az 3 ezerrel drágább holott csak 0,6 %-kal jobb, akkor ez most hogy van?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Ha van egy egymaos szar celeronod, meg egy 200ezer ft-os HD6990 vga-d, akkor a HD69990 nem birja azt a teljesitményt hozni amit kéne mert a proci túl gyenge ahhoz h a vga hozza a teljesitményét 😀
0
0
0
0
khaled98 avatar
mit jelent az hogy a vga kihajtja a procit? nem értem mi közük egymáshoz... :S
0
0
0
0
niteforce avatar
fizess ezért amit te is elő tudsz állítani a mellékhelységben... 😃😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
0
0
0
0
WyhoS avatar
már linkelték jó sokan , de addig nem hittem nekik de aztán most meg elkezd szarakodni a táp :/
0
0
0
0
niteforce avatar
ha úgyhagyod a gépednek sincs sok hátra 😞

és a sokat emlegetett vidi:

0
0
0
0
WyhoS avatar
kb 4 éves az a hkc és még nem szart be de kezdem érezni h nincs neki sok hátra
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
niteforce írta:
cseszi a szar HKC a gépet. tudod milyen feszeket enged rá az alkatrészekre?
szerintem most kapcsold ki a gépet és ne is használd amíg nem veszel bele egy új tápot. te érdekedben.

igaz, a codgen jobban adja le. egy 5550-as tipusú HKC-t teszteltek, az 5 voltos ágon 12 volt bekapcsoláskor szép is 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
cseszi a szar HKC a gépet. tudod milyen feszeket enged rá az alkatrészekre?
szerintem most kapcsold ki a gépet és ne is használd amíg nem veszel bele egy új tápot. te érdekedben.
0
0
0
0
WyhoS avatar
Most ma meg az volt hogy hirtelen lefagy minden , a hangszóró recseg.
Újra inditom a gépet se kép se csippanás , utána lekapcsoltam az egészet , kb 5 perc és ment a gép de nem melegedett túl mert megint ilyen 45-50 fok között volt.
0
0
0
0
akos328 avatar
tudod milyen a BIOS-od, ha nem akk nézd meg az alaplap leírásában:
Ezt a 2-őt taáltam 2 csippanásra: Award BIOS: "Jelentéktelen problémák adódtak. A BIOS felkínálja a CMOS Setup indítását, mely során kiigazíthatjuk az eltárolt hibás beállításokat. Ellenőrizze az adattároló és az alaplap közötti szalagkábel megfelelő csatlakozásait!"

AMI BIOS: "Probléma van a RAM-memóriával. Indítsa újra a gépet! Ellenőrizze a memória moduljait!"
0
0
0
0
tibi a tibi avatar
WyhoS írta:
tibi a tibi írta:
szerintem tulmelegedhetett a vga

pont amikor játszotam irta h 55 °c megy a vga akk csak nem melegedett túl 😃
De szerintem a régi áram kábel volt a bűnös mert lecseréltem egy másik áram kábelre és utána jó volt csak most 1 csipanás helyet 2 csipanás van amikor bekapcsolom a gépet 😃

Ha sípol akor valami baj van 😃 nézz utána a bios sípolásoknak 😀
0
0
0
0
WyhoS avatar
tibi a tibi írta:

pont amikor játszotam irta h 55 °c megy a vga akk csak nem melegedett túl 😃
De szerintem a régi áram kábel volt a bűnös mert lecseréltem egy másik áram kábelre és utána jó volt csak most 1 csipanás helyet 2 csipanás van amikor bekapcsolom a gépet 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Szerintetek egy 9800GT green + 9800GT sima SLI-hez hanyas táp kéne?
0
0
0
0
Osynho avatar
tasiadam:

nekem 400Wos-al megy a 9800GT-m és megy minden 100% terhelésen.

Ettől még igaz, amit írtam. 😉
0
0
0
0
tibi a tibi avatar
0
0
0
0
WyhoS avatar
nem tudom de cseréltem az áram kábelt is akkor se ment reagált semmire csak a forgott jó hangosan a ventilátór
0
0
0
0
niteforce avatar
lehet hogy csak egy aramingadozas volt azert fagyott ki
0
0
0
0
WyhoS avatar
Helló azt szeretném kérdezni hogy mi lehetett a baja a vga-nak ?
Just Cause 2-zök hirtelen lefagy minden , resetelem erre nincs semmi csipanás meg kép se , szét szedtem a gépet elkezdtem a ramokat cserélgetni akkor se lett jó , utána kiszedtem a vga-t mert van az alaplapba egy intengrált 8200 avval ment minden , utána vissza tettem a rendes vga-t és most meg megy minden evvel a vga-val ami az elöbb fagyott adta meg magát
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Koppy96 írta:
tasiadam írta:
Osynho írta:
tibi a tibi írta:
400W-os tápom van, elvileg elégnek kéne lennie mert a kari nem fogyaszt sokat, és az van irva, hogy 400w -s kell neki 😀

Szerintem a pci-e tápcsatira gondolt, de z nem kell egy 5670-esnek. Viszont a EUROCASE ne megy életbiztosítás.

hela! na ne sértegesd az enyémet 😃 nekem 400Wos-al megy a 9800GT-m és megy minden 100% terhelésen.

Egyenlőre 😂😂

amióta megvan csak 1szer ment 2 percre 100%on a gép 😃
0
0
0
0
Koppy96 avatar
tasiadam írta:
Osynho írta:
tibi a tibi írta:
400W-os tápom van, elvileg elégnek kéne lennie mert a kari nem fogyaszt sokat, és az van irva, hogy 400w -s kell neki 😀

Szerintem a pci-e tápcsatira gondolt, de z nem kell egy 5670-esnek. Viszont a EUROCASE ne megy életbiztosítás.

hela! na ne sértegesd az enyémet 😃 nekem 400Wos-al megy a 9800GT-m és megy minden 100% terhelésen.

Egyenlőre 😂😂
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Osynho írta:
tibi a tibi írta:

0
0
0
0
Osynho avatar
Nézd meg másik vga-val, illetve ezt a vga-t másik gépben. A tápod hiába elég (bár mivel rossz minőségű, így nem lehet megállapítani valóban hány wattos), folyamatosan öli a gépedet, illetve áramingadozás, túláram esetén tüzijátékot rendez. 😀
0
0
0
0
tibi a tibi avatar
Csak nekem mi lehet a bűnös, én az alaplapomra gyanakszok 😃 Sztem a tápnak elégnek kell lennie !
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Nekem is ez a problémám :/
AMD Athlon 64 x2 4200+
2 GB DDRII
Nvidia 7500LE...
Trust 370W táp 😃
Ennek elégnek kellene lenni,de majd szereznem kell egy 6 Pines csatit,és menne bele a 8800 GTS(G92)..
Nah de akk a tápom lehet a bűnös?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció