Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gynegébb mint a HD5670, mindent vinne, de Full HD és magas részletesség az újaknál kizárt vele
Ja, és még 1 kérdés, elég neki az AMD Athlon II X2 260 as proci hogy kihajtsa ?
Én is úgytom hogy elég ,de megkérzném aki jobban ért hozzá mint én,hogy a Gtx260-nak elég-e az X4 640 proci.
Köszönöm a gyors választ!
Én is úgytom hogy elég ,de megkérzném aki jobban ért hozzá mint én,hogy a Gtx260-nak elég-e az X4 640 proci.
gynegébb mint a HD5670, mindent vinne, de Full HD és magas részletesség az újaknál kizárt vele
Oks, köszi.
Zotac GT240 512MB DDR5 AMP EDITION, milyen játékokat vinne kb. ?
Hello!
Azért írok mert most vettem egy ATI Radeon x1950 - es videokártyát és van vele egy kis probléma.
A probléma az, hogy amikor elindítom a gépem az x1950 - essel akkor se kép, se hang lehet, hogy a DVI-I csatlakozó az oka?
A másik kártyám egy ATI Radeon 9250 ezen rendes monitor kábel csatlakozó van(kék végü) és itt van minden.
Remélem értitek és tudtok segíteni. 😀
A radeon9600 már tudott 2 monitort is kezelni, valószínűleg az x1950 is tud és két csatlakozó is van rajta amiből csak az egyik aktív. Próbáld ki a másik csatlakozóba dugni a kábelt, úgy hátha jó. Ha úgysem, akkor valszeg a DVI átalakító/kábel a rossz, vagy maga a kártya.
Kösz a segítséget, de sajnos így se megy.. megpróbáltam a mésik csatlakozót is de úgy se..
akkor vagy kártya vagy alaplap... nézd meg azt hogy ha beindítod a gépet akkor (NE kösd rá a monitor kábeléát a videókártyához!) halgasd meg hogy van windows bejelentkezési hang vagy nincs . Ha van akkor videókártya ha nincs akkor alaplap!
másik hogy nézd meg ugy, hogy rá van kötve!
rem sokat segítettem!
Amikor bekapcsoltam nem volt Windows hang ha rákötöttem a monitort akkor se, de a másik videokártyával meg minden megy(Radeon9250) és ezzel meg semmi... ezt most nem értem akkor...
Azért kösz!
Hello!
Azért írok mert most vettem egy ATI Radeon x1950 - es videokártyát és van vele egy kis probléma.
A probléma az, hogy amikor elindítom a gépem az x1950 - essel akkor se kép, se hang lehet, hogy a DVI-I csatlakozó az oka?
A másik kártyám egy ATI Radeon 9250 ezen rendes monitor kábel csatlakozó van(kék végü) és itt van minden.
A radeon9600 már tudott 2 monitort is kezelni, valószínűleg az x1950 is tud és két csatlakozó is van rajta amiből csak az egyik aktív. Próbáld ki a másik csatlakozóba dugni a kábelt, úgy hátha jó. Ha úgysem, akkor valszeg a DVI átalakító/kábel a rossz, vagy maga a kártya.
Kösz a segítséget, de sajnos így se megy.. megpróbáltam a mésik csatlakozót is de úgy se..
akkor vagy kártya vagy alaplap... nézd meg azt hogy ha beindítod a gépet akkor (NE kösd rá a monitor kábeléát a videókártyához!) halgasd meg hogy van windows bejelentkezési hang vagy nincs . Ha van akkor videókártya ha nincs akkor alaplap!
másik hogy nézd meg ugy, hogy rá van kötve!
rem sokat segítettem!
Hello!
Hello!
Synda: Nagyon köszi az infót. Tudjátok hogy mi benne a poén? Hogy a 6870x2 valahol még a sima HD6950 Crossfiret is lenyomja...
Persze hogy veri,2 Hd 6950-nek több monitoros rendszernél lenne előnye,ott szerintem nem kicsit verné meg.
Az a baj olyan tesztet nem találtam 😠 😆
nem nem sok mindneki vesz aranyáron egy 6870X2-t
amúgy nekem amíg fut a driver semmi gond nincs. meg amikor össze omlik is pár másodperc után újra indul, és kiírja h a driver egy súlyos hiba után állt helyre, vagy vmi hasonló.😜
megpróbálom újra telepíteni, meglátom utána milyen.
mitől omlik össze egyfolytában az NV 280.26-os drivere? mindig böngészés közben csinálja, játék közben soha.
Nekem is az a verzió van, és még egyszer sem omlott össze. Mással lesz a gond.
nekem meg nincs ami rendesen kezelné a kártyámat. febontás az a 640*480tol a csillagos égig minden vagyis nem jó valami ezen a gépen és nem nagyon adja le a teljesítményét (lehet h a procim miatt? 😲). Valakinek valami ötlete? Cseréljem el egy jól működő BFG 9600GT-re?
mitől omlik össze egyfolytában az NV 280.26-os drivere? mindig böngészés közben csinálja, játék közben soha.
Nekem is az a verzió van, és még egyszer sem omlott össze. Mással lesz a gond.
Synda: Nagyon köszi az infót. Tudjátok hogy mi benne a poén? Hogy a 6870x2 valahol még a sima HD6950 Crossfiret is lenyomja...
Hol? 😆 Ez igen abszurd!
15-20% az nem éppen minimális.😀
Annyival drágább,amennyivel többet tud.
Ár/teljesítmény arányban verhetetlen.
15-20%? 😲 ezt hol láttad? Bár még ha így is van én akkor is a CF-t választanám 😉
[LINK]
6,12% különbség van köztük 😉
15-20% az nem éppen minimális.😀
Annyival drágább,amennyivel többet tud.
Ár/teljesítmény arányban verhetetlen.
15-20%? 😲 ezt hol láttad? Bár még ha így is van én akkor is a CF-t választanám 😉
Pont most egészítettem ki 😜
Igen, de csak minimálisan jobb. Szerintem még mindig jobban megéri a 6870 CF, azt még el is lehet adni ha kell.
Egyik sem éri meg,nagyon felment az áruk.😕
Vtx3d VX6870X2 2GBD5-2DHG///96k
Jóval gyorsabb a legerősebb 6970-nél 😉
Akkor már inkább 82e ft ért 2 db 6870.
Tudok kártyát ami 512mb-os és szana széjjel veri ezt...
Attól függ h ilyen egy kártya, hogy milyen a sávszélessége, és h mennyi, textúrázó, a ROP, és a skálázó egysége...
Ez a kártya nem jó választás játékra!
GTA 4 , Crysis 2 , Metro 2033 Stalker, Shift 2
majd később BF3 😀
mindkettőt magas felbontáson nagy részletességgel próbáld ki vagy csak akár mediumon is, vagy lowon....
Ezek 640x480 esetleg,az a kártya felrobbanna FullHd-n...😂
Hogy robbanna már? Jó tudom hogy nem úgy érted. Nem értem miért eza sok negatív komment, néztem róla leírást összehasonlítottam pár másik kártyával, nem kevés annyira az a 810Mhz/1620 -as teljesítmény plusz mellette a 2Gb vram. És ezt gondolom még húzni is lehet nem? A GTX sorozatból is ver egy kettőt.
miért mennyibe került mert 10000 FT-nál nem ér többet az az igazság!
amúgy VGA benchmark oldalán 346 pontot kapott és egy hd 6850 (ami az enyém is) az 2800 körül, de persze ha régebbi játékokra akarod használni és megfelel akkor használd egészséggel! 😀
Sziasztok.Most vettem GTX275-öt,2db. tápkábel kellene rá,de nekem a tápon csak 1db van.Lesz valami baja a videókártyának ha egy darabig így használom?Köszönöm előre is a válaszokat.
Nem! Mert el sem indul a gép ha csak 1 csatit dugsz be
GTA 4 , Crysis 2 , Metro 2033 Stalker, Shift 2
majd később BF3 😀
mindkettőt magas felbontáson nagy részletességgel próbáld ki vagy csak akár mediumon is, vagy lowon....
Ezek 640x480 esetleg,az a kártya felrobbanna FullHd-n...😂
Hogy robbanna már? Jó tudom hogy nem úgy érted. Nem értem miért eza sok negatív komment, néztem róla leírást összehasonlítottam pár másik kártyával, nem kevés annyira az a 810Mhz/1620 -as teljesítmény plusz mellette a 2Gb vram. És ezt gondolom még húzni is lehet nem? A GTX sorozatból is ver egy kettőt.
http://www.sparkle.com.tw/News/GT520/news_SPGT520_D3_en.html
majd később BF3 😀
Azt meg hogy mindenki lehúzza, a negatív kommentekre és egyéb tesztekre értem amit olvastam a kártyával kapcsolatban.
Új konfigra nem akarok költeni, ez a vga meg csak 6e-be lesz nekem.
de szerintem már ebbe ne fektess pénzt inkább gyűjts egy új konfigra.
Lenne most egy komoly dilemmám. Először a gépről:
HP 530 CMT a pontos típusa.
Intel P4 2.8GHz (Prescott)
1.5GB ddr memória
80 GB IDE hdd
Int. Vga
1db író
240W táp(márkáját nem tudom, még mindig az eredeti)
Crt monitor
A kérdésem az lenne, hogy elbírna-e ez a táp egy ATI HD3650 AGP-s videókártyát? Vagy, ha berakom a gépbe és nem bírná tönkremehet-e tőle bármi vagy csak egyszerűen nem kapcsolna be?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Ja meg mostani játékokhoz is tökéletes kis grafon...
Én pl régi gépembe x700-al játszottam😂
Sparkle Geforce GT520 2Gb, vélemény?