Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
_AsheXp avatar
HD6670 1GB GDDR5 😀

[url]http://***/webshop/product/_msi_r6670_md1gd5_1gb_gddr5_pcie/177789[/url]

ezt ird a csillag helyére: i p o n . h u (persze egyben)

Ja és az is jó amit niteforce linkelt 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
annyiért bőven jobb van 😀

[LINK]

21K 😀
l a m b d a c o m p u t e r -nél kapni az jó bolt
0
0
0
0
NagyZ avatar
niteforce írta:
lowon 1x1 pixelben nem megy lag nélkül.
az nem videokártya hanem pókerkártya 😀

😃 Az a gond hogy már mindent megvettem, csak a videókártyát nem..
És nemsok pénzem maradt (20k) ennyiért tudsz ajánlani egy jó vidi karit ?
0
0
0
0
niteforce avatar
lowon 1x1 pixelben nem megy lag nélkül.
az nem videokártya hanem pókerkártya 😀
0
0
0
0
NagyZ avatar
Sziasztok!
Egy ZOTAC GT520 DDR3 (1gb) vidi kari 1280x1024 es felbontáson egy AMD Phenom II X4 955 procival elvinné a Battlefield 3 mat mediumon lagg nélkül ?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Koppy96 írta:
Még egy vgas kérdés : A HD4850 és 9600GT között elméletileg csak 4% különbség van (legalább is egy táblázat szerint )
Meg érné 512-tes 9600GT-t venni 512-tes 4850 helyett alacsony felbontásra ?
Az a 4% van 80% is.Ezzel még nem túloztam.Ha olcsó pénzért be tudod szerezni akkor megéri alacsony felbontásra.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Még egy vgas kérdés : A HD4850 és 9600GT között elméletileg csak 4% külömbség van (legalább isegy táblázat szerint )
Meg érné 512-tes 9600GT-t venni 512-tes 4850 helyett alcsony felbontásra ?
0
0
0
0
nyozo avatar
szerintetek az én gépemen mi dobna több fps-t? proci vagy vga???
0
0
0
0
nyozo avatar
köszöntem a gyors választ!😀
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Egyértelműen a gtx 460 768 mb, mivel egy hd 6790, hd 5830 szintjét hozzá😀
0
0
0
0
nyozo avatar
Helló! szerintetek melyik kártya éri meg jobban? HD 5770 HD 6770 vagy GTX 460 768 MB
0
0
0
0
wdavid avatar
erre tegnap nem is gondoltam hirtelen 😃 köszi almos 😃
0
0
0
0
almos avatar
wdavid írta:
tudtok nekem olyan webshopot mondni ahol a HD 6870 viszonylag olcsón kapható?

Gépigény Webáruház, viszonylag elég olcsó és ezzel támogathatod kedvenc oldalad 😀
0
0
0
0
wdavid avatar
tudtok nekem olyan webshopot mondni ahol a HD 6870 viszonylag olcsón kapható?
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
áhh thx csak eddig még nem csinákt ilyet é nem akarom má elcseszni azt hittem valam üzembeállítást nyomtam el
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
MC MaRcI írta:
a monitoromon a kis világítás zöldről kékre váltott ez jelent valamit?
Igen, azt, hogy nem 1 színű LED van benne.😂
0
0
0
0
Zergi0 avatar
Nekem az lenne a kérdésem hogy az én alaplapomban van 1 x PCI Express x16 foglalatban 1vga, de van 4 PCI Express x1 foglalat is benne azok mire jók vagy mire tom használni őket ?
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
a monitoromon a kis világítás zöldről kékre váltott ez jelent valamit?
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Melyik éri meg jobban ? HD4830 1GB vagy HD 4850 512MB ?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
ors11 írta:
gyenesmartin írta:
ors11 írta:
Procesor AMD Phenom II X4 965, 3400MHz, socket AM3, Black Edition 38200 forint
vagy
Procesor IntelŸ CoreTM i3 2120, 3.3GHz, socket 1155, Box
40211 forint

Meik a jobb és meik érné meg jobban!?
Az árak eléggé vicc jellegűek.-10K-val olcsóbban belehet szerezni szinte bárhonnan.Egyébként én az i3-at venném.Hogy miért:Feleannyit fogyaszt.Újabb technológia.

én külföldi vagyok...és nem tudok olyan román oldalt,ahol olcsobbak lennének a dologok,vagy a kiszálítás ingyenes és az oldal is megbízható...

Phenom II X4 955 26 000Ft, és szállítással is max 30 000Ft
0
0
0
0
no avatar
De lesz i3-2120K nem? Hallottam ilyesmit, ezért kérdezem, hogy igaz-e.
0
0
0
0
Osynho avatar
hardX írta:
A lényeg hogy az i3 jobb 😀

Max addig jobb, amíg nem akar tuningolni az ember...
0
0
0
0
_AsheXp avatar
A lényeg hogy az i3 jobb 😀
0
0
0
0
ors11 avatar
gyenesmartin írta:
ors11 írta:
vagy
40211 forint

Az árak eléggé vicc jellegűek.-10K-val olcsóbban belehet szerezni szinte bárhonnan.Egyébként én az i3-at venném.Hogy miért:Feleannyit fogyaszt.Újabb technológia.

én külföldi vagyok...és nem tudok olyan román oldalt,ahol olcsobbak lennének a dologok,vagy a kiszálítás ingyenes és az oldal is megbízható...
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
ors11 írta:
vagy
40211 forint

0
0
0
0
_AsheXp avatar
Intel i3-2100 ez lenne jobb 😀 Olcsóbb mint a 2120 és erősebb 😀

Vagy vár meg a bulldozereket 😀
0
0
0
0
ors11 avatar
vagy
40211 forint

0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!Azt szeretném kérdezni, hogy van egy 512-es videókártyám aminek a mag-órajele 547Mhz,a memória órajele pedig 396Mhz tudom elég kevés de tönkrement régi és hogy lehetne ezt feljebbhúzni?
Kérlek segítsetek
0
0
0
0
overclocker avatar
Sziasztok! segítene nekem abban valaki hogy megmondja mi az a Physx? mire jó? hogyan tudok egy gtx 460 mellé berakni gey másik dedikált physx kártyát? és az mire lesz jó? 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Egyébként én azt mondom, hogy kicsit húzz a procidon, vga-don és próbáld ki rajta a Battlefieldet. Menni fog az szépen...

Amúgy meg:
1 x PCIe 2.0 x16 (blue)
1 x PCIe 2.0 x16 (x4 mode, black)
2 x PCIe 2.0 x1
2 x PCI

Ezek szerint (ha jól értelmezem), a második pci-e slot csak 4x-es CF esetén. Így nagyjából ugrik is a terv.
0
0
0
0
no avatar
Osynho írta:
Miért adja el az am3+-os lapját, amikor heteken belül kint van a Bulldozer? 😕 Eladja a 965-öst és kis ráfizetéssel meg is van az új proci.

így van....én tuti nem veszek most intel konfigot dupla áron.. rádásul 2-3 hete megy a gép, szal nem úgy megy az,h gondolok egyet és amd helyett intel konfig... majd jön a bulldozer és az megy bele.
0
0
0
0
almos avatar
Bocs,nem tudtam,hogy ilyen lapja van. De ha netán nem lesz jó a Bulldi,akkor eladhatja,de tényleg jobb a te ötleted 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Miért adja el az am3+-os lapját, amikor heteken belül kint van a Bulldozer? 😕 Eladja a 965-öst és kis ráfizetéssel meg is van az új proci.
0
0
0
0
almos avatar
Szerintem hülyeség Phenom II x4 alá 6950 CF-et tenni,inkább a másik VGA árán vegyél egy 2500K-s konfigot, a Phenom II,alaplapd,RAModat meg add el.
A 3 slotos 6950-t nem lehet moddolnni 6970-re,szóval az mellé cska 6950-et érdemes venni. Egyébként milyen házad van?
0
0
0
0
Osynho avatar
Elég lesz full hd-ra a Battlefield 3-hoz. Vagy legalább várd meg, hogy megjelenjen és kipróbáld a gépeden...
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
de ne add el őket 😀
nem fog melegedni mert nagyon jó hűtése van. ha mégis, akkor odaraksz egy ventit és semmi gond nem lesz vele 😀
ezt asszem nem lehet moddolni, de ha lehet akkor érdemes, mert nem tudod tönkretenni a kártyát, ugyanis van 2 bios chip, ha az egyiket módosítod, de nem jó, akkor átvált a másikra ami az eredeti, elindul vele a kari és helyreáll a régi.

ok, majd meglátom hogy szólnak együtt... 😀
csak többen mondták,h előnyösebb ha ugyanolyan a típusa a cf-be használt kariknak... de majd kiderül
0
0
0
0
niteforce avatar
de ne add el őket 😀
nem fog melegedni mert nagyon jó hűtése van. ha mégis, akkor odaraksz egy ventit és semmi gond nem lesz vele 😀
ezt asszem nem lehet moddolni, de ha lehet akkor érdemes, mert nem tudod tönkretenni a kártyát, ugyanis van 2 bios chip, ha az egyiket módosítod, de nem jó, akkor átvált a másikra ami az eredeti, elindul vele a kari és helyreáll a régi.
0
0
0
0
no avatar
Az egyiket eladod? Én megtartanám a helyedben, ah most nem is használom. 1 HD6950 simán elég mindenre. Jövőre meg, mer vennék egy Bulldózert és akkor beleraknám a másikat is.[/quote]

az rendben van, csak a hely miatt nem oké mer ez nekem 3 slotot foglal alatta 1-2 mm-rel fér be a másik, így félek,h melegedne... ezért adom el,h 2 2 slotosat tegyek bele, így nekik nem lesz gondjuk a szellőzéssel..
amúgy 10ezerrel olcsóbban adom mint az új ára és gyakorlatilag új, úgyhogy ha vkit érdekel, írjon 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
traumraise írta:
Te tudod, de csak akkor így nem volt sok értelme a Phenomnak...😆
CF-ből meg egy márkát köss össze. És akkor jó lesz.

jah... ezért most eladó lett 2 hetesen ez az asus 9650es... ha vkit érdekel írjon, fent van az apró topikban is...

Az egyiket eladod? Én megtartanám a helyedben, ah most nem is használom. 1 HD6950 simán elég mindenre. Jövőre meg, mer vennék egy Bulldózert és akkor beleraknám a másikat is.
0
0
0
0
no avatar
CF-ből meg egy márkát köss össze. És akkor jó lesz.[/quote]

jah... ezért most eladó lett 2 hetesen ez az asus 9650es... ha vkit érdekel írjon, fent van az apró topikban is...
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
traumraise írta:
De amúgy mire nem elég a HD6950? Próbáltad már bios moddolni? HD6970-re?
Sztem ezt csináld. És HD6970-ed lesz. Sajnos, HD6950CF-ed nem hozná azt a pluszt, amiért megérné. A Proci miatt.

nem próbáltam, mer nem értek hozzá és nem szeretnék elgányolni vmit vagy esetleg hazavágni a vga-t...
illetve ha most még nem is hozza a maxot a két vga....később igen ha beledobok egy erősebb procit, pl bulldozert[/quote]

CF-ből meg egy márkát köss össze. És akkor jó lesz.
0
0
0
0
no avatar
Sztem ezt csináld. És HD6970-ed lesz. Sajnos, HD6950CF-ed nem hozná azt a pluszt, amiért megérné. A Proci miatt.[/quote]

nem próbáltam, mer nem értek hozzá és nem szeretnék elgányolni vmit vagy esetleg hazavágni a vga-t...
illetve ha most még nem is hozza a maxot a két vga....később igen ha beledobok egy erősebb procit, pl bulldozert
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
traumraise írta:
hardX írta:
Nem mind1 hogy hány magos és hány gigaherzt-es? I7-2600K is 4 magos HT-val, és 3.6 Ghz-es, aztán még is az a legjobb proci most... a buldozer az am3+-os lesz... ilyen kártyából 2db-hoz kevés az a proci

értem, köszi....igen, tényleg am3+, elírtam.
már csak arra vok kiváncsi,h a 3 slotos asus vga mennyire fog melegedni mer alatta lesz a másik kb 1-2 mm-rel...

Sztem ezt csináld. És HD6970-ed lesz. Sajnos, HD6950CF-ed nem hozná azt a pluszt, amiért megérné. A Proci miatt.
0
0
0
0
no avatar
hardX írta:
Nem mind1 hogy hány magos és hány gigaherzt-es? I7-2600K is 4 magos HT-val, és 3.6 Ghz-es, aztán még is az a legjobb proci most... a buldozer az am3+-os lesz... ilyen kártyából 2db-hoz kevés az a proci

értem, köszi....igen, tényleg am3+, elírtam.
már csak arra vok kiváncsi,h a 3 slotos asus vga mennyire fog melegedni mer alatta lesz a másik kb 1-2 mm-rel...
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
hardX írta:

HT-val már "8" magos, nem 4. Úgye a 4 fizikaihoz jön a 4 virtuális.
Amúgy nem így kell összehasonlítani, az i7 sokkal fejlettebb, támogat olyan utasítás készletet, amit a Phenom még csak nem is hallott. pl. AVX,

Egyébként a Phenom visszafogná a két kártya teljesítményét.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
0
0
0
0
no avatar
hardX írta:
Működne de az a proci kevés a 2 kártyához....

hogy hogy? 3,4 ghz-es 4 magos... talán majd ha kijön az amd bulldozer am3-as csippel akkor arra újítok de addig nem hiszem, mer most vettem 1 hónapja..
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Működne de az a proci kevés a 2 kártyához....
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció