Nekem is volt egyszer hogy szikrázott eggyet a tápom de az ehez képest semmi nem volt azóta nem megy a gépem.Megadta magát a gép?Vagy csak a táp ment meg?Csak nekem nem felmelegedéstöl szikrázott hanem véletlenül a hülye fejemmel átálitottam a táp müködését 230V-ról 115V-ra.
hát azoknak semmi közük a táphoz. A táp dolgati nem írja ki a windows attól még egy bomba van a gépedben.
Ez történik ha a a túl nagy hőmérséklet miatt végül megadja egy kondenzátor magát és ekkor megy a sírba a gép is.
hát a tenyeremet raktam oda de semmi ... és ez már régóta így megy ... az öcsém gépjét is megnéztem de az övé fúja rendesen ... de monyuk az öcsémnek más tápja van meg minden .... :/
Most megnéztem a hőfokot a gépben Everest-el de nem mutat nagy értéket .. 30% felett semmi sincs .. és a proci hűtő is pörög meg minden :/
Már az se normális hogy HKC tápod van az a táp alapvetően életveszélyes a gépre nézve most hogy nem jó a ventillátora kb olyan mintha teleöntenéd a szobád 10L benzinnel és bedobnál egy égő gyufát. Egy jó táp se bírja ki ha nincs hűtve ez ha megpusztul a géped is kinyírja. Biztos nem forog ha odaraksz papírt nem látszik hogy fújja?
A mai napon észre vettem hogy nem forog a ventillátór a tápban 😶 ez normális ? :... amúgy HKC 550W-os ...
Meg mostanság a gépemen a videók is elkezdtek szaggatni néha-néha ... lehet ez a probléma ? :/
Az sajna eléggé nagy kár pedig nagyon szerettem a regi gépem,de ez igazábol nem lenne olyan nagyon nagy gond csak az van,ha elinditok egy játékot mint pl a Fifa08-at az egész játék ellilul csak a menüje müködik rendesen és ezért csak netezni tudok rajta meg vidiket nézni azt is csak teljesen lebutitva 240p-be különben úgy szaggat,mint állat és ami a legnagyobb baj az az,hogy most nem müködik a rendes gépem mivel abba meg megment a táp és ezért most ezen a régi gépen tudok csak gépelni pedig,ha nem lenne ez a VGA gond akkor most vigan Doom3aznék, Far cry1-eznék, Fifáz-nák meg Flat.out2-nék.
Akkor szerintem nagy valoszinüséggel VGA hiba mivel a másik gépemnél is ugyan ezt a monitort használom és ott tökéletesen müködik,a csatlakozokat meg a kábelt is már rengetegszer megmozgattam meg a kábelt is kicseréltem de semmi vátozlást nem tapasztaltam.Ja és ha VGA hiba akkor ezeknek a zavaró csikok eltüntetésére nincs semmi megoldás?
2 év után újra elövettem a régi gépemet és mikor elinditom a gépet látom,hogy teli van függöleges zöld szagatott párhuzamos csikokkal,de csak egy egy helyem.Valaki nem tudná megmondani mi okozhatja ezt?
19ati93 írta:
ilyet még nem tapasztaltam hát akkor megkérdem mi okozhatja 😃
szóval adott a dirt showdown nevezetű játék és én mindig bekapcsolom a vsync-et ez most is megtörtént grafot high-ra állitottam 4x-es msaa-val gondoltam ezt még birja a gép a viszonylag alacsony felbontás miatt! roncsderbi közben viszont 30-35 fps körül ment a dolog ami meglepett azthittem hogy ennek ilyen nagy lett a gépigénye hirtelen 😃 aztán lejebb vettem a grafot mediumra és msaa kikapcs igy is 35fps körül produkált majd vsync ki és ugyanazon mediumon 60-70 fps 😲 de miért??? aztán fel minden high-ra és 45-50 fps megvan igy legrosszabb esetben is! 😀 de miért esett le az fps ha bevolt kapcsolva a vsync? eddig ilyet egy játékban sem tapasztaltam...
Vsync mindenhol eszi az FPS-t.
De szerintem bekapcsolva jobb, mert megakadályozza, hogy időnként szétessen a kép.
igen ezért használom én is mindig de most mégis jobb ha kivan kapcsolva még akkor is ha néha szétcsússzan a kép 😃
19ati93 írta:
szóval adott a dirt showdown nevezetű játék és én mindig bekapcsolom a vsync-et ez most is megtörtént grafot high-ra állitottam 4x-es msaa-val gondoltam ezt még birja a gép a viszonylag alacsony felbontás miatt! roncsderbi közben viszont 30-35 fps körül ment a dolog ami meglepett azthittem hogy ennek ilyen nagy lett a gépigénye hirtelen 😃 aztán lejebb vettem a grafot mediumra és msaa kikapcs igy is 35fps körül produkált majd vsync ki és ugyanazon mediumon 60-70 fps 😲 de miért??? aztán fel minden high-ra és 45-50 fps megvan igy legrosszabb esetben is! 😀 de miért esett le az fps ha bevolt kapcsolva a vsync? eddig ilyet egy játékban sem tapasztaltam...
De szerintem bekapcsolva jobb, mert megakadályozza, hogy időnként szétessen a kép.
olyan van hogy a tápom ami kicsi volt a vgamhoz (legalábbis igy utólas kiderült 😆😉 nem sült meg hanem helyette a vga kártya döglött be. Nem a tápnak kellett volna vagy mi? 😃 mert olyan égett szagot éreztem, a táp müxik...a vga bent van a gépben akk nem müxik a gép az integrálttal megy csak
akos328 írta:
nyomj ctrl+alt+del-t és keress egy rundll32 nevű fájlt. ha megvan lődd ki. nekem is az szokta a gondot okozni.
gép indításnál rögtön beírja magát a RAM-ba és 100%-on tekeri de csak a VGA-t vmi vírus lehet.
Hirtelen mást nem tudok mondani...
Nincs olyan 😆
most felraktam a legújabb drivert meglátjuk mi lesz
nyomj ctrl+alt+del-t és keress egy rundll32 nevű fájlt. ha megvan lődd ki. nekem is az szokta a gondot okozni.
gép indításnál rögtön beírja magát a RAM-ba és 100%-on tekeri de csak a VGA-t vmi vírus lehet.
Az mitől van hogy néha mikor játszok vagy youtube videót nézek hírtelen felmegy a vidikari terheltség 99%-ra és elkezd szaggatni az adott alkalmazás, és csak akkor lesz megint használható ha újraindítom a gépet?
Srácok az miben más, hogy a SATA mód IDE-re vagy AHCI-ra van állítva? az SSD leírásában azt írták h AHCI v RAID módra kell állítani, de azokkal, nem tudtam elindítani a telepítőt...így IDE módon, ment rendesen és igazából látja az SSD-t, az sima HDDt meg a lemez olvasót is
Caymane írta:
a normális alatt nem a gagyi kártyákra gondoltam. :\ érdemes lenne beruháznom egybe? 😲 zenénél/játékoknál mennyivel javulna a hangminőség?
ha komolyan foglalkozol zenével akkor érdemes. De játékra nem.
igazából egyáltalán nem találtam erre fórum témát, úgyhogy itt kérdezem.
mennyire szembetűnő, fülbetűnő a különbség egy integrált és egy 'normális' hangkártya között?
Superlompos írta:
Böngészésre még jó lesz pár évig. 😆
Mármint a korlátlan (javascript, animált képek offolása) netezésre. Mert majd eljön az idő mikor már ezek is kevesek lesznek.
Mondjuk volt egy tanárom, akinek mondtam, hogy a core 2 duo még jó netezésre. Erre ő húzta a száját. Mert ugyebár volt egy i7-es gépe, de eladta, s egy core 2 duo-s laptophoz kellett ülnie.
a Traktor 2 az traktor 2 marad 10 évig 😃
Azért még az nem olyan régi hogy netezésnél korlátoljon 😃
Videók szépen mennek, Flashes alkalmazások sem okoznak neki gondot.
Mármint a korlátlan (javascript, animált képek offolása) netezésre. Mert majd eljön az idő mikor már ezek is kevesek lesznek.
Mondjuk volt egy tanárom, akinek mondtam, hogy a core 2 duo még jó netezésre. Erre ő húzta a száját. Mert ugyebár volt egy i7-es gépe, de eladta, s egy core 2 duo-s laptophoz kellett ülnie.
Mondjuk úgy annyira nem izgat 😃
Amire a laptop kell, arra tökéletesen elég ez is 😀
Mindegy, szerintem ha csak 8 mega lenne a VRAM, akkor azt érezném is, viszont így is gördülékeny a megjelenítés, tehát sztem meg van a 128 mega.
Akkor az annyi is. XP esetén a rendszernél tudod megnézni W7 esetén meg az élményidex--bővebb információknál. oda mennyit ír RAM-nak és abból kitudod következtetni.
Ez történik ha a a túl nagy hőmérséklet miatt végül megadja egy kondenzátor magát és ekkor megy a sírba a gép is.
Most megnéztem a hőfokot a gépben Everest-el de nem mutat nagy értéket .. 30% felett semmi sincs .. és a proci hűtő is pörög meg minden :/
Meg mostanság a gépemen a videók is elkezdtek szaggatni néha-néha ... lehet ez a probléma ? :/
Mi az ideális hőfok (tehát ami még nem sok és azt jelzi, hogy a hűtő képes rendesen lehűteni) játék közben a processzornak ?
igen ezért használom én is mindig de most mégis jobb ha kivan kapcsolva még akkor is ha néha szétcsússzan a kép 😃
Nincs olyan 😆
most felraktam a legújabb drivert meglátjuk mi lesz
kösz a válaszokat 😀
a normális alatt nem a gagyi kártyákra gondoltam. :\ érdemes lenne beruháznom egybe? 😲 zenénél/játékoknál mennyivel javulna a hangminőség?
ha komolyan foglalkozol zenével akkor érdemes. De játékra nem.
Ezzel viszont nem hallanál sok különbséget.
szerk.: Sharp XL-UR250H hifi redszerem van és integrált hangkártyám
mennyire szembetűnő, fülbetűnő a különbség egy integrált és egy 'normális' hangkártya között?
Böngészésre még jó lesz pár évig. 😆
a Traktor 2 az traktor 2 marad 10 évig 😃
Azért még az nem olyan régi hogy netezésnél korlátoljon 😃
Videók szépen mennek, Flashes alkalmazások sem okoznak neki gondot.
Böngészésnél úgyis inkább a Ram, meg a proci számít jobban. 😆 Persze a böngészőtől is függ a dolog.
Én ezzel most inkább proci igényes programokkal használom, de ez a Core 2 Duo ez teszi a dolgát 😀
Én elégedett vagyok vele 😀
Integrálttal nem is csoda. 😆
Mondjuk úgy annyira nem izgat 😃
Amire a laptop kell, arra tökéletesen elég ez is 😀
Mindegy, szerintem ha csak 8 mega lenne a VRAM, akkor azt érezném is, viszont így is gördülékeny a megjelenítés, tehát sztem meg van a 128 mega.
FurMark nem indul el rajta.
Nézd meg BIOS-ban, és amennyi oda van írva annyit vesz le.
annyit ír, 128 van beállítva
A laptopomnál a GPU-z miért ír mindig 8 megát VRAM-ra?
Elvileg 128-at vesz le a RAM-ból.
Hiába állítom be teljesítménycentrikusra, ugyanannyi marad
[LINK]
ez a gép megér 20k-t?
Látok M,P,T,S,K,E végződéseket. Szóval ezekből az E,P,T,M mit jelent?😃 itt látom [LINK]
Azok nem tudom mit jelölnek, de biztos jók lehetnek.😆
K, S ismerős többi homály.😜
Szerk: M+E ahogy nézem 2 magos, azok szerintem Notiba valók, lehet P is.