Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
HD6850=GTX460
a GTX 550Ti mindkettőnél gyengébb nem is kicsivel.
0
0
0
0
hnemaria avatar
Sziasztok. A HD 6850 rol mi a velemenyetek? Megeri 35ezerert? Vagy Gtx 460? Esetleg 550 Ti?? 4 magos phenom procihoz kellene.
0
0
0
0
Osynho avatar
Ezért kell húzni a procit, illetve Phenom X2-őt venni, hátha beindul 1-2 szunnyadó magocska. A "megeszi a vga a procit" kifejezés meg nagyon fain. 😃
0
0
0
0
Sanchez avatar
Hmm.. köszi. 😀 Majd valamelyik nap bemegyek a boltba és megkérdezem pontosan.Nekem most 64 bites w7 van fennt.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Sanchez írta:

ismerősömnek megeszi a VGA a procit, limited lesz vele.[/quote]

Ezt egy kicsit bővebben ki tudnád fejteni?[/quote]

neki egy 250es AMD van egy sapphire 5750 mellé. black ops alig megy visszafogja a proci, akkor van ami pl el sem indul, de lehet hogy ez neki a windows problémája lehet mert 32-es win7 van neki
0
0
0
0
Sanchez avatar
[/quote]

ismerősömnek megeszi a VGA a procit, limited lesz vele.[/quote]

Ezt egy kicsit bővebben ki tudnád fejteni?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Sanchez írta:
niteforce írta:
21K egy HD5750
ami a GTS 450 szintjén van

[LINK]

és 19K a HD6670

[LINK]
ez is még jó. Ebből DDR5 öset vegyél mindenképpen, a DDR3-mas lassú

Szia!
Köszi a választ.Szerintem az 5750-et fogom választani... nagyon sok dolgot olvasgattam róla a mai napon, és nagyjából csak jó dolgok voltak leírva.Egy AMD Athlon II X2 255-el megfelelően működne ugye?

ismerősömnek megeszi a VGA a procit, limited lesz vele.
0
0
0
0
Sanchez avatar

Sanchez: Igen.

Köszi! 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
tasiadam: D820 már elég gyengének számít. Min egy E5000, E6000 nem ártana. Vagy Athlon, Phenom X2.

Sanchez: Igen.
0
0
0
0
Sanchez avatar
niteforce írta:
21K egy HD5750

[LINK]

és 19K a HD6670

[LINK]

Szia!
Köszi a választ.Szerintem az 5750-et fogom választani... nagyon sok dolgot olvasgattam róla a mai napon, és nagyjából csak jó dolgok voltak leírva.Egy AMD Athlon II X2 255-el megfelelően működne ugye?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Quadgame94 írta:
tasiadam írta:
crowsan írta:
Üdv.Szeretnék a már meglévő 9600gt hez venni egy ugyan ilyen kártyát és SLI-be használni.A kártyát kb 9-10ezerért be tudnám szerezni és tudnék hozzá lapot is, talán ingyen.Megérné SLI-be használni a két kártyát?Mekkora teljesítmény növekedést tapasztalnék és milyen tápegység lenne jó hozzá?Amimost van az elbírná a két kártyát?

GTS250 szintje. Én kérdésem hogy egy 9800GTnek elég egy E570 van azzal is lenne egy kicsi limitem? Esetleg egy Q6600?

Simán elég neki egy 2 magos proci.

csak most is az van. igaz nem c2d
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
tasiadam írta:
crowsan írta:
Üdv.Szeretnék a már meglévő 9600gt hez venni egy ugyan ilyen kártyát és SLI-be használni.A kártyát kb 9-10ezerért be tudnám szerezni és tudnék hozzá lapot is, talán ingyen.Megérné SLI-be használni a két kártyát?Mekkora teljesítmény növekedést tapasztalnék és milyen tápegység lenne jó hozzá?Amimost van az elbírná a két kártyát?

GTS250 szintje. Én kérdésem hogy egy 9800GTnek elég egy E570 van azzal is lenne egy kicsi limitem? Esetleg egy Q6600?

Simán elég neki egy 2 magos proci.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
crowsan írta:

0
0
0
0
Osynho avatar
Semmi értelme a 9600gt sli-nek. Sokat kellene rá költened: lap + még 1 vga + táp, inkább 1db erősebb vga-t vegyél sztem.
Arra a tápra 1 vga-t se kötnék rá. 😃
0
0
0
0
xXMrSanXx avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
21K egy HD5750

[LINK]

és 19K a HD6670

[LINK]
0
0
0
0
Sanchez avatar
Köszi az eddigi válaszokat, viszont újonnan szeretnék venni.
0
0
0
0
philips20 avatar
használtan már kapsz 450 est is 20 ért
0
0
0
0
Sanchez avatar
Hasonló árkategóriában milyet tudnál ajánlani?
0
0
0
0
niteforce avatar
elég gyenge kis kártya.... ennél már erősebbet érdemes venni.
0
0
0
0
Sanchez avatar
Sziasztok!
Hamarosan szeretnék beruházni egy új videókártyára, mert a mostani integrált eléggé elavult...Nemrég vettem új processzort, és új ramot is. Ezt a kártyát néztem ki: [url]http://systemcomputer.pcwebshop.hu/product_info.php?cPath=30&products_id=49301&osCsid=ad386dedfbba1c5cd3452c02f8291e6f[/url]

Mit gondolnátok róla?
0
0
0
0
no avatar
akkor lehet asus 6970 lesz.... edig 6950 volt, az 40 fps-sel vitte a bétát
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
BF3-ra eddig 2 féle támogatás van. egy 4 magos AMD és egy erős nVidia elég neki ami DX11-et viszi szépen. Most lett kiadva a beta nvidia driver BF3-ra és egy AMD driver BF3-ra
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Szerintem a 3GB GTX-os a nyerő, vagy a HD6970 mett MaximumGame-nek a GTA IV 1.7GB-ot eszik, szval oda az 1.5 már kevés lenne... és akkor a BF3 ilyen graf mellett többet is ehet 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
traumraise írta:
szerintetek... game-re, elsősorban BF3-ra... melyik kari a legmegfelelőbb? Gainward gtx580 3 gb, 2 db evga gtx 560, Evga gtx 580 1,5 gb vagy egy asus 6970-es?
a gtx esetén az is kérdés,h full hd-ben kell e 3 gb a karin vagy elég a másfél? "az ezzel jobban jössz ki anyagilag nem kell 😀" csak a teljesítmény a lényeg,h ezek közül melyik a legerősebb..

konfig: 965 amd, asus m5a97 alap, 8 gb ddr3 1600.... (prociból később bulldozer)

GTX580 1,5GB Bőségesen elég annyi vram.
0
0
0
0
Devis avatar
1 gb-al is lehet full hdzni, nekem eddig még 1x se volt olyan problémám h a vram elfogyott volna. én egyébként a 6970-et ajánlom
0
0
0
0
no avatar
szerintetek... game-re, elsősorban BF3-ra... melyik kari a legmegfelelőbb? Gainward gtx580 3 gb, 2 db evga gtx 560, Evga gtx 580 1,5 gb vagy egy asus 6970-es?
a gtx esetén az is kérdés,h full hd-ben kell e 3 gb a karin vagy elég a másfél? "az ezzel jobban jössz ki anyagilag nem kell 😀" csak a teljesítmény a lényeg,h ezek közül melyik a legerősebb..

konfig: 965 amd, asus m5a97 alap, 8 gb ddr3 1600.... (prociból később bulldozer)
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
robinho89 írta:
menyire lehet húzni egy GTX 275 kártyát? van valakinek tapasztalata -e téren? 648Mhz alapon, 700-ig bírná? 40% van a fanspeed, de ez fixálva van, gondolom akkor 60-70% fel kell, hogy gyorsítsam a 2 coolert! Cool feltettem 1x már ezt a kérdést, csak senki sem segített😞 ezért felteszem még 1x! 😆

én úgy tudom hogy bírnia kell a GTX280 órajelét mert ugye ugyan az a 2 csak a 275 butított órajelben, ha húzod egy picit többet akkor persze többet is elérsz vele
0
0
0
0
Cooley avatar
robinho89 írta:
menyire lehet húzni egy GTX 275 kártyát? van valakinek tapasztalata -e téren? 648Mhz alapon, 700-ig bírná? 40% van a fanspeed, de ez fixálva van, gondolom akkor 60-70% fel kell, hogy gyorsítsam a 2 coolert! Cool feltettem 1x már ezt a kérdést, csak senki sem segített😞 ezért felteszem még 1x! 😆

Erre senki sem tud pontos választ adni neked. Még 2 azonos típusú videokártya között is lehet eltérés. A 700Mhz-et szerintem feszemelés nélkül is bírni fogja, akkor a venti fordulatát sem kell piszkálni. Ha már instabil +fesz kell(egy bizonyos határig természetesen), ha túlmelegszik(90+) +ventifordulat kell. Röviden szólva próbálkozz, erről szól az OC. 😀
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
0
0
0
0
no avatar
Igen táp csere is kell . meg cpu hütö csere meg uyge a vga szóval a proci lenne cska a régi, befér a házba
0
0
0
0
almos avatar
josh1991 írta:
Sziasztok

Szerintetek a phenom x4 840 procimmal ami magonként 3,8Ghz-el számol képes lennék 100% kihajtani egy 6970 kártyát?

Mielőtt megvennéd a VGA-t. okvetlen vegyél legalább egy 450,de inkább 500-550W-os minőségi tápot,mindjuk FSP Hexa 500-at, és nézd meg, hogy befé-e az a böhöm nagy kari a házadba.
0
0
0
0
no avatar
Cooley írta:
josh1991 írta:
Sziasztok

Szerintetek a phenom x4 840 procimmal ami magonként 3,8Ghz-el számol képes lennék 100% kihajtani egy 6970 kártyát?

Még mindig nem a proci hajtja ki a videokártyát. Továbbra is csak azt tudom mondani, alkalmazás és beállításfüggő. Lesz olyan játék amihez elég lesz, lesz amiben procilimit lesz, de a legtöbb játékhoz elég, ha legalább fullhd felbontást használsz.

Igen FullHD felbontást használok (MAJD) mikor meglesz egy akártya, csak nem voltam biztos a dologban mert sokan azt mondják ez a 4 magos nem képes rá. de csak az lesz
0
0
0
0
Cooley avatar
josh1991 írta:
Sziasztok

Még mindig nem a proci hajtja ki a videokártyát. Továbbra is csak azt tudom mondani, alkalmazás és beállításfüggő. Lesz olyan játék amihez elég lesz, lesz amiben procilimit lesz, de a legtöbb játékhoz elég, ha legalább fullhd felbontást használsz.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok

0
0
0
0
Garadex avatar
Rendben az lesz körülnézek, maximum karácsonyra meglepem magam egy új kártyával, elsősorban egy monitorra koncentrálok most.
Master Killer tudom azt olvastam hogy szinte ugyan az kissebb javításokkal.
0
0
0
0
niteforce avatar
most felmentek az árak nagyon... 😞
0
0
0
0
TomiMan avatar
Igen de én csak a SAPPHIRE-nál néztem, ott a 6850 43k. Mondjuk ezt embere válogatja én csak a SAPPHIRE-tól veszek(ha veszek)😊
0
0
0
0
_AsheXp avatar
37-ért már HD6850 is van ami még jobb 😀
0
0
0
0
TomiMan avatar
Ja 5770 = 6770, gyűjts még egy kicsit és 37k-ért van SAPPHIRE AMD Radeon HD6790, ami klasszisokkal jobb😉
0
0
0
0
Garadex avatar
joseimperator írta:
Sziasztok! Jelenleg egy ATI Sapphire HD 6770es kártyát használok! De vn elfekvőben egy HD 4650esem is! Crossfire támogatás mindkettőn. Ha összekötném őket, észrevennék valami teljesítménynövekedést vagy épp ellenkezőleg visszafogná a 6770est is? Vagy megoldható egyáltalán?

Milyenek a tapasztalataid a HD6770-el? Jó kártya, érdemes rá beruházni?
0
0
0
0
joseimperator avatar
Sziasztok! Jelenleg egy ATI Sapphire HD 6770es kártyát használok! De vn elfekvőben egy HD 4650esem is! Crossfire támogatás mindkettőn. Ha összekötném őket, észrevennék valami teljesítménynövekedést vagy épp ellenkezőleg visszafogná a 6770est is? Vagy megoldható egyáltalán?
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
menyire lehet húzni egy GTX 275 kártyát? van valakinek tapasztalata -e téren? 648Mhz alapon, 700-ig bírná? 40% van a fanspeed, de ez fixálva van, gondolom akkor 60-70% fel kell, hogy gyorsítsam a 2 coolert! 😎
0
0
0
0
Cooley avatar
Garadex írta:
Srácok, végeztem egy tesztet a GT520-as 2gb-os verzióval. Hát mit ne mondjak, nem túlzás ha azt mondom nem ér 10 ezer forintot. Jópár Benchmarkot és játékot kipróbáltam és úgy döntöttem útjára engedem.
Amit kinéztem magamnak és a rászánható kereten belül van (30 ezer forint) egy Radeon HD6770 OC 1GB. Véleményt kérek. Vagy ha esetleg tudnátok javasolni hasonló kategóriában és árban azt megköszönném. Mindenképp radeon-t szeretnék venni az AMD procim miatt is. Azt hallottam jobban összeférnek mint a geforce-al. Köszi előre is.

Ha csak kicsit is logikusan gondolkozol, rájössz, hogy hülyeség, hogy AMD procival jobban mennek az AMD kártyák. 😀 Segítek, az AMD-nek egyenlőre csak szar procijai vannak, sőt nincs is, ha a csúcskategóriát nézzük. Ha az AMD kártyák jobban preferálnák az AMD rendszert, akkor senki nem venne AMD-t, aki a csúcskategóriára vágyik. A 30eFt-ból újonnan én GTX460 768MB-ot vennék a helyedben.
0
0
0
0
Garadex avatar
Srácok, végeztem egy tesztet a GT520-as 2gb-os verzióval. Hát mit ne mondjak, nem túlzás ha azt mondom nem ér 10 ezer forintot. Jópár Benchmarkot és játékot kipróbáltam és úgy döntöttem útjára engedem.
Amit kinéztem magamnak és a rászánható kereten belül van (30 ezer forint) egy Radeon HD6770 OC 1GB. Véleményt kérek. Vagy ha esetleg tudnátok javasolni hasonló kategóriában és árban azt megköszönném. Mindenképp radeon-t szeretnék venni az AMD procim miatt is. Azt hallottam jobban összeférnek mint a geforce-al. Köszi előre is.
0
0
0
0
Devis avatar
jaja az 5750 erősebb 😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Az 5750 szerintem jobb de nem sokkal 😀