Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
wdavid avatar
az remek, nagyon köszönöm 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
wdavid írta:
Quadgame94 írta:
wdavid írta:
ha most veszek HD6870et is jár mellé a Dirt 3 kupon amit a gyártó oldalán írnak? 😃

Igen!

köszi 😃 ez olyan h kapok egy kódot és letudom tölteni?

aszem a steamröl ja
0
0
0
0
Garadex avatar
Köszi szépen a választ.
0
0
0
0
akos328 avatar
Garadex írta:
Lenne egy kérdésem, vettem egy komplett gépet amiben NVIDIA chipset van, a videókari elég gyengusz és le akarom cserélni. Szóval egy HD6870-et bele tudok tenni egy olyan gépbe amiben nvidia chipset van? Nem fog hisztizni? Vagy ez számít-e egyáltalán valamit?

nem fog hisztizni, bele tudod tenni, nézd csak az én gépemet. Az lehet h BIOS-ban le kell tiltani, de amúgy semmi gond nem lesz.
0
0
0
0
wdavid avatar
Quadgame94 írta:
wdavid írta:
ha most veszek HD6870et is jár mellé a Dirt 3 kupon amit a gyártó oldalán írnak? 😃

Igen!

köszi 😃 ez olyan h kapok egy kódot és letudom tölteni?
0
0
0
0
Garadex avatar
Lenne egy kérdésem, vettem egy komplett gépet amiben NVIDIA chipset van, a videókari elég gyengusz és le akarom cserélni. Szóval egy HD6870-et bele tudok tenni egy olyan gépbe amiben nvidia chipset van? Nem fog hisztizni? Vagy ez számít-e egyáltalán valamit?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
wdavid írta:

Igen!
0
0
0
0
wdavid avatar
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
vasziliy írta:
Hali:-) ATI HD 4870x2 2GB cf ben ..kihajtana egy intel® Core™2 Duo Processor E8200
(6M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz FSB) ilyen proci?

4GHz-en elég 1db 4870 X2 mellé.
0
0
0
0
vasziliy avatar
Hali:-) ATI HD 4870x2 2GB cf ben ..kihajtana egy intel Core 2 Duo Processor E8200
(6M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz FSB) ilyen proci?
0
0
0
0
almos avatar
Csabi0906 írta:
Na és mikor jön a HD 7000-s sorozat? Tud róla valaki valamit?

Több hir is volt már róla,egyesek szerint még idén novemberben,másik szerint csak májusban,szerintem februártól hamarabb nem, ahogy a Kepler sem az nvidiától,talán picit hamarabb lesz új Radeon mint Nvidia.
0
0
0
0
Csabi0906 avatar
Quadgame94 írta:
Csabi0906 írta:

Hát most olvcastam, hogy már kész lapka volt a Fusion 11-en. És a Dragpn Age 2-t vitte. Egyébként még ebben az évben is jöhet, de most az AMD-nek jó helyzete, nincs miért sietnie, mobil GPU-kat sürgeti inkább, hiszen több haszon van benne.

Ezt csak azért kérdeztem, mert kb. decemberben gépet veszek és ha már a Bulldozereket is megvárom, akkor ha kijönne a HD 7000, az jó lenne...de én sem hinnem, hogy idén azok még piacra kerülnének.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Csabi0906 írta:

Hát most olvcastam, hogy már kész lapka volt a Fusion 11-en. És a Dragpn Age 2-t vitte. Egyébként még ebben az évben is jöhet, de most az AMD-nek jó helyzete, nincs miért sietnie, mobil GPU-kat sürgeti inkább, hiszen több haszon van benne.
0
0
0
0
niteforce avatar
idén már valószínű nem.
0
0
0
0
Csabi0906 avatar
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
philips20 írta:
mikor jön már az nvidia 600 as sorozata ?

Ebben az évben nem valószínű, hogy jön.
0
0
0
0
philips20 avatar
mikor jön már az nvidia 600 as sorozata ?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Xavi001 írta:
ez megérne 16 ezer forintot ? Sapphire ATI Radeon HD 5670 1GB GDDR5

Nem mert 18 000Ft-ért lehet kapni HD6670-et.
0
0
0
0
Xavi001 avatar
ez megérne 16 ezer forintot ? Sapphire ATI Radeon HD 5670 1GB GDDR5
0
0
0
0
twoKgames avatar
full HD-ben highon szerintem vinné a Bf3-at, de legrosszabb esetben leveszed kicsit a felbontást....nem veszel észre rajta semmit
0
0
0
0
no avatar
hnemaria írta:
sziasztok. ha a gépembe rakok egy Sapphire HD 6870 Vapor-X et, bírná a tápegység? Egyenlőre csak 1280 as monitor van, de a kártyával együtt rendelek egy Full HD samsung smart tv-t is . ha a 6870 et arra rákötném, akkor vinné a játékokat? pl Battlefield3 hogyan menne rajta ? 😀

Igen bírná a tápegységed.Nekem is 6870nem van full hd tvre van kötve és visz mindent fullon.Batlefildet nem probáltam,de szerintem vinné optimalizálás kérdése.
0
0
0
0
hnemaria avatar
sziasztok. ha a gépembe rakok egy Sapphire HD 6870 Vapor-X et, bírná a tápegység? Egyenlőre csak 1280 as monitor van, de a kártyával együtt rendelek egy Full HD samsung smart tv-t is . ha a 6870 et arra rákötném, akkor vinné a játékokat? pl Battlefield3 hogyan menne rajta ? 😀
0
0
0
0
ors11 avatar
most veszem észre,hogy rossz helyre írtam....de azért köszi !!!
0
0
0
0
akos328 avatar
Ctrl+Alt+DEl, felaatkezelőben hogy folyamatok, és a futó dolgokat, ami fölösleges kinyomod, de vannak olyan programok amikkel le is tudod tiltani hogy ne induljon ha nem kell.

laptopba nem előnyös a tuning, mert így is épphogy hűteni tudják, de ha te még adsz alá pár lovat, esetleg feszt is emelsz, azzal van rá esély hogy megfőződ. bár nem tudom a mai laptopokat milyen hatékonysággal tudják hűteni, de nem hiszem hogy sokat javult volna a helyzet.

A RAM-ról meg annyit hogy lehet kapni noti ramokat, azt hiszem SODIMM néven találod, de lehet hogy az mást takar, csak ahhoz szét kell szedni, ami meg nem leányálom, főleg nem utána összerakni.
0
0
0
0
ors11 avatar
Azt szeretném kérdezni.hogy hogyan tehetném gyorsabbá és jobbá az IBM laptopomat....most nem csak a proci tuningra,hanem +1gb ram meg ilyesmikre gondoltam,hogy jobban vigye a játékokat....esetleg valami program letöltése,hogy a ne egye a ramot meg ienekről kéne bő infó 😆 kösz
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
zsolty87 írta:
Cooley írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Ez a vga (Sapphire HD6850 1GB DDR5 11180-00-20R) mennyivel jobb mint ez: NVIDIAŸ GeForceŸ 260 vagy ATI Radeon™ HD 4870?

Közel 50%-kal.

Szóval, ha egy játékhoz a fent említett kártya egyikét ajánlják ajánlott gépigénybe, akkor egy 6850-nel lenne esélyem azzal a játékkal full hd-ban játszani?

fogyasztás és teljesítmény tekintetében is jobban jársz.
0
0
0
0
Cooley avatar
Freejack írta:
Tag
Sziasztok!Tegnap megjött a kicsike!3hét várakozás után végre a gépembe van 6870es kari.XFX helyett sapphirt küldtek és kaptam hozzá egy dirt3 kupont is.Full hd-ban szépen viszi a játékokat érezni lehet ,hogy van benne kraft.Egy problémám viszont van a hangkártyám alá került így betakarja a ventilátorát.Lejjebb sajnos nem tudom tenni.Asus m4a89gtd lapom van van rajta két pciex16 port.Fehér színű portban van egy switch kártya a lenti kékbe raktam a videokártyát így elméletileg 16szoros a sebesség.Esetleg ezt a kettőt nem lehetne megcserélni?Mert így jobban tudna szellőzni a kártyám.Valaki esetleg tud erről valamit?

Mindkettő x16-os port, úgyhogy bármelyikbe teheted, de az x8 is untig elég neki. GPU-Z-ben leellenőrizheted.

zsolty87 írta:
Cooley írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Ez a vga (Sapphire HD6850 1GB DDR5 11180-00-20R) mennyivel jobb mint ez: NVIDIAŸ GeForceŸ 260 vagy ATI Radeon™ HD 4870?

Közel 50%-kal.

Szóval, ha egy játékhoz a fent említett kártya egyikét ajánlják ajánlott gépigénybe, akkor egy 6850-nel lenne esélyem azzal a játékkal full hd-ban játszani?

Bőven. 😀
0
0
0
0
no avatar
Tag
Sziasztok!Tegnap megjött a kicsike!3hét várakozás után végre a gépembe van 6870es kari.XFX helyett sapphirt küldtek és kaptam hozzá egy dirt3 kupont is.Full hd-ban szépen viszi a játékokat érezni lehet ,hogy van benne kraft.Egy problémám viszont van a hangkártyám alá került így betakarja a ventilátorát.Lejjebb sajnos nem tudom tenni.Asus m4a89gtd lapom van van rajta két pciex16 port.Fehér színű portban van egy switch kártya a lenti kékbe raktam a videokártyát így elméletileg 16szoros a sebesség.Esetleg ezt a kettőt nem lehetne megcserélni?Mert így jobban tudna szellőzni a kártyám.Valaki esetleg tud erről valamit?
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Cooley írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok.

Közel 50%-kal.

0
0
0
0
Cooley avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok.

Közel 50%-kal.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
0
0
0
0
Cooley avatar
josh1991 írta:
Sziasztok

mit gondoltok a gépemről kis tunningal kibírna egy 6870 x2 vga karit?
Nem szeretnék újra venni mindent.

Brutális procilimited lenne, a memória is kevés, a táp teljesen felejtős, és ilyen felbontás mellé totál felesleges egy 6870X2, szóval új monitor is kéne, meg persze ha már az egész rendszer új, alaplapot sem ártana cserélni. Szerintem erre a gépre már ne nagyon költs. 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
josh1991 írta:
Sziasztok

Codegen 400W tápra és 1280-as felbontásra? 😃 Nem erőltetném. 😊
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok

0
0
0
0
Mad Hatter avatar
niteforce írta:
azt jelenti, hogy a processzor teljesen le van terhelve, de a VGA még nem. vagyis a VGA tudna többet is, de a proci miatt nem tud olyan teljesítményt nyújtani.
lehet hogy pár játéknál lesz ilyen procilimited, de nem mindegyiknél, driver és beállításfüggő. de emiatt ne fájjon a fejed, szerintem így még nem észrevehető.

Jó lenne hha nem lenne észrevehető mert a procit azt most még nincsen pénzem cserélni ... :S Csak már a kártyám nagyon gyér és kezdenem kell vele valamit !
Köszi még 1x 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
azt jelenti, hogy a processzor teljesen le van terhelve, de a VGA még nem. vagyis a VGA tudna többet is, de a proci miatt nem tud olyan teljesítményt nyújtani.
lehet hogy pár játéknál lesz ilyen procilimited, de nem mindegyiknél, driver és beállításfüggő. de emiatt ne fájjon a fejed, szerintem így még nem észrevehető.
0
0
0
0
Blint92 avatar
Helló!
Németországból hozzám került egy powercolor hd4350 1gb-os kártya. Ez mind szép s jó csak kitépkedtek egy-két kondit a maradékot meg fogóval összenyomták...
A kérésem a következő:
Legyen szíves jelentkezzen aki ilyen videokártyával rendelkezik vagy a kondik értékeik a birtokában van!
Beszúrok egy linket a vidikari kinézetéről...
https://bitmarket.hu/dl/prd/2010-04/56915pic_powercolor_hd4350_1gb_ddr2_pcie.jpg
Elnézést ez lemaradt!
ELKO kondikról van szó!!!
A segítséget előre is köszöntem!
0
0
0
0
Mad Hatter avatar
Na ezt most magyarul is! Procilimit ? ilyet még nem is hallottam... 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
bele fog menni, lehet hogy majd lesz egy kis procilimited pár játéknál
0
0
0
0
Mad Hatter avatar
Az nem probléma csak kellett valami megerősítés köszönöm !
Ja tényleg az alaplapom elbírja majd ? Nem nagyon értek hozzá boccs 😃
0
0
0
0
Devis avatar
5750 erősebb cserébe egy kicsivel többet eszik 😀
0
0
0
0
Mad Hatter avatar
Videókártyát szeretnék cserélni és 2 alternatíva között vacilálok: Ati 5750 / 6670 árban ugyan ott vannak vélemény érdekelne !
Előre is köszi ! 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Sanchez írta:
Quadgame94 írta:

36 000Ft HD 6850

35 ezer forint már nagyon a határ lenne... :/ Esetleg valamit olcsóbban tudnál mondani?

GTX460 768mb
0
0
0
0
Sanchez avatar
Quadgame94 írta:

36 000Ft HD 6850

35 ezer forint már nagyon a határ lenne... :/ Esetleg valamit olcsóbban tudnál mondani?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Sanchez írta:
Sziasztok!
Ti milyen videókártyát ajánlanátok nekem? 0-35 ezer forintig kb... Nekem 2-3 darab olyan van ami lehetséges választás lesz. 5670, GTX460, 5770. Ti milyet ajánlanátok?

36 000Ft HD 6850
0
0
0
0
Sanchez avatar
Sziasztok!
Ti milyen videókártyát ajánlanátok nekem? 0-35 ezer forintig kb... Nekem 2-3 darab olyan van ami lehetséges választás lesz. 5670, GTX460, 5770. Ti milyet ajánlanátok?
0
0
0
0
Devis avatar
igen elégedettek vagyunk! 😃 8400 után egy álom 😆
0
0
0
0
hnemaria avatar
Xtreme kártyák már nincsenek a boltban , elfogytak bocsi vége .
0
0
0
0
Cooley avatar
hnemaria írta:
Sziasztok. A HD 6850 rol mi a velemenyetek? Megeri 35ezerert? Vagy Gtx 460? Esetleg 550 Ti?? 4 magos phenom procihoz kellene.

GTX550Ti-t semmiképp. A 6850 egy picit erősebb a GTX460 1GB-nál, de valamivel kevesebbet eszik, nagyjából azonos a tuningpotenciál, és azonos áron megy mostanság. Én a 6850-et választanám. 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció