Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
YourMomIsNotMale avatar
Ferrari írta:
Egy kis nvidia parti, érdemes megnézni a képeket, 1x szívesen ellátogatnék egy ilyenre 😆
[url]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150329768088882.368212.47587158881&type=1[/url]

itt minden vízhűtéses? 😃😃
0
0
0
0
Ferrari avatar
Egy kis nvidia parti, érdemes megnézni a képeket, 1x szívesen ellátogatnék egy ilyenre 😆
[url]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150329768088882.368212.47587158881&type=1[/url]
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
Freejack írta:
Garadex írta:
Havernak már egy ideje(ugyan ilyen) M-tech tápja van és semmi gond nincs vele, annyi különbséggel hogy nála egy GTX480-fut. Nah de mind1 nem is a táp volt a téma, jó a feltevésem hogy mind a 2 tápcsatiba be kell dugni a kábelt?

Igen mind a kettőbe be kell dugni.Amúgy ez hülyeség,hogy 500as táp kell neki egy 400as is vígan elviszi.

tegyük hozzá hogy egy jó minőségű 400-as 😊

Persze persze nem egy codegenre gondoltam.
0
0
0
0
Osynho avatar
A 360-as Zalmanomon 2 pcie csatlakozó volt, el lehet képzelni, hogy milyen minőségű lehet egy 600W-os táp, ha még ezen is spórolnak. 😊
Egyébként, józan paraszti ésszel, egy 600-as táp akkor kell, ha egy, (vagy inkább több) erős vga-t köt rá az ember, ezeknek 2 pcie csati kell. Namost, ha egy ilyen erős tápon csak 1 van, akkor az mire való? 😃
0
0
0
0
dnightmare avatar
Corsair CX500 am van... Anno 15K volt most nem tom mennyi, de a melegedésnek apro jelét sem mutatja... A lényeg az h kb 2x olyan nehéz mint egy noname 450es és ráadásul dupla vgahoz van rajta kimenet, vagyis inkább ugy jellemezném h annyi kimenet van rajta h a kötegelt kábelek alig férnek el a házban. A lényeg h erre ne sajnáld a pénzt mert az összes többi cuccod bánja majd. Inkább csak nézegesd a vasat amig nincs megfelelö táp 😃 Ui. Nem kell ajánlgatni az olcso köztes megoldást... Ebböl venni kell jot és kész!!
0
0
0
0
khaled98 avatar
niteforce írta:
jumbo a fele igaz amit leírtál.

Szóval.
A táp méretétől és típusától függően vannak rajta VGA csatlakozók.
A kártyához nem mindig adnak átalakítót. (Azonban 300 forint bármelyik számtech boltban)
Az OEM azt jelenti hogy nincs hozzá hálózati (=230v 50hz) kábel, és doboz. Az OEM nem azt jelenti hogy a táp belső csatlakozóinak egy részét letépik róla mert OEM...

Garadex: Én továbbra sem javaslom hogy arra a "tápra" rátedd azt a VGA-t.
Attól nem lesz jó hogy valakinek 1 éve megy. Nekem is volt mercury tápom, és ment vele a régi gépem, de attól még egy ipari hulladék. A ráírt teljesítmény töredékénél is képesek elfüstölni. Arról nem is beszélve, hogy ezek a tápok olyan feszültségeket képesek ráengedni a hardverekre, hogy egy év alatt zárlatba mennek. Nem ajánlom senkinek sem.
Ha már kevés pénzed van tápra vegyél egy hipro tápot. az még tápnak nevezhető.

Igazad van, de az a hipro táp sem egy táp...lehet kapni használt cheiftec-et olcsón, 10000 ft-ért már kapsz egy új 450W-osat...pl olyan mint az enyém, az 7k volt... vagy egy használt vx450-et (hardverapro hu itt nézegessél)
0
0
0
0
niteforce avatar
jumbo a fele igaz amit leírtál.

Szóval.
A táp méretétől és típusától függően vannak rajta VGA csatlakozók.
A kártyához nem mindig adnak átalakítót. (Azonban 300 forint bármelyik számtech boltban)
Az OEM azt jelenti hogy nincs hozzá hálózati (=230v 50hz) kábel, és doboz. Az OEM nem azt jelenti hogy a táp belső csatlakozóinak egy részét letépik róla mert OEM...

Garadex: Én továbbra sem javaslom hogy arra a "tápra" rátedd azt a VGA-t.
Attól nem lesz jó hogy valakinek 1 éve megy. Nekem is volt mercury tápom, és ment vele a régi gépem, de attól még egy ipari hulladék. A ráírt teljesítmény töredékénél is képesek elfüstölni. Arról nem is beszélve, hogy ezek a tápok olyan feszültségeket képesek ráengedni a hardverekre, hogy egy év alatt zárlatba mennek. Nem ajánlom senkinek sem.
Ha már kevés pénzed van tápra vegyél egy hipro tápot. az még tápnak nevezhető.
0
0
0
0
jumbo avatar
Garadex írta:
A karihoz minimum 500w-oat kér, de nem azzal van a gond, azthiszem rájöttem. A kártya két tápcsatlakozót kér a tápon pedig csak egy van és nem tudom bedugni mind a 2-t. Kell vennem egy átalakítót : /

1vga csatlakozó szokott lenni a tápon gyárilag,illetve + adnak hozzá egyet,ha minőségi tápod van.Valamint ha a vga kettöt kér,ahhoz is szoktak adni.Legalábbis nálam így volt.Persze ha OEM cuccost vásároltál.....akkor viszont irány a bolt
0
0
0
0
niteforce avatar
Freejack írta:
Garadex írta:
Havernak már egy ideje(ugyan ilyen) M-tech tápja van és semmi gond nincs vele, annyi különbséggel hogy nála egy GTX480-fut. Nah de mind1 nem is a táp volt a téma, jó a feltevésem hogy mind a 2 tápcsatiba be kell dugni a kábelt?

Igen mind a kettőbe be kell dugni.Amúgy ez hülyeség,hogy 500as táp kell neki egy 400as is vígan elviszi.

tegyük hozzá hogy egy jó minőségű 400-as 😊
0
0
0
0
no avatar
Garadex írta:

0
0
0
0
Garadex avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
500-asat kér, de a hulladék M tech táp közel sem tud leadni 600 wattot még talán 500-at sem. még ha be is indul a gép, akkor is biztos hogy idő előtt tönkremenne a táp pár alkatrésszel együtt.
ha ez segít m tech= mercury ...
0
0
0
0
Garadex avatar
A karihoz minimum 500w-oat kér, de nem azzal van a gond, azthiszem rájöttem. A kártya két tápcsatlakozót kér a tápon pedig csak egy van és nem tudom bedugni mind a 2-t. Kell vennem egy átalakítót : /
0
0
0
0
cseszka avatar
Rendesen betetted a hejére a karit?Van integrált karid?
Próbáld arra kötni,és ha bekapcsol a monitor akk bios beállitás.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Be dugtad a kiegészítő tápcsatlakozókat?
0
0
0
0
Garadex avatar
Üdv nem tudom jó helyre írom-e, ma hozta a futár az új VTX3D Radeon Hd6870-emet új 600w-s táppal. Na mármost, a videókártya nem csinál semmit, a ventillátor pörög, de kkép nincs. A táp az jó mivel a régi kártyámmal működik. Agép nem sípol mikor indul, a windowst is betölti mert hallom a zenét az indításnál. Valami ötlet?
0
0
0
0
niteforce avatar
melyiket raktad?
11.10 ?
11.9-et rakj.
0
0
0
0
Master Killer avatar
Na újra raktam a drivert, de 15perc után össze is omlott a rendszer... de csak a Mafia 2-nél csinálja ezt.
0
0
0
0
no avatar
Physx csak lassít (ati kártyáknál), tapasztalatom szerint, nem okoz ilyeneket.
0
0
0
0
khaled98 avatar
sztem neked nem támogatja a kártyád a physx-et (nem néztem meg) jah meg lehet openAL-t is fel kéne dobni....
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
vagy csökentett módba megy vagy a driketX-el van problem. nekem a régi kártyámon pl ami nem tetszett neki az fekete volt
0
0
0
0
niteforce avatar
nem a verzió számít, valami hiba van benne, rakd újra.
0
0
0
0
Master Killer avatar
A legfrissebb van fent, és régebben is volt már ilyen akkor nem tudom melyik Catalyst volt fent 11.x
0
0
0
0
Devis avatar
sztem próbálj meg vga driver frissítést
0
0
0
0
Master Killer avatar
https://kepfeltoltes.hu/111011/DSC01330_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/111011/DSC01329_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/111011/DSC01327_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/111011/DSC01326_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A Mafia 2 elindítása után 5 perc után kidob a játékból és cskíkozódnak az ikonok mint a fenti képeken is látható + a tálca is, és csak újraindítás után javul meg. A VGA-mnak lehet valaami baja?

Egyébként régebben attól lett ilyen a képe ha túlhúztam a procit 3,7-3,8GHz-ig. (3,6-on stabil)

szerk: Jah és a win7 is átvált ilyenkor egyszerű színösszeállításra.
0
0
0
0
hammer0012 avatar
Akkor megnézem majd havernál. Köszönöm a segítséget.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
hammer0012 írta:
Tegnap még semmi baja sem volt, és már többször is megnéztem a foglalatot, kiszedtem és visszaraktam..de ugyan ilyen.
Ha másik gépben is ugyanez van akkor annyi a videókártyának.
0
0
0
0
hammer0012 avatar
Tegnap még semmi baja sem volt, és már többször is megnéztem a foglalatot, kiszedtem és visszaraktam..de ugyan ilyen.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
hammer0012 írta:
Sziasztok, lenne egy gondom a Gigabyte HD4670-es kártyámmal. Amikor kikapcsolom a gépet és másnap be akarom kapcsolni a videókártya nem ad jelet a monitornak, vagy nem tudom hogy mondjam. Szóval bekapcsolom és minden rendben van a gépbe, a videókártyán a hűtés pörög de semmit nem csinál. Ilyenkor az alaplapi videókártyával ad jelet a gép szóval nem a monitorral van a baj. Eszközkezelőben ilyenkor megnézem és nem ismeri fel a kártyát..valakinek valami ötlete van?
Vagy a videókártyád romlott el vagy csak egyszerűen kilazult a helyéről.
0
0
0
0
hammer0012 avatar
Sziasztok, lenne egy gondom a Gigabyte HD4670-es kártyámmal. Amikor kikapcsolom a gépet és másnap be akarom kapcsolni a videókártya nem ad jelet a monitornak, vagy nem tudom hogy mondjam. Szóval bekapcsolom és minden rendben van a gépbe, a videókártyán a hűtés pörög de semmit nem csinál. Ilyenkor az alaplapi videókártyával ad jelet a gép szóval nem a monitorral van a baj. Eszközkezelőben ilyenkor megnézem és nem ismeri fel a kártyát..valakinek valami ötlete van?
0
0
0
0
Sanchez avatar
Superlompos írta:
Kis felbontáson elég az a kártya.

Köszi a választ!Szerintem ezt a videókártyát fogom választani.Biztosan passzolna a gépemhez?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Kis felbontáson elég az a kártya.
0
0
0
0
Sanchez avatar
Sziasztok!

Szerintetek ez a kártya megfelelő lenne a mostani gépemhez? https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=373
0
0
0
0
jumbo avatar
hnemaria írta:
az en tapegysegem maximum milyen videokartyat birna el? Nem szeretnek porul jarni egy hd 6870 vetelevel, amivel a beszereles utan nem indul a gep :/ Szoval, mit bir ez a tap? Elkelne kis segitseg 😀 ..

A 6870 es kb 20W-al eszik többet a jelenlegi kártyádnál....
Véleményem szerint ez a max a tápodnak,ha figyelembe vesszük azt a megállapítást,hogy "egy tápnak akkor jó,ha 60-70% a kihasználtsága,mint fogyasztás,mint éltartam szempontjából."
0
0
0
0
Xavi001 avatar
http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=3221 ez a VGA megéri ? mert ha igen akkor erre spórolok most
0
0
0
0
hnemaria avatar
az en tapegysegem maximum milyen videokartyat birna el? Nem szeretnek porul jarni egy hd 6870 vetelevel, amivel a beszereles utan nem indul a gep :/ Szoval, mit bir ez a tap? Elkelne kis segitseg 😀 ..
0
0
0
0
utahl2 avatar
Nem tudhatjátok , hogy a laptopban az Ati Catalyst miért csak az egy videokártyád mutatt míg pedig ketőtt kéne?
0
0
0
0
Devis avatar
azok az értékek full terhelés alatt értendőek. egy furmarkkal is csak a közelébe érhetsz azoknak, de elérni nem tudod őket. én vga-m tdp-je 173W, azt közbe olyan 100-at eszik terhelés alatt.
0
0
0
0
Raziel24 avatar
Üdv!Egy olyan kérdésem lenne hogy nem rég vettem egy 560GTX-Ti-t, a dobozára rá van írva hogy minumum 500W-os táp kell neki ez eddig rendben van de az is oda van írva hogy minimum kell neki 30 amper egy 12 Voltos ágon,
nos az én tápomnak két 12 Voltos ága van áganként 25 Amperal.A kártya így is megy, csak szerintetek ez idővel rossz hatással van a tápra vagy a kártyára?
A tápom: Chieftec CTG-550-80P
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Igen , utána is olvastam a hardverapro-s srácok közül sokan hd 6850 - i3 2100 párosítást csináltak😀

Hát ez után nem kételkedek😃
0
0
0
0
Devis avatar
igen kifogja, de nincs olyan h kihajtja-e vagy se. de mindenki érti mire gondolsz, és igen kifogja 😀
0
0
0
0
ximo avatar
Gta4vevo írta:
Jaja azt én is teszek majd a gépembe a rendszer felállás miatt + pár progi miatt de az még lehet 1 év alatt se lesz meg de nem bánom😀

És az i3 2100 szerintetek (most mindenkit kérdezek lehetőleg aki tudna válaszolni) kihajtaná a hd 6850-et vagy gtx 460 1gb-ot?

Igen elég lesz.....
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Jaja azt én is teszek majd a gépembe a rendszer felállás miatt + pár progi miatt de az még lehet 1 év alatt se lesz meg de nem bánom😀

És az i3 2100 szerintetek (most mindenkit kérdezek lehetőleg aki tudna válaszolni) kihajtaná a hd 6850-et vagy gtx 460 1gb-ot?
0
0
0
0
ximo avatar
Szerintem a VGA legyen, aztán építgetheted tovább a gépet, ha lesz egy kis pénzed, apránként, de ha VGA-t kell cserélni azon mindig sokat bukik az ember. Szóval játékos gépbe vegyen az ember akkora videokártyát amire csak telik neki, aztán bővítse a többit, én most szeretnék pl: SSD-t beszerezni
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Szerintetek melyik "kombinációra" költsek?

Első: 1 hd 6850(legolcsóbb ami a csövön kifér...)

Második:1 hd 4870 1gb+ CPU hűtő,+ 4 8 centis ventillátor (ezeket azért írtam le variációnak mert pillanatnyilag 1 ház hűtő sincs bent a házban + cpu hűtő is szerintem ráférne a csere)
0
0
0
0
FortiZ avatar
Hello!
Segítséget szeretnék kérni a köviben:
Melyik a jobb kártya?
-Gigabyte Radeon X1300/X1550 128MB 64bit PCI-Express vagy
-Forsa Nvidia Geforce 7200GS 256MB 64 bit PCI-Express
0
0
0
0
niteforce avatar
telepítsd újra a drivert. az is lehet a hiba.
0
0
0
0
niteforce avatar
enyhébb esetben lassul a VGA, laggolhat a játék. ha már nagyon forró akkor leáll a gép.
Az ilyen villogó textúrák meg sávozódás ezek nem a melegedés jellemzői, ezek rossz driver vagy rossz VRAM vagy GPU esetén lépnek fel.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció