Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Egy kis nvidia parti, érdemes megnézni a képeket, 1x szívesen ellátogatnék egy ilyenre 😆
[url]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150329768088882.368212.47587158881&type=1[/url]
itt minden vízhűtéses? 😃😃
[url]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150329768088882.368212.47587158881&type=1[/url]
Havernak már egy ideje(ugyan ilyen) M-tech tápja van és semmi gond nincs vele, annyi különbséggel hogy nála egy GTX480-fut. Nah de mind1 nem is a táp volt a téma, jó a feltevésem hogy mind a 2 tápcsatiba be kell dugni a kábelt?
Igen mind a kettőbe be kell dugni.Amúgy ez hülyeség,hogy 500as táp kell neki egy 400as is vígan elviszi.
tegyük hozzá hogy egy jó minőségű 400-as 😊
Persze persze nem egy codegenre gondoltam.
Egyébként, józan paraszti ésszel, egy 600-as táp akkor kell, ha egy, (vagy inkább több) erős vga-t köt rá az ember, ezeknek 2 pcie csati kell. Namost, ha egy ilyen erős tápon csak 1 van, akkor az mire való? 😃
jumbo a fele igaz amit leírtál.
Szóval.
A táp méretétől és típusától függően vannak rajta VGA csatlakozók.
A kártyához nem mindig adnak átalakítót. (Azonban 300 forint bármelyik számtech boltban)
Az OEM azt jelenti hogy nincs hozzá hálózati (=230v 50hz) kábel, és doboz. Az OEM nem azt jelenti hogy a táp belső csatlakozóinak egy részét letépik róla mert OEM...
Garadex: Én továbbra sem javaslom hogy arra a "tápra" rátedd azt a VGA-t.
Attól nem lesz jó hogy valakinek 1 éve megy. Nekem is volt mercury tápom, és ment vele a régi gépem, de attól még egy ipari hulladék. A ráírt teljesítmény töredékénél is képesek elfüstölni. Arról nem is beszélve, hogy ezek a tápok olyan feszültségeket képesek ráengedni a hardverekre, hogy egy év alatt zárlatba mennek. Nem ajánlom senkinek sem.
Ha már kevés pénzed van tápra vegyél egy hipro tápot. az még tápnak nevezhető.
Igazad van, de az a hipro táp sem egy táp...lehet kapni használt cheiftec-et olcsón, 10000 ft-ért már kapsz egy új 450W-osat...pl olyan mint az enyém, az 7k volt... vagy egy használt vx450-et (hardverapro hu itt nézegessél)
Szóval.
A táp méretétől és típusától függően vannak rajta VGA csatlakozók.
A kártyához nem mindig adnak átalakítót. (Azonban 300 forint bármelyik számtech boltban)
Az OEM azt jelenti hogy nincs hozzá hálózati (=230v 50hz) kábel, és doboz. Az OEM nem azt jelenti hogy a táp belső csatlakozóinak egy részét letépik róla mert OEM...
Garadex: Én továbbra sem javaslom hogy arra a "tápra" rátedd azt a VGA-t.
Attól nem lesz jó hogy valakinek 1 éve megy. Nekem is volt mercury tápom, és ment vele a régi gépem, de attól még egy ipari hulladék. A ráírt teljesítmény töredékénél is képesek elfüstölni. Arról nem is beszélve, hogy ezek a tápok olyan feszültségeket képesek ráengedni a hardverekre, hogy egy év alatt zárlatba mennek. Nem ajánlom senkinek sem.
Ha már kevés pénzed van tápra vegyél egy hipro tápot. az még tápnak nevezhető.
A karihoz minimum 500w-oat kér, de nem azzal van a gond, azthiszem rájöttem. A kártya két tápcsatlakozót kér a tápon pedig csak egy van és nem tudom bedugni mind a 2-t. Kell vennem egy átalakítót : /
1vga csatlakozó szokott lenni a tápon gyárilag,illetve + adnak hozzá egyet,ha minőségi tápod van.Valamint ha a vga kettöt kér,ahhoz is szoktak adni.Legalábbis nálam így volt.Persze ha OEM cuccost vásároltál.....akkor viszont irány a bolt
Havernak már egy ideje(ugyan ilyen) M-tech tápja van és semmi gond nincs vele, annyi különbséggel hogy nála egy GTX480-fut. Nah de mind1 nem is a táp volt a téma, jó a feltevésem hogy mind a 2 tápcsatiba be kell dugni a kábelt?
Igen mind a kettőbe be kell dugni.Amúgy ez hülyeség,hogy 500as táp kell neki egy 400as is vígan elviszi.
tegyük hozzá hogy egy jó minőségű 400-as 😊
ha ez segít m tech= mercury ...
Próbáld arra kötni,és ha bekapcsol a monitor akk bios beállitás.
11.10 ?
11.9-et rakj.
A Mafia 2 elindítása után 5 perc után kidob a játékból és cskíkozódnak az ikonok mint a fenti képeken is látható + a tálca is, és csak újraindítás után javul meg. A VGA-mnak lehet valaami baja?
Egyébként régebben attól lett ilyen a képe ha túlhúztam a procit 3,7-3,8GHz-ig. (3,6-on stabil)
szerk: Jah és a win7 is átvált ilyenkor egyszerű színösszeállításra.
Tegnap még semmi baja sem volt, és már többször is megnéztem a foglalatot, kiszedtem és visszaraktam..de ugyan ilyen.
Sziasztok, lenne egy gondom a Gigabyte HD4670-es kártyámmal. Amikor kikapcsolom a gépet és másnap be akarom kapcsolni a videókártya nem ad jelet a monitornak, vagy nem tudom hogy mondjam. Szóval bekapcsolom és minden rendben van a gépbe, a videókártyán a hűtés pörög de semmit nem csinál. Ilyenkor az alaplapi videókártyával ad jelet a gép szóval nem a monitorral van a baj. Eszközkezelőben ilyenkor megnézem és nem ismeri fel a kártyát..valakinek valami ötlete van?
Kis felbontáson elég az a kártya.
Köszi a választ!Szerintem ezt a videókártyát fogom választani.Biztosan passzolna a gépemhez?
Szerintetek ez a kártya megfelelő lenne a mostani gépemhez? https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=373
az en tapegysegem maximum milyen videokartyat birna el? Nem szeretnek porul jarni egy hd 6870 vetelevel, amivel a beszereles utan nem indul a gep :/ Szoval, mit bir ez a tap? Elkelne kis segitseg 😀 ..
A 6870 es kb 20W-al eszik többet a jelenlegi kártyádnál....
Véleményem szerint ez a max a tápodnak,ha figyelembe vesszük azt a megállapítást,hogy "egy tápnak akkor jó,ha 60-70% a kihasználtsága,mint fogyasztás,mint éltartam szempontjából."
nos az én tápomnak két 12 Voltos ága van áganként 25 Amperal.A kártya így is megy, csak szerintetek ez idővel rossz hatással van a tápra vagy a kártyára?
A tápom: Chieftec CTG-550-80P
Hát ez után nem kételkedek😃
Jaja azt én is teszek majd a gépembe a rendszer felállás miatt + pár progi miatt de az még lehet 1 év alatt se lesz meg de nem bánom😀
És az i3 2100 szerintetek (most mindenkit kérdezek lehetőleg aki tudna válaszolni) kihajtaná a hd 6850-et vagy gtx 460 1gb-ot?
Igen elég lesz.....
És az i3 2100 szerintetek (most mindenkit kérdezek lehetőleg aki tudna válaszolni) kihajtaná a hd 6850-et vagy gtx 460 1gb-ot?
Első: 1 hd 6850(legolcsóbb ami a csövön kifér...)
Második:1 hd 4870 1gb+ CPU hűtő,+ 4 8 centis ventillátor (ezeket azért írtam le variációnak mert pillanatnyilag 1 ház hűtő sincs bent a házban + cpu hűtő is szerintem ráférne a csere)
Segítséget szeretnék kérni a köviben:
Melyik a jobb kártya?
-Gigabyte Radeon X1300/X1550 128MB 64bit PCI-Express vagy
-Forsa Nvidia Geforce 7200GS 256MB 64 bit PCI-Express
Az ilyen villogó textúrák meg sávozódás ezek nem a melegedés jellemzői, ezek rossz driver vagy rossz VRAM vagy GPU esetén lépnek fel.