Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Milyen videókártya lenne jó? Ami nem olyan drága és jó a tejesitménye, az mind1 hogy AMD vagy GTX csak olcsó (200€nál ne legyen drágább anyira) és a legújabb játékok (Deux Ex:Mankind Divided,Dark Souls 3. azért ezeket emlitettem mivel ezek nem futnának még lowon se 60FPS-el)
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
csuz-li: De rég láttalak! 😃 Üdv újra itt! 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
migist2: Nekem a 290-el nem volt, bár csak pár játékkal próbálgattam rövid ideig egy kölcsön kártyát. Mondjuk 8350-em van, de ugye a 8300 simán felhúzható, de nem vagyok benne biztos, hogy szükséges. Eleve a win10 sokat segített a CPU-n, másrészt ahogy jelennek meg az újabb játékok, egyre kisebb a CPU terhelésem.
0
0
0
0
migist2 avatar
GIGABYTE 290 WINDFORCE 3X 4GB mindössze 57+ poata szerintem nem olyan rósz ár

ezt találtam eddig a leg jobb ár/érték/arányba csak azért kérdeztem itt hogy nehogy CPU limitem legyen
0
0
0
0
csuz-li avatar
migist2: mennyi pénzed lenne rá? A processzor mellé gyakorlatilag bármit tehetsz, ami még emberi árban van. (értsd: <150e Ft újonnan)
0
0
0
0
migist2 avatar
Sziasztok milyen VGA lenne érdemes be tenni az a Proci mellé amit ki is fog hajtani ? a mostani r9 270X 2 gb -ost váltaná le

FX 8300-as mellé lenne rakva
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Csatlakozom, édesapámnál is az fog kikötni! 😃 ***a kártya!
0
0
0
0
skiLeT avatar
XFX Radeon RX 470 Black Edition vs Asus Radeon RX 470 melyik és miért, különbség órajelek kivételével?
0
0
0
0
Puffin avatar
renton999: mennyi a keret?
0
0
0
0
istvan92 avatar
renton999: Nvidia 8600gt 😃 Amúgy mennyit szánsz rá?
0
0
0
0
renton999 avatar
Üdv arcok! Szerintetek mi lenne ebbe a gépbe egy minőségi ugrás csidejókártya terén?
0
0
0
0
Barracuda6 avatar
http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=72407812-0BE6-49E0-B569-1364FAE7F4D7&lang=eng
Igen, kell az SAPPHIRE RX 460 4GB GDDR5-höz egy 6 tűs tápcsatlakozó
0
0
0
0
JOC22O avatar
HA valaki szeretne rendelni a pcx ről akkor írjon rám és én küldök neki 50 % szállítási kedvezményes cod-ot !
0
0
0
0
MFeri4615 avatar
SAPPHIRE RX 460 4GB GDDR5-hez kell külön táp csatlakozó?
0
0
0
0
xsebix avatar
Nekem is volt 2 Palit kártyám gtx 570 meg gtx 780Ti , de volt több MSI is mind a kettővel megvoltam elégedve, hang és hűtés szempontjából sem volt probléme úgyh szerintem amelyik szimpibb vagy olcsóbb! 😀
0
0
0
0
rtitusz avatar
Ismerősnek van Palit GTX980Ti Super Jetstream, kicsit melegebb ha meghajtod, mint az enyém, de hangja terhelés alatt sincs.
0
0
0
0
azuredragon4 avatar
Én ahány helyen olvastam róla, mindenhol nagyon dicsérték a Palit kártyákat, és úgy tudom hogy nagyon jó a hűtése. (Én személy szerint nem szeretem az MSI-t) 😃
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.Új Vga-t akarok venni .Kettőt kinéztem:

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/ungeoeffnete-neue-palit-gtx-1080-super-jetstream-/516153453-225-16391

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/nvidia-geforce-gtx-1080-8-gb-msi-armor-praktisch-neu-stuff/517385131-225-16391

A Kérdés az lenne ,hogy mire figyeljek a vásárláskor ,A garancia mikortól érvényes mert számla nincs róla. Holnapra megbeszéltünk egy időpontot megnézni a kártyákat,talán tudom vinni a gépemet is ,hogy kipróbáljam.Melyiket ajánlanátok jobban kb 4-évre tervezem a használatát. Msi vga-m volt eddig azt nagyjából ismerem ,viszont Palit kártyám még nem volt .Nem tudom ,hogy van-e számottevő külömbség köztük?
Segítségeteket előre is köszönöm.
0
0
0
0
azuredragon4 avatar
Olvasgattam kicsit és több fórumon írták, hogy GTX 970-et már nem bír teljesen kihajtani az fx-6300, de az r9 380 illetve, nvidia oldalon GTX 960 bőven belefér, és az árban is valahol 60 ezer körül mozognak ezek a kártyák. 😀
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Szerintem max egy 380-at bírna. [LINK]
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
A jelenlegi gépem főbb jellemzői:
M5A99fx pro r2.0 alaplap
fx6300 proci
16 gb memória
termaltake 600 w táp

HD5570-es videokártya. Ezt szeretném jelenleg lecserélni.
Mi az a jelenlegi VGA amit még ki tudna szolgálni a fenti konfiguráció?

A keret olyan 60.000 max.

Üdv,

András
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
WhisT: Igen, mehet a 2GB-os.
0
0
0
0
FaLchioN avatar
Sziasztok!

Lentebb kérdeztem, de nem kaptam választ. A GTX 750-ből amit venni szeretnék, elég az 1 GB vagy mehet a 2GB változat is?
E8500, 400-450W táp mellé(utóbbi még nincs meg, de tervben van)

A válaszokat köszi!
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
RX480 után én is gondolkodtam, hogy meg kéne várni az új amd-t, de a mostani kártyám értéke is eléggé zuhan, azt most kéne eladnom. Hónapokig meg nem akarok igp-vel töketlenkedni.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Barracuda6: Táp típust írj, ne csak wattot.

Egyébként R7 360.
[LINK]
0
0
0
0
Barracuda6 avatar
Sziasztok
Most szeretnék vásárolni egy videokártyát, és nem igazán jutok semmire
30 000 Ft-ot szeretnék legfeljebb rászánni, és egy Intel core2duo E6600 2x3,066 processzor mellé tenném, ezt nem kívánom később fejleszteni, mert majd jön az egyetem és oda meg majd úgyis fog kelleni egy laptop. Tehát ehhez a processzorhoz illő GPU-t szeretnék választani.
A játékok amikkel játszanék: Battlefield 3, Counter Strike - Global offensive, Skyrim, Metro: 2033, Metro: Last light, Dragon Age - Inquisition, Call of Duty - Modern Warfare 3/ Black ops 2
1024x1280 felbontáson és megelégszek a medium szinten 30 fps-sel.
Gondolkodtam egy GTX 750-en, esetleg ennek a TI változatán, de azt használtan tudnám csak beszerezni a kereten belül, újonnan meg egy R7 250 vagy GT740 kártyák
300 wattos tápom van, és le fogom cserélni egy régebbi 460 wattosra
Szóval milyen kártyát tudtok ajánlani ezekhez az igényekhez?
0
0
0
0
azuredragon4 avatar
Én az R9 Fury-val szemeztem egy ideig, aztán úgy döntöttem, megvárom, míg kiderül, hogy mit tudnak majd a VEGA kártyák..majd akkor ráérek váltani
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Kövezzetek meg, egyszerű ember vagyok.
Nekem a 6% relatív teljesítmény, illetve átlag 6-10 fps különbség nem egy egetrengető szakadék a kettő között.
Zsolt legalább meglátta azt az apróságot, hogy FHD-ban játszom.
0
0
0
0
FaLchioN avatar
Approx: szóval azt mondod, hogy a sima GTX750 bőven elég lenne nekem?

Vagy amit lentebb ajánlott Mediziner Troll, egy GTX 550Ti jobban kiegyensúlyozná a procit?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
1080p-ben nem sokkal jobb mint a 970.

https://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_1060/images/perfrel_1920_1080.png
0
0
0
0
azuredragon4 avatar
390x egy szinten a GTX970-el? ez azért kicsit erős volt...😃 De amúgy ja, a 980Ti az jó 😀
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
No, megnézegettem ezeket. 390x szerintem nem, mivel a mostani kártyámmal van egy szinten 1080p-ben.
Fury az megint nem, akkor inkább 1060. Csak egy haszált 980ti lesz a tuti. Ennyi pénzért alig lassabb az 1070-nél. Vígan elleszek vele egy használt 1080ti-ig amikor kijön a gtx1180 😆

Köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
Puffin avatar
103-ért van Fury: [LINK]
0
0
0
0
Default avatar
r9 390x bár kicsivel gyengébb mint a 980ti
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Elvileg elkelt, csak nem jegeli az állatja.
Radeon oldalon van amit érdemes számításba venni?
0
0
0
0
Puffin avatar
MaTpr0F: [LINK]
Szemezgettem én is vele, Classified verzió.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Hali!
Gondoltam lecserélem a kártyám valami erősebbre, de az utóbbi időben kiestem a pixisből, nem vagyok képben.
120e-ért mi lenne a legjobb ár/érték arányú?
Használt piac is szóba jöhet.

Köszi előre is!
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Én is csak ajánlani tudom a 750eseket nekünk az van a két újabb gépben. Bár én cnem vagyok olyab szakértő mint itt sokan max a saját tapasztalatimat tudom elmondani. Az i5 mellett a ti a 13 mellett a sima 750. Mind a kettő nagyon szépen hasít amúgy meg nem 75 hanem max 60 W-ot kér. Legalább is az normál 1vetilátoros. Nem is értem minek belőle 2ventis hiszen abszolút nem melegszik?! Az i3+ sima 750 pl Fullon megy a RS6 - Siege, majdnem fullon a Cos AW a Crysis3 szintén. DE szépen ment a Tomb Raider és GTA5 is (Azért ezeket soroltam mert ezek vannak most feltelepítve rá )
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
WhisT:
Ha CS.GO és MW3 van kinézve, akkor nyugodtan megveheted a GTX 750 Ti-t is akár, semmit sem fogsz érezni a CPU limitből. Semmi sem lesz 100%-on kb. ezeknek nincs akkora gépigénye.

Én zöld oldalról GTX 550 Ti-vel párosítanám, azt biztos nem fogja vissza. Esetleg GTX 560, vagy 650 (sima) -ne tévesszen meg a a széria, ebből a 3-ból az 560-as a legcombosabb.
https://international.download.nvidia.com/webassets/en_US/shared/images/products/shared/lineup-full.png
De még1x mondom, ha nem számít a pénz ahogy írtad, akkor vehetsz egy 750 Ti-t is, ezekben a játékokban nem fog jelentkezni a limited, és az legalább 75W-nál többet nem kér.

Tápegységből minőségi belest nézz. FSP seasonic superflower. Chieftec általában (bár van kivétel9 vagy CWT, vagy sirtec beles, abból inkább a sirtec. itt tudod megnézi őket:
http://www.realhardtechx.com/index_archivos/PSUReviewDatabase.html

Szilinnyo:
Az indulásnál a játéknak valami eltérő frekvenciája és/vagy felbontása van mint a monitornak, nem tudom már pontosan melyik. Elvileg ez segít:

tehát létrehozol egy commandline.txt-t. Beírod azt amit a videóban látsz, és bemásolod a játék főkönyvtárába.
0
0
0
0
FaLchioN avatar
Mediziner Troll: Tápegység sztem valami Chieftec vagy Corsair lesz, esetleg Cooler Master 400-450W, több sztem nem kell.

Milyen kártyát tudsz ajánlani, ami még bariban lenne az E8500-zal? Már végig böngésztem az összes olyan oldalt/videót amiben ilyen proci van de még mindig sehogy sem jutok egyről a kettőre ://

Egyébként meg nem tervezem, hogy Witcher 3, Bf 4-1, játékokkal játsszak. CSGO, Mw2-3 ,ilyesmi.
Nagy felbontású filmekhez használnám.

Többen is írták, hogy a HD 7770 illetve az R7 260 lenne a legjobb választás. Vélemény? 😀😉 Köszi a választ előre is!
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Miert van az,hogy a gta 5 settingsbe beallitom ,hogy hight vagy very hight es a monitor kiirja h out on range? Van erre megoldas?
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
WhisT:
Itt a CPU limit:

Ebben e8400 van, de csak a frekvenciában tér el az E8500-tól, szignifikáns eltérést nem fogsz tapasztalni ettől. CPU 100%-on pörög, VGA 50-60% között kb. Totál mindegy melyiket választod, nem fogja kihajtani egyiket sem. Azért nem mondom hogy ne vedd meg, mert előfordulhat olyan eset, hogy kevésbé CPU igényes - esetleg régebbi - játékkal is játszol, ami megelégszik 2 maggal is, ott lehet hogy nem lesz ekkora limited.

Tápegység milyen lesz?
0
0
0
0
FaLchioN avatar
Üdv újra!

E8500 mellé keresek olyan VGA-t (lehetőleg Nvidia) amit még kihajt ez a proci. Az ár mindegy, 400-450W-os tápot fogok beszerezni mellé. GTX 650 Ti-t néztem, de az méretben kicsit nagy, ezért GTX 750/750Ti-t szeretnék, de sehogy sem tudok dönteni. Játékra (nem maxon beállításokkal) illetve filmezésre használnám. Esetleg keressek régebbieket?

Jöhetnek még ötletek, köszönöm!
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Elinditom pl a GTA V-t(eredeti) és a monitorom azt írja ki, " out of range" minden felbontásnál...ez miért van?
0
0
0
0
Bronson avatar
gtx 1060 van 90k körül...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!😀 Most tervezek videókártyát cserélni de nem tudok dűlőre jutni. Szerintetek milyet kellene amivel elég jól boldogulnék? Árban 90 a plafon. Köszi!😀
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Újonnan annyiért nem kapsz értelmes kártyát.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció