Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
H3AD5HOT avatar
Dani46: Raijintek Triton
0
0
0
0
proStarxd avatar
Corsair H75, Corsair H90, Zalman LQ315
0
0
0
0
Dani46 avatar
Milyen vízhűtést érdemes venni?max 25 ér!
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Max speciálisan ilyen géphez valót (Leginkább csak használtan)
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Amíg párhuzamos velük addig igen.
0
0
0
0
MrPickles avatar
És a RAM-októl is beférne a 212 EVO? Ilyen RAM-om van:[LINK] Kép: https://ipon.hu/GalleryMod/2012-04/89913/142926_corsair_8192mb_vengeance_ddr3_1600mhz_cl9_kit_cmz8gx3m2a1600c9b.jpg
0
0
0
0
MrPickles avatar
Milyen hűtőt érdemes venni FX-6300-ra? Mert a gyári hűtő játékoknál nagyon zajos és melegíti a gépet. Sharkoon VS4-W házam van. Én egy 212 EVO-ra gondoltam, elvileg pont belefér.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Ahhoz egyet adnak, de az a TT nem egy kategória a DeepCoolal. Persze árban is töredéke.

Raijintek Themis : 7k, ezt vedd.

Teszt: [LINK]
0
0
0
0
psandor avatar
vagy még esetleg erre gondoltam: thermaltake contact 21, ip0nos kéne 2 darab venti van rajta, úgy is küldenék el? 😃 vagy az csak olyan h kettő darabot lehet rá szerelni? 😃
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
psandor: DeepCool Neptwin... 1109g. 😆 Igazi nehézbombázó, hasonló darabok 20k felett kezdődnek.
0
0
0
0
psandor avatar
tudom, h nem procifüggő, és mivel most váltottam 775-ről, 1150-re, így nem fogok váltani 2011-re 😃 csak cpu csere lesz majd 😀
vagy valami értelmesebb cpu hűtőt tudsz ajánlani, max. 15k 😃
0
0
0
0
RIbeni avatar
psandor: Az általad írt hűtő 155 mm magas, a ház pedig 170 mm-et képes fogadni. A procihűtő kompatibilitás egyébként nem i3, vagy i5 függő, hanem foglalat függő, hacsak nem akarsz a későbbiekben 2011, vagy 2011-3 foglalatra váltani el leszel azzal a hűtővel.
0
0
0
0
psandor avatar
milyen processzor hűtőt ajánlotok? 😃 amit később is tudnék használni, mert nem sokáig lesz i3-as a gépbe 😀
thermaltake nic f4-re gondoltam, vajon beférne a gépházba (thermaltake commander ms-i)
szerk.: vagy olcsóbb 2 ventilátoros hűtő van? 😃
0
0
0
0
zsoltaba avatar
Sziasztok! Most vettem egy Cooler Master Hyper TX3 EVO processzor hűtőt, jók ezek a hőmérsékletek ? Alap : 35 terhelve : 50 Szobahőmérséklet 28.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
sudosu : Van a laptopon egy gyári progi a neve Energy Manager,van benne ventilátor tisztító program ami megoldja ezt a problémát 😀 köszönöm a segítségedet 😀
Szerk.: [url]http://www.ebay.com/itm/Mini-Vacuum-Strong-Cool-Air-Extract-USB-Notebook-Laptop-Cooling-Cooler-Fan-Pad-/251783556598?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a9f782df6[/url]
Ezt megéri megvenni? 😀
0
0
0
0
sudosu avatar
djwarp:
Attól függ hogy mennyire melegszik a laptopod. Ha komolyabb játék közben ilyen maximum 78-84 fok között van a gép huzamosabb kihasználtság melett, akkor szerintem fölösleges!
Igazából ha ilyen jó áron találtál hűtőt nem vesztel vele semmit!
Az én gépemhez is vettem egy hűtőt a biztonság kedvéért, de nem túl sokat kellett használni, VRAY renderelés közbe se megy fel 82 fok felé.

Ügyelj a ventilátorok tisztaságára! Nem kell semmi komoly szétszedésre gondolni, elég ha van sűrített levegő otthon azzal kifújod azt a nyílást ahol a CPU és VGA ventilátora, vagy akár használhatsz pumpát is sufni módra! 😃
Azért az fontos hogy kikapcsolt állapotban és aksi kivétele után kezd el fújkálni.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Sziasztok,ha sokat használom a laptopomat,akkor érdemes venni hozzá egy ilyet?
[url]http://www.ebay.com/itm/USB-Cooler-Cooling-Pad-Heatsink-3-Blue-LED-Fan-For-PC-Laptop-Notebook-NEW-/370628607759?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item564b2fbf0f[/url]
0
0
0
0
no avatar
Bronson: igen gyári,de hallottam,csak nem nagyon zavart,főleg,hogy a füles is a fülemben volt😃
cseszka: köszönöm a a tippeket😀
Azeneazjo: azt gondoltam...😃 de ennyire sose volt hangos 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
ha eddig nem volt akkor lehet beporosodott és ezért kapcsol nagyobb fokozatra... gondolom gyári hűtő, csodálom hogy eddig nem hallottad... 😆
0
0
0
0
cseszka avatar
Melegek a motyók.Elsö lépésben portalanitsd a gépet,kifujod kompresszorral,utána ujra pasztázás,ha ez se segit,akkor jobb hütö.
0
0
0
0
Subaru avatar
bazsa918 szerintem csak szimplán dolgozik a gép 😃
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok,olyan problémám van,hogy játékok közben(nem az összes játék alatt)pl😃ragon age,battlefield4,nagyon hangos lesz a ventilátor,pedig ez eddig nem fordult elő,a processzor összes magja 55-60 C° a maximum,a gpu is ~60C°,valaki valami ötlet?
0
0
0
0
peti953 avatar
Köszönöm a gyors választ RIbeni! 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Murty: miért nem PWM-esre állítod a ventiket? Nekem is 3db Jetflo van a gépembe. 400-1400-ig pörögnek.
0
0
0
0
RIbeni avatar
peti953: Ha nem akarod nagyon-nagyon meghúzni, akkor bőségesen elég. A gyári hűtő kevés neki az egyértelmű, de 9 centis ventis hűtővel már lehet használni, 12-14 centis hűtővel meg főleg jó.
0
0
0
0
peti953 avatar
Sziasztok! egy olyan kérdésem lenne hogy szerintetek elég egy Enermax ETS-T40-W White Cluster az i7 4790k nak? (egyenlőre nem húzott állapotban) mennyire hűtené a procit?
0
0
0
0
vasziliy avatar
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a hűtőről?
http://***/hir/coolink_corator_ds_univerzalis_cpu_huto/10566
0
0
0
0
Murty avatar
Sziasztok!

Ház hűtő ventilátor vásárlás előtt állok, jelenleg CoolerMaster Jetflo van a gépemben (1400rpm csatival mert az felett qrva hangos nekem), az helyett milyen csendes 12 cm ventilátort lehetne vásárolni max 2500ft/db?
Eddig Xilence COO 120.R.PWM 12cm néztem ami nagyon jó árban van 1200ft/db, írták hogy halk és ehhez képest is jó a légszállítása, szerintetek jó vétel lenne? Vagy esetleg mást tudtok ajánlani?
0
0
0
0
Puffin avatar
feri917: jó lesz az a hűtő neked is!
0
0
0
0
feri917 avatar
Hali!

Ma gondolt egyet a processzor hűtőmön lévő ventillátor és kiakadt 4000-es fordulaton. Kicseréltem egy régebbi hűtőről leaplikált ugyanolyan típusúra, de még így sem az igazi, mert az a venti sincs a legjobb állapotban, búg, zörög, hangos!
Kérdésem az lenne, hogy milyen hűtőre érné meg lecserélni? Hyper TX3 EVO-val szemezek nagyon, mivel öcsém gépébe is az van és eddig nem panaszkodott rá.
0
0
0
0
Thomech avatar
Rendben, milyent megérkezik kicserélem azt is. Köszönöm a segítséget neked is! 😉
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Igen az alaplapi pasztát sem árt ha Ujjitod!
0
0
0
0
Thomech avatar
Rendben, köszönöm a tippet. Utána járok hol tudok venni/rendelni és pasztázom is újra a gépet.

Még egy kérdés ami az alaplapon van hűtőborda és ASUS felirat van rajta, az alatt is érdemes kicserélni a pasztát? Mert olyan meleg szokott lenni, hogy kézzel a bordát nem is nagyon bírom megfogni.
https://i1001.photobucket.com/albums/af132/Thomech008/DSC_0909.jpg
0
0
0
0
Puffin avatar
arctic cooling mx4 paszta
0
0
0
0
Thomech avatar
Sziasztok 1000Ft-2000Ft ig milyen hűtőpasztát ajánlotok?
2 évig évenkénti cserével (CPU, VGA) egy sima gagyi 1000Ft os pasztát (amsan T12) használtam a proci azzal sem ment 60-65°C felé de én inkább valami jobb minőségűt szeretnék innentől használni.
Szóval nézelődtem ebay en és elég sok a nevesincs paszták. De ez gondolom még nem jelenti azt, hogy rossz is. Esetleg valaki vásárolt már ebay en hűtőpasztát?
Vagy pedig veszek valamelyik PC-s oldalon. Szóval ha más is ilyen ár kategóriába szokta vásárolni a hűtőpasztát kíváncsi lennék a véleményére! 😀
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
bocsánat ezentúl lesznek ékezetek
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Fúú ezt a telóról gépelést nem kéne erőltetni, mert ebből a mondatból egy büdös mukkot nem lehet érteni 😃
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
most is viz van rajta most néztem megées kiderült hogy a cpu block ban volt levegő és ezért melegszik az oda menő részen a cső valamiért megtágult most megcsináltam de a hétvégén kicserélem azt a kis darabot
0
0
0
0
Puffin avatar
weber90: vízhűtés van a prociján! 😃
0
0
0
0
weber90 avatar
Van Helsing 25:
Szerintem a hűtődet cseréld le folyadékhűtésre! Lehet drága, én 38k ért vettem. De nettezés közben 0-12C között ugrál.. Játék közbe még nem néztem. De szerintem akkor se éri el a 50C! 😀
CM Nepton 280L kicsit hangos.. De melegedés kizárva! 😀
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
akkor valszeg ujra pasztázom lehet decemberben picit töbet raktam rá mint kelet volna
0
0
0
0
gaborw avatar
Fx 8350-nél 60 fok-tól már nem túl egézséges! Főleg játéknál sok, még csak nem is terhelődik 100%-ban. 60 fok felett visszaveszi a "teljesítményt". Tuningoldalakon is irják 60 fok felett nem tanácsos lenni a hőmérsékletének.. Nekem 4.6-on megy minden kilőve APM stb. ARCTIC COOLING Freezer 13 CO hűtővel+6 ventis házzzal, játéknál max. 45-50 fok.! Prime95 programmal 100%-ban terhelve megy fel max. 62-63-ra! Amikor elöző házam volt abba +10fok volt a proci hőmérséklete! Amúgy ha jól tudom 80 fok a max. Ha játéknál 60-62 körül van nálad, akkor Prime-al 70-80 ra simán felmegy. Gondolom ráadásul még csak húzva sincs a procid. Mi lesz nyáron 30-35 fokban? 😞
0
0
0
0
Puffin avatar
az még teljesen jó! 70 fok felett érdemes figyelni már
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
Sziasztok

Érdeklődnék hogy vagy egy amd fx 8350 es procim és mi a max hőmérséklet amit elbír ?

ha játszok felmegy 60-62 fokra.
0
0
0
0
nagyzoli84 avatar
Nekem is hyper 212-m van és 40 fok felett még nem volt a proci. Bár a házamnak ha lehet annak nevezni egyik oldala sincs meg. Soha nem foglalkoztam vele hogy néz ki kívülről. A lényeg úgyis belül van. Por meg így is úgy is lesz rajta előbb-utóbb.
0
0
0
0
Bronson avatar
esetleg SCYTHE Big Shuriken 2 akkor...
0
0
0
0
no avatar
Nem rossz csak nem férne be a házba :/