Milyen hűtőt érdemes venni FX-6300-ra? Mert a gyári hűtő játékoknál nagyon zajos és melegíti a gépet. Sharkoon VS4-W házam van. Én egy 212 EVO-ra gondoltam, elvileg pont belefér.
vagy még esetleg erre gondoltam: thermaltake contact 21, ip0nos kéne 2 darab venti van rajta, úgy is küldenék el? 😃 vagy az csak olyan h kettő darabot lehet rá szerelni? 😃
tudom, h nem procifüggő, és mivel most váltottam 775-ről, 1150-re, így nem fogok váltani 2011-re 😃 csak cpu csere lesz majd 😀
vagy valami értelmesebb cpu hűtőt tudsz ajánlani, max. 15k 😃
psandor: Az általad írt hűtő 155 mm magas, a ház pedig 170 mm-et képes fogadni. A procihűtő kompatibilitás egyébként nem i3, vagy i5 függő, hanem foglalat függő, hacsak nem akarsz a későbbiekben 2011, vagy 2011-3 foglalatra váltani el leszel azzal a hűtővel.
milyen processzor hűtőt ajánlotok? 😃 amit később is tudnék használni, mert nem sokáig lesz i3-as a gépbe 😀
thermaltake nic f4-re gondoltam, vajon beférne a gépházba (thermaltake commander ms-i)
szerk.: vagy olcsóbb 2 ventilátoros hűtő van? 😃
sudosu : Van a laptopon egy gyári progi a neve Energy Manager,van benne ventilátor tisztító program ami megoldja ezt a problémát 😀 köszönöm a segítségedet 😀
Szerk.: [url]http://www.ebay.com/itm/Mini-Vacuum-Strong-Cool-Air-Extract-USB-Notebook-Laptop-Cooling-Cooler-Fan-Pad-/251783556598?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a9f782df6[/url]
Ezt megéri megvenni? 😀
djwarp:
Attól függ hogy mennyire melegszik a laptopod. Ha komolyabb játék közben ilyen maximum 78-84 fok között van a gép huzamosabb kihasználtság melett, akkor szerintem fölösleges!
Igazából ha ilyen jó áron találtál hűtőt nem vesztel vele semmit!
Az én gépemhez is vettem egy hűtőt a biztonság kedvéért, de nem túl sokat kellett használni, VRAY renderelés közbe se megy fel 82 fok felé.
Ügyelj a ventilátorok tisztaságára! Nem kell semmi komoly szétszedésre gondolni, elég ha van sűrített levegő otthon azzal kifújod azt a nyílást ahol a CPU és VGA ventilátora, vagy akár használhatsz pumpát is sufni módra! 😃
Azért az fontos hogy kikapcsolt állapotban és aksi kivétele után kezd el fújkálni.
Sziasztok,ha sokat használom a laptopomat,akkor érdemes venni hozzá egy ilyet?
[url]http://www.ebay.com/itm/USB-Cooler-Cooling-Pad-Heatsink-3-Blue-LED-Fan-For-PC-Laptop-Notebook-NEW-/370628607759?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item564b2fbf0f[/url]
Bronson: igen gyári,de hallottam,csak nem nagyon zavart,főleg,hogy a füles is a fülemben volt😃
cseszka: köszönöm a a tippeket😀
Azeneazjo: azt gondoltam...😃 de ennyire sose volt hangos 😃
Sziasztok,olyan problémám van,hogy játékok közben(nem az összes játék alatt)pl😃ragon age,battlefield4,nagyon hangos lesz a ventilátor,pedig ez eddig nem fordult elő,a processzor összes magja 55-60 C° a maximum,a gpu is ~60C°,valaki valami ötlet?
peti953: Ha nem akarod nagyon-nagyon meghúzni, akkor bőségesen elég. A gyári hűtő kevés neki az egyértelmű, de 9 centis ventis hűtővel már lehet használni, 12-14 centis hűtővel meg főleg jó.
Sziasztok! egy olyan kérdésem lenne hogy szerintetek elég egy Enermax ETS-T40-W White Cluster az i7 4790k nak? (egyenlőre nem húzott állapotban) mennyire hűtené a procit?
Ház hűtő ventilátor vásárlás előtt állok, jelenleg CoolerMaster Jetflo van a gépemben (1400rpm csatival mert az felett qrva hangos nekem), az helyett milyen csendes 12 cm ventilátort lehetne vásárolni max 2500ft/db?
Eddig Xilence COO 120.R.PWM 12cm néztem ami nagyon jó árban van 1200ft/db, írták hogy halk és ehhez képest is jó a légszállítása, szerintetek jó vétel lenne? Vagy esetleg mást tudtok ajánlani?
Ma gondolt egyet a processzor hűtőmön lévő ventillátor és kiakadt 4000-es fordulaton. Kicseréltem egy régebbi hűtőről leaplikált ugyanolyan típusúra, de még így sem az igazi, mert az a venti sincs a legjobb állapotban, búg, zörög, hangos!
Kérdésem az lenne, hogy milyen hűtőre érné meg lecserélni? Hyper TX3 EVO-val szemezek nagyon, mivel öcsém gépébe is az van és eddig nem panaszkodott rá.
Rendben, köszönöm a tippet. Utána járok hol tudok venni/rendelni és pasztázom is újra a gépet.
Még egy kérdés ami az alaplapon van hűtőborda és ASUS felirat van rajta, az alatt is érdemes kicserélni a pasztát? Mert olyan meleg szokott lenni, hogy kézzel a bordát nem is nagyon bírom megfogni.
Sziasztok 1000Ft-2000Ft ig milyen hűtőpasztát ajánlotok?
2 évig évenkénti cserével (CPU, VGA) egy sima gagyi 1000Ft os pasztát (amsan T12) használtam a proci azzal sem ment 60-65°C felé de én inkább valami jobb minőségűt szeretnék innentől használni.
Szóval nézelődtem ebay en és elég sok a nevesincs paszták. De ez gondolom még nem jelenti azt, hogy rossz is. Esetleg valaki vásárolt már ebay en hűtőpasztát?
Vagy pedig veszek valamelyik PC-s oldalon. Szóval ha más is ilyen ár kategóriába szokta vásárolni a hűtőpasztát kíváncsi lennék a véleményére! 😀
most is viz van rajta most néztem megées kiderült hogy a cpu block ban volt levegő és ezért melegszik az oda menő részen a cső valamiért megtágult most megcsináltam de a hétvégén kicserélem azt a kis darabot
Van Helsing 25:
Szerintem a hűtődet cseréld le folyadékhűtésre! Lehet drága, én 38k ért vettem. De nettezés közben 0-12C között ugrál.. Játék közbe még nem néztem. De szerintem akkor se éri el a 50C! 😀
CM Nepton 280L kicsit hangos.. De melegedés kizárva! 😀
Fx 8350-nél 60 fok-tól már nem túl egézséges! Főleg játéknál sok, még csak nem is terhelődik 100%-ban. 60 fok felett visszaveszi a "teljesítményt". Tuningoldalakon is irják 60 fok felett nem tanácsos lenni a hőmérsékletének.. Nekem 4.6-on megy minden kilőve APM stb. ARCTIC COOLING Freezer 13 CO hűtővel+6 ventis házzzal, játéknál max. 45-50 fok.! Prime95 programmal 100%-ban terhelve megy fel max. 62-63-ra! Amikor elöző házam volt abba +10fok volt a proci hőmérséklete! Amúgy ha jól tudom 80 fok a max. Ha játéknál 60-62 körül van nálad, akkor Prime-al 70-80 ra simán felmegy. Gondolom ráadásul még csak húzva sincs a procid. Mi lesz nyáron 30-35 fokban? 😞
Nekem is hyper 212-m van és 40 fok felett még nem volt a proci. Bár a házamnak ha lehet annak nevezni egyik oldala sincs meg. Soha nem foglalkoztam vele hogy néz ki kívülről. A lényeg úgyis belül van. Por meg így is úgy is lesz rajta előbb-utóbb.
Raijintek Themis : 7k, ezt vedd.
Teszt: [LINK]
vagy valami értelmesebb cpu hűtőt tudsz ajánlani, max. 15k 😃
thermaltake nic f4-re gondoltam, vajon beférne a gépházba (thermaltake commander ms-i)
szerk.: vagy olcsóbb 2 ventilátoros hűtő van? 😃
Szerk.: [url]http://www.ebay.com/itm/Mini-Vacuum-Strong-Cool-Air-Extract-USB-Notebook-Laptop-Cooling-Cooler-Fan-Pad-/251783556598?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a9f782df6[/url]
Ezt megéri megvenni? 😀
Attól függ hogy mennyire melegszik a laptopod. Ha komolyabb játék közben ilyen maximum 78-84 fok között van a gép huzamosabb kihasználtság melett, akkor szerintem fölösleges!
Igazából ha ilyen jó áron találtál hűtőt nem vesztel vele semmit!
Az én gépemhez is vettem egy hűtőt a biztonság kedvéért, de nem túl sokat kellett használni, VRAY renderelés közbe se megy fel 82 fok felé.
Ügyelj a ventilátorok tisztaságára! Nem kell semmi komoly szétszedésre gondolni, elég ha van sűrített levegő otthon azzal kifújod azt a nyílást ahol a CPU és VGA ventilátora, vagy akár használhatsz pumpát is sufni módra! 😃
Azért az fontos hogy kikapcsolt állapotban és aksi kivétele után kezd el fújkálni.
[url]http://www.ebay.com/itm/USB-Cooler-Cooling-Pad-Heatsink-3-Blue-LED-Fan-For-PC-Laptop-Notebook-NEW-/370628607759?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item564b2fbf0f[/url]
cseszka: köszönöm a a tippeket😀
Azeneazjo: azt gondoltam...😃 de ennyire sose volt hangos 😃
Mi a véleményetek erről a hűtőről?
http://***/hir/coolink_corator_ds_univerzalis_cpu_huto/10566
Ház hűtő ventilátor vásárlás előtt állok, jelenleg CoolerMaster Jetflo van a gépemben (1400rpm csatival mert az felett qrva hangos nekem), az helyett milyen csendes 12 cm ventilátort lehetne vásárolni max 2500ft/db?
Eddig Xilence COO 120.R.PWM 12cm néztem ami nagyon jó árban van 1200ft/db, írták hogy halk és ehhez képest is jó a légszállítása, szerintetek jó vétel lenne? Vagy esetleg mást tudtok ajánlani?
Ma gondolt egyet a processzor hűtőmön lévő ventillátor és kiakadt 4000-es fordulaton. Kicseréltem egy régebbi hűtőről leaplikált ugyanolyan típusúra, de még így sem az igazi, mert az a venti sincs a legjobb állapotban, búg, zörög, hangos!
Kérdésem az lenne, hogy milyen hűtőre érné meg lecserélni? Hyper TX3 EVO-val szemezek nagyon, mivel öcsém gépébe is az van és eddig nem panaszkodott rá.
Még egy kérdés ami az alaplapon van hűtőborda és ASUS felirat van rajta, az alatt is érdemes kicserélni a pasztát? Mert olyan meleg szokott lenni, hogy kézzel a bordát nem is nagyon bírom megfogni.
2 évig évenkénti cserével (CPU, VGA) egy sima gagyi 1000Ft os pasztát (amsan T12) használtam a proci azzal sem ment 60-65°C felé de én inkább valami jobb minőségűt szeretnék innentől használni.
Szóval nézelődtem ebay en és elég sok a nevesincs paszták. De ez gondolom még nem jelenti azt, hogy rossz is. Esetleg valaki vásárolt már ebay en hűtőpasztát?
Vagy pedig veszek valamelyik PC-s oldalon. Szóval ha más is ilyen ár kategóriába szokta vásárolni a hűtőpasztát kíváncsi lennék a véleményére! 😀
Szerintem a hűtődet cseréld le folyadékhűtésre! Lehet drága, én 38k ért vettem. De nettezés közben 0-12C között ugrál.. Játék közbe még nem néztem. De szerintem akkor se éri el a 50C! 😀
CM Nepton 280L kicsit hangos.. De melegedés kizárva! 😀
Érdeklődnék hogy vagy egy amd fx 8350 es procim és mi a max hőmérséklet amit elbír ?
ha játszok felmegy 60-62 fokra.