Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
az nem annyira sok, bár az enyém 34-5 fokos alapon.

nézd meg hogy alakul a hőmérséklete FURmark közben
0
0
0
0
Master Killer avatar
niteforce: Már 4-e kipróbáltam ( 11.9-essel is), még a win7-et is újraraktam...

Egyébként alapjáraton 49°C-os, ez normális?
0
0
0
0
niteforce avatar
frissíts drivert.

Catalyst 11.9 -et rakd fel.
0
0
0
0
Master Killer avatar
Az lenne a problémám, hogy egy idő után (játék közben) becsíkozódnak az ikonok 3 asztal lesz stb összeomlik az egész rendszer, csak az újraindítás "oldja meg" a problémát... eddig csak Mafia II-nél volt ilyen, de ma már a BFBC2-nél is 2x is, fények jelentek meg és összeomlott a rendszer...

Szerintem a vga-nak lehet valami baja, szerintetek mi lehet a gond?

Alap órajeleken van, nem tunigoltam, csak a procimat.
0
0
0
0
gerg991 avatar
PÜ-ben írjatok már nekem olyan vidikarit ami elég jó, és 20-30k között van 😃 egy két ezerrel lehet többb de sokkal ne 😀 PÜ PÜ
0
0
0
0
wdavid avatar
neked is köszi 😃 a 8600 GT-t 5000ért talán eltudom adni és akkor egy keveset teszek hozzá és lesz bele egy ilyen szerintem 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Gaboo7 írta:
wdavid írta:
oh 😜 tudnál nekem esetleg mondani olyan kártyát ami valmivel jobb mint a 8600GT és ilyen 10 ezer forint körül van? 😃

GT240 512MB DDR3 12k kb 1,5 gyorsabb mint a 8600GT.

[LINK]

[url]http://www.argep.hu/main.asp?suche=Zotac+GT240+AMP&x=0&y=0[/url]

itt van AMP ami gyorsabb
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
wdavid írta:
oh 😜 tudnál nekem esetleg mondani olyan kártyát ami valmivel jobb mint a 8600GT és ilyen 10 ezer forint körül van? 😃

GT240 512MB DDR3 12k kb 1,5 gyorsabb mint a 8600GT.

[LINK]
0
0
0
0
wdavid avatar
oh 😜 tudnál nekem esetleg mondani olyan kártyát ami valmivel jobb mint a 8600GT és ilyen 10 ezer forint körül van? 😃 (a hd6450et néztem még amúgy helyette)
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
wdavid írta:
tudtok nekem mondani valamit h mit bír a GeForce GT520 1GB?

1280x1024ben jól vinné a játékokat azért? 😃

ha eladom a gépemet egy ilyenre akarom kicserélni a 8600 GTmet...találtam vkit aki esetleg megvenné, de ő nem egy nagy játék fan szóval az nála nem szempont h full HDben játszon 😃

Kb 1,5-2x gyorsabb a 8600GT DDR3 mint a GT520! Nagyon rosszul járnál a cserével.
0
0
0
0
wdavid avatar
tudtok nekem mondani valamit h mit bír a GeForce GT520 1GB?

1280x1024ben jól vinné a játékokat azért? 😃

ha eladom a gépemet egy ilyenre akarom kicserélni a 8600 GTmet...találtam vkit aki esetleg megvenné, de ő nem egy nagy játék fan szóval az nála nem szempont h full HDben játszon 😃
0
0
0
0
BuciCica avatar
Ezzel a driverrel sem jó. Próbáltam már nagyon sokkal ,de egyik sem jó. Valaki nem tudja, hogy mi lehet a baj?
0
0
0
0
Kornel77 avatar
cseszka: Gtx 470 alig erősebb,de többet fogyaszt.Az i7 erősebb mind az x6
0
0
0
0
wdavid avatar
BuciCica írta:
Valaki tudna küldeni egy linket, ahonnan lelehet tölteni egy driver-t egy ATi Radeon HD 2400 Pro-hoz? XP-hez kéne, ami 32 bit-es!

http://sites.am d.com/us/game/downloads/Pages/radeon_xp-32.aspx

tessék 😃 de ha beírod gugliba h "radeon support" akkor akármelyik kártyához találsz drivert 😃 ez igaz nvidiára is 😀
0
0
0
0
stevi avatar
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.HD 6870-em van,és drivert szeretnék frissíteni.Ha a catalyst install manager-ben rákattintok az eltávolításra akkor minden régebbit kitöröl?
Vagy van valami progi amivel teljesen kitakarítható?
Van 2 mappa :AMD és ATI uninstall után még mindíg benne vannak a régebbi driverek.
Ugy hallottam hogy ezek bezavarják az újakat.
Előre is köszönöm a segítséget!
A Guru legyen veletek!😀
0
0
0
0
BuciCica avatar
Valaki tudna küldeni egy linket, ahonnan lelehet tölteni egy driver-t egy ATi Radeon HD 2400 Pro-hoz? XP-hez kéne, ami 32 bit-es!
0
0
0
0
cseszka avatar
Egy az egybe irta a srác.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Hát olcsón megéri 😃DD
0
0
0
0
cseszka avatar
Hali.Lenne 1 olyan kérdésem h😶6 1090T + 6870 OC ,megéri cserélni i7 950re + GTX470-re?Sürgös!Köszi.
0
0
0
0
skateout avatar
Szerintetek mennyire baj ha 1 voltról 1.15-re feltolom a kártyát OC esetében?
Persze nagyon jól van hűtve a kártya, a ház nagyon szellős, sok venti rendszerezett légmozgással.
De kérdés, hogy ez neki mennyire káros.
Köszi a válaszokat.
0
0
0
0
twoKgames avatar
a régi gépemben van geforce 6600 és az a helyzet hogy senki nem veszi meg a gépet 17ezerért. A videokártyáért kapok 5 ezret, de csak akkor adom el, ha attól még képes lesz a gép működni és lejátszani youtube videokat.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Koppy96 írta:
HD 6850-hez elég az én Gigabyte Superb 460W-tos tápom ?
A Procim nem fogná vissza nagyon ?
1024-es felbontáson eléggé visszafogná.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Elég, és nem fogná vissza 😀
0
0
0
0
Koppy96 avatar
HD 6850-hez elég az én Gigabyte Superb 460W-tos tápom ?
A Procim nem fogná vissza nagyon ?
0
0
0
0
no avatar
szerintetek lecseréljem a 2 Sapphire Radeon HD 6790-t egy Gigabyte GV-R695OC-1GD-re??
0
0
0
0
niteforce avatar
egyértelmű hogy a HD6750.
0
0
0
0
Mad Hatter avatar
még 1 kérdés azért nem lesz probléma az új játékokkal sem ezzel a konfigommal ugye ?
0
0
0
0
niteforce avatar
nem az órajelek alapján kell számolni, az eléggé részletkérdés.
tesztekből kiderül melyik mennyit ér.
0
0
0
0
Mad Hatter avatar
Ahha akkor a memória sávszél ennyit számítana... Pedig azt hittem h az 5750***a kártya az órajelei alapján ...
Azt is most vettem tök jó ... :S
0
0
0
0
niteforce avatar
nem éri meg ilyenekből a CF.
szerintem ha van pénz akkor ez most megéri:
[LINK]
64K itt gépigényen (GTX480 1,5GB)

ha kevesebb ZS-d van akkor ez:
https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=406
HD6870 1 GB
0
0
0
0
Mad Hatter avatar
niteforce írta:
ezzel kb bármilyet bevághatsz mellé 😃
mennyi a keret?

minél olcsóbban annál jobb lenne ...
A mostani kártyám az elég lájtos a procihoz sajnos mondjuk gondolkoztam rajta h még 1 ilyet beleteszek és akkor a két kártya lehet h elég habár nem nagyon értek hozzá... :s
0
0
0
0
jumbo avatar
ludilud írta:
Sziasztok!Hát sajnos valószínű,hogy a VGA hibám amit korábban írtam nem szoftveres jellegű hanem magának a kártyának van valami baja ma is 45 perc MW2 után csíkok,színes háromszögek,darabos kép,villogó textúrák jelentek meg.Átdugtam a monitorom kábelét az integrált vga csatlakozójába,mert mivel játszani úgysem tudok a tönkrement vga-mal gondoltam használom az integráltat mivel így nem megy a ventilátor,de amikor indítom a gépet a monitor meg se nyikkan de a gép normálisan megy.Hogyan bírjam működésre az integrált VGA-mat?Előre is köszi.

Ki kell venni a vga-t,hogy az alaplap ne érzékelje.Ez a legegyszerűbb módszer 😉 aztán alapból elindul az integrált
0
0
0
0
niteforce avatar
ezzel kb bármilyet bevághatsz mellé 😃
mennyi a keret?
0
0
0
0
Mad Hatter avatar
tudnátok valami videókártyát ajánlani a procim mellé!?
0
0
0
0
ImAxRap avatar
Ferrari írta:
Egy kis nvidia parti, érdemes megnézni a képeket, 1x szívesen ellátogatnék egy ilyenre 😆
[url]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150329768088882.368212.47587158881&type=1[/url]

wow! 😲
0
0
0
0
ors11 avatar
Ferrari írta:
Egy kis nvidia parti, érdemes megnézni a képeket, 1x szívesen ellátogatnék egy ilyenre 😆
[url]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150329768088882.368212.47587158881&type=1[/url]

öcsém na azért ide elmennék sokszor....nagyon ***a lehetett!!! 😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát ilyen nem nagyon van. Esetleg olyan van hogy kifagyogat a játék stb míg nincs új driver pont ez történt most az új rage játéknál míg fel nem raktam a hozzá kiadott drivert folyton kifagyott.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kmisi99 írta:
tasiadam írta:
hardX írta:
Szerintem is 😃 Vagyis csak az nvidiások röhögnének körbe, azok közül aki ott volt, neem biztos hogy jó gépe van mindenkinek 😀 Sőt szerintem még az enyémen is nevetnének 😃

persze mert:
nem intel i7
nem GeForce
Nem raj a házad
nem amerikai vagy
nem 2 VGA-d van
nem vízhűtéses

Ezt csak gondolod ott teljesen más a mentalitás ott is vannak bunkó parasztok de nem fognak úgy rád nézni hogy nézmá milyen fos gépe van.

hát gondoltam h nem mindenki olyan
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
tasiadam írta:
hardX írta:
Szerintem is 😃 Vagyis csak az nvidiások röhögnének körbe, azok közül aki ott volt, neem biztos hogy jó gépe van mindenkinek 😀 Sőt szerintem még az enyémen is nevetnének 😃

persze mert:
nem intel i7
nem GeForce
Nem raj a házad
nem amerikai vagy
nem 2 VGA-d van
nem vízhűtéses

Ezt csak gondolod ott teljesen más a mentalitás ott is vannak bunkó parasztok de nem fognak úgy rád nézni hogy nézmá milyen fos gépe van.
0
0
0
0
Garadex avatar
Nem semmi, a végén az a sniperes camoflage ház mindent visz nálam😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
hardX írta:
Meg az is vicces, ahol ilyen bevásárló dobozba van beleszerelve a gép 😃

kreativitás
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Meg az is vicces, ahol ilyen bevásárló dobozba van beleszerelve a gép 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kmisi99 írta:
azért volt ott olyan gép is ami egy halom fosnak néz ki pl ahol az előlapra volt tákolva a venti. De pl a narancssárga csupa ventis gépház se valami szépség. Na meg voltak ott sima egyszerű házak is.

https://kepfeltoltes.hu/110916/20110916017_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

hela csak okosan 😃😃 ez is kókány 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
azért volt ott olyan gép is ami egy halom fosnak néz ki pl ahol az előlapra volt tákolva a venti. De pl a narancssárga csupa ventis gépház se valami szépség. Na meg voltak ott sima egyszerű házak is.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Én is pont ezeket az érveket hoztam volna fel 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
hardX írta:

persze mert:
nem intel i7
nem GeForce
Nem raj a házad
nem amerikai vagy
nem 2 VGA-d van
nem vízhűtéses
0
0
0
0
_AsheXp avatar
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
hardX írta:
Még szép 😀 Az a tuti, és jól néz ki 😃 😃 😃 Mindenki a vizhűtésre veri 😃

én elvinném a sufni gépemet szerintem körberöhögnének 😃 nekik a gépház meg a ventillátor többe kerül mint nekem a gépem
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Még szép 😀 Az a tuti, és jól néz ki 😃 😃 😃 Mindenki a vizhűtésre veri 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció