Dominator írta:
Lehet! Működni fog! Az időzítés is egyforma?
Mi az az időzités?
Például CL9, CL8 stb. Bár ezt lehet állítgatni BIOS-ba, de nem árt utána járni, hogy pontosan mennyi is. Ja, és mindekttő DDR3 vagy DDR2 RAM?
DDR3 és 1333MHZ.
Akkor menni fog párban, ha mind kettő DDR3 és 1333MHz. De van, hogy nem szereti egyik ram a másikat párban, és előfordulhat, hogy mégsem mennek pariban. Ez csak és kizárólag próba után dewrül ki, ha a BIOS indításnál meglátod hogy Dual channel, vagy ilyesmi. Csak ez a biztos. Ha túl gyorsan villan be, nyomj egy Pause/Break gombot bootolásnál.
Sziasztok. Egyik haveromnak intergrált videókártyája van. Szombaton vedte az alaplapot. Kérdezni szeretném h az miért van h amikor bekapcsolja a gépet akkor a monitort nem kapcsolja be hanem tovább pislog a kis zöld fény. Később amikor újra probálja akkor visszont bekapcsolja a monitort és lehet gépezni. Ez miért van?
Superlompos írta:
Érdemes lenne alaptop alá venni egy hűtést. Az sokat segíthet.
Gondolkoztam rajta de azt mondták az Asus-okkal nemszokott hűtési probléma lenni.mondjuk a vga húzva van ugyh gondolom az termeli jobban a hőt. milyen hűtőt ajánlanál alá?😀
tichiz írta:
kikapcsoltam egy 5 percre és úgynézki hogy jó.nemtudom miért csinálta,bár azt vettem észre mikor most bekapcsolt hogy entertainment mode-ba kapcsolt ugyh lehet valamiért energiasémát váltott játék közben.mert miután lelassult megnéztem és ugyan nem ezen volt de átváltottam másikra és akkorsem változott semmit.lényeg a lényeg hogy most úgytűnik jó,köszi a segítséget 😀
kikapcsoltam egy 5 percre és úgynézki hogy jó.nemtudom miért csinálta,bár azt vettem észre mikor most bekapcsolt hogy entertainment mode-ba kapcsolt ugyh lehet valamiért energiasémát váltott játék közben.mert miután lelassult megnéztem és ugyan nem ezen volt de átváltottam másikra és akkorsem változott semmit.lényeg a lényeg hogy most úgytűnik jó,köszi a segítséget 😀
ors11 írta:
Lehete tuningolni a HD6450-et? Es mennyit ha ,igen?
persze, de ha passzív hűtéssel rendelkezik, akkor is még rá lehet rakni 10mhz-et, de nem fog számítani szinte semmit. főleg mert ha jól tudom 64bit a memória sávszélessége, ami mindent leront. 😀
tichiz: dehát mégis visszafogta magát nem? maradjunk annyiban hogy 90 körül nem egészséges. 😀
de ez notebook proci ezeknél ezmég normális én ugytudom az intel honlapján is 100 fokot ír Tjunctionra.máskor 3-4 órát is megy és akkor is felmegy eddig vanmikor megcsak 85-84.amúgy kb fél órát játszottam úgyhogy nemértem miért csinálta ezt..:S
tichiz írta:
néztem coretemp-el miután jelentkezett ez a probléma az egyik mag 89 a másik meg 88 volt,máskor is volt már ilyen mégsem csinált ilyet,ennél feljebb meg nemszoktak menni úgyhogy nemértem de azért kipróbálom amit mondtál,köszi😀
89 fok? 😲😲 az már igencsak sok. 80 fok alatt, úgy 70 körül a normális. mennyi idő játék után lett ennyi? 😆
néztem coretemp-el miután jelentkezett ez a probléma az egyik mag 89 a másik meg 88 volt,máskor is volt már ennyi mégsem vette vissza így az órajeleket,ennél feljebb meg nemszoktak menni úgyhogy nemértem, de azért kipróbálom amit mondtál,köszi😀
tichiz írta:
sziasztok! olyan kérdésem lenne hogy van egy laptopom egy i5-2410m-es procival és ma játék közben hirtelen leesett az fpsem.először nemtudtam mire vélni azthittem csak a játék hibája kipróbáltam mással is de ugyanez fogadott.aztán bekapcsoltam az all cpu metert és elindítottam egy stabilitástesztet és láttam hogy a frekvencia 782 mhzről semmivel sem akar feljebb menni de a magokat 100%ban használja:S mitől lehet ez,ötleteket várok :S
pihentesd egy kicsit. nyilván nem emeli az órajelet, mert "fél" hogy túlmelegszik 😀
sziasztok! olyan kérdésem lenne hogy van egy laptopom egy i5-2410m-es procival és ma játék közben hirtelen leesett az fpsem.először nemtudtam mire vélni azthittem csak a játék hibája kipróbáltam mással is de ugyanez fogadott.aztán bekapcsoltam az all cpu metert és elindítottam egy stabilitástesztet és láttam hogy a frekvencia 782 mhzről semmivel sem akar feljebb menni de a magokat 100%ban használja:S mitől lehet ez,ötleteket várok :S
ors11 írta:
Ehez mit szóltok?(tudom ez kúvára nem gamer gép,de max 1024-es felbontásba kéne játékra)
Sempron 145 2.8Ghz
Radeon HD 6450 512MB, DDR3
2x2GB
A többi kacattal együtt kb. 65ezer forint lenne
talán low-ra elég. A proci meg a vga kevés.
Persze nekem nem ez lessz....én a gépemre kb 130k-t költök majd...de lehet a havernak kell majd és itt ezen az oldalon azt írta az árához képest nem rossz:
[LINK]
És persze a procit fel tudom húzni 4Ghz-re és estleg a videókártyát is tudom tuningloni 😆
ors11 írta:
Ehez mit szóltok?(tudom ez kúvára nem gamer gép,de max 1024-es felbontásba kéne játékra)
Sempron 145 2.8Ghz
2x2GB
Persze nekem nem ez lessz....én a gépe kb 130k-t költök majd...de lehet a havernak kell majd és itt ezen az oldalon azt írta az árához képest nem rossz:
[LINK]
És persze a procit fel tudom húzni 4Ghz-re és estleg a videókártyát is tudom tuningloni 😆
de ha F2-ot nyomok,akkor nem jeleniti meg mind a 3gb ramot.ez a hiba.azert akartam ra valami megoldast talalni.mar abiosban probaltam gyari beallitast is csinalni,de semmi
hat en megneztem a biost,de sehol nem talaltam olyat,ahol a ramot kellene beallitani
Csak nyomj egy F2-t és menj tovább. Vagy ha az alapbeállításoktól eltérőeket használtál, akkor F1-el beléphetsz a BIOS-ba, és visszaállíthatod őket.
Nekem is szokott ilyen lenni, ez nem hiba 😉
A képet feltöltöd valami erre alkalmas oldalra, bekopizod a kép url címét, itt az oldalon rákattintasz erre a jelre:
majd beilleszted a bekopizott címet.
en ezt nem is tudtam.uj gepemen is van 2db 4gb ram,es en nem kapcsoltam be semmit.akkor gondolom nem is mukodik nekem dual channelbe.mindjart le is csekkolom,h.van ez.koszi az infot.de akkor aregi gepbe a ram nem lehet a hiba,ha nem allitottam be a dual channelt.megprobalom most bekapcsolni,remelem mar fogja jelezni a hibat
hogyan tudom ide akepet feltolteni?
lefenykepeztem a hibat
az a baj,h.ezt akkor kezdte csinalni,ah.uj elemet vettem,meg uj ramot.en a ramra tippeltem,h.nem paszol neki,mert dual chanelbe nem mukodhet,mert 2meg 1giga van belole.es raadasul nem ugyanaz,csak a marka meg a mhz
mindjart utanna nezek.bekapcsolom a gepet,es megirom pontosan mit ir ki
es msot nem irta ki a hibat.az a fura,ha bekapcsolom a gepet,majd ozt kikapcsolom,es ra ugy 10-15percre ujra bekapcsolom akkor nem ir ki semmi hibat.olyan,mintha csak amikor hideg a szamitogep,akkor csinalja ezt.tudom,h.furan hangzik,de ez igy van.megprobalom majd egy kicsit kesobb
helotok.nekem lenne egy olyan kerdesem,h.a regi gepemet ah.bekapcsolom allandoan hibat ir ki,es 2fajta lehetosegem van.F1 setup,F2 resume.na most ha F2-est nyomok,akkor elindul a gep,de a 3giga rambol csak 2-ot ismer fel,vagyis ugy irja ki,h.annyi hasznalhato.ha pedig F1-et nyomok,belemegy a biosba,es csak nyomok egy F10-et,ujraindul a gep,es mar minden jo.de ezt minden egyes bekapcsolasnal meg kell ismetelnem.valakinek valami otlete?nekem lenne egy,de eloszor megvarom a ti velemenyeteket
Van egy gépem,ami Windowsba belépésnél kikapcsol. Én felmelegedésre tippeltem,így cseréltem a pasztát,raktam mellé egy szoba ventit,meg raktam bele más cuccokat.
Esetleg tudjátok mi lehet a hiba???? Ugyanúgy fent áll paszta és minden egyéb hűtés berakása után is.
Gépem konfigja:
AMD Athlon X2 6000+
Kingmax 2gb RAM
ATI RADEON HD 3870
80 gb-os Samsung vinyó
Codegen 480W-os táp
MSI alaplap
Nagyon megköszönném,ha valaki segítene. Előre is köszi!!
Használt HD 4870 szerintem jó lenne. Processzort most így nem tudom. Azt majd mond más. De fontos lenne tudni azt is h hány Wattos és MILYEN MÁRKÁJÚ tápod van. RAMot sem ártana tudni. Ezért előbb töltsd ki a géped adatait. Új processzorhoz új alaplap is kell s ha új alaplap kell akkor új RAM is. Szóval ez a 30 ezer elég szűkös. Vagy többi cucc már megvan? ha igen akkor azokat írd le.
Hello!
Nekem kéne egy nagyon jó proci és videó kártya a mostani játékokhoz.
nekem van egy AMD Sempron 1800Mhz (9 x 200) cPU-m
meg egy Ati Radeon Xpress 1150 32Mb
amit ráköltök max 30 ezer
Segítség kéne mien procit és videó kártyát vegyek ?
Mi az az időzités?
DDR3 és 1333MHZ.
Akkor menni fog párban, ha mind kettő DDR3 és 1333MHz. De van, hogy nem szereti egyik ram a másikat párban, és előfordulhat, hogy mégsem mennek pariban. Ez csak és kizárólag próba után dewrül ki, ha a BIOS indításnál meglátod hogy Dual channel, vagy ilyesmi. Csak ez a biztos. Ha túl gyorsan villan be, nyomj egy Pause/Break gombot bootolásnál.
Mi az az időzités?
DDR3 és 1333MHZ.
Mi az az időzités?
Most ezt nem értem, hogy-hogy 52 az átlag hőmérséklete a CPU-nak? 😃
Mi az az időzités?
Érdemes lenne alaptop alá venni egy hűtést. Az sokat segíthet.
Gondolkoztam rajta de azt mondták az Asus-okkal nemszokott hűtési probléma lenni.mondjuk a vga húzva van ugyh gondolom az termeli jobban a hőt. milyen hűtőt ajánlanál alá?😀
nincs mit...😀
Lehete tuningolni a HD6450-et? Es mennyit ha ,igen?
persze, de ha passzív hűtéssel rendelkezik, akkor is még rá lehet rakni 10mhz-et, de nem fog számítani szinte semmit. főleg mert ha jól tudom 64bit a memória sávszélessége, ami mindent leront. 😀
tichiz: dehát mégis visszafogta magát nem? maradjunk annyiban hogy 90 körül nem egészséges. 😀
néztem coretemp-el miután jelentkezett ez a probléma az egyik mag 89 a másik meg 88 volt,máskor is volt már ilyen mégsem csinált ilyet,ennél feljebb meg nemszoktak menni úgyhogy nemértem de azért kipróbálom amit mondtál,köszi😀
89 fok? 😲😲 az már igencsak sok. 80 fok alatt, úgy 70 körül a normális. mennyi idő játék után lett ennyi? 😆
pihentesd egy kicsit. nyilván nem emeli az órajelet, mert "fél" hogy túlmelegszik 😀
Sempron 145 2.8Ghz
2x2GB
Persze nekem nem ez lessz....én a gépemre kb 130k-t költök majd...de lehet a havernak kell majd és itt ezen az oldalon azt írta az árához képest nem rossz:
[LINK]
Tényleg a videokarit menyire lehet tuningolni?
Sapphire kártyák mennyire bírják? 😀
AMD fronton az egyik legjobb gyártó 😀
akkor asus helyett ez lesz...talán még a gigabyte is szóba jöhet, mert 4 éve azt nyúzom, semmi baja. de úgy hallottam hogy mostanában nem jó 😕
Sapphire kártyák mennyire bírják? 😀
AMD fronton az egyik legjobb gyártó 😀
Sempron 145 2.8Ghz
2x2GB
Persze nekem nem ez lessz....én a gépe kb 130k-t költök majd...de lehet a havernak kell majd és itt ezen az oldalon azt írta az árához képest nem rossz:
[LINK]
Tényleg a videokarit menyire lehet tuningolni?
Sempron 145 2.8Ghz
2x2GB
Sempron 145 2.8Ghz
2x2GB
hat en megneztem a biost,de sehol nem talaltam olyat,ahol a ramot kellene beallitani
Nekem is szokott ilyen lenni, ez nem hiba 😉
majd beilleszted a bekopizott címet.
hogyan tudom ide akepet feltolteni?
lefenykepeztem a hibat
hat es azt hogy tudom?en nem is kapcsoltam be semmit.biosba olyakat be kell kapcsolni,h.ugy mukodjonek?
Igen.
es msot nem irta ki a hibat.az a fura,ha bekapcsolom a gepet,majd ozt kikapcsolom,es ra ugy 10-15percre ujra bekapcsolom akkor nem ir ki semmi hibat.olyan,mintha csak amikor hideg a szamitogep,akkor csinalja ezt.tudom,h.furan hangzik,de ez igy van.megprobalom majd egy kicsit kesobb
Windows 7 x64 alienware edition. Ez miben más a többi win7-től?
elcseszte mindenféle lassító vackokkal meg témával egy modder. Semmiképpen ne ilyeneket rakj fel.
Robiika: Ha a hűtést így megoldottad, akkor a táp lehet.
Van egy gépem,ami Windowsba belépésnél kikapcsol. Én felmelegedésre tippeltem,így cseréltem a pasztát,raktam mellé egy szoba ventit,meg raktam bele más cuccokat.
Esetleg tudjátok mi lehet a hiba???? Ugyanúgy fent áll paszta és minden egyéb hűtés berakása után is.
Gépem konfigja:
AMD Athlon X2 6000+
Kingmax 2gb RAM
ATI RADEON HD 3870
80 gb-os Samsung vinyó
Codegen 480W-os táp
MSI alaplap
Nagyon megköszönném,ha valaki segítene. Előre is köszi!!
Nekem kéne egy nagyon jó proci és videó kártya a mostani játékokhoz.
nekem van egy AMD Sempron 1800Mhz (9 x 200) cPU-m
meg egy Ati Radeon Xpress 1150 32Mb
amit ráköltök max 30 ezer
Segítség kéne mien procit és videó kártyát vegyek ?