Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
GPU meter nevű minialkalmazást találtam meg most. Az megjelenít adatot. Jobban tetszik az ami sajna nem működik... 😀
Üdv mindenkinek!
Egy olyan GPU infó kijelző minialkalmazást keresek ami kompatibilis a HD68xx sorozatú kártyákkal. Gugli első találatra már rá kerestem "gpu observer gadgets" nem működik nálam.
Valaki linkelne egy használhatót!
Köszi!
GPU-Z???
Egy olyan GPU infó kijelző minialkalmazást keresek ami kompatibilis a HD68xx sorozatú kártyákkal. Gugli első találatra már rá kerestem "gpu observer gadgets" nem működik nálam.
Valaki linkelne egy használhatót!
Köszi!
szerk:viszont a ventik nem világítanak,áll kéken kéne világítania mert led ventik,lehet nemjó helyre van bekötve v mi?mert ha rossz helyre kötöttem volna nem is működne,kipróbáltam h kihúzom akk nemis megy szal nemtom mivan.5let?
a ventik forognak,müxik rendesen de az istenért se tom állítani a fan speed-et,se software-esen se biosból.Vmi 5let?
HD 5830 Game Editionról mit gondoltok? Megéri-e a 29eFt-t?
Ezt hogy csinálta???
Én csak minden low-on és legkissebb-en max FPS 28 , minimum :10 , és az átlag 20 szerencsés esetben amúgy általában 18-17.
Ez a csávó meg azt írja:
Settings: 800x600 Reflection quality very high, textures very high, rest of all low.
(nekem is 800x600 a beállítás)
Mi lehet az ok , ja és 1599 MB memóriát ír a VGAhoz miközben én nekem az alaplapban 512 MB-ot enged...
Vagy kamu lehet?
Hali. Melyik éri meg jobban ? Sapphire 4850 512MB 12E-ért vagy Sapphire 5750 1GB DDR5 16E-ért ?
Ami viszont hátryán a mai kártyákkal szemben hogy sokat fogyaszt és nem támogatja a dx 11. De ettől függetlenül én jóvételnek tartom annyiért.
Ennyiért nagyon jó vétel. Már ha tényleg ddr5-ös. a 4850 meg a 4870 lényegében csak mhz-ben térnek el. Itt viszont már csak a gpu órajelben. Már nincs akkora különbség. Lehet van olyan erős mint az én 5770-esem.
Hát ha felemelnéd az órajeleket a 4870-es szintjére akkor már erősebb lenne 😀 Csak nem DX11-es.De hát 20k ért ez így is szuper ajánlat.
http://www.hwcompare.com/1163/radeon-hd-4870-1gb-vs-radeon-hd-5770/
Nem találtam még tesztet róla. Lehet nincs is róla. Ezért is kérdeztem meg. Arra dx11-re is kíváncsi lennék, de lehet hogy csak elírás.
Annyit sikerült kiderítenem hogy 2 6pines tápcsatija van :/ Én meg is venném csak inkább újjab alkatrészekre gyűjtök.Mindenesetre jó vétel 20k-ért 😉
És még találtam egy Gpu-Z képet is
Mostani játékok maxon mennek szerintem de vegyél inkább hd 4870-et hardverapro-n csak pár ezerrel többért adják , és megéri a különbség , ha nem a mai technikára koncentrálnék tuti azt venném meg.
Nyugodtan vedd meg nagyon jó ár/teljesítmény értékű kártya , vagy még hd 4890-et ajánlom😀
Fogj ki egy jó ajánlatot és csapj le rá! (Lehetőleg azért 1GB-osat)
vagy ez nemtudom mit jelent:
Key Features
PCI Express® 2.0 x16 bus interface
256-bit GDDR5 memory interface
MicrosoftR DirectX® 11 support
Mivel a sima 4850-es nem támogat dx11-et.
LobiDrg: Kb 20-ért lehet kapni. Ráadásul ddr5-ös. Amivel még gyorsabb lehet.
Az nagyon jó ár 😉 Esetleg tesztet nem találtál róla ? Én nem találtam semmit :/
Mostani játékok maxon mennek szerintem de vegyél inkább hd 4870-et hardverapro-n csak pár ezerrel többért adják , és megéri a különbség , ha nem a mai technikára koncentrálnék tuti azt venném meg.
Nyugodtan vedd meg nagyon jó ár/teljesítmény értékű kártya , vagy még hd 4890-et ajánlom😀
vagy ez nemtudom mit jelent:
Key Features
PCI Express® 2.0 x16 bus interface
256-bit GDDR5 memory interface
MicrosoftR DirectX® 11 support
Mivel a sima 4850-es nem támogat dx11-et.
LobiDrg: Kb 20-ért lehet kapni. Ráadásul ddr5-ös. Amivel még gyorsabb lehet.
Vélemények?
[LINK]
Gddr5-ös meg 256 bites.
Mennyiért adják ? 😲 Nem is tudtam hogy van GDDR5-ös 4850 😀
Egyébként nem hülyeség amit gta mond.A 4870 Még ma is igen erős vga 😀
[LINK]
Gddr5-ös meg 256 bites.
Helló nekem az lenne a kérdésem hogy a HiperMemory-at azt hogyan lehet úgy mond bekapcsolni mert vetem egy videokártyát ami 512MB-ot tudna hogy ha bekapcsolnám rajta mert jelenleg csak 128MB-ot tud . A kártya egy Gigabyte hd 4550 .Légyszi minél előbb segítsetek mert fontos lenne nekem ja és hogy ha nem probléma akkor kicsit részletesebben írjátok le mert nem nagyon értek az ilyesmihez előre is köszönöm 😃
Magától kapcsolja a kártya.
Ha kevésnek érzi a windows a kártya saját memóriáját, akkor hozzácsatol a rendszermemóriából. Ennek a kettőnek az összege maximum 512 Mb, ami ahhoz a videokártyához bőven elegendő.
és ami ritka lassú is egyben
Helló nekem az lenne a kérdésem hogy a HiperMemory-at azt hogyan lehet úgy mond bekapcsolni mert vetem egy videokártyát ami 512MB-ot tudna hogy ha bekapcsolnám rajta mert jelenleg csak 128MB-ot tud . A kártya egy Gigabyte hd 4550 .Légyszi minél előbb segítsetek mert fontos lenne nekem ja és hogy ha nem probléma akkor kicsit részletesebben írjátok le mert nem nagyon értek az ilyesmihez előre is köszönöm 😃
Magától kapcsolja a kártya.
Ha kevésnek érzi a windows a kártya saját memóriáját, akkor hozzácsatol a rendszermemóriából. Ennek a kettőnek az összege maximum 512 Mb, ami ahhoz a videokártyához bőven elegendő.
Egy GDDR5-ös 512MB-os HD4770 milyen beállításokon vinné fullHDban a Skyrimet ?
Gondolom jobban mit egy 5670 vagy egy 4830
a 4770 egy GDDR5ös 4830
Gondolom jobban mit egy 5670 vagy egy 4830
Ha lehet akkor a profilomhoz válaszoljatok már, mert nem gyakran nézem ezt a topic-ot