Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
19ati93 avatar
LagMatyi írta:
niteforce írta:
lehet bele SIM kártyát tenni, és akkor ha van mobilnet előfizetésed, akkor tudsz vele mobilnetezni.

Értem, de akkor gondolom a SIM kártya más előnyeiből(pl telefonálás, SMS) nem élvezhetünk semmit csak a netet amiért fizetni kell?

Tablettel nem lehet telefonálni (persze azért van egy két példa rá) szóval csak a mobilnet a különbség.
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
lehet bele SIM kártyát tenni, és akkor ha van mobilnet előfizetésed, akkor tudsz vele mobilnetezni.

Értem, de akkor gondolom a SIM kártya más előnyeiből(pl telefonálás, SMS) nem élvezhetünk semmit csak a netet amiért fizetni kell?
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
no avatar
Hali,
azt akarom kérdezni hogy a 3G az mit takar pontosan? Látom hogy tableteknél és PS vitánál pédául van wifi-s és 3G verzió, és a 3G-s jóval drágább, ezért kiváncsi lettem miért jobb ha 3G-s verziót vesz valaki?
0
0
0
0
roberto888 avatar
Ati8821 írta:
roberto888 írta:
Ati8821 írta:
Sziasztok. Vezérlőpult-Rendszer és bizt.-Rendszer-nél a Telepített memóriánál ez van kiírva: 8,00GB (4,00GB használható).

Ez mit jelent? 4GB-ot nem tudja használni?

64bit-es Win7 Ultimate van feltelepítve. Elvileg az alaplap is támogat ennyi ramot. Az Aida64 is látja és kiírja mind a 4 modult.
Bios is a legfrissebb verzión van.

Start -> keresőbe írd be: Futtatás, menj rá, majd írd be, hogy msconfig. a felugró ablakban kattints a Rendszerindítás fülre, majd a Speciális beállítások gombra. Ezen belül lesz egy olyan mező, hogy Maximális memória. Ha ki van pipálva, akkor vedd ki a pipát. Ha nincs kipipálva, akkor pipáld ki, és írd be, hogy 8192. Ha kész indítsd újra a gépet.

Ezt próbáltam. továbbra is azt írja, hogy 4 használható.

Akkor lépj be a BIOS-ba, menj az Advanced fülre, ezen belül North Bridge Chipset Configuration-ra menj, és a Memory Remap Feature legyen Enabled.
0
0
0
0
roberto888 avatar
Ati8821 írta:
Sziasztok. Vezérlőpult-Rendszer és bizt.-Rendszer-nél a Telepített memóriánál ez van kiírva: 8,00GB (4,00GB használható).

Ez mit jelent? 4GB-ot nem tudja használni?

64bit-es Win7 Ultimate van feltelepítve. Elvileg az alaplap is támogat ennyi ramot. Az Aida64 is látja és kiírja mind a 4 modult.
Bios is a legfrissebb verzión van.

Start -> keresőbe írd be: Futtatás, menj rá, majd írd be, hogy msconfig. a felugró ablakban kattints a Rendszerindítás fülre, majd a Speciális beállítások gombra. Ezen belül lesz egy olyan mező, hogy Maximális memória, ez ne legyen kipipálva. Ha így sem jó, akkor lépj be a BIOS-ba, menj az Advanced fülre, ezen belül North Bridge Chipset Configuration-ra menj, és a Memory Remap Feature legyen Enabled.
0
0
0
0
niteforce avatar
repfect írta:
Hali! mien hűtőpsztát ajánlotok procihoz?

Arctic MX2, MX3, MX4
0
0
0
0
repfect avatar
Hali! mien hűtőpsztát ajánlotok procihoz?
0
0
0
0
no avatar
Valószínűleg valami Contakt hiba lehet. Nem talál bootolható file-t. Nem lett a laptop leejtve vagy szétszedve ez előtt? A merevlemezzel van a gond, vedd ki, majd rakd vissza és és nézd meg, hogy jó-e. Ha nem akkor a Biosban nézd meg, hogy észleli-e a Hardot, ha még most sem akkor szedd szét újra és tisztítsd meg a csatlakozót, és rakd vissza. Utána, ha már észleli akkor a Gparted nevű boot programmal kezeld. Ez mutatja a hard összes adatát és tudod vele kezelni(formázni particionálni stb.) Formázd le és indítsd újra, szerintem akkor jó lesz.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Egy csajszinak kéne segíteni valahogy😃 laptopja mikor indul ezt írja ki:media test failure check cable error. Valszeg erre a hibára gondol: PXE-E61 Media Test failure, check cable error.

Segítsetek!😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Töltsd le,vagy ha lentvan,akkor kell egy kicsomagolo progi,pl winrar,majd ezt bemásolod egy mappába,ott job klikk a fájlra majd kell h legyen olyan hogy "kibontás ide".akkor ugyan oda kicsomagolya,kapsz 3 filet lesz egy ien : h61ms1.f7 ezt rányomod pendrivera és arrol flasheled,vagy lesz ilyen is : Efiflash.exe,ezt probáld elinditani,én nem probálgatom mert az enyim MSI lap.
0
0
0
0
no avatar
cseszka írta:
Meiket szetted le?Meik kell?F5 v F7?
Vagy futtasd rendszergazdaként.

Már megpróbáltam mindent,de nemjó.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Üdv.
Az alaplapomon a led valamiért néha elkezd össze-vissza villogni aztán abbahagyja és világít rendesen. MI lehet az oka ?
0
0
0
0
Master Killer avatar
Vettem egy TP-Link TL-WR1043ND típusú routert, rendesen lett konfigurálva, laptopról lehet is használni de a gépemről nem... a jelerősség megfelelő, de használhatatlan... a böngésző még a google-t se tölti be nagy ritkán van, hogy bejön de utána szintén semmi, másik házban másik routerrel nem volt gond, úgy hogy nem hiszem, hogy a hálózati kártyámmal lenne a baj... Mi lehet a probléma? 😕
0
0
0
0
Thomech avatar
19ati93 írta:
Thomech írta:
19ati93 írta:
Thomech írta:
Ha egy régi agp-s karit s-videoval rá kötök egy régi sima tv re, akkor az úgy működni is fog? Nem fog vibrálni a kép vagy ilyesmi?

Nem lenne szabad vibrálnia!

Értem akkor megpróbálom megcsinálni remélem működni fog! Köszönöm a válaszodat! 😀

Szívesen elvileg működnie kellene! Ha nem megy akk vagy a tv vagy a kábel hibája,általában utóbbi, de szerintem menni fog!

Végül máma vettem is hozzá s-video kábelt, össze dogtam a dolgokat és sajnos ez lett a vége amitől féltem a kép vibrál! :/
0
0
0
0
Ducky avatar
Hello!
Az alaplapi távtartó és az alaplap között nincs semmi? Úgy értem nem kell ilyen gumi alátét? Csak rá kell csavarozni? 😀
0
0
0
0
19ati93 avatar
Ha nem töltesz le teljesen valamit akkor írja ezt! próbáld meg még egyszer letölteni! ha nem jó akkor cseszka utasításait kövesd
0
0
0
0
cseszka avatar
Meiket szetted le?Meik kell?F5 v F7?
Vagy futtasd rendszergazdaként.
0
0
0
0
no avatar
A fájl verziója nem kompatibilis a Windows verziójával. A számítógép rendszeradatai között tekintse meg,hogy a program x86 vagy x64 verziójára van-e szükség, majd lépjen kapcsolatba a szoftver gyártójával.

Ezt írja a Bios Update mikor indítom.
0
0
0
0
cseszka avatar
sacpatrik írta:
Újra raktam már mikor elkezdte csinálni,de egy idő után újra elkezdte ezt csinálni. és ha visszaállítom a rendszert akkor mi veszik el?

Másik kérdés:

Gigabyte GA-H61M-S1 alaplapra kellene nekem valamio Bios update,mert lefagy a Bios.

Itt a bios: [LINK]
Ha visszaállitod akkor az adott programok amik utánna lettek telepitve,de pl save-k nem.
0
0
0
0
no avatar
Ja es a virusirtast akkor vegezd el mikor meg a windows nem allt fel:-ezt hivjak utemezett vizgalatnak!
0
0
0
0
no avatar
Újra raktam már mikor elkezdte csinálni,de egy idő után újra elkezdte ezt csinálni. és ha visszaállítom a rendszert akkor mi veszik el?

Másik kérdés:

Gigabyte GA-H61M-S1 alaplapra kellene nekem valamio Bios update,mert lefagy a Bios.
0
0
0
0
cseszka avatar
Rakd ujra,v probály meg egy rendszer visszaállitást.
0
0
0
0
akos328 avatar
sacpatrik írta:

Pedig ez vírus gyanú. Hogy nem találtál semmit a vírusírtóval, nem csoda, 1xűen a komolyabbak ellen nem tudnak mit csinálni.
ha ki is írja hogy vírusos köze nincs hozzá... Ez a jobbik eset ha legalább kiírja...
0
0
0
0
no avatar
Az én hibámban tud valaki segíteni? 😆
0
0
0
0
Chuck avatar
19ati93 írta:
Chuck írta:
hali, a cpu magnak hány voltot kéne kapnia alapból?.

Cpu-ja válogatja! Milyen egyedről van szó?

az enyémről, intel e3500.
0
0
0
0
19ati93 avatar
Chuck írta:

Cpu-ja válogatja! Milyen egyedről van szó?
0
0
0
0
Chuck avatar
0
0
0
0
repfect avatar
Devis írta:
[LINK]
Op. rendszer kiválasztod, letöltöd a legfrissebb biost, a bios updatelő programot, és megcsinálod.

köszi működik! 😃 igaz még mindig nem tökéletes 😃 most olyat csinál h minden indításnál 8-9x újraindul és csak utána megy rendesen, elég idegesítő, de legalább megy
0
0
0
0
no avatar

Nekem ilyen nagy problémám van.
Pár hete csinálja ezt. Futtattam vírusírtást meg töredezettségmentesítást semmi nem oldotta meg.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
akosbaa írta:
Aztakúva!
Rájöttem mivel tuninglohatom fel a laptopomat! Evel tuti megy maxon a BF3. Kürtős Kalácsal!!! 😆 Ezt kaptam az elektronikai cuccoknál,azon belül pedig a számítógépeknél!

[url]http://mercador.ro/oferta/folie-pentru-impachetat-kurtos-kalacs-IDa7UB.html#f04171ed;r:23;s:[/url]

Kiburkolom vele a ház belsejét. 😃 Jön a tél,s ne hüljön ki a gépem,aztán meg kitutdja,lehet nem indul be majd a -30 fokba.

1 kalács instant 25fps?
0
0
0
0
akosbaa avatar
Aztakúva!
Rájöttem mivel tuninglohatom fel a laptopomat! Evel tuti megy maxon a BF3. Kürtős Kalácsal!!! 😆 Ezt kaptam az elektronikai cuccoknál,azon belül pedig a számítógépeknél!

[url]http://mercador.ro/oferta/folie-pentru-impachetat-kurtos-kalacs-IDa7UB.html#f04171ed;r:23;s:[/url]

Kiburkolom vele a ház belsejét. 😃 Jön a tél,s ne hüljön ki a gépem,aztán meg kitutdja,lehet nem indul be majd a -30 fokba.
0
0
0
0
Devis avatar
[LINK]
Op. rendszer kiválasztod, letöltöd a legfrissebb biost, a bios updatelő programot, és megcsinálod.
0
0
0
0
repfect avatar
és azt honnan tudom frissíteni?
0
0
0
0
Devis avatar
bios updatel jó neki, ha jól tudom
0
0
0
0
no avatar
Átbaxtak...😶

Szandinak jó.

Szerk: Próbálkozz Bios frissítéssel, lehet bejön.
0
0
0
0
repfect avatar
pár nappal ezelőtt feltettem a kérdést h jó-e azt írták igen
0
0
0
0
no avatar
repfect írta:
nah, átpakolgattam a cuccosokat az én gépembe egyesével, és a proci a szar. most az én procimmal (2500k) szépen fut az új gép. de elvileg az ivy-nak mennie kell a p8z68 lapban, de jobban tettük volna ha egy sima 2500-at veszünk ezek szerint

Nem a proci szar...😊 😜

B75,Q75,Q77,H77,Z75,Z77 chipset kell neki, Zéhatvannyóc nemjó.😆
0
0
0
0
repfect avatar
nah, átpakolgattam a cuccosokat az én gépembe egyesével, és a proci a szar. most az én procimmal (2500k) szépen fut az új gép. de elvileg az ivy-nak mennie kell a p8z68 lapban, de jobban tettük volna ha egy sima 2500-at veszünk ezek szerint
0
0
0
0
19ati93 avatar
Thomech írta:
19ati93 írta:
Thomech írta:
Ha egy régi agp-s karit s-videoval rá kötök egy régi sima tv re, akkor az úgy működni is fog? Nem fog vibrálni a kép vagy ilyesmi?

Értem akkor megpróbálom megcsinálni remélem működni fog! Köszönöm a válaszodat! 😀

Szívesen elvileg működnie kellene! Ha nem megy akk vagy a tv vagy a kábel hibája,általában utóbbi, de szerintem menni fog!
0
0
0
0
Thomech avatar
19ati93 írta:
Thomech írta:

0
0
0
0
19ati93 avatar
Thomech írta:

0
0
0
0
Thomech avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
repfect írta:
nem jött be sajnos, még mindig semmi 😞

Ha esetleg van másik lap és/vagy memó, teszteld le őket, mert lehet, hogy a lap szar, vagy csak az egyik modul. Mondjuk ez még procihiba is lehet, szóval először meg kell határozni pótalkatrészekkel, hogy pontosan melyik alkatrész okozza a hibát.
Vagy amire GokuTM céloz, rossz összeszerelés is okozhat ilyet.
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Hali a Splash Pro lejátszóban van a Motion beállítási lehetőség , az mit takar valójában illetve mire jó ?
0
0
0
0
repfect avatar
azt jumpert nem ismerem de az elemes trükköt megnézem

em jött be sajnos, még mindig semmi 😞
0
0
0
0
Cooley avatar
repfect írta:
és akkor látni fogja a ramot?

Nem biztos, de megér egy próbát. Ha nem lesz jó, esetleg megpróbálhatjátok másik slotokban.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció