Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Zoli73 avatar
A GTX 980 Ti is 75-80 fokon üzemel ezeknek a kártyáknak ez az üzemi hőmérsékletük teljesen normális hőfok.😀
0
0
0
0
azuredragon4 avatar
Igen, magam is meglepődtem ezeken az értékeken, azért kérdeztem itt a fórumon. 😀 De gondom nincs vele egyébként, teszi a dolgát.
0
0
0
0
noNameFPS avatar
Most nézem r 390 ed van, azzal tényleg bőven jó a 70-80 fok.

Spoiler!
Fránya amd szépen tud melegedni
0
0
0
0
azuredragon4 avatar
83 fok..ennyi a max amit ki tudtam belőle sajtolni, ennél tovább nem melegszik, legalábbis eddig nem melegedett, egyébként 70-75 fok..jó lesz ez, köszi szépen 😀
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
r9 -es széria bírja a 90fokot is
de 70-80fok között tuti semmi gond nem lesz vele
0
0
0
0
azuredragon4 avatar
Ez is igaz...a kártya a lényeg, a hőmérséklet, mindenek előtt, azért vannak a ventik hogy használjuk őket, hogy alacsonyabb hőmérsékleten tartsák a kártyát..köszi az észrevételeket! 😀
0
0
0
0
noNameFPS avatar
Valamivel hanarebb csapágyas lessz, de valoszínűbb hogy előbb fogod lecserelni a vgadat mert mar gyenge lessz.
Játszadozz az rpmel terhelés alatt, azt figyeld a hőfokokat
0
0
0
0
azuredragon4 avatar
És ha állandóan 100%on mennek a ventik az nem rövidíti meg az életét?
0
0
0
0
noNameFPS avatar
Neked kene kitapasztalnod hogy mennyire allitsd a fan speedet. Minden configba mashogy kell. NagBan függ a ház szellőzésétől. Én pl nem nagyon szeretem ha 70fok fölé megy. 60 körül tartom 100% terhelesnel.
0
0
0
0
azuredragon4 avatar
Nekem olyan 70-75 körül mozog amikor játszok, de szerintem azzal sincs gond igazából, csak kíváncsiskodok, igyekszem optimalizálni a rendszert amennyire lehetséges egy kezdőtől 😀
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Nálam auto-ra van állítva, 70 fokot még egyszer sem ütötte meg.
0
0
0
0
azuredragon4 avatar
Sziasztok!

Én az alábbi venti beállításokat használom a video kártyámnál. Kérdésem lenne, hogy szerintetek ez jó? Csökkentsem, emeljem? Ti milyen beállításokat használtok?

Üdvözlettel

Azuredragon4

https://i.imgur.com/Dx7QJ6c.jpg
0
0
0
0
Schwin94 avatar
csuz-li: Igen elötte állok de még várat magára, ez amit most tervezek elsősorban proci csere amolyan tűzoltásnak mondható de ez már nem ide tartozik.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Schwin94: Azt ne. Ahogy nézem, amúgy is új gép beszerzés előtt állsz... (Legalább is van egy 2016-os eszköz a profilodnál.)
0
0
0
0
Schwin94 avatar
csuz-li: Tehát ne várjam el, hogy egy 512mb-os kártyából szimplán ram többletből beérek egy sima 1 gb-os kártyát.
Köszönöm!
0
0
0
0
csuz-li avatar
Schwin94: A VGA hasonlóan, ahogy a RAM és a lapozófájl működik, ugyan úgy, ha kifogy a saját memóriából, akkor - alapértelmezetten - a VGA memóriájának megfelelő mennyiségű RAM-ot is fel tud használni. Ilyenkor viszont csökken a teljesítmény, mivel a PCI-e porton keresztül lassabban közlekednek az adatok, mint a VGA-n belül.
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Sziasztok. Van nekem egy GeForce 9600 Gt kártyám, (256bit, GDDR3, 512 MB) hát nem mai.
A kérdésem a következő, mit takar az, hogy Játékra használható 1024Mb ? A ramból veszi el hogy meglegyen annyi vagy hogy kell ezt értelmeznem?
Tegyük fel egy játék minimum ram igénye 4 gb ram, 1 gb videókártya. Nekem van 6 giga Ramom meg 512mbos kártyám akkor a ramból vesz el a kártya javára?
Mitől függ, mi kell hozzá és mennyi?
0
0
0
0
csuz-li avatar
danee23: Átkapcsol dedikáltra minden további nélkül. CF/hibrid üzemmódba (ilyenkor amúgy dual graphic-nak hívják, bár ez legyen a marketingesek baja... 😜 ) csak akkor tud működni,amikor az asztali gépeken is, tehát, ha maga a játékmotor támogatja a többkártyás megjelenítést és van is hozzá driver, amiben benne van a többkártyás profil a játékhoz.
0
0
0
0
danee23 avatar
Igen nekem is volt ilyen problémám(csak laptopon), de jelentem miután a driverek és/vagy a játék is update-elve lett megszüntek(az más tészta hogy driverekkel lehetnek problémák (laptop) és sokszor a gyártók nem a barátod).

Ilyen szempontból szerintem jobb az intel-amd házasság mint az amd-amd, mivel én úgy tudom (javítsatok ki ha tévedek) hogy NEM tud átkapcsolni dedikáltra, csak hibrid crossfire módban tud működni.

Az asztali gépeket ez nem érinti, jó párosítás az Intel+Radeon a drivertámogatás nem akadozik(én laptopban is meg vagyok vele elégedve miután rátaláltam 3rd party driverekre).
0
0
0
0
csuz-li avatar
breed1995: Egyedül a laptopoknál van ennek értelme. Ott is csak annyiban, hogy AMD processzorba integrált videokártya rugalmasabban kapcsol át AMD dedikált VGA-ra. Intel processzorról ez néhány játék alatt nem történik meg magától.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
Megerősíteném. a kis intel processzorom már a harmadik amd kártyát hajtja hűségesen.
szeretik ők egymást 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Igen lehet! Ez csak ilyen városi legenda hogy az Intel mellé csak Nvidia az AMD mellé meg csak Radeon! 😀
0
0
0
0
breed1995 avatar
szóval akkor nyugodtan lehet párosítani az intelt amd-vel vagy fordítva lehet hülye kérdés volt csak hallottam már olyant hogy nem pörgette ki eléggé az amd-t intellel stb.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Semmi köze nincs a kettőnek egymáshoz.
0
0
0
0
breed1995 avatar
Heló.
Azt szeretném megkérdezni,hogy mennyire alkalmas nvdia mellé amd proci vagy intel mellé amd vidikari vannak különbségek esetleg kompatibilis problémák?
Előre is köszi a választ!
0
0
0
0
noNameFPS avatar
1-1,5 évig jónak kéne lennie elvileg. Persze lassacskán lejjebb fog kelleni venni a grafikából. Mert tényleg van olyan game amit már nem bír very high-on 1080pben. Nagyából még jó, de 30+ fps-re nagyon ne számíts. Mondjuk ez relatív mert függ a játék optimalizálásától is.

Ha neked minimum very high kell hogy élvezhető legyen a játék, akkor még talán az 1 évvel is sokat mondtam.
0
0
0
0
McFly36 avatar
Igen, de mint mondtam minimum very high, amin valószínűleg tartja a 40-et, ami nem olyan szám, amit ne lehetne kibírni 8) Legalábbis nekem megfelel, bár persze jobb lenne 60+.
Az érdekel, hogy vajon mikor jön el az az idő, hogy a 960-amat le kell, hogy cseréljem, mert az új generáció már élvezhetetlen lesz vele?
0
0
0
0
noNameFPS avatar
Például Witcher 3, csak hogy egyet említsek a nagyobb gépigényű gamek közül, ultran 1080p-ben nem tudja már a 30fps-t sem.
0
0
0
0
McFly36 avatar
Például mit nem? O_o
0
0
0
0
bassus16 avatar
A gtx 960 már most nem visz minden játékot very high-on. 😀
0
0
0
0
McFly36 avatar
Bár ez talán kicsit ostoba kérdés, de szerintetek a 4 gigás GTX 960 még hány évig fogja gond nélkül vinni a játékokat (minimum very high-on)?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
😊

[url]https://www.google.hu/search?q=HD+530&rlz=1C1PRFE_enHU669HU669&oq=HD+530&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8#tbm=vid&q=HD+530+i3+6100[/url]
0
0
0
0
tibi2013 avatar
Sziasztok, egy HD 530, egy I3-6100-as gépben, 1024X768-as felbontáson miket tud elfuttatni legalább mediumon, legalább +30FPS-el?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Akkor a hamarosan más ügyben feladott rendelésbe beleteszek egy MX2-es vagy 4-es pasztát.Hogy 2-es vagy4-es lesz majd eldől.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Én az MX-re szavazok azt használom én is.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Már nekem is kb 2 éves a 660, úgyhogy ha nekiállok a nagytakarításnak akkor a CPU mellett a VGA-t is újrapasztázom.

Ui.: Pasztának jó amit a 212EVO hűtőhöz kaptam vagy vegyek inkább MX2 vagy MX4-est?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Én a VGA-t álltalába olyan 2 évente szoktam újra pasztázni, igen az a paszta jó hozzá ami a CPU-hoz!

Benjamin: Ha a CPU nagyobb terhelésen van mint a GPU függetlenül attól hogy nem éri el a 100%-ot attól az még CPU limit.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Üdvözletem!

Egy VGA-t mennyi időközönként érdemes újrapasztázni? Illetve gondolom ami a CPU-hoz való hővezető paszta jó a VGA-hoz is.Sose csináltam még VGA pasztázást ezért kérdezem.
0
0
0
0
showtekk avatar
Ha nem tud várni én biztos a 980 mellett döntenék, nagyon hasonló a két kártya teljesítménye de a legtöbb játékban lenyomja a 980 a 390X-et. Haveromnak volt 390Xe nekem volt 980om, rendre jobban teljesített mint a 390X, szóval személyes tapasztalatból is tudok beszélni.. GTA V, Witcher 3, Far Cry 4, Battlefield 4, Fallout 4 egyedül Shadow of Mordor és Battlefront amibe a 390X jobb volt, de nyílván ahogy az előző esetekben itt sem egetrengető a különbség. Benchmark videókat érdemes nézni youtubeon, meg számításba venni azt, hogy milyen játékok jönnek be jobban haverodnak, hátha pont az a pár játék aminél a 390X megelőzi a 980at. De mint írtam kérdés nélkül 980at vennék főleg ha fullHD felbontásról van szó.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Őtudja én biztos várnák ha jol tudom kövihónapban lehet őket már venni!
0
0
0
0
bojtargenyo avatar
Nem nekem kell. Köszönöm a gyors válaszod. Neki ez a jövőhétig eldöntendő kérdés. Nem fogja tudni bevárni a Pascal-t.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
bojtargenyo: Várj még hamarosan megjelennek az új Nv kártyák! Elég jó áron lesznek! mostaniaknak meg úgy is le megy az áruk sajnos..
0
0
0
0
winrar avatar
bojtargenyo: Szerintem várj pár hónapot és GTX 1070. Erősebb lesz mindkettőnél és az ára a 2 között lesz.
0
0
0
0
bojtargenyo avatar
Sziasztok!

Nyitnék egy új kérdést. Az egyik barátom a következő dilemmába esett : GTX 980 kontra R9 390X.
Segítsetek kicsit nekem és neki is ezzel. Melyiket ajánlanátok és miért?
Köszönöm!
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
cyraxk:Az az első amit kikapcsolok minden játékban!
0
0
0
0
no avatar
BenjaminHun: vsync nincs bekapcsolva véletlenül?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Zoli73 Igen sajnos ezt észre vettem. de csak egy játéknál vettem észre másik játéknál pl.: a proci: 70-90 VGA: 70-80
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Benjamin: Neked rendesen cpu limited van!
0
0
0
0
djsiegfried avatar
R9 380X-el megint előjött a fekete képernyős hiba. (DVI kábellel fekete, hdmi-vel zöld képernyő hiba)
Valakinek hasonló jelenség?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Szevasztok. Játék alatt 60-70% on van a VGA és overclockolja magát a proci 100% terhelésen van folyamat. De akkor a VGA miért overclockolja magát 60-70%ra? Úgy érzem kell egy erősebb processzor..
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció