Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
YourMomIsNotMale avatar
meszes17 írta:
az sok?a radeon x1600 menyit fogyaszthat?

vagy 40W
0
0
0
0
hnemaria avatar
nem alkalmas :/ minimum hd 6750 gddr5 1GB 😀
0
0
0
0
ceni98 avatar
Sapphire Radeon HD 6450 512MB GDDR3, 64bit, DVI, HDMI, D-Sub (PCIe)
ez a vidikari alkalmas mai játékok futtatására is?
0
0
0
0
meszes17 avatar
az sok?a radeon x1600 menyit fogyaszthat?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
meszes17 írta:
a asus hd 6570 1 gbos sok aramot fogyaszt???menyivel fogyaszt tobbet a ati radeon x1600 256 mbos vidikaritol? sokaal tobb?
Kb 30w-ot terheléstől függően.
0
0
0
0
meszes17 avatar
a asus hd 6570 1 gbos sok aramot fogyaszt???menyivel fogyaszt tobbet a ati radeon x1600 256 mbos vidikaritol? sokaal tobb?
0
0
0
0
randal avatar
Van DDR5-s HD4850, de HD4770 és HD4670 is.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
apetit1989 írta:
Tényleg? Úgy tudtam, hogy a HD48 széria HD4860-tól DDR5-ös.
Úgy is van, csak a vtx tett rá ddr5-ös memóriákat.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Tényleg? Úgy tudtam, hogy a HD48 széria HD4860-tól DDR5-ös.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
apetit1989 írta:
A HD4850 nem DDR5-ös.
Dehogynem. Unokaöcsémnek olyat tettem bele a gépébe. (VTX3D márkájú) Hozza az 5770-esem szintjét.
0
0
0
0
Krinya15 avatar
szerintem a tápod nem fogja kedvelni.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
snooker5 írta:
Sziasztok HD4850 1GB GDDR5-öshöz elég egy ASUS P5ND2SE alaplap 420as táppal(asszem😃😉 és dual core e 2140 1.6ghz procival? Mert ez egy igen olcsó, de atom jó kártya😀
(főleg MW3, Batman AC, Assassin's Creedek, Dirt2-3, F1 2011 GTA IVSkyrim meg hasonló kaliberű játékokhoz használnám, amit bír full hd, amit nem azt alacsonyabb felbontáson)
A táp milyen márkájú? A processzor nagyon gyenge lenne ennek. Alaplap pedig elég régi, de működnie kéne benne a videókártyának.

Már válaszoltam az ***-i hozzászólásodnál, de valamiért nem küldte el ahogy látom.
0
0
0
0
snooker5 avatar
Sziasztok HD4850 1GB GDDR5-öshöz elég egy ASUS P5ND2SE alaplap 420as táppal(asszem😃😉 és dual core e 2140 1.6ghz procival? Mert ez egy igen olcsó, de atom jó kártya😀
(főleg MW3, Batman AC, Assassin's Creedek, Dirt2-3, F1 2011 GTA IVSkyrim meg hasonló kaliberű játékokhoz használnám, amit bír full hd, amit nem azt alacsonyabb felbontáson)
0
0
0
0
DCMAN avatar
szal akor érdemes beruházni 1-re?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
DCMAN írta:
ezek az uj chieftec nitro tápok milyenek ki mit hallot roluk esetleg tapasztalat vélemény

azt h direkt a hatásfokra gyúrnak ezek a tápok és jobbak mint az elődeik
0
0
0
0
DCMAN avatar
ezek az uj chieftec nitro tápok milyenek ki mit hallot roluk esetleg tapasztalat vélemény
0
0
0
0
Legolas24 avatar
Enmar elterveztem hogy olyan tapot akarok venni hogy egy ideig ne keljen uj.tehat akkor az eleg neki
0
0
0
0
Legolas24 avatar
JA mer egyfojtába aszt mondja pénzkidobás egy másik tápot venni és evvel mindig elbizonytalanít.
Egy Chieftech IArena 500w tápot néztem ki 12eFt.
Szerinted avval jó lenne?
0
0
0
0
niteforce avatar
az M TECH egy rakás szar, szinte biztos hogy attól hibás
0
0
0
0
Legolas24 avatar
Valaki aszt mondta hogy lehet hogy nem a M-TEch 500w táp a hibás a videókártyám hibájával kapcsolatban(hd6770) hanem hogy 1-1,5 éves alaplapom van(G31M-ES2L).
Szerintetek?
0
0
0
0
humerot avatar
Igazábol azért akarom lecserélni a gts 450 t mert rengetegszer bezuhan 20 fps re a bf 3 pedig majdnem full lowon van
0
0
0
0
FortiZ avatar
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Hypermemory mit is jelent pontosan?
Vagyis inkább azt, hogy csak akkor veszi el a rendszermemoriából a a ramot mikor már elfogyott a VGA-n a VRAM és ekkor?
vagy alapból elveszi
0
0
0
0
niteforce avatar
greenmelon írta:
niteforce írta:
sziasztok, új VGA-t vennék, az lenne a kérdésem, hogy megéri-e HD6870-et venni HD6850 helyett?
Max 50K-m van VGA-ra. (de ezt elég lassan tudom így összegyűjteni, ez már nagyon a plafon)
Ha valaki ennyiért tud nagyon jó vételt akkor várom, feltétel hogy vigye a tápom (chieftec 400W)

Az a táp simán elviszi a 6870-et is. Csak új kártyában gondolkodsz? Használtan jóval olcsóbban kijössz.

tudom, de pl GTX 480-at ne ajánljatok mert azt nem.
Használt se baj, csak normális eladótól.
0
0
0
0
greenmelon avatar
niteforce írta:
sziasztok, új VGA-t vennék, az lenne a kérdésem, hogy megéri-e HD6870-et venni HD6850 helyett?
Max 50K-m van VGA-ra. (de ezt elég lassan tudom így összegyűjteni, ez már nagyon a plafon)
Ha valaki ennyiért tud nagyon jó vételt akkor várom, feltétel hogy vigye a tápom (chieftec 400W)

Az a táp simán elviszi a 6870-et is. Csak új kártyában gondolkodsz? Használtan jóval olcsóbban kijössz.
0
0
0
0
greenmelon avatar
Synda írta:
twoKgames írta:
sziasztok!
HD 6850-el az lenne a problémám, hogy sokáig tartó nagyobb terhelés alatt (pl.: játék 1,5 óráig) néha megáll a kép és csak ujraindítással lehet működtetni újra a gépet.
Gondolom a gigabyte elég kevés feszültségre állította a kártyát, de én nem akarok még rátenni 0,5 V-ot, mert akkor úgy tudom hogy elmegy a garancia. igaz ez?

Nem az lesz a gond,ha nem emelted az órajeleket simán vinnie kell.
El kell szomorítsalak,elég sok negatív kritikát olvasok Giga kártyákról,többet mint az összes többi gyártóról 😕

HD 6XXX-el rengeteg probléma van.

Egyébként nem biztos,hogy vga a hibás.

Én majdnem Gigabyte kártyát vettem a nyáron, mivel azelőtt csak jó tapasztalatom volt a Gigabyte cuccokkal, de lebeszéltek a régi motorosok a Gamestar fórumon. Ők is azt mondták, hogy megbízhatatlan és sokkal rosszabb minőségű mint régen, és amiket olvasok mostanában ugyanezt erősítik meg. :/
Végül MSI kártyát vettem, azóta se bántam meg. 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
twoKgames írta:
inkább visszatettem alapra mert az a 10% tuning a 35-re csak kb 3 fpst dobott 😃

A tuningtól nem is azt kell várni, hogy 35-ről majd 60-ra fog ugrani. Főleg, ha procilimit van.
0
0
0
0
humerot avatar
Köszi!
És kb milyen beállításokkal vinné a bf 3 mat és hány fps sel?
0
0
0
0
Sicu33 avatar
A GPU-Z-ben van egy olyan kis ikon,hogy(Number Of Rops) Ez mit jelent pontosan?😊
0
0
0
0
twoKgames avatar
inkább visszatettem alapra mert az a 10% tuning a 35-re csak kb 3 fpst dobott 😃
0
0
0
0
twoKgames avatar
humerot:
ki és nem sokkal 😃

snyda:
hát nekem direkt ajánlották mert eredetileg VTX -et akartam venni, de többet tuti nem veszek ilyet! :S
A kártyán pedig 10% tuning van, de amikor alapon ment akkor is volt hogy behalt a kártya és amikor leáll akkor hangot is ad mintha berezonálna az ablak
0
0
0
0
humerot avatar
Sziasztok4
Az lenne a kérdésem hogy:
Egy Phenom II x2 555be kihajtana e egy HD 6770-est,
És hogy mennyivel lenne jobb minta gts 450?
0
0
0
0
twoKgames avatar
sziasztok!
HD 6850-el az lenne a problémám, hogy sokáig tartó nagyobb terhelés alatt (pl.: játék 1,5 óráig) néha megáll a kép és csak ujraindítással lehet működtetni újra a gépet.
Gondolom a gigabyte elég kevés feszültségre állította a kártyát, de én nem akarok még rátenni 0,5 V-ot, mert akkor úgy tudom hogy elmegy a garancia. igaz ez?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Tök mindegy ha referencia hűtés van rajta akkor csak a garancia a lényeg. Az Nvidia/ATI gyártja a kártyákat a és a ref hűtést is amin csak a matrica változik, meg persze a bios.
0
0
0
0
DCMAN avatar
MSI ilyen jó márka ?
0
0
0
0
MaximumGame avatar
DCMAN írta:
waoooww😲 akor a kártya is ilyen kivitel lehet.az a lényeg hogy ilyen kártyát soha az életben ne vegyél meg!!!Ami szóba jöhet az a sapphire,gigabyte,asus

sapphire és Asus 😃 inkább 😃 sapphire gari miatt nem ajánlom, csak.. de akinek olcsó kell annak jó 😃
0
0
0
0
Devis avatar
giga helyett msi-t írtam volna
0
0
0
0
DCMAN avatar
waoooww😲 akor a kártya is ilyen kivitel lehet.az a lényeg hogy ilyen kártyát soha az életben ne vegyél meg!!!Ami szóba jöhet az a sapphire,gigabyte,asus
0
0
0
0
DCMAN avatar
ha a kártya olyan mint az az ora lehetett(képzelem)akor nem 1 nagy.....
0
0
0
0
niteforce avatar
te figyelj akkor best buy, óra nem fog szaggatni!
0
0
0
0
DCMAN avatar
lehet hogy csak nálunk nem ismert más országokban meg .....
0
0
0
0
skripo avatar
én is gyengébbnek neveztem

köszönöm a segítségeteket!

Alaplapomba passzolna egyébként a kártya. ? 6870 .?
0
0
0
0
niteforce avatar
skripo írta:
mert a mostani HD5770 tönkrement .😞 az is gyengébb márka volt VTX3D

az sem olyan rossz amúgy. persze valamivel gyengébb mint egy asus de azért az sem nevezhető rossznak.
0
0
0
0
DCMAN avatar
sapphire van 46e FT -ért 6870-es
0
0
0
0
skripo avatar
mert a mostani HD5770 tönkrement .😞 az is gyengébb márka volt VTX3D