Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
greenmelon avatar
Cooley írta:
niteforce írta:
mondjuk az ékezet még oké 😀
régen nekem is angol billem volt és ékezeteket nem írtam, ha telóról jövök fel akkor sem írok ékezeteket 😀

Angol billentyűzetem van, mégis használom az ékezeteket. 😀 Ezeken a tapizós qwerty-ken meg megint nem nagy kunszt ékezeteket használni. Szerintem. Nézőpont és igényesség kérdése az egész, de engem speciel nagyon zavar az ékezet nélküli írás, ahogy sokan másokat is.

Én még az ékezet hiányát éppen elviselem... de az irásjelek és a helyesírás teljes hiányát?!

OFF vége. 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
kényelem és megszokás kérdése 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
niteforce írta:
régen nekem is angol billem volt és ékezeteket nem írtam, ha telóról jövök fel akkor sem írok ékezeteket 😀

Angol billentyűzetem van, mégis használom az ékezeteket. 😀 Ezeken a tapizós qwerty-ken meg megint nem nagy kunszt ékezeteket használni. Szerintem. Nézőpont és igényesség kérdése az egész, de engem speciel nagyon zavar az ékezet nélküli írás, ahogy sokan másokat is.
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
Szegényke próbálkozik a bocsánatkéréssel, ne legyetek már ennyire szigorúak. 😂 Hülyeséget beszélt, ha nagy nehezen is, de rájött, hogy hülyeség volt, ugyan másra akarja kenni, de már ez is nagy haladás sok másik taghoz képest!
Andris1994: Legközelebb olvasd el többször, amire válaszolni szeretnél, használj ékezeteket, és legalább az írásjelek tizedét, és máris elkerülhetőek az ilyesfajta viták. Ha meg bajod van a nyelvtannal, mondd, hogy diszlexiás vagy, és azért se fog senki sem csesztetni. A legfontosabb pedig, ne vezess félre másokat fals információkkal, mert azért sokunk nagyon harap!
0
0
0
0
niteforce avatar
A tűzoltók nem gyújtják meg újra az elaludt tüzeket 😉
nincs harag, de tényleg figyelj oda a helyesírásodra, máshogy fognak kezelni téged.
0
0
0
0
niteforce avatar
Andris1994 írta:
greenmelon:igazad van de mondom itt mas keverte ezt be es nem ti voltatok 😃

hanem te.
0
0
0
0
niteforce avatar
Andris1994 írta:
lapartman997:en ezt tejes mertekben ertem de nem a procikrol beszeltunk
csak anyi az egesz hogy niteforce azt mondta hogy nincs 1ghz feleti gpuval rendelkezo vga De nem is ez a baj hanem hogy valaki ertetlenul bekeverte a szart es ez nem niteforce volt 😃
masnapos? 😃 ez jo volt 😆

még mindig nem mondtam hogy nincs 1 GHZ-es és az feletti GPU órajel.
Pont a veszekedést megelőző hozzászólásomban javasoltam az 1 GHz-es HD7770 GHz Editiont....
0
0
0
0
greenmelon avatar
Andris1994 írta:
lapartman997:en ezt tejes mertekben ertem de nem a procikrol beszeltunk
csak anyi az egesz hogy niteforce azt mondta hogy nincs 1ghz feleti gpuval rendelkezo vga De nem is ez a baj hanem hogy valaki ertetlenul bekeverte a szart es ez nem niteforce volt 😃
masnapos? 😃 ez jo volt 😆

Idézem Niteforce-t:
Persze 1 MHz ne legyen de úgysincs olyan.
MHz, nem GHz, tudod mi a különbség köztük? Nem írt hülyeséget...
0
0
0
0
greenmelon avatar
niteforce írta:
Andris1994 írta:
bocs fiuk de aki itt hulyeseget besel az niteforce volt en csak belole ideztem
ja es aki meg most sem ert anak megadom a skypemet

Figyelj!
Alapvető szövegértelmezési gondjaid vannak!

Egy kicsit leegyszerűsítve azért leírom még egyszer, remélem ezúttal eljut torzulás nélkül a tudatodig a történet...

Tehát arról volt szó, hogy a GPU, és VRAM órajelek alapvetően nem számítanak sokat, mert a részegységek típusa a meghatározó. Az, hogy egy 1200 MHz-n üzemelő GPU-t mutattak be, az egy elismerésre méltó dolog, de a magas órajel önmagában csak azonos GPU-k között lehet előny.
Kis túlzással éltem, amikor az 1 MHz-et (amit te félreértelmeztél) leírtam, hogy persze, ha 1 MHz lenne az órajel, akkor az életképtelen, de az 50-100 MHz-s különbségek azonos kártyákon belül is alig láthatóak, nemhogy nagyobb modellekhez képest. Hidd el, ha húzol 300 MHz-t egy 8400GS-en, és eléred vele egy HD6970 magórajelének szintjét, nem fogja ugyanazokat az eredményeket produkálni, mert maga a GPU teljesen más!
A GPU-ban ezeket kell figyelni: Pl. textúrázó egységek, shaderek, tranzisztorok száma, stb... illetve, amik ennél is fontosabbak, a gyakorlati tesztek! Ott dől el hogy mi mire képes! Papíron akármi lehet bármi! A gyakorlati tesztek, a felhasználók tapasztalatai fontosak!

Hagyjad Nite... ne ereszkedj le a szintjére. Olyan emberrel(?) kár vitatkozni aki szerint a Windows újratelepítésének képessége előbbrevaló mint a saját anyanyelvének az ismerete. 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Andris1994 írta:

Figyelj!
Alapvető szövegértelmezési gondjaid vannak!

Egy kicsit leegyszerűsítve azért leírom még egyszer, remélem ezúttal eljut torzulás nélkül a tudatodig a történet...

Tehát arról volt szó, hogy a GPU, és VRAM órajelek alapvetően nem számítanak sokat, mert a részegységek típusa a meghatározó. Az, hogy egy 1200 MHz-n üzemelő GPU-t mutattak be, az egy elismerésre méltó dolog, de a magas órajel önmagában csak azonos GPU-k között lehet előny.
Kis túlzással éltem, amikor az 1 MHz-et (amit te félreértelmeztél) leírtam, hogy persze, ha 1 MHz lenne az órajel, akkor az életképtelen, de az 50-100 MHz-s különbségek azonos kártyákon belül is alig láthatóak, nemhogy nagyobb modellekhez képest. Hidd el, ha húzol 300 MHz-t egy 8400GS-en, és eléred vele egy HD6970 magórajelének szintjét, nem fogja ugyanazokat az eredményeket produkálni, mert maga a GPU teljesen más!
A GPU-ban ezeket kell figyelni: Pl. textúrázó egységek, shaderek, tranzisztorok száma, stb... illetve, amik ennél is fontosabbak, a gyakorlati tesztek! Ott dől el hogy mi mire képes! Papíron akármi lehet bármi! A gyakorlati tesztek, a felhasználók tapasztalatai fontosak!
0
0
0
0
Kornel77 avatar
GokuTM írta:
Igaz, bocsi.
(De valld be, Te is nevettél 😀 )

De többes szám 1 személyben írta.Szóval magára is gondolt 😉
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Most már kitárgyaltuk a dolgot. Térjünk vissza az eredeti témához!
0
0
0
0
Kornel77 avatar
GokuTM írta:
Andris1994 írta:

Így akartad tudom:
Bocs fiúk, de aki itt hülyeségeket beszél, az niteforce volt. Én csak belőle idéztem. Ja, és aki még most sem ért, annak megadom a Skypeomat.

De így lenne az igazi:
Bocs fiúk, de aki itt hülyeségeket írt, az niteforce volt. Én csak tőle idéztem. Ja, és aki még most sem ért, annak megadom a Skypeomat.

Így lenne az igazi

Bocs fiúk,de aki itt hülyeségeket beszél,az én vagyok.Legjobb lenne ha eltűnnék innen,mert már unalmas vagyok mindenkinek 😃
0
0
0
0
Kornel77 avatar
De ilyen majomságon leakadtok 😆 Emberség...Andris,te tényleg nem vagy tiszta,tegnap még is jól gondoltam ezt rólad 😃
0
0
0
0
greenmelon avatar
Andris1994 írta:
AZ idezet

:::::::nem számít. Persze 1 MHz ne legyen de úgysincs olyan

Devis:Ne itelkedj mielott nem ismers

1 MHz-et írt te hatökör, nem GHz-et, tanulmányozd át ékes anyanyelvedet ha ennyire nem megy se a szövegértés se a helyesírás. Ha rajtad kívül mindenki szerint sületlenségeket hordasz össze akkor elgondolkozhatnál rajta, hogy talán tényleg így van.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Senki nem írt ilyet, csak ő képzelte ezt el.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Andris1994 írta:
ezt en nem igy ertetem tudom hogy nem az orajel a top.,,,,,lenyeg
en se ma keztem de nem kell marhanak nezni ha nem ertitek a megfogalmazasom

nem azt mondam hogy az a lenyeg hanem
niteforce:azt monta hogy nincs 1ghz feleti gpu 😃 hujeseget ne beszelj teso]
UGYE mostmar ertitek??????????????????????????
Nincs 1GHz-es GPU? Szerinted mennyire tuningoltam fel szegény 9500gt-met?😀 (1008MHz)
0
0
0
0
Cooley avatar
Andris1994: Inkább töröld magad, mert a betűk ismerete, és a szövegértés fontos tulajdonságok egy közösségi oldalhoz, amiknek te erősen híján vagy.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Andris1994 írta:
Devis:Ne itelkedj mielott nem ismers

Itt az a legnagyobb bibi,hogy te nem értelmezed a mondatokat,és össze vissza beszélsz 😃 :*
0
0
0
0
Devis avatar
jézusom már megint mi megy itt... tudatlanok oktatják a tudókat😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Hol mondtam hogy nincs 1 GHz feletti GPU?
idézd már be légyszíves...
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Persze számít, de azért nem ártott tisztába tenni a dolgokat. 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
niteforce írta:
Andris1994 írta:
niteforce:te meg csak maradj az alapoknal ha nemsertelek meg 😃

nem sértesz meg, nem vagyok egy sértődékeny típus.
Azonban önmagában attól hogy egy GPU-nak, 1,2 GHz-s órajele van, nem teszi a világ leggyorsabb grafikus chipévé.
Ugyan ez a helyzet a processzoroknál is, az autó motoroknál is.

Adott egy AMD Phenom II X4 665 és egy Intel Core i5 2300.
Előbbi órajele 3,4 GHz utóbbié pedig 2,8 GHz
mondd már meg légyszíves, hogy akkor melyik a gyorsabb?
A válasz egyszerű, az i5.
Miért? mert nem az órajel számít hanem a típusa.

Remélem mostmár megérted, és nem írogatsz félrevezető marhaságokat.

Azért számít az az órajel is, csak fontosabb kérdés, hogy mi megy az adott órajelen. ^^ Gyökerekkel meg ne foglalkozzatok, úgy hamarabb abbahagyja.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Aki egy kicsit is jártas az tudja, hogy az órajelek nem jelentenek semmit se. A Technológián van a hangsúly.

Ott van erre a celeron dual core és a pentium dual core. Ha pl. mindkettő 2800 MHz, akkor a Celeront választanád, mert az olcsóbb?

Az órajelek csak azoknak van, akik nem értenek hozzá, s a rosszindulatú eladók így könnyen rá tudják sózni a vevőre a gagyi terméket.
0
0
0
0
niteforce avatar
Andris1994 írta:

nem sértesz meg, nem vagyok egy sértődékeny típus.
Azonban önmagában attól hogy egy GPU-nak, 1,2 GHz-s órajele van, nem teszi a világ leggyorsabb grafikus chipévé.
Ugyan ez a helyzet a processzoroknál is, az autó motoroknál is.

Adott egy AMD Phenom II X4 665 és egy Intel Core i5 2300.
Előbbi órajele 3,4 GHz utóbbié pedig 2,8 GHz
mondd már meg légyszíves, hogy akkor melyik a gyorsabb?
A válasz egyszerű, az i5.
Miért? mert nem az órajel számít hanem a típusa.

Remélem mostmár megérted, és nem írogatsz félrevezető marhaságokat.
0
0
0
0
greenmelon avatar
Andris1994 írta:

Már ne is haragudj de te írogatsz itt hülyeségeket nem pedig Niteforce. Ha van egy kártya aminek a referencia memória-órajele mondjuk 900MHz, úgysem gyárt egyik gyártó se olyan változatot ami 1500-on megy. Az a plusz, max. 10% amit egy OC néven forgalmazott változata nyújt a kártyának, nem számít szinte semmit mivel otthon is fel tudod pöckölni magadnak annyival, anélkül, hogy baja lenne a kártyának.
0
0
0
0
niteforce avatar
Jó, elismerésre méltó, de a GPU típusa számít!
0
0
0
0
niteforce avatar
Andris1994 írta:
nem o azt monta hogy nem szamit a memoria MHz es a gpu
ekora majmot 😜😜😜😜

nem számít. Persze 1 MHz ne legyen de úgysincs olyan.
Pl erre egy példa.
HD6870-nek 900 MHz a GPU órajele.
egy radeon HD6990 -nek 830 MHz.
És melyik az erősebb? 😀

Amúgy nem vagyok majom, ember vagyok, igyekszem úgy is viselkedni...
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Andris1994 írta:
nem o azt monta hogy nem szamit a memoria MHz es a gpu
ekora majmot 😜😜😜😜

Hát ja jobban átgondolod, a memória órajelet lehet emelni OC-val, szóval nem mondott hülyeséget vele, csak te nem értelmezel jól. Majmozni meg ne majmozz senkit.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Andris1994 írta:
niteforce:te mirol beszels 😊

Inkább te miről beszélsz?!😊 Niteforce mondta ha Ghz editions-at akarsz akkor vegyél HD7770-et, mivel ebben már 1Ghz-es gpu üzemel.😀
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
niteforce írta:
rosszul mondtam valamit? 😳
javítsatok ki ha valami nem okés 😀

nem írtál rosszul semmit. csak Andris1994 barátunk nem értelmezi jól a dolgokat 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
rosszul mondtam valamit? 😳
javítsatok ki ha valami nem okés 😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
niteforce írta:
GAMER2 írta:
patrikk911 írta:
Hy sztetek hd6790 v gtx550ti?

Hd 6790, de szerintem teljesen mind1 mert egyenlő erősek a kártyák.😉

Nem egyenlőek, a HD6790 javára van egy nem elhanyagolható különbség. Főleg, hogy a GTX550Ti még drágább is mint a HD6790...
Sőt, néhol a GTX550Ti a HD6770 alatt teljesít, vagy legalábbis a környékén😕
A GTX550Ti az nVidia talán legtúlárazottabb VGA-ja, hacsak nem változik meg az ára olcsóbb irányba, akkor nem ajánlanám senkinek

Egyébként nem sokkal kerül többe egy HD6850 aminek 2 előnye is van:
- kevesebbet fogyaszt
- erősebb

Jó elismerem, lehet hogy hibáztam😊 De a lényeget és is meg montam hogy HD 6790 a jó választás😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Andris1994 írta:
pedig en azt akartam venni de mostma nem kell de nem te gyozte meg a GTX550Ti roll
De azert az 1ghz csabito😆

ha 1 GHz-t akarsz, akkor vegyél egy HD7770 GHz Editiont, az úgy a HD6850 környékén van, leginkább mondjuk elmarad tőle.
De ami nagyon fontos, az órajelek NEM számítanak. Max azonos modellek esetén, de az sem, mert úgy 10 másodpercbe tellik feltornászni egy kicsit a GPU és a memória órajeleket.
0
0
0
0
niteforce avatar
GAMER2 írta:
patrikk911 írta:

Nem egyenlőek, a HD6790 javára van egy nem elhanyagolható különbség. Főleg, hogy a GTX550Ti még drágább is mint a HD6790...
Sőt, néhol a GTX550Ti a HD6770 alatt teljesít, vagy legalábbis a környékén😕
A GTX550Ti az nVidia talán legtúlárazottabb VGA-ja, hacsak nem változik meg az ára olcsóbb irányba, akkor nem ajánlanám senkinek

Egyébként nem sokkal kerül többe egy HD6850 aminek 2 előnye is van:
- kevesebbet fogyaszt
- erősebb
0
0
0
0
GAMER2 avatar
patrikk911 írta:

0
0
0
0
patrikk911 avatar
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
A legújabb csúcs-VGA-k még nyár előtt befuthatnak, de az AMD Radeon HD 7990 és NVIDIA GeForce GTX 690 jelzésű, két GPU-ra épülő termékek nagyon drágák lesznek

[LINK]
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Athis18 írta:
Sapphire HD 4890 1GB GDDR5 VAPOR-X <-- 28e-et megér szerintetek? 😃

[url]http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=570&pid=262&psn=&lid=1&leg=0[/url]

Hát..Nem is tudom,nem gyenge kari még ma sem.
Bár 30K-ért van HD 7750..Én inkább abban gondolkodnék 😀
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sapphire HD 4890 1GB GDDR5 VAPOR-X <-- 28e-et megér szerintetek? 😃

[url]http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=570&pid=262&psn=&lid=1&leg=0[/url]
0
0
0
0
Fukoshi avatar
Köszi csak azabaj ez egy compact 230W Asus P4P8T-hez való táp :S
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Shark_Ryan írta:
230W-os táp vinné? Márcsak ez az egy kérdésem ha nemnézted volna meg a gépem vagy igen?

ha egy i3, 4G ram 1 HDD és egy 9800GT csutka terhelésen eszik legroszabb esetben 220Wos akkor elbírja a HD2400-as? 😃 persze. ha nem meg hugyért kapsz 350Wosat

https://prohardver.hu/dl/cnt/2007-07/1639/res_2400/wi.pnghttps://prohardver.hu/dl/cnt/2007-07/1639/res_2400/wf.png
0
0
0
0
Fukoshi avatar
230W-os táp vinné? Márcsak ez az egy kérdésem ha nemnézted volna meg a gépem vagy igen?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Shark_Ryan írta:
Hali azt szeretném megtudni,hogy beakarok ujítani egy videokártyát és egy Ati Radepn HD2600Pro 512MB DDR2 AGP 8X-ra esett a választés éshogy vinné-e a gépem?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Ha nemvinné akkor tudnátok ajánlani egy olyan videokártyát ami mondjuk az mw2-t vinné?

nem lesz problem vele
0
0
0
0
Fukoshi avatar
Ott azthiszem igen
http://***/apro/gianni_bazarja_2/hsz_1-50.html
ha erre gondolsz ez használt meg új cuccokat ad el.
Megéri
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Bershka írta:
Gianni bazárján használt cuccok vannak? Megéri ott vga-t vennem?
Talán még ad el használtat is, de inkább újak vannak ott.
0
0
0
0
Bershka avatar
Gianni bazárján használt cuccok vannak? Megéri ott vga-t vennem?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció