Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Devis avatar
775-ös quad akkor éri meg, ha olcsón betudod szerezni.
2500k és q9550 között fullhd alatt kb 1-2 fps az eltérés (persze nem alap órajeleken).

Ha új gépet akarsz, akkor igen 1155, vagy vársz a haswellekre.
0
0
0
0
trancemaster avatar
Devis írta:
nem éri meg a pénzt. most tegyük fel, hogy 15-ért veszel egy e8400-et. még 4ghz-en is neccesen hajt ki egy 5850, fullhd-n meg cpu limited van.
quad az más tészta, de az is drága még használtam is

Érdekes. 😀
Szóval azt mondod hogyha Inteles CPU, akkor már csakis 1155-ös vagy jobb? 😀
Én csak érdeklődök. Minnél többet kérdez az ember, annál többet fog tudni! 😃
0
0
0
0
Devis avatar
nem éri meg a pénzt. most tegyük fel, hogy 15-ért veszel egy e8400-et. még 4ghz-en is neccesen hajt ki egy 5850, fullhd-n meg cpu limited van.
quad az más tészta, de az is drága még használtam is
0
0
0
0
trancemaster avatar
Egyébként miért ne lenne érdemes 775-be pénzt ölni?! Egy Core 2 Duo E8400-val még ma is lazán elboldogul az ember. Core 2 Quad-dal meg nanáhogy!! 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Cooley írta:
TaylorXIII írta:
Borbi írta:
trancemaster írta:
TaylorXIII írta:
trancemaster írta:
Az én alaplapom támogatja a Core 2 Duo procikat?
ASUS P5GPL-X SE

A legfrissebb BIOS van rajta, bár ez is 2006-os... 😃
A gyártó honlapján azt írják hogy csak Celeron D és Pentium 4 a támogatott! Eszerint akkor nem támogatja a Core 2 Duo-t??? LGA775 foglalatú!!!

Igen jól láttad ASUS oldalán. Ebbe nem tehető Core 2 Duo. Bár én sem értem miért ha ez is LGA775.

Hát ez elég elkeserítő... 😞

Azért nem támogatja,mert a 915 chipset karcsú,a core 2 procinak jobb kell ennél,hiába LGA 775

S csak a chipset miatt? Amiatt nem, hogy 65 és 45nm-es technológiával készült a 90nm-essel ellentétben?

Teljesen lényegtelen, G31 alatt egyik chipszett sem támogatja a Core 2-ket. Tehát minimum G31-es lap kell, de nem érdemes 775-be pénz ölni.

Jó én csak tudni akartam az okát de végülis lényegtelen.
0
0
0
0
Cooley avatar
TaylorXIII írta:
Borbi írta:
trancemaster írta:
TaylorXIII írta:
trancemaster írta:
ASUS P5GPL-X SE

A gyártó honlapján azt írják hogy csak Celeron D és Pentium 4 a támogatott! Eszerint akkor nem támogatja a Core 2 Duo-t??? LGA775 foglalatú!!!

Igen jól láttad ASUS oldalán. Ebbe nem tehető Core 2 Duo. Bár én sem értem miért ha ez is LGA775.

Azért nem támogatja,mert a 915 chipset karcsú,a core 2 procinak jobb kell ennél,hiába LGA 775

S csak a chipset miatt? Amiatt nem, hogy 65 és 45nm-es technológiával készült a 90nm-essel ellentétben?

Teljesen lényegtelen, G31 alatt egyik chipszett sem támogatja a Core 2-ket. Tehát minimum G31-es lap kell, de nem érdemes 775-be pénz ölni.
0
0
0
0
trancemaster avatar
A lényeg úgyis az hogyha C2D procit szeretnék, akkor másik alaplap kell...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Borbi írta:
trancemaster írta:
TaylorXIII írta:
trancemaster írta:
ASUS P5GPL-X SE

0
0
0
0
humerot avatar
http://www.ocztechnology.com/ocz-petrol-sata-iii-2-5-ssd.html ebböl a 128gb-s megér 13 mat ??
0
0
0
0
trancemaster avatar
Borbi írta:
trancemaster írta:
TaylorXIII írta:
trancemaster írta:
ASUS P5GPL-X SE

Értem. Köszi!
0
0
0
0
Borbi avatar
trancemaster írta:
TaylorXIII írta:
trancemaster írta:
ASUS P5GPL-X SE

0
0
0
0
trancemaster avatar
TaylorXIII írta:
trancemaster írta:
ASUS P5GPL-X SE

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
trancemaster írta:
ASUS P5GPL-X SE

Igen jól láttad ASUS oldalán. Ebbe nem tehető Core 2 Duo. Bár én sem értem miért ha ez is LGA775. Na utána néztem s azért nem tehető bele mert a te processzorod 90nm-es technológia s core2 duo processzorok 65 illetve 45nm-es technológiával készültek.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
sisko írta:
GAMER2 írta:
Ha vettem egy új vinyót,akkor újra kell raknom a rendszert?😃

Ha a rendszernek szántad,akkor igen,egyébként nem (mondjuk a meglévő mellé,filmeknek,adattárolásra,stb.)

Oksa,adattárolásra vettem!😀 Köszönöm a választ!😉
0
0
0
0
trancemaster avatar
ASUS P5GPL-X SE

0
0
0
0
sisko avatar
GAMER2 írta:

Ha a rendszernek szántad,akkor igen,egyébként nem (mondjuk a meglévő mellé,filmeknek,adattárolásra,stb.)
0
0
0
0
GAMER2 avatar
0
0
0
0
trancemaster avatar
Devis írta:
trancemaster: prime95-öt futtasd.az leterheli neked normálisan.
mlan0: biosban (ha olyan az alaplapod) az fsb emelésével tudod húzni a procit. csak figyelni kell, mert a ramok is mennek feljebb, és lehet hogy ők kérnek majd feszt (előbb-utóbb a proci is kér majd). Közbe hőfokokat kell nézni, procinak 65-nél nem kéne többnek lennie. (de gyári hűtővel nem érdemes neki állni).
Dióhéjban ennyi

Oké, köszi a választ!
0
0
0
0
Devis avatar
trancemaster: prime95-öt futtasd.az leterheli neked normálisan.
mlan0: biosban (ha olyan az alaplapod) az fsb emelésével tudod húzni a procit. csak figyelni kell, mert a ramok is mennek feljebb, és lehet hogy ők kérnek majd feszt (előbb-utóbb a proci is kér majd). Közbe hőfokokat kell nézni, procinak 65-nél nem kéne többnek lennie. (de gyári hűtővel nem érdemes neki állni).
Dióhéjban ennyi
0
0
0
0
trancemaster avatar
BIOS-ban kell állítgatni az FSB-t... 😃
0
0
0
0
mlan0 avatar
Hogyan kehet fel huzni? 😀 a procit? mert énis akarom 😆
0
0
0
0
trancemaster avatar
Devis írta:
ha terhelve annyi, akkor tökéletes. ha üresbe, na az kicsit gáz. nézd meg mennyi terhelve.

Köszi!

Mi számít terhelésnek? Ha játszok például? Mert most csak a youtube ment közben míg néztem.
0
0
0
0
Devis avatar
ha terhelve annyi, akkor tökéletes. ha üresbe, na az kicsit gáz. nézd meg mennyi terhelve.
0
0
0
0
trancemaster avatar
Az 50 fokos processzor az normális? Most húztam fel a P4-esemet. 3GHz-ről 3.5-re! Eddig minden stabil.
0
0
0
0
mlan0 avatar
Valaki tud ajánlani egy játékot? 😀
0
0
0
0
gytomi avatar
Surveyek kijátszása valamilyen módon??
0
0
0
0
sszemtelen avatar
apetit1989 írta:
Össze kéne kombinálni a kettőt, és megvenni a 965+7770 kombót.
Ha nem lehet bántani a konfigokat, akkor a 2. verzió kell.

Az a baj hogy a két konfig nem igazán variálható jelen állás szerint..
Én is a 965+7770-re voksolok, de ahhoz nincs elég keret..😃
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Össze kéne kombinálni a kettőt, és megvenni a 965+7770 kombót.
Ha nem lehet bántani a konfigokat, akkor a 2. verzió kell.
0
0
0
0
sszemtelen avatar
Sziasztok!
Egy gyors kérdés:

Mekkora teljesítménybeli különbség van az alábbi három összeállítás között? 😀

1. verzió: AMD Athlon II X3 460 + Asus 7770 1GB DDR5 HD7770-DC-1GD5 GHz Edition
2. verzió: AMD Phenom II X4 965BE + Asus 7750 1GB DDR5 HD7750-1GD5-V2
3. verzió: AMD Phenom II X4 965BE + Gigabyte HD7750 1GB DDR5 OC GV-R775OC-1GI

Árban ugyan az a kettő, csupán a teljesítmény különbség érdekelne, köszönöm! 😀

Eddig az első összeállítás van tervbe véve 😀 😃
0
0
0
0
mlan0 avatar
Jah.. értem.. 😀 köszi 😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Gondolom van még néhány mellékküldetés.

De ezt a játék gépigényénél kellett volna feltenned
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
mlan0 írta:
Ma "kipörgetem elvileg a Mafia 2" játékot.. de a játékstatisztikánál 70% ír ki miért?

Mert a playboy képek is számítanak abból is meg kell lenni mindnek gondolom😃 Kocsikból isl ehet van olyan amit még nem szereztél meg bár már annyira nem rémlik ott kell-e kocsikat szerezni. De a playboy képek az tuti.
Talán még körözött emberek plakátjait is kell gyűjteni.
0
0
0
0
mlan0 avatar
Ma "kipörgetem elvileg a Mafia 2" játékot.. de a játékstatisztikánál 70% ír ki miért?
0
0
0
0
Hagrid avatar
Üdv!
A Win7 mellé felraktam a Win8-at dual boot-ban nem lehet valahogy megoldani hogy azokat a játékokat/programokat amik a Win7-en vannak tudjam használni a Win8-on is és ne kelljen mindent újra telepíteni ?(Pl fent van a mafia 2 win7-en de win8-on nem tudom használni,mert azt írja hogy telepítsem újra,de win7-en megy)
0
0
0
0
Cooley avatar
nyozo írta:
GokuTM, Cooley Köszönöm megtaláltam megpróbáltam át írni 8000Mb-ra kért egy újrarándítást de visszaállt 4096-ra...

Azt nem tudom, miért csinálhatja, de a ReadyBoost amúgy is jobb, ha esetleg van kéznél egy legalább 4GB-ot pendrájv. Az meg pofonegyszerű, csak bedugod, jobb klikk, tulajdonságok, ReadyBoost fül, eszköz elkülönítése, és kész is.
0
0
0
0
nyozo avatar
GokuTM, Cooley Köszönöm megtaláltam megpróbáltam át írni 8000Mb-ra kért egy újrarándítást de visszaállt 4096-ra...
0
0
0
0
Cooley avatar
nyozo írta:
Cooley írta:
nyozo írta:
Üdv! sony vegas-al próbálnék kirenderelni egy introt de 10-15%-ig eljut és utána azt írja ki https://kepfeltoltes.hu/121104/sonyvegas_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Próbálj meg egy lapozófájl méretnövelést.

és azt hogyan?😃

Angol vindózt használok, de valahogy így van, hogy jobb klikk a sajátgépre, tulajdonságok, speciális rendszerbeállítások, speciális fül, teljesítmény beállítások, speciális fül, virtuális memória, és ott kézi beállítással állíts be mondjuk 8GB-ot, az csak elég. Vagy ha van pendrájvod, akkor azzal csinálj ReadyBoost-ot.
0
0
0
0
nyozo avatar
Cooley írta:
nyozo írta:
Üdv! sony vegas-al próbálnék kirenderelni egy introt de 10-15%-ig eljut és utána azt írja ki https://kepfeltoltes.hu/121104/sonyvegas_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

és azt hogyan?😃
0
0
0
0
Cooley avatar
nyozo írta:

0
0
0
0
nyozo avatar
0
0
0
0
TheBalint1996 avatar
hát de 😃 itt lehet csak a linkre kall menni fbn 😃 http://djrudg.eu/store/
0
0
0
0
mlan0 avatar
Hát én nem tudok... valami más oldal? 😆
0
0
0
0
mlan0 avatar
TheBalint1996 írta:
mlan0
http://www.facebook.com/tuzijatekvasarlas?ref=ts&fref=ts

és innen lehet rendelni?
0
0
0
0
TheBalint1996 avatar
mlan0
http://www.facebook.com/tuzijatekvasarlas?ref=ts&fref=ts
0
0
0
0
mlan0 avatar
Tudnátók olyan oldalt mondani ahol lehet rendelni petárdákat, tűzijátékokat stb?... 😀
0
0
0
0
norbertsolider avatar
cz92 írta:
norbertsolider írta:
cz92 írta:
norbertsolider írta:
Van egy Samsung SyncMaster P2270 Full HD monitorom és az érdekelne , hogy valahogy lehetne-e xbox 360-at rákötni?

Egy ilyen kábelre lesz szükséged hozzá de hangod nem lesz.

[LINK]

Köszi és , ha xbox-hoz headset-et használok akkor lesz hang ugye?

Igen úgy lesz!

Oké , köszi!
0
0
0
0
TheBalint1996 avatar
ha random kikapcsol a gép az lehet a tápegység hibája?
0
0
0
0
norbertsolider avatar
cz92 írta:
norbertsolider írta:
Van egy Samsung SyncMaster P2270 Full HD monitorom és az érdekelne , hogy valahogy lehetne-e xbox 360-at rákötni?

Egy ilyen kábelre lesz szükséged hozzá de hangod nem lesz.

[LINK]

Köszi és , ha xbox-hoz headset-et használok akkor lesz hang ugye?
0
0
0
0
norbertsolider avatar
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció